"Bizonyos évjáratokban egyes fajták (Olasz rizling, Hárslevelű, sárga muskotály) nagyon jól aszúsodnak. Ekkor a novemberi szüreteléskor az aszúszemeket különválogatják, és a klasszikus aszútechnológiához hasonlóan aszútésztát készítenek, majd az aszútésztára egyéves ászkolt, karakteres HársleveIű bort töltenek. Az így kapott bor igazi különlegesség, a "palackba zárt villányi mediterrán napfény". Ez a természetes édes bor aranysárga színű, az aszúszemek és a nektár minden ízével, illatával, valamint a hárslevelü alapbor karakterével, tüzével."
Így készül, vagyis nem aszú természetesen. Kicsit a Máslás(?) készítésére emlékeztet a leírás.
Uhh, mi tavaly voltunk a füredi borhéten...nem semmi volt a felhozatal :o(
Nagyítóval kellett keresni a jó tételeket. Nekem személy szerint Pócz volt szimpatikus. Elcsíptük, mutatott néhány olyan tételt is, mely nem volt kirakva a kiváncsiskodók azonban kaphattak belőle. Sajnos nem mondhatom el, mi volt mer' nem volt rajta címke és zárjegy sem, nehogy baja essen az öregnek :o) ) Továbbá ízlett az öreg rose-ja is.
füredi borhéten teszteltük Koczor Olaszrizlinget és Semilliont, mindannyiunk véleménye alapján ők voltak a legjobbak a felhozatalból
hozzá kell tenni, hogy a borászatok átlaga sajna katasztrófa volt pedig vagy 2 tucatot végig próbáltunk
kb
lehet, hogy mégis a 2001-es Ch. már nem
emlékszem pontosan
egyébként -ahogy látszik- nem vagy egyedül a véleményeddel, szerintem is nehéz tőle jobb tételeket kifogni, nekem is legtöbbször csalódás volt, legutóbb például a PG
de emiatt fájjon inkább Figuláék feje
ami viszont érdekesebb, hogy -tisztelet a kivételnek- minőségben valahogy nem igazán tart felfele a füredi-csopaki-zánkai borvidék vagy csak nekem tűnik így?
kb
Bortársaság kb. annyira van a Moszkvától mint a mamut:))))
A "szénsavasság" meg nem a borfajta jellemzője, hanem a technológiáé (illetve annak túlzásbaviteléé)
Egyetértek, a jól megél-lel is.
A Chard. Semillon küvéje (2000) pl. BORzasztó volt. de lehet h. kivétel erősíti a szabályt. Nekem régebben (98 körül) ízlett a Rozéja, S. Bl.-ja de újabban csak rossz élményem (nem egyszer se 2x) volt tőle.
Az igazság az, hogy nem Figulához fordulok, ha normális chardonnay-t akarok inni ;o)
(De ez itt nem a reklám helye.)
Ettől azonban még Figula is jól megél a szakmájából.
Figula borai jók - legtöbbször fröccsnek. nem is kell bele szóda, van ott szénsav anélkül is;o)
Én igazán jó tételt nem ittam tőle mostanság. De ízlések és pofonok, ugye.
Szerintem nem gyenge Figula, van jo bora. A mammut szerintem is draga csak eppen utbaesik hazafele. De a Kolosy teri bevkozp abc-ben is igen jo borkinalat volt egy idoben.
Az a borbolt dárga, a tárolás se az igazi és a legtöbb boruk vagy a Bortársaságnál vagy Veritasban jóval olcsóbban kapható (pl. polgár borok, figula (szénsavas:)) ) borok)