Sziasztok!
Régóta kerestem már olyan topicot, ahol az aranyérrel bajlódók beszélgetnek és megosztják egymással az aranyér kezelésvel kapcsolatos tapasztalataikat.
Sajnos eddig nem találtam, ezért indítom útjára ezt a topicot.
Szeretném, ha elmondanátok javaslataitokat, kipróbált módszereiteket, amivel kezeltétek az aranyeres tüneteket.
Külön kérném azokat, akik már átestek aranyér műtéten, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!
Nagyon bízom benne, hogy tudunk egymásnak segíteni!
Radek
Én Mosonmagyaróváron csináltattam meg Dr. Wellner István sebész főorvossal TB-re. Nem kellett fizetnem semmit sem. Az előzetes vizsgálatért fizettem 7 ezer forintot. A dokinak adtam hálapénzt, bár nemigen akarta elfogadni de ez sem volt sok.
Kizárólag szikés műtétet javasolt ebben a stádiumban amit profi szinten meg is csinált. Elaludtam és mire felkeltem kész volt. Utána volt pár nap ami kissé kellemetlen volt de napról napra enyhült.
December 13.-án műtött és Január 5.-én már tudtam menni dolgozni.
Ha a nickemre kattintassz és visszamész az elejére ott leírtam a történetemet végig.
Köszönöm a gyors válaszod! igen, már egy ideje halogatom a műtétet, bár érdekes januárban azt mondták nem kell. De ez így nem állapot. Már nem tudom hogy van bennem ennyi vér még. 😓 Neked milyen műtéted volt? Nekem a Starrt ajánlották a sérv miatt (az is van a szülések óta), de jelenleg nem tudok erre fél misit kifizetni.
Csak simán perforált az aranyered. Nem fogod tudni elállítani a vérzést. Minden székeléskor elő fog fordulni, hol kevésbé hol jobban. Lehet időszakos vérzésmentesség, de saját tapasztalatból tudom, hogy csak kínlódás sz egész. Sokáig halogattam a műtézet én is. Ugyanebben a cipőben jártam és elegem lett.
A vérképemben 1 volt a vasam. Nem elírás a férfiaknál a minimum 12 helyett csak egy volt.
Iszonyú fáradékony voltam a vashiánytól. Megműtöttek már jópár éve és azóta 1 csepp vér sem volt székeléskor.
4. fokozatú aranyerem volt ami minden vécézéskor vérzett, spriccelt, és sokat, néha ránézésre több evőkanállal is lehetett a vécécsészében.
Ne halogasd, műttesd meg. Sok év kínszenvedéstől menekülsz meg egy hónapi fájdalmasabb napokkal.
rosszindulatú elváltozást, de már akkor is volt ez a problémám, persze akkor nem volt akut. Most az. Mivel tudnám elállítani? Aurobin vagy elég Bepanthen? Azt érzem, hogy nem mélyről jön a vérzés, mintha pont a záróizomnál lenne az ok, vagy a fennmaradt szirmokon, ezért kúp nem tudom mennyire lenne hatásos (pl Hemorid). Érdekes, mert igazán nem
fák, bár néha érzek kicsi nyilalást. Ha visszamegyek megnézetni mit tudnak vele csinálni? Köszönöm, ha valaki segít!
Én az első időben amikor másfél hónapos kúrát tartoittam egyáltalán nem tettem hűtőbe. Most, hogy tartok egy havi mennyiséget arra, hogy ha valamikor szükségem lenne rá, a hűtő legaljára betettem, ott tartom. Egyébként másfél, 2 évig használható.
Szia! Nagyon örülök neki. Ha már egy orvosról valakinek pozitív a véleménye, az már fél gyógyulás. Remélem, hogy a kúp is használni fog. Egy hét után lenni kell egy kis eredménynek.
Hatóanyagot nem ismerem. Annyit tudok, hogy volt aki felíratta, és nem azt a hatást fejtette ki amit a doki ad kúpot. A kúpnak van fájdalom csillapító, fertőtlenítő, széklet lágyító seb gyógyító hatása. Nekem bevált, most is van itthon egy havi mennyiség arra számítva, ha esetleg a baj visszatérne. Szerencsére, 10 hónapja panaszmentes vagyok. A dokinál mindig van nagy mennyiségben, 5.000 fornt egy havi mennyiség.
" Ismeritek ezt a végbél kúpot? Végbél repedésre egy csodaszer! Akinek ez van, próbálja ki. Egyedi Magisztrális Végbélkúp, III. X. / Kapható: Iváncsa, patika, 20/9364688/ "
Én is évek óta küzdök külső és belső aranyérrel is.
A kérdésem az lenne, hogy ha egy kisebb (kb. lencse nagyságú) külső aranyeres csomó, ami 3-4 nap alatt elmúlt, utána (ismételt nehéz tárgyak cipelése után) újra kiújulhat?
Vagy esetleg a kiújulást nem is a tárgyak cipelése, hanem mondjuk daganat okozza?
Bocs, ha hülye vagyok, de ilyen még nem volt, hogy elmúlt és kiújult volna 2 héten belül...
Én is Dr. Bánfalvi Péternél voltam nem is olyan rég, de hasonló produkciókban volt részem, mint Beának. Szerintem nem méltatlankodott, csak elmondta, hogy több információhoz is hozzá juthatnánk, mert tényleg igen kevés dolgot lehet a belső aranyér gyűrűzés utáni mellékhatásokról olvasni, videót nézni. Én is elég nagy fájdalomküszöbbel rendelkezem, de nekem sem volt egy leányálom. Természetesen azért mentem Dr. Bánfalvi Péterhez, mert Róla olvastam, hallottam azt, hogy a legjobb a szakmájában, így inkább kifizettem a kicsivel magasabb összeget, mert azért a fenekemmel vagy a következményekkel nem szeretnék "játszani" egy SZTK-ban vagy egy kevésbé hozzáértő orvos kezei közt lenni. Nekem is ugyanúgy volt vizelési ingerem egy héten keresztül, de én sem tudtam érdemleges információkhoz hozzájutni, mert szinten minden egyes proctológus oldalán ugyanazok az információk vannak kiírva és gondolom nem azokat a tapasztalatokat osztják meg, amikor felléphet mellékhatás. Nekem is elég durva alhasi görcseim voltak úgy 2 héten keresztül, a székelési inger vagy maga a székelés ritka idióta időpontokban tört rám és olyan érzésem volt sokszor, hogy döntésképtelen lettem azzal kapcsolatban, hogy most mi fog történni, pedig mindent betartottam, amit a Doktor úr mondott vagy a tájékoztatóban elolvashattam, de mégis így reagált rá a szervezetem. Ahogy Bea is leírta, mindenkinek másképp reagál egy ilyen beavatkozás után a teste. Tök jó, hogy Neked ez semmiféle problémát nem okozott, de sajnos vannak olyanok, akiknél előjönnek ezek a fergeteges "mellékhatások". Szerencsére a vizelési ingerem elmúlt, a székelésem kezd újra helyrerázódni és a görcsök sem keserítik meg a mindennapjaim, mert hát kurva rossz érzés úgy lenni, mintha egyszerre menstruálnál vagy vajúdnál és közben még el sem tudod dönteni, hogy be is szarsz-e mellé. Nekem is régen volt olyan műtétem, ami meg sem kottyant, viszont az ismerősömnek ugyanez a műtét teljesen másképp csapódott le a szervezetében.