Ezt korábban (a 777 számon) én is kérdeztem, SwiftPS 782 válasza segített. :D
"MEDIA gombot addig nyomod míg rá nem áll az USB re. Utána a másik oldali tekerővel választhatsz albumot (mappát). (Az albumokat 001, 002, 003 számozza a pendrive-re másolás ideje szerint, szépen sorba.) És a fel ^ / le Ą nyilakkal számot (fájlt). mp3 lejátszik, flac nem. Hogy milyen formátumban formázott pendrive-ket szeret azt még nem nézte."
Sziasztok!Lehet,hogy bután hangzik a kérdésem.... Arra lennék kiváncsi,hogy a cerelio gyári rádió fejegysége az usb csatlakozóról felimeri és lejátsza-e a pl. pendrive-on tárolt mp3-as zene fájlokat.
A leírás alapján és is kedvet kaptam a tolatóradar beszerelésére. Mielött azonban az autót sikertelen próbálkozásaimmal tengeralattjáróvá építeném át, szeretnék néhány dolgot megkérdezni:
A tápellátás tolatólámpához való csatlakoztatása pontosan hol történt? Közvetlenül az izzóra lett rákötve vagy a kábelköteg lett meg megcsapolva? Ha igen, hol?
Maga a csatlakoztatás hogy lett kivitelezve? Forrasztás, vagy valami féle szerelvény?
A csatlakozó vezeték a kábelköteg mellett lett bevezetve a csomagtérbe? Ha igen, milyen módon sikerült ezt kivitelezni?
A lökháríón elhelyezett 4 db érzékelö kábeleit pontosan hol és hogy lehet a csomagtartótérbe bevezetni?
Az a legnagyobb baj, hogy még mindig nem található meg a Celerio villamos rajza a neten(?), akkor könnyebb lenne ötletelni. Azért, ha valaki már rábukkant kérem ne titkolja. :)
Talán a legegyszerűbben úgy lehetne megoldani, ha együtt járna az elsővel. Én úgy indulnák el, hogy az ütemadó kimenetére rátenném egy 12 V-os kis fogyasztású jelfogó meghúzótekercsét és a relé záróérintkezőjét párhuzamosan kapcsolnám a hátsó ablaktörlést vezérlő kapcsolóérintkezővel. Egy aktiváló kapcsolót persze be kéne iktatni, hogy ne járjanak együtt állandóan. Hát ennyit látatlanban. Persze ez csak egy mezei ötlet, nem próbáltam ki!
Én még mindig agyalok, hogy mi legyen, meg egyáltalán kell-e ebbe a nagy autóba? :) (Röhej, de legjobban a régi 1300-as Dáciával tudtam tolatni, pedig az egy kicsit nagyobb volt minden más autónknál.)
Más: van valakinek ötlete, hogy meg lehet-e "hekkelni" a hátsó ablaktörlőt, hogy az is szakaszos legyen, ne folyamatos? Az Ignisben is, meg a régi Swiftben is úgy volt, nem kell annyit törölni, hogy folyamatosan menjen.
Csak a hátsó ülés ülőke részével volt bajom! Gumiszalag és kampóval kellene rögzíteni, de semmi olyat nem találtam ahová be tudnám akasztani! A többi nagyon jó!
igen, nem lehet felszedni az ülést szerintem sem, én csak ráraktam, az üléshuzat széle gumis, így az szorosan odafogja, szépen ráállt az ülésre, nincs vele gond. Megéri a méretpontos varratása, mert ez aztán patent teljesen! Sokat véd az üléshuzaton. Kérdés esetén állok én is rendelkezésre!
Tegnap befejeztem a tolató radar tesztelését így a központi egység és a csipogó is végleges helyére került. A csipogót a hátsó ülés háttámlája mögé a "kalaptartó tartójára" ragasztottam így alap esetben teljes takarásban van, de jól halható. A vezetéke meg befordul alulra és ott a csomagtartó szellőzésnél el is tűnik a burkolat mögött. A központi egységet meg beraktam a futómű szerelő nyílásnál a burkolat mögé. Így ha szükséges lesz később is hozzá férhető marad. Használati tapasztalat: jól és megbízhatóan működik, beszerelni is kőnyű volt bőven megéri az árát.
Igen, jó nagy név. Mármint, ha arra gondolsz mekkora nagy betűvel írják ki magokat a Váci úton, akkor igazad van. De, ha a korrekt munkavégzésre, a gondosságra stb.-re gondolsz, akkor ezek csak igen kis betűket érdemelnek ott...
Egyébként kb. 50000 km futásteljesítményt 4-500 e-ért betudni az új árhoz képest, hát nem is tudom. Persze mindenki döntse el maga... Normális esetben cégek nem szabadulnak meg az autójuktól ekkora futásteljesítmény után, csak úgy. Meg kell gondolni nagyon!
Mivel áfás az ár így egyértelműen céges/lízing autót árulnak éppen. Ha kölcsönzős volt akkor az tényleg nem jó, túl sokan vezették őket. Én felhívnám őket a helyedben és megkérdezném, a Schiller Autó azért van akkora név hogy elmondja amit tud.
Sziasztok. Celerio vásárláson gondolkodom,de sajnos Pest megyében egyik kereskedésben sincs kipróbálható darab. Nincs véletlen a megyében véletlenül innen valaki akinek már van ilyen autója? Aki elvinne vele egy körre, és elmondaná a használati tapasztalatait? Nagyon megköszönném. Sződön lakom,de a megyében bárkihez elmennék. Előre is köszönném ha segítenétek! :-)
Így akkor meg van a jó minőségű radar mintha gyári kiegészítő lenne. Lehetne visszajelzőset is venni de így sokkal olcsóbb és beépíteni is egy szerűbb. (nem kel előre hozni kábelt és egy randa kijelzővel elrondítani a műszerfalt, bőven elég ha csipog).
Beszerelni is nagyon egy szerű volt. A lökhárítónál jól jön ki a furatok helyénél nincs mögötte semmi. Így nem is kel levenni a lökit. Csak a két hátsó lámpát kel kivenni, és így már fölülről alulról ellehet érni mindent. A jobb hátsó lámpánál rálehet kötni a tolató lámpára. És a lámpa bevezetésénél be lehet húzni a csomagtartó belső borítása mögé a kábeleket a futómű szerelő nyílás segítségével ott elrejteni a központi egységet és a kalaptartóhoz ki a csipogót és kész is. Az érzékelőket színre is lehetne fújni, de én úgy voltam vele, a sok fekete kiegészítő mellet az a pár fekete pötty már nem számít.
Miután nem mindegy milyen úton, sebességgel, stílusban, stb. vezetsz, nem 100%-os a pontosság. Ha végig mutatná, és emiatt pl. 2 km-rel előbb kifogyna a benzin, mint ahogy írja, vagy hamarabb lemenne nullára, mint amennyit megteszel (van ilyen: mentem 2 km-t, 5-tel lett kevesebb, persze, emelkedő volt...), támadhatóak, esetleg perelhetőek lennének.
Nagyjából 50 km, oszd be magadnak, hogy ez alatt tankolj. Ő szólt. :)
Azért egyszer kipróbálom egy kanna benzinnel. Bár az Ignis-szel sem próbáltam meg sose. Nem szeretem kicentizni: egyszer sikerült egy ciprusi nyaraláson kb. 10 km-rel a szálloda előtt kifogyasztani a bér-Yarisból az utolsó cseppet is. Nem volt egyszerű menet...
Kicsi kocsiba hétvégén beszereltem a Tolatóradart.
Hát igen az utca nem fog a csodájára járni 2017-et írunk. :) A tolatóradar 10 éve sem számítót már nagy csodának, de azért hasznos és igen költség hatékony kiegészítő.
A végén nem írja ki a megtehető km-ert, az mérnöki döntés (mindegyik Celerion így van). Hisz az egész tank csak 35 liter. Amikor már kiadja a kevés jelzést az egész rendszerbe már alig van több mint 5 liter. Itt már a mérési hiba határ is jelentős lehet, meg mi fog történni: az ember dugóba kerül vagy felhajt autó pályára ezek befolyásolják a jövőbeni fogyasztást. És itt jön képbe a Suzukis puritánság, egyszerűség azaz inkább a filozófiájuk. Mert meg lehetne pontosabb szint merővel és folyamatos számilásat adni a pillanatnyilag aktuális megtehető távot. De ők az egyszerűbb olcsóbb és megbízhatóbb dolgokat választják. Az elmúlt időszak átlag fogyasztásával és az üzemanyag szinttel adnak egy egyszerű becslést, mikor ezzel a módszerél már nem lehet kielégítő pontosságot adni inkán nem írnak semmit. Kigyullad az alacsony üzemagyak szint, majd a végén villogni kezd.
Valaki irta korabban hogy amikor kigyulladt a tankolas figyelmezteto, akkor mar nem mutatatott semmit a hatralevo km kijelzo. Nalam is ugyanez a helyzet, pedig pont akkor lenne hasznos az info. Elozo automnal mindig ilyenkor szoktam atallitani/visszaallitani a (illetve alapbol magatol is erre a modra valtott amikor kigyulladt a figyelmezteto jel) kijelzest hogy lassam mennyi idom van meg megtankolni, itt pedig pont ilyenkor nem erheto el ez az info. Eleg fura, talan tipus hiba lehet, nem tunik valami hasznos tulajdonsagnak. Nalatok is igy mukodik, illetve igy nem mukodik a hatralevo km kijelzes?
Mas. Nekem is most volt meg az elso szerviz (1 ho/100km). Minden rendben volt eddig. Atlag fogyasztas 5.5-6 l kozott volt (tobbszor ujrainditottam az atlagfogyasztas merot); foleg varos es keves autopalya.
Autopalyan is tud menni 130-al de ott mar nem nagyon tud gyorsulni es nagyon hangos mar ennel a sebessegnel es a fogyasztasa is eleg magas volt. Ugyhogy autopalyan inkabb visszamentem 100-110 koruli tempora amit ugy tunik jobban szeret.
Varosban remekul megy alacsony sebessegnel jol gyorsul es siman lehet vele tartani a tempot. A kicsi meretenek koszonhetoen, szinten, a varosban szuperul lehet vele parkolni, es kerulgetni az akadalyokat az uton (pl. katyukat :).