GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
T1Lib Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
a GD library szerintetek mennyire bugzik?
Szerintem nagyon, normal kep atmeretezeseknel a kepekbol elvesznek a szinek, ill nagyon tre minoseguek lesznek....
De inkabb a szin a fő gáz.
Van valakinek ötlete? Nagyon halas lennek erte mivel mar vagy egy honapja szenvedek vele...
(illetve barmely mas megoldas php-s kep atmeretezesekre.)
Hálás köszönet!
Üdv:
MArc
NB: ja es közben előre is kellemes hsuvetot jo locsolkodast stb...
van nekem egy mysql adattáblám, mejben idők vannak benne (time). Ojat szeretnék csinálni, hogy az adatbázisból soronként "kiveszi" az időket (ez meg is van), csinál 1 kis kivonást és annak fv-ben a $status-t állitja be:
na most ez igy nemmegy, és nagyon nem tudom hogy mit tegyek...próbálkoztam mindenféle timetostr()-el, meg UNIX timestamppal, de valahogy sehogysem akaródzik ez összejönni...mit rontok el? (azonkivül h mindent? :-))
Ha win alá kell php szerkesztő akkor javaslom a NuSphere phpEd programot, én kb 10 különböző php szerkesztőt próbáltam mi de ez bizonyult a legjobbnak.
Van benne belső debug rész is ami nagyon megkönnyíti a munkát, nagyon könnyen kezelhető, és sok támogatást ad html form-ok gyártásához is.
Ami külön tetszik benne, hogy van benne beépített temlates rész is. ctrl-j -re aktiválódik.
ha pld beírod hogy for és nyomsz egy ctrl-j gombot akkor autómatikusan berakja a következőt
Kinek mi:)) Izlesek es pofonok. Ha nem kell IDE, hanem igazi rendes szoveg szerkeszto akkor win ala ultraedit (.com), de jedit is nagyon jo, es cross platformos is, barhol hasznalhato ugyan ugy, rengeteg plugin-al, es free. Reszemrol ha szovegszerkeszto kodolashoz (nem csak php) akkor ez a ketto. Meg a vim is, amit jo lehet tarsitani sok mindenhez.
Erre mondják, hogy szokások és pofonok különbözőek. Én elvből nem írok a return sorba programsort, mert elveszik az átláthatósága a programnak. De ez lényegtelen, hiszen így is úgy is ugyanazt az eredményt produkálja.
Ugyanígy nem szeretem használni a $x. = "qqq" formát sem inkább maradok a $x = $x . "qqq" formánál. Azon kívűl, hogy így egy picivel többet kell gépelni semmi sem indokolja az első forma használatát, rontja a forrás olvashatóságát.
Persze ez az én véleményem, én ezt hagyományos stílust szoktam meg az elmúlt 22 év alatt.
Sikeresen átírtam a nuke-t és a webáruházat a sectlocate () újabb szintaxisának megfeleően, és már élesben működik a szerveren is a php4.3.1-el
Egyedül a php_zlib.dll szivatott meg, mert ebben a verzióban alapból benne van, és ha engedélyezem, akkor viszont kétszer akar betötődni és kajabál érte kegyetlenül.
windows alatt nincsen setlocale. Amugy ezt azt mondja, hogy setlocale("LC_ALL","hu_HU"); helyett setlocale(LC_ALL,"hu_HU"); kell. De ez csak warning, nem error. Az error_reporting(E_ERROR); sor beirasaval a php elejere letuntetheted ezeket a warning-okat.
az index kigyilkolta a fügvény belsejét :(((
remélem most jó lesz
function encode_iso88591($text){
$elements=imap_mime_header_decode($text);
for($i=0; $i < count($elements);$i++)
{
$x = $x . "{$elements[$i]->text}\n\n";
}
return $x;
Köszi a tanácsot, azt hiszem az éles szerveren kicsit várni fogok a php update-vel, ott még maradok a réginél, és egyenlőre csak a fejlesztői gépen használom az újat, és szép lassan kijavítom a két rendszert.
Természetesen ezek csak figyelmeztető üzenetként jelennek meg, ettől még minden fut csak belerondít a kiirásba.
Egyébként sikerült megoldani a dekódolást:
function encode_iso88591($text){
$elements=imap_mime_header_decode($text);
for($i=0;$i $x = $x . "{$elements[$i]->text}\n\n";
}
return $x;
}
$szoveg ="Subject: =?ISO-8859-1?Q?=28Fwd=29_proba_lev=E9l_2?=";
$ujszoveg= encode_iso88591($szoveg);
print $ujszoveg;
Biztos, hogy ezek hibaüzenetek, és nem csak figyelmeztető üzenetek?
Az üzenet egyébként azt mondja, hogy az adott fajta setlocale() hívás elavult paraméterezést használ.
Szerintem vagy javítsd ki ezeket a hívásokat (de azt írod ezt nem akarod), vagy frissítsd a phpnuke-odat, vagy kapcsold ki a warningokat, vagy tedd vissza a régebbi PHP-t.
Rá kellett jönnöm hogy az álltalam használt php 4.2.2-höz nem találok sehol megfelelő dll-eket, ezért letöltöttem a 4.3.1-et és bemásoltam egy külön könyvtárba, majd a webszerverben átállítottam a php-t az újra. A phpinfo() rendben le is fut és látom is az új extended dll-eket, de a régi honlapjaim (nuke 6.0) hibaüzenet küldenek:
setlocale() [function.setlocale]: Passing locale category name as string is deprecated. Use the LC_* -constants instead. in
Elvileg minden fut, csak ezek a hibaüzenetek jelennek meg.
Mit kell átkonfigolni? (A nuke-ben meg az áruházamba emiatt nem szívesen módosítanám rengeteg helyen a forrást)
Ez igaz, csak valamiért arra gondoltam, az imap-hez gyakrabban van belefordítva a támogatás, mint az mb-hez, illetve ha mégsincs, kevesebb egzotikumot kell beszerezni hozzá. Bár még sohasem mb-ztem, úgyhogy lehet, hogy egyáltalán nincs igazam.
Lenne egy kérdésem. Szeretnék készíteni egy haghyományos ürlapot ami összegyüjt,néhány adatot aztán valahogy elküldni nekem e-mailben vagy vmi. Sajnos nem értek ehez viszont nagy szükségem lenne egy ilyen ürlapra. Tudnátok segíteni nekem?