Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sajna technikai problémák miatt nem tudtam hozzászólni mostanában, de a lényeg:
szeretnék csinálni egy weboldalt, ahol összefoglalva szerepelne pl. könyvlista, felszerelésekről infó, beszámolók, linkek stb.
Ha valaki tudna infókkal segíteni (ld. fent) azt megköszönném.
A megadott emilemre jöhetnek a cuccok.
Minthogy engem is nagyon érdekel a téma, kivettem a könyvtárból egy könyvet, asszem Darman Peter írta, és a címe Túlélés. Ez egy zöld kézikönyv... nekem nagyon tetszik, sok hasznos infót tartalmaz. Igaz, hogy az alapeset amiből kiindul általában valamilyen repülőgépkatasztrófa stb. de így legalább megismertei a trópusokon, a hideg égővben stb. a túlélés alapjaival az olvasót.
Aki olvasta annak várom a könyvről a véleményét.
Helló!
Orosz gyal.ásót keresek, a 22-es csapdájában már csak amcsi volt, 5000 Ft körüli áron.
Milyet érdemes még venni, melyik elég tartós?
Köszi!
üdv.:Baltás
Sziasztok!
Nos, sokmindent olvasgattam, néhányat kirándulgattam, most jönnek a kérdések:
Hova érdemes Magyarországon elvonulni 2-3 napra a világtól? Vadászat kizárva, élelmet vinnék magammal. A kérdés azért merült fel bennem, mert a "használható" helyek, (például Börzsöny, közel is van, szép is, jó is) mind tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, vagy nemzeti park. Ebből adódóan tilos a tűzgyujtás, a sátrazás, sőt még a kijelölt turistaútvonalakról sem szabad letérni! Nem tudom mit szólna egy vadőr vagy erdész ha rajtakapna hogy épp vizet forralok az erdő közepén az ágakból tákolt kis menedékem előtt, de szerintem örülhetnék ha megúszom pénzbírsággal.
Vagy nem ilyen "vészes" a helyzet? Vannak még civilizációtól mentes, de "szabadon felhasználható" erdők hazánkban?
Egy hangulatos beszámolókat tartalmazó, képekkel teletűzdelt (angol nyelvű) honlap a témával kapcsolatban (legalábbis számomra nagyon szimpatikus):
Eric Stoskopf's Online Wilderness Journal
Szia Derszu!
Itt én is csak ritka vendég vagyok, a Vadászíjászat-on élek leginkább. A könyvből nekem is a rajzos változat van meg, és most vadászok egy másik példányra, van rá egy tuti tippem. Ha érdekel, a Heye féle könyvet el tudom küldeni egy olvasás erejéig, és tudok egy helyet, ahol hozzá is lehet jutni.
A bicskákkal kapcsolatban igazad van, általában nem is elég erősek, és a tisztításuk eléggé gáz. Én mondjuk már főztem bicskát rókanyúzás után, sose lehet tudni.
A túlélősdi nem csak arra szolgál, hogy felkészítse az embert a váratlan helyzetekre. Az ember alapvetően játékos természet, és ez egy jó módszer a szabadidőd kreatív eltöltésére. A felszereléscentrikusságnak persze megvan az a hátránya, hogy "éles" helyzetben valszeg nem lenne nálad a sok segédeszköz, és ha addig túlzottan rájuk voltál utalva, tehetetlen leszel. De hát minden férfi gyerek, csak a játékaik egy kicsit drágábbak.
Egyébként pont a késvásárlás az, amit nehéz racionalizálni. Én legalábbis minden új késem megvásárlására tudok több abszolút elfogadható magyarázatot.
Alaszkáról van még egy alapmű, amit érdemes elolvasni, Széchenyi Zsigmond: Alaszkában vadásztam. Nekem nagyon tetszett, mondjuk én az összes könyvét olvastam, szeretem a stílusát.
Ha összeszedek egy emilrevaló buta kérdést, küldöm.
Üdv!
Boarhunter
Gondolom valami fixpengéset szeretnél. Szerintem nézz körül a Fallkniven honlapján (F1, S1, A1, A2), sok jót hallani róluk. (Érdemes megnézni a teszteredményeiket!)
Ha nem ragaszkodsz rozsdamentes acélhoz akkor valamelyik Becker Knife And Tool kés (pl. Combat Utility, Brute, Companion) is jó választás lehet, főleg ár/érték szempontból.
Ha meg a pénz nem számít akkor Busse Combat! :))
Azt hittem igy masfel het net-telenseg utan majd alig birom elolvasni a rengeteg hozzaszolast. Na mindegy.8)
A konyvrol: igazan lehetett volna a cime Tuleles (alapjai) - katonaknak. Ha valakit siman csak a tuleles erdekel, tul sok szamara nem igazan fontos dolgot talal benn?! De azert nem rossz...
Kesvasarlas elott allok. Ugy dontottem nemn ezen sporolok, viszont valami tenyleg hasznalhato es jo kest akarok venni. Ki milyet hasznal, esetleg tudtok valamit ajanlani??
A neten néztétek már a Reimer Digital Library-t? Rengeteg amcsi Field Manual letölthető, többek közt van túléléssel foglalkozó is. Van benne pár jó dolog, bár lehetne részletesebb/több ponton gyakorlatibb. De van mindenféle más téma is, bár néhány titkosított az izgalmasabbak közül.
Igen, hiányoltam én is, főleg, hogy állandóan hivatkozik, hogy a nem mérgező leveleket, stb. használjuk...
De mivel mindenféle környezettel foglalkozik, kissé hosszú lett volna a lista :))
Sense
u.i.: túrahátizsákokról semmi vélemény?
én olyat használok és bejött...
Én egész jól elvagyok a következőkkel: ALICE öv+heveder, 2 kulacs (csajka az egyik alatt), buttpack (kenyérzsák), 2 tártáska oldalt, bal vállnál kés, jobbnál eü. csomag. német közepes hátizsák (két oldalzseb). Minden kéznél van, ami menet közben kellhet, és megállások sem kell sokat pakolni. Egyhetes cuccot télen is simán elviszek. A legfontosabb dolgok természetesen a zsebekben (amerikai gyakorló).
Ezért kell a gyakran használt dolgokat a málhafelszerelés (ALICE, PLCE, etc.) zsebeibe tenni, onnan mindig kéznél van. Egyébként igazad lehet, ami a "turkálhatóságot" illeti.