Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Keresek M42-es hibás (vagy olcsó) objektívet, amelynek fő tulajdonsága hogy élesítéskor a tubus tengely irányban elmozdul, azaz a kihuzata növekszik, de nem fordul el a tengelye körül.
A reksz mechanizmusnak jónak kéne lennie, a lencsék lehetnek karcos-gombás töröttek.
.
Tippeket is várok, főleg nagyobb gyutávra ahol a kihuzat növelése több cm is lehet.
Nem az én szememnek valók a manuál üvegek, így inkább eladnám a MC Flektogon 2,4/35 Carl Zeiss M42 menetes objektívet. Adok hozzá Canon bajonettes chipes adaptert és Canon hátsó sapkát, és egy belső (Tamron) csiptető rendszerű első sapkát.
Ha egy hirdetonek nem akarjak sokaig elvinni a termeket, az ket dolgot jelenthet:
1. Sokert adja.
2. Nem nepszeru a termek, amit hirdet.
Szerintem sem kell foglalkozni vele! Majd ha tenyleg elado lesz, akkor realis aron is meg fogja hirdetni!
Ha meg szerinte ritka jo darab, akkor meg el sem igazan akarja adni!
(Megjegyzem, nekem sem valami fenyesek a tapasztalataim ezzel a tipussal. Atlagosnal gyengebb kontrasztot produkalt es sokat kellett rekeszelni rajta, hogy eles legyen, ami nalam jart. Amugy en is sajnaltam, mert mechanikailag/optikailag/kulsore szep darab volt...)
Azt, hogy ha nem fekszik fel síkba az adapter (a 45.46mm-es bázistávolságba), akkor nem lesz végtelen. De ez legkevésbé az obi hibája, a rossz adapteré inkább.
Miféle méréseket...? Fényképezni szoktunk ezekkel, és a kész képek beszélnek, hány expóból hány sikerül...bár lényegesebb, hogy mond-e valamit másoknak a készült kép.
Szervusz Sándor, beletetted a bogárt a fülembe azzal, hogy kiemelten dicsérted az EF 50-est. Van is egy darab a környezetemben. Kíváncsivá tettél. Ha megcsinálom a méréseimet ezzel is, párban futtatva, akkor visszatérek erre. (Nyilván, szolgáltatásban, egy Canon vázon, előnyösebb.)
Nekem is van ilyen objektívem, meg még egy jó pár alapoptikám, mert ezek a gyengéim, ismerem a teljesítményüket.
A Canon kit objektív nem megfelelője a Pentaconnak, arra ott az egynyolcas EF Canon. A Canon objektív képe messze jobb az endéká csodáénál, azon felül eltalálja a fókuszt, és vezérelhető a rekesze, amik nagyon fontos szempontok. Tízen és húszon ezer forintokért mérik használtan, Dunát lehet rekeszteni velük, újonnan is 100 euró alatt van.
A Pentacon presztízse elég alacsony, azonkívül minden családban lapul belőle kettő a fiók mélyén.
Nem akarlak lebeszélni a magas eladási árról, csak jelzem, valószínű előbb az olcsóbbakat veszik meg a rajongók, csak azután jönnek a drágák, úgyhogy legyél türelmes, és vigyázz, nehogy közben a gomba belefészkelje magát.
Amúgy, ha egy optika nem gombás, redvás, és karcos, az nem különösebb érdem, az a természetes, azt várja a felső-vezetés egy igen magas árú példánytól.
Köszönöm Sándor! Erre való a Fórum! Így máris rendben van a gyáriszám kérdésem.
Hozzáteszem, összehasonlító méréseket végeztünk "ezzel" az obival és egy Canon 18-55 obival, annak 50-es állásában.
A meghirdetett darab Szférikus aberráció-ban, Kromatikus aberráció-ban, Képmezőelhajlás-ban megverte a 18-55 obit!
Úgyhogy, akinek ilyen obija van, vigyázzon rá, mert optikailag jó. Én is javítottam a szövegemet:
Pentacon electric Multi Coated F:1,8 50 mm M42 digitális adapterrel eladó
Az obi a fotókon is láthatóan kiváló állapotban van. A fotókat itt, lejjebb, lehet látni. Gyártó: Pentacon - DDR Blende tartomány: 1,8-16 Szűrő méret: 49 mm Leképezett kép: több mint 36*36 mm. Nem vignettál. Mai szóhasználattal: full frame-s. Gyári száma: 8909781 Tökéletesen karc mentes, gombamentes, mint az új. A végtelenben is tűéles képet ad. (A blende is hibátlanul működik, mielőtt rákérdezel.) Tartozék: -első és hátsó objektív sapka -M49 UV szűrő, ami mindig rajta is volt -Canon EOS adapter, vagy Pentax K adapter