Én ezt a díszelőadásos dumát amit Laa-Yosh-nak írtak baromságnak tartom.
Ez nem díszelőadás, azok nem éjfélkor szoktak lenni, nem ?
A másik, a Lurdyban is lesz éjféli előadás nem csak a Plazaban, tehát ez az egész a rajongóknak van csinálva, nem másnak.
Volt szerencsém a mai 10-es előadáshoz, de leszögezem, semmi közöm az Intercomhoz.
Ezt a mai napi sajtóvetítéses cirkuszt azért nem értettem. Az ajtóban a kedves hostess-hölgyek a Plazaban vérremenő stílusban szelektálták az embereket, akik kb. bemondásos alapon mentek be. Volt vagy három szűrő, mindenhol közelenségnek néztek, aki orvul be akar lopózni és csekkoltak ezerrel.
Aztán a film végén láttam, hogy a szélső sorban egy nagy rakás üres hely volt, így tényleg sajnáltam azokat, akik meg órákat álltak sorba a jegyekért.
De természetesen a film minden fáradozást megért, bár a szinkronos változat nem igazán tetszett.
egyebkent szerintem felesleges ez a vita, vagy mi. szelmalomharc ezerrel, vannak dolgok amiken nem tudunk valtoztatni, es amik (bar ds9 szerint nem), de valszeg amerikaban is igy vannak. gondoljatok csak yoda szavaira, hova is vezet a duh? :))
ha en lettem volna egy penztaros, aki az EPI-re arul jegyeket, biztos hogy soron kivul magamat is kiszolgalom. tapossatok meg, de igy van.
> Hogy ettol a gyakorlattol az Intercom most miert tert el az elottem
> ismeretlen
a lucasfilmes "beszolas" miatt gondolom...
> Az elso kopia egy hete erkezett meg az orszagba, akkor volt a
> moziigazgatoknak szolo vetites. Elotte csak az Intercom ot vezetoje latta,
> azon kivul senki sem.
ez egyszeruen NEM IGAZ. egyik evfolyamtarsam mindket szuleje intercomos, igy o mar a szorgalmi idoszakban (2 hettel az amerikai bemutato utan) latta itt, magyarorszagon a lurdyban a filmet. persze lehet hogy o is a fejes kategoriaba tartozik...
Hm, bocs hogy kicsit elkalandozok Offtopic-országba, meg hosszú is leszek, de itt egy érdekes reakció a levelemre. Mit szóltok hozzá? Szerintem neki már megvan a jegye, emellett nem olvasott elég figyelmesen... vagy télleg túlzott lenne a felháborodás?
>
> Szia Jts!
>
> Szeretnem ha elkuldened ezt a levelet arra a masik levlistara. Neheny
> eszrevetel a levellel kapcsolatban.
>
> Egy film diszbemutatojat mindig a forgalmazo rendezi. Ezek - a ritka
> kiveteltol eltekintve - zartkoruek, belepes csak meghivoval. Altalaban csak
> onnan lehet tudni, hogy egyaltalan van, hogy a mozimusorok erre az idore
> zartkoru eloadast irnak ki.
>
> Hogy ettol a gyakorlattol az Intercom most miert tert el az elottem
> ismeretlen. Ennek ellenere az elso eloadas diszeloadas. A jegyeknek a
> legnagyobb resze igy is annak a kornek megy, akit a diszeloadasokra meg
> szoktak hivni: sajto, filmes szakma, kozeleti szemelyisegek stb.. Csak most
> fizetnek is erte.
>
> Tehet nyilvanos eloadaskent csak azokat a jegyeket lehet megvasarolni,
> amelyek ezen felul maradtak. Az, hogy egy eloadas nyilvanos, az nem jelenti
> azt, hogy az osszes jegyet meg lehet venni a penztarnyitas idopontjatol.
>
> > > Kérdésemre, miszerint hogyan lehetséges, hogy hetedik sorbanállóként
> nem
> > > tudok jegyet venni az eloadásra, csak a tizenötödik sorba, a pénztáros
> azt a
> > > magyarázatot adta, hogy a dolgozók vették meg a jegyeket.
>
> A penztaros a jelek szerint hulyesegeket beszelt.
>
> > > Namost, egyfelol a kópiák már hetek óta a mozikban vannak, és mostanra
> már
> > > elég sokan látták a filmet - az Intercom dolgozói, rokonaik, ismeroseik
> jó
> > > része, valamint sor került (tudomásom szerint tegnap) a sajtóvetítésre
> is.
>
> Az elso kopia egy hete erkezett meg az orszagba, akkor volt a
> moziigazgatoknak szolo vetites. Elotte csak az Intercom ot vezetoje latta,
> azon kivul senki sem. Ezen kivul csutortokon ( 09.09) volt delelott a
> sajtovetites.
>
> > > Másfelol a fenti szabályok értelmében szabálysértésnek minosülne, ha a
> > > dolgozók a pénztárnyitást és sorbanállást megkerülve megvették volna a
> > > jegyeiket - már ha ez lenne az igazság.
>
> Ilyen szabalyok nem leteznek...
>
> > > Valójában ugyanis, mint az tudomásunkra jutott, amolyan VIP-jellegu
> > > jegyfoglalás történt, méghozzá a kormány részérol. Konkrét személyekrol
> > > ugyan nem tudok, és nem is hivatalos az információ - bár igencsak
> megbízható
> > > forrásból származik.
>
> Ebben sincs semmi meglepo. A diszeloadasokon altalaban ilyen vendegek
> vannak.
>
> > >
> > > Megismételném, a szeptember 16-i vetítés teljesen nyilvános, sot maga a
> > > díszbemutató, így semmiféleképpen nem lehetett volna akárcsak egyetlen
> egy
> > > jegy sem eladva, mielott mi a pénztárhoz értünk.
>
> Erre sincsen semmi szabaly. Fent irtam. Egy eloadasra a mozi annyi jegyet
> ad el, amennyit akar.
>
> > >
> > > A magam részérol felháborítónak, szomorúnak, és igen, szégyellnivalónak
> > > tartom ezt az esetet, és minden tolem telhetot megteszek, hogy kello
> > > nyilvánosságot kapjon - ugyanígy éreznek a többiek is, akiknek nem
> sikerült
> > > jegyet venniük az eloadásra.
>
> Nincs ertelme, hogy felhaborodj. Csak el vagy keseredve, mert minden
> igyekezeted ellenere nem sikerult jegyet szerezned.
>
> > > Értesíteni fogom a Lucasfilmet is az esetrol, valamint egészen biztosan
> ott
> > > fogok állni éjfélkor a nagyterem bejárata elott, és talán még
> videokamera is
> > > lesz nálam. Oszintén érdekel, hogy kik nézik meg a filmet elottünk,
> miért jó
> > > ez nekik, és legfoképpen, hogy hogyan szerezték a jegyüket.
>
> A Lucasfilmet kar ertesiteni, mert ott fognak ulni az eloadason. Gondolom
> jonehany vendeg az o meghivottjukkent lesz ott.
> Nem erdemes ekkora hajcihot csapni a dolog korul, vegyel a kovetkezo
> eloadasra jegyet. Ha pedig tenyleg a kormanytol jon nehany ember, akkor meg
> a mozi kozelebe sem fogsz jutni a fekete oltonyosoktol. ;o) Hogy kik nezik
> meg a filmet, azt leirtam az elobb, es nyilvan azert jo nekik, amiert
> neked.
>
> Nincs itt semmi szelhamossag, osszeeskuves, es armanykodas. Csak rosszul
> hitted, hogy minden jegy ott lesz a penztarban.
>
> Tucsi
>
Hol a fenébe lehet felvenni a kapcsolatot a LucasFilm-el? Nem találok egyetlen rohadt mail címet sem... ha van itthoi kontaktod hozzájuk, forwardold neki amit írtam, légyszi!
Tehát akkor 18-án a következőkkel megyünk moziba:
A+P,Boros Gábor,Varázsos Barát,flaci,czegleZs,tirek,zombie,kaviat,filburt,gajzi,garai,kisvuk.
Jegyek rendben, igyekszem levelet írni, hogy hol és mikor találkozunk.
Miért, mikor vertelek át először?
Ettől függetlenül, ha csak egy-két jegyet vettél, akkor esetleg át tudom cserélni a feliratosra, de csak a második sorba. Nem biztos.
Erről jut eszembe, OPi, Banita és akovi jelentkezzetek gyorsan, hogy kell-e nektek a megrendelt jegy 16-ra!!!!
Hát nem semmi ami itt zajlik!!!! Nekem is sikerült jegyet vennem 00:30-ra! Azt még megkérdem, hogy Kádár Mónika miért írtad azt, hogy az első előadás 00:30-kor lesz Angolul????? Nekem más vette meg a jegyet és most olvasom, hogy az (00:30) szinkronizált lesz!
El kell, hogy mondjam másodszorra vertél át!!!!!!! :-((
A másik, hogy a jegypénztáros az egy NAGY BAROM mert háromszor lett megkérdezve tőle, hogy a feliratosra adtál jegyet? GRATULÁLOK.....
ds9, hogy őszinte legyek, nem ismertem fel az anyagot, pedig annak idején én kértelek meg, hogy rakd össze, tiszta blamázs.:)
Remélem, nem haragszol azért és megmutatod magad teljes testi valódban a megnyitó bulin!!! Még szükségünk is lehet rád, hiszen én nem vagyok hard fan és tudósítunk.
Varázsos Barát, a szombati kezdés 17:45, de szerintem előtte találkozzunk valahol, majd addig még jól kitaláljuk.
Az observeres fiúk örülni fognak a tetszésnyílvánításnak.:)
Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Mónika által megadott Index oldalt főleg azért, mert az oldal jó részét ( 4. bekezdéstől lefelé + sárga rész ) én írtam.
Na, de Mónika ezt igazán megemlíthetted volna :))))))))))))))))))
Visszatérve erre a jegymizériára, nekem megvannak a jegyeim a 00.01-es vetítésre ( hogy, hogy az is érdekes, de vannak ) és pont emiatt tudom, azt, hogy mi is folyik ott.
Meggyőződésem szerint Wing Commander és kollegái az Intercomnál, igazán elkezdhetnének utánanézni, hogy melyik alkalmazottjuk megy el erre az előadásra és attól igencsak gyors úton meg kéne szabadulniuk.
Miért, mert milyen lenne ugye, ha a McDonaldsban megjelenik egy új szendvics és te nem tudod kipróbálni mert a személyzet mire odérsz megeszi. Lenne még több példám, de azt hiszem érthető.
Magyarországon van több ezer ( tíz, száz ) ember aki ezt a filmet az amerikai ( májusi ) bemutatóval ellentétben kénytelen most szeptemberben megnézni. Vannak olyan megrögzött rajongók, akik hétköznap éjjel is elmennek megnézni egy filmet ( másnap munkanap ) azért mert az Intercom szervez egy ilyet ( mint ahogy máshol is - nem az Intercom :)) - szerveztek ilyet ). Sőt nem átallanak odamenni egy héttel előtte megvenni a jegyet.
Én úgy gondolom, hogy az Intercom, nem a saját mozijában dolgozóknak szervezte ezen estet.
Legyek én egy utolsó tahó, de az a véleményem, hogy a mozi alkalmazottjai nézzék meg a filmet máskor, mert nagy ívben szarok rájuk.
Ahogy az is idegesítene, hogy ha a McDonalds alkalmazottja előttem enné meg a szendvicset ( az utolsót ) és a pofámba röhögne az idegesít, ha a H. multiplex alkalmazottja előlem veszi meg a jegyet és nézi meg kvázi helyettem az előadást.
Ők ott dolgoznak, nekik az a munkahelyük, mi pedig vagyunk a vevők nekünk vannak jogaink, nekik nincsenek ( bár mintha ez kishazánkban fordítva lenne ).
ÉN BIZTOS VAGYOK ABBAN, HOGY AZ USA-BAN ILYEN NEM FORDULT, NEM FORDULHAT ELŐ.
Köszi, Mónika! Találkozunk jövő szombaton! Most végül is hány órakor is lesz az előadás? 17.30?
Kedves Laa-Yosh!
Nem találok szavakat! Ez arcpirító, amit művelnek, de sajnos, nem meglepő. Az Intercomot en bloc azért mégsem kellene lebarmolni (noha kétségtelenül vannak benne szar alakok {w.c. - nomen est omen ismét, ez a tag a neveivel kimeríthetetlen szójátékgyár!} és elég sok kifogást lehetne felsorolni a tevékenységükkel kapcsolatban), mert én ismerek ott rendes fazont. Legalábbis annak ismerem...
Nem vagyok igazi kőkemény, hogy hálózsákozzak, meg miegyéb, csak most fogok megpróbálni jegyet venni itt Pécsett. Azt már tegnap láttam kiírva, hogy egységesen ötszáz forint az itt normális 450 helyett. Mind a három itteni moziban fogják adni.
Aki a humort kedveli, azoknak figyelmébe ajánlom az Index Mónika által ajánlott cikkéből is elérhető lapot: SW-poénok az Observertől és másoktól, ebből is különösen a "Ki nyomja le a Jedi-okat?", "a sötét oldal felé", és "a szomorú valóság" témákat! :)))
Most érdeklődtem a Corvinnál, hogy mi van a szinkronizált verzióval, mikor adják? Nem hiszitek el-ahogyan én sem-, de a Corvin nem adja csak a szinkronizált verziót!!! Ilyen a XX.sz. legvégén nincs!!! Az Intercom-os mozikat pedig hullára utálom!Most mi lesz?
A+P: na jó, a pankráció valóban túlzás, de azért kicsit megijedtem, amikor a mozi ajtaját kinyitották, és szegény lányok elkezdtek sikongatni, mert majdnem agyontaposták őket. De ettől eltekintve valóban nyugi volt. Nevezzük tehát pankráció helyett szardíniásdoboznak.
Delelott fel tiz tajban kerult ram a sor a Corvinnal, akkor mar elegge telitett volt a csutortoki nap. Amugy en nem tapasztaltam semmi kulonoset, rendes sorallas volt, semmi pankracio.
Udv, A+P
Ja, eszembe jutott egy jó sztori, amit a Force.neten olvastam:
a Mann's Chinese előtti sornál, amikor az első rajongó megvette a jegyét (vagy 5 hét várakozás után) felemelte a jegyét, és hátraordított: "The first transport is away!" Mire a sor fennmaradó része örömujjongásban tört ki.
(Ismerős valahonnan?:-))
Lángoló arccal verem a billentyűt, teljesen igaza van ds9-nek, ez itt nem piacgazdaság, hanem még mindig sógor-koma birodalom, szar az egész.
Az Intercom meg menjen a fenébe! Én is gondolkodtam, hogy sorban állok, még szerencse, hogy nem tettem, mert elég könnyen fel lehet dühíteni, és akkor ütök ám, de hirtelen.
Üdv, Laa-Yosh! (Már itt is találkozunk?)
Szomorúan olvastam utolsó hozzászólásodat: ez az, amitől tartottam. Tudom, hogy késő, de a megoldás a jegyvásárlásra az lett volna, ha beléptek (valamelyik) SW-fanclubba. Én is így tettem, és a klubtagoknak biztosították a helyet a premierre. (Persze nem ingyen.) Valahol ez is tisztességtelen, de talán nem annyira, mint az Intercom-dolgozók esetében.
Egyébként én is jó kis pankrációban vettem részt ma reggel a Corvinnál, de sikerült szereznem tíz jegyet. (Ott fél kilenckor kb. 150 ember állt.)
Az ötletedet díjazom, ami a Lucasfilm kontaktolást illeti. Kiváncsi vagyok, mit szólnak hozzá.