A gépjármű megérett a 90 ezres szervizre. Valaki tudna egy hozzávetőleges összeget mondani (meg hogy mit kötelező és hogyan elvégezni ilyenkor) hogy kb mibe fog ez fájni? Szó szerint fájni fog, mert következő hónapban kell a maradványértéket (1 milla....) visszafizetnem, szóval nagyon nem jókör jön ez a szerviz. Olajat, meg szűrőket viszek. 1.4 B, 8V. Tudom nem sok ilyen tulaj van, de az 1.6 benzineseknek szerinte hasonló az "életük".
Ki ismeri meg az SW-nket ebből a látószögből? Pedig a tetőboxot már tavaly nagyobbra cseréltem :-(
Holnap indul Alfenzbe a kocsi - hhúúú hatalmas stressz mindent összepakolni három gyerekkel egy kis csúszkáláshoz, de az biztos hogy remek előedzés nyárra :-)
Az akksi 2002/2003-as, kicsit izgulok de nincs szívem kicserélni, amíg szépen müxik :-)
Bizonyára ez is egy alap kérdés, de én igazából csak most találkoztam ezzel konkrétan. Amikor nagy hidegben indulok, vagy indulás után egy élesebb kanyarnál mintha az ékszíj (?) nyüszítene, csúszna, vagy nem is tudom milyen hang ez igazából, de aztán ha szépen bemelegszik a motor, már nem csinálja. Sok autónál hallottam már ezt hangot, de eddig a pillanatig nem is foglalkoztatott amíg az enyém is el nem kezdte ezt csinálni.
Az ékszíj egyébként novemberben lett cserélve.
Mennyire veszélyes ez az autóra nézve, mármint azonnali javítást igényelne? Márciusra tervezek egy nagyobb átvizsgálást, és hiba bejelentést :), ráér esetleg ez akkor, vagy jobb lenne ezt nem halogatni (gondolom, hogy minél előbb annál jobb természetesen, de jó lenne egyszerre lerendezni akkor mindent, anyagi szempontból kedvezőbben jönnék ki)
Ez már régebben történt,és az autó nem lett meg azóta se.Mára már beletörődtem mert abba nem volt riasztó,csak a gyári cuccok és fényes nappal vitték el.De később még örültem is neki,mert a barátomnak megtalálták kibelezve,szinte csak a váza volt meg.Ráadásul még neki kellett fizetnie a roncs tárolásáért,meg adminisztrációs költségekért hogy visszakapta ami maradt belőle.
Még emlékszem amikor az első hozzászólásomat írtam nekem is ez volt az első gondoloatm. "Riasztót akarok a gépbe!" (Meg szélvédőt fóliáztatni. :) ) Ugyanezeket a válaszokat kaptam. Nekem ez is csak egy autó mint a többi az előzőek közül, de itt felvilágosítottak hogy a többinek nem volt "agya", ennek viszont van. A legtöbb riasztót az "agy" nélküli autókba gond nélkül berakják, de ebbe nem. Ebbe CAN-BUS, vagy CAN-VAN rendszerű riasztó való, de abból sem jó mindegyik. Ezeket meg aranyárban mérik, és azont túl hogy szirénázik semmit nem csinál. Mára már oda sem fordulnak az emberek ha szirénát hallanak. Az árából csináltass egyedi (rejtett) gyujtáskapcsolót, rakass váltózárat, meg gravíroztass. Talán még marad egy kicsi zsé kormányzárra is.
Én megfogatdam a tabnácsokat és azóta sem rakattam riasztót bele. Akkor nem értettem egyet a tanácsokkal, és tovább olvasgattam erről a témáról, és mostanra átlátva a rendszer bonyolultságát megértettem, hogy jobb így.
Amúgy meg amit tanácsolnak az "öregek", azt veheted szentírásnak. Itt olyan rutin van, sok esetben a szervizek is megirigyelnék.
Én ebbe bele sem merek gondolni.Tuti hülyét kapnék a helyszínen. Am. az autót már így vettem nem rég,hogy benne volt a riasztó.Tudod ez az első autóm és örültem,h végre van saját,nem gondoltam ilyenekre,hogy riasztó kulcsa meg van-e,vagy hasonló dolgok. Akksit cseréltem,a riasztó úgy gondolta,hogy lopni akarom,letiltott mindent és mivel a kulcsa nem volt meg ezért kellett kivetetni. Nekem ez volt a tanulópénz. :S És meglett az autód?Vagy mi van az üggyel?
Kösz a válaszokat.Aki berakta neked a riasztót azért ezt számon kértem volna tőle.Én is csak túl akarom biztosítani a védelmet.Ne tudjátok meg milyen szar érzés mikor ki jössz a melóhelyről,keresed az autódat és gondolod magadba biztos máshová álltam,aztán keresgélés után rá döbbensz basszus ezt megfújták.Utána még reménykedsz,rossz helyre álltam biztos elvontatták vagy úgyis meglesz.De később idővel meg bele kell törődnöd mégse.
Én a helyedben nem tetetnék bele riasztót,de persze ez csak az én véleményem.(Tapasztalatból mondom) Meg amúgy is,ha akarják úgy is elviszik,ha van benne riasztó,ha nincs. Én kivetettem az enyémből és csak a központit használom.El kellett vontatnom szervizbe,ahol röpke 30 000Ft-ért vették ki és tették helyre az ez által keletkezett zűrt az agyában.Lehet megúsztam volna olcsóbban is,csak sajnos a környéken nincs olyan szerelő,aki vállalta... :S Jah és a szervizről annyit,hogy : Citroen szerviz volt...A fószer felhívott,h kész a kocsim.Örültem,mint állat,erre bejelenti,hogy : "Jah kotyogott a jobb első stabilizátor és kicseréltük és a kormánykapcsolót is felújítottuk,mert laza volt...,de most jó az autó." Így lett 57 000 Ft a végösszeg,mert jó fejek voltak és elengedtek 3000Ft-ot a végszámlából. Szóval gondold meg! :D
Ha boldog és harmonikus kapcsolatra vágysz az autóddal, akkor csakis gyári risztót raksz bele. Kb semmire se jó, csak vijjog, de legalább nem őrjíti meg a BSI-t, meg téged se. A többi necces!
Hú most megijedtem mikor a riasztót írtad mert én is most akarok belerakni egyet ami vezérelné a központi zárat és így nem kéne a kulcsban lévőt használni.Neked hogy oldódott meg a problémád most nincs riasztó benne.Másoknak van riasztó a kocsiba ha van milyen márka?
Köszönöm szépen mindenkinem a válaszokat.Ezek szerint tényleg nincs más,mint beletörődni a fogyasztásba. Kezdtem megijedni,hogy megint hozzá kell nyúlnom a pénztárcámhoz.3 Hónapja van nálam az autó és már költöttem rá nem is keveset. Úgy kezdte a kicsike,hogy összeveszett a riasztóm a kocsi agyával.Újra le kellett kérni az indításgátló kódját,mert nem ismerte fel a kulcsot.Ezután kiszedettem a riasztót.Szoftverfrissítés.Akksicsere is kellet.Jah és,hogy teljes legyen a kép még a jobb első stabilizátor is kotyogott...csere az is. Voltak még alap dolgok is,mint pl.: olajcsere,de ez minden autóvásárlásnál kell. Szóval,ha most is baja lett volna a kocsinak,akkor befontam volna a hajam az biztos.
Békés megyei topiktársak figyelem! Ma annyi rendőr volt az utakon, hogy nem is tudom mire vélni. ha ez valami közlekedésrendészeti akció része, akkor vigyázzatok a gázpedálra!
hát újat nem kérdeztem, abból indultam ki, hogy valószínűleg újonnan az az egy elem, annyiba kerül, mint bontóban egy komplett tükör (persze ha van valami utángyártott akkor nem, de azokat én inkább szeretem kerülni vannak rossz tapasztalatok a családban azokkal az illesztésénél, konkrétan egy renault megane tükör cseréjénél, az utángyártott tükör nem pont úgy állt mint ahogy a gyári :), de ennél az elemnél nem tudom hogy okozhat-e gondot ez)
Aztán utólag kiderült jobban jártam a komplett tükörrel, mert amikor rendesen szemügyre vettük, láttuk, hogy megrepedt az egész tükörnek a műanyag váza, így szerencsésebb hogy az egészet egyben cseréltem.
Decemberben nekem is kellett ilyet kutatnom, nekem nem sikerült kimondottan azt az egy elemet megszereznem, komplett tükröt vettem az egyik francia bontóban. 10.000 Ft volt a tükör, és 3000 forintért fújták színre egy autófényezőnél.
Pontosan ilyen autóm van, most hétvégén ismét tettem egy Miskolc - Budapest távot, ami kb. ilyesmi távolság mint amit írtál, csak végig autópálya, és bizony nekem is kb ennyibe szokott kerülni sőt most kicsit többe, mert pesten sokat forgolódtam, aztán az megnyomta. (bár az igaz, hogy 120-130al jöttem-mentem az autópályán).
Szóval szerintem sem kell megrémülnöd ettől a fogyasztástól, inkább beletörődni sajnos, meg várni a nyarat, és a jó időt, akkor kicsit visszább fogja azért mint a -5, -7 fokokban.
Talán a TeleAtlast (TA rövidítés) mondják jobbnak. A méretet nem kell figyelembe venni, mert valamiben más tömörítést használnak. Én a TA és TM térképeket szoktam használni, a 3. felejthető. (szerintem)
Itt van még egy fórum, de ma valami baj lehet a szerverük házatáján, tegnap még olvastam őket. Ez utóbbi helyen minden skinnel kapcsolatos kérdésre is választ kapsz, illetve le is tölthetőek ízlés szerint. Arra vigyázz, hogy mindkét helyen a warez dolgokra háklisak egyesek (szerintem kissé farizeus módon, mert megnézném még azt a windows-t - Office-t is, amiről anyázzák a warez kérdéseket...) és egykettőre kimoderálnak. Ha van kérdés, akkor inkább itt, talán segítséget is kapsz valakitől. (nem, mint ha itt megértőbbek lennénk, elítéljük mélyen az ilyen dolgokat, de nem ragozzuk/lihegjük túl! "ércsük"?!)
Sziasztok! Aki otthon van egy kicsit a navigációs dolgokban (iGo), az segítsen egy kicsit! Frissíteni akarom a térképeimet (iGo8.3), de többet is találtam. A dátum majdnem ugyan az, csak a kiadó cég más. Mik a tapasztalataitok, melyik jobb? A lehetőségek: TopMap (13,5MB), 2009.09 TeleAtlas (8,6MB) 2009.09 NavTeq (14,4MB) 2009.q2