A sokkilences nálam a favorit.ismerem is őket.jófejek.Tiba Andrást nem ismered?ő is csinál képeket.Állítólag ő is rakott fel a netre képeket csak azt nem tom hova.amúgy köszönöm!!!!!!!!
Te mit szeretsz a sokkilencesbe?mitől lett kedvenc??
Ma láttam az e95Met elhúzni Debrecenben. Éppen fociztunk, amikor legyökerezett a lábam és az állkapcsom darabokra hullott...Nagyon ütős ez a zöld szín... Igen, én is láttam ma. Bár akivel éppen beszélgettem, annak nem tetszett a színe, de szvsz jól néz ki.
de akkor ebből a típusból hányat rendelt a honvédség?
Tudtommal 15 db van most.
Lehet hogy nagyon láma kérdés lesz de a Credo az magyar?
Az, de magyarosított Sor (cseh) licensz alapján.
Ha igen akkor kihez tartozik?
Ezt hogy érted? Ha a tulajdoni viszonyaira gondolsz, akkor egy magáncég (Kravtex Kft.) gyártja.
Meg hol gyártanak?
Győrben ill. Mosonmagyaróváron.
bocs hogy itt írom ezt
Javaslom ilyen témában a Magyar buszok topicot vagy valamelyik másik "országos" buszos topicot.
Ma láttam az e95Met elhúzni Debrecenben. Éppen fociztunk, amikor legyökerezett a lábam és az állkapcsom darabokra hullott...Nagyon ütős ez a zöld szín... de akkor ebből a típusból hányat rendelt a honvédség?
OFF
Lehet hogy nagyon láma kérdés lesz de a Credo az magyar? Ha igen akkor kihez tartozik? Meg hol gyártanak? (bocs hogy itt írom ezt)
Ez a busz nagyhatalom jelző igen újságirósra sikeredett.
Félezer, magyarul 500 db kicsike autóbuszt gyárt ez a spanyol cég évente.
Ebből a mennyiségből - gondolom - a harmadát, negyedét akarják Pécsen gyártatni.
Ez úgy 125-166 piciri autóbusz / év -et jelent.
Amikor Magyarország valóban busz nagyhatalom volt, akor ezt a 125-166 autóbuszt, kettő és fél illetve három és fél munkanap alatt gyártották le.
Az Ikarus amikor a toppon volt, 55 autóbuszt gyártott...........de..........munka-.NAPONTA.
Ha mind az 500 kis busz itt készülne ( erre alig van esély) akkor ez azt jelentené, hogy a valamikori Ikarus 10 munkanapi termését készitenék újra Magyarországon.
Szerintem ezek inkább szürkék mint fehérek, de a valóságban tudnék biztosat mondani. Amúgy meg amilyen színt a megrendelő kíván, olyan lesz a kapaszkodó.
Ezek az E94 ek tényleg gyönyörűek.A szabolcs volán is majdnem ilyet rendelt.Sajons csak második lett az E94F a tenderen.így most 12 db 12 métres autosant vesznek,12 db 13,5 méteres Ikarus helyett.Ha a másodikat választották volna,akkor +1,5 méterekből plusz 18 méter buszunk lenne :)) (vagy ez rövidebb mint 13,5 m?)
Kedves Tector!
Azt szeretném kérni tőled,hogy küldd el az email címed nekem(c.jani@freemail.hu)
mert szeretnék írni neked,de az infódban nem szerepel a címed!
Hát ez két gyönyörű busz és szerintema a képek is jók lettek! Ilyenkor nagyonfáj a szívem, mert Vértesnél új EAG buszok vannak hozzánk meg hozzák a 8-10 éves neoplanokat. Nekem bejön a vértes volán, meg a tisza is. Az az új 415 is ütös de nekem az e94 jobban tetszik.
Ha jól tudom október elsején érkezett meg a másik három, de azok rögtön Dorogra mentek. Az ottani állományt fogják gyarapítani. Közelebbit talán később tudok majd mondani, rendszám, viszonylat meg ilyesmi...
Ez a két E94-es ma érkezett (FKH-446 és FKH-448). A szemem láttára matricázták fel őket. Az egyik Komárom-Tatabánya-Budapest, a másik Tatabánya-Tarján (Vértestolna, Tardosbánya, Héreg) vonalon lesz megtalálható. Elöttük érkezett még egy, ami már továbbment Oroszlányra, arról lemaradtam. A két pilóta, aki hazahozta őket, készségesen rendelkezésre állt a fényképezkedéshez, ha rosszak a képek, az az én hibám.
Nem vagyok a "túldizájnolt" tábláknak a híve, de azért valahol lennie kéne egy minimumnak.
Még minig jobb, mint egyik-másik alig olvasható HV-s tábla... Próbajáratnak az ilyen tökéletesen megfelel, legalább felkapják a fejüket a birka utasok is az igénytelenségre...