10 percig csak káromkodott, egy fiatal srác volt. Alvázszámot kért hátha meggondolom magam. Könnyüfém felnire csavar takaró, sebváltóra bőr szoknya, a javitófestéket meg sem mertem kérdezni :)
Egyébként azt hiszem ez az idő nem a dizelnek való, úgyhogy ma előhúztam a cilinderből az én kicsi rizsrakétámat. Szerintem élvezetesebb vele a városban :)))))
De ahogy nézem a mostanában megjelenő cikkeket, mindenhova az 1.6HDI-t rakják (még a Volvo S80-ba is), és ebben is az lesz az induló motor. Az meg talán kevés neked...
A 43316-ban leírtam, hogy te magadnak hogyan próbálhatod ezt meg... Hátha több szerencséd lesz. Egyébként mik voltak azok? csak hogy tudjam, hogy Frédiéknél is esik a szinvonal, vagy valami nagyon egyedi, kézzel épített autód van-e? :)
Múltkorában már "megmondtam a tutit" :))) Köss egy vastag kábelt az akksira, vidd el a szivargyújtóig, ott rakj rá egy relét, amit a szivargyújtó húz meg és enged el. A relé másik végét meg kösd a cuccodra. persze a szivargyújtó helyett a biztosítékpanel 15-öséről is vehetsz gyújtásjelet, de a szivargyújtónál tökre elfér a relé...
Szerintem a totalcar cikke világosan leírja mi a lényege az egésznek. Lehet hogy vannak tartalékok az autóban, de lehet hogy nem...Én gányolásnak tartom.
?Másolás? ez honnan jött? Én nem írtam másolásról. Azt írtam, hogy ő is letölti a te saját szoftveredet, módosít rajta és visszatölti. Nem másol senkit és semmit. De azt is írtam, hogy nem tudok referenciákról, cserébe olcsó. Innentől meg mindenki maga tudja eldönteni, mit preferál.
Elkészült az elektronika ami 1-5 fokozatban szabályozza a hőmérsékletet. Már csak be kell építeni és már kész is van.
Csak van egy kis gond. Az elektronika igényli azt a 14,2 V-ot ami a szivargyujtóban nincsen benne. Ott stabil 12V van. Kellene nekem valaki hozzártő aki ad egy konkrét tervet hogy az áramot honnan hozzam, és egy kapcsolási megoldást hogy úgy működjön mint a szivargyujtó (gyujtás nélkül nincs ott áram).
Vagyis aksiról tápláni, szivargyujtóról vezérelni. Ezt kellene megvalósítani. Mi kell hozzá mit-hogyan...
Persze ez valóság is lehet ha szélsőséges tuningról van szó, egyébként szerintem propaganda, a gyári védelmi mechanizmusát meghagyják a motornak, tehát igen 0,9 bar, helyett 1.1-et tölt a turbó, de ha ez sok lenne betiltana a túlmelegedés miatt. Így többet forog=kevesebb az élettartam, de pl, engem nem izgat ha nem megy el 400ezret, csak 350et.
Másolás? Az járható út, ha pont olyan motorkódú, és pont ugyan az a motorvezérlő kompu, mint a donoré, és ha biztosan tudod hogy valamelyik a 3szaki közül csinálta a donor programot. És még így sem biztos. Nekem műxik és tényleg költséghatékony. De ha egy szedett-vedett internetről letöltött programot raknak fel, vagy kókler írja át, akkor lehet készülni tartalék csigával, szivattyúval, üzemanyagal stb. Itt szerintem a tudást kell megfizetni, mert a felszerelés kb.10-15ezer ft, a többi fent van a neten, ennyi erővel világ-világtalan csinálhatná, és csinálja is sajnos, olcsóé, a mesterek meg drágáé, ez nem lehet véletlen. Van itt kolléga ki már megjött a teszkós csiptuningból.
Ja. És ezek szerint ettől van az, hogy ha tavasszal-nyáron teljesen letekerem a hőfokot és minél feljebb nyomom a fordulatszámot, hogy átszellőztesse a kinti friss, 17-18 fokos levegővel az utasteret, annál inkább azt érzem, hogy még mindig fűt az istenadta... Gondolom, nyomja be a motor saját hőjét az utastérbe is... Jajj de béna :D
Pontosan ezért kérdeztem. Nekem a csati olvadt meg. de már a 2. is kezdi :S azon morfondírozom, hogy másik csatival kéne megoldani a motorra pedig direktre kötni.
Megnéztem természetesen, és minden ok volt vele. Bár tény hogy baromira felhevült.
Végül is nálam az volt hogy 50% felett a motor megállt 2 percre, majd elindult ugyanennyire, és ezt ismételte. Ha levettem 50% alá akkor folyamatosan pörgött.
Tehát amikor "feltekertem" az ellenállás túlhevült, és lekapcsolta magát. Amint kihült megint bekapcsolt. Egy ilyen felhevült állapotban fogtam meg a csatit és bizony forró volt. Meg nem égett, addig nem ment fel a hőfok. Az új motor hibátlan, max fordulaton az is meleg, de ez normális. Ha megnézed a képen mekkora hűtőbordát raktak rá, jól látszik hogy ekkora hőre számítottak. :)
Én a nyáron jártam így. Nekem előtétellenállás halt meg. A motor hibátlan. Ha nálad fordítva lenne akkor van a számodra egy motorom, vagy megvenném az ellenállásodat. :)
Az enyém 2004-es digitklímás. Ha a tied is digitklímás akkor valszeg tudok segíteni ha nekiállsz szerelni. Mit hogyan kell szétszedni hogy hozzáférjél...
tuning témához: a C8-P807 fórumon pont most írt egy srác, program letöltős-feltöltős megoldásról, költséghatékonyan (előzőek/4), csak éppen szegeden. referenciát, egyebet nem tudok, csak az elérhetőségeit: