Sajnálom :-( de tudod, hogy ha nincs szériszám akkor akár én is mondhatnám az ütés információ ellenére. Így még ha össze is futnánk vele se tudunk rendőrt hívni. Mindenkinek javaslom, hogy minden obi gép és kiegészítő széria számát fotózza le és írja fel. Vész esetére.
Rollei Téged is Áldjon meg az Isten és tartson meg egészségben! Hát teddel a fiókba és akkor nem fakul ki. :-) Valamikor már cska össze tudunk futni.
Eladó Pentax D-BG2 markolat Pentax K10D és K20D vázakhoz. Portrézáshoz remek fogást biztosít, minden exponáláshoz szükséges funkció megtalálható rajta.
Igen arrol van szo,amit Mercutio is mond,hogy a kereső üvegén van,nem a ccd-n. Kicsit oldalrabillentve is látszik a por...hát mégha nekiteszem szemeim:-/
Szerencsére azért nem annyi hogy ne lehetne átlátni rajta. Csak idegesit kicsit.
Szerintem nem a CCD-re gondolt, hanem arra, hogy a képen nincs porszem, de a keresőbe nézve lát néhányat.
Ha a tükrön vannak, és körtepumpával nem tüntethető el, akkor keresni kell valakit, aki szakszerűen ki tudja szedni, aztán izopropil alkohollal letakarítani.
Ha nem ott, hanem a kereső üvegén vannak, akkor szvsz házilag esélytelen, csak a szervízben tudják szétszedés után takarítani, de ezek a porszemek minden DSLR-nél elkerülhetetlenül felbukkannak, szvsz együtt kell velük élni.
decens: Ha nem kamionról leesett, akkor a mediker nettó árból (100+fa) indulj ki.
Miután az új ára a K200D KIT nek 110-120K között van, így ha én adnám el/vennék ilyet, max 80k-t adnék érte. Ha nagyon nem lenne pénzem és nagyon kellene a K200D! De a papírok és tartozékok hiánya "bizonytalan" eredetre is utalhat, így komoly fenntartásokkal vennék így gépet. Sőt...
jó állapotú, de garancia és tartozékok nélküli k200d + 18-55 -nek kb. mennyi a reális ára? (persze-persze, annyi, amennyiért elviszik, ezt már tudjuk... de számszerűen?) mennyiért lehet egy ilyet elpattintani szerintetek?
Kifejtenéd bővebben, hogy minek a kotyogását kell megnéznem? Mit jelent az, hogy "szarrá ég a kép"? Bocsi de kezdő lennék a témában. :-) Nincs valaki véletlenül Mohácsról aki szakértő szemekkel megsasolná a gépet velem? Köszönöm!
Tudja valaki,hogy miként lehet a 100 d superen a keresőt kitisztitani? / a kalapácsos modszert már ajánlották:-)/ Van benne pár porszem,ami baromi zavaro.
Még mindig van elado Exakta 70-200,Carl Zeiss 35/2.8,és egy Pentax SMC 18-55 kitobim.
Cserébe érdekel külső vaku,62mm-es polár szürő.62-es makroelőtét.nagylátoszögü előtét.
Urak! Ezt a felvételt ma, (illetve, most látom, hogy már tegnap), délelőtt fél 10 tájban készítettem. Amikor a konvertálásra válogattam a képeket, sem a P. Ph. Browser, sem az IrfanView nem mutatott hibát, így csak a konvertáláskor (Raw Therapee)vettem észre. Volt egy kis szellő, így több felvételt csináltam, az előtte vagy az utána következőkhöz képest nincs is kiexponálva. Már kb. egy órája süttettem magunkat a napon, így a gép is jól átmelegedett. Ez okozhatta, a gép, a kártya (egy közel két éves 1GB-os Kingston) az olvasó vagy a Pc?
"Én amúgy pont általános célokra vettem a DA35öt, alapzoom helyett ezt használom. Balatoni nyaralásra csak ezt az obit vittem, és nagyon jól elvoltam vele."
Én is pont ezért venném!Sajna az e-mail címedet nem találtam!Tudnál nekem küldeni "nem makros" képeket!
A K10D-m úgy ragad a kezemhez, mintha rámszabdák volna, napokban hozzájutottam egy Asahi Pentax MV vázhoz néhány kiegészítővel. Gondoltam rákeresek egy manuálra....és lőn fennt a honlapon, meg egyéb helyeken pdf-ben az 1980-as gyártású vázhoz :)
Csak azt nem mertem még megkockáztatni hogy a beszerzett K-bajonettes obikat rátegyem a digi vázra, ki tudja mennyi kosz van bennük. Bár kívülről tökéletesnek látszanak.