Hasznalom par helyen, foleg adminisztracios feluleteknel kellemes:) Elvaras ie >= 5.5, mozilla, ns. Opera-val nem megy, nem tamogatja eme xml kommunikaciot.
hat hogy te milyen javascript fugveny irsz oda onClick-re az mar a te dolgod. Amugy onClick="javascript: R1(this);" mondjuk, ahol
[script] function R1(mit) { alert(mit.value); }[/script] peldaul. Az oldal elkuldese nelkuli adat kommunikaciot neked nem ajanlom egyenlore, mivel javascript jartassagod nem mondhato tulzottnak:) De js-bol meg lehet oldani azt is, hogy ne kelljen submit-al elkuldeni lapot, de megis szervertol infot szerezni es infot atadni.
Form problámám van.
Van egy adatbáziom amit egy táblázatban írok ki és az egyik mező tartalmát kellene Y/N válltani (Yes vagy No) rádio buttomokklal.
A valltas utan egy fugvegy azonnal visszaírná a táblázatba a válltozást.
Mivel a táblázatban elég sok sor van, ezért lehetőleg a lap újratöltése nélül kell visszaírnom a módosítást.
Ja és természetesen amikor a lap megjelenik akkor attól függően hogy Y vagy N van a mezőben az a radiobutton legyen bejelolve amelyik kell.
Még soha nem csináltam radio buttonos bevitelt ezért kérem hogy mutassatok egy példát.
kiszamolod hany karakter fer ki, a szoveget felbontod ennel kissebb meg ertelmes azaz nem szo kozepen eltordelt egysegre es ameddig tart addig oda es annyiszor rakod ahanyszor csak kell. Esetleg elkezdhetned, es majd ha nem megy, leirhatnad hol akadtal el, mit talaltal ki eddig, mit csinaltal, es mi nem megy.
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám:
Van egy mysql táblám, ami ujsagcikkeket tarol.
Egy oldalon van egy tablazat, ami ket hasabra van osztva. A tablazat meretei szazalekosan vannak megadva, igy ugye dinamikusan valtozik a felbontassal egyutt. A cikkeket kene beillesztenem a ket hasabba, de ugye ugy, ha mar nem fer ki a bal hasabba, akkor onnan a jobba tegye a tobbit, persze amig kifer.
A cikkek sorrendje sztem nem lenyeg.
Az oldalon lesz meg egy "elozo", meg egy "kovetkezo" gomb, ami a tobbi cikket mutatna.
Nem bugos, hanem nalad van user error:) Megpedig az error ott van nalad, hogy nem olvasol.
Sasold meg a php.net/imagecreatetruecolor -t es a tobbi fugveny leirasat is olvasd el, gondolom imagecreate-t hasznalsz. Ugyanis ez 256 szint hasznal. De mindez szepen vilagosan le van irva.
GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
T1Lib Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
a GD library szerintetek mennyire bugzik?
Szerintem nagyon, normal kep atmeretezeseknel a kepekbol elvesznek a szinek, ill nagyon tre minoseguek lesznek....
De inkabb a szin a fő gáz.
Van valakinek ötlete? Nagyon halas lennek erte mivel mar vagy egy honapja szenvedek vele...
(illetve barmely mas megoldas php-s kep atmeretezesekre.)
Hálás köszönet!
Üdv:
MArc
NB: ja es közben előre is kellemes hsuvetot jo locsolkodast stb...
van nekem egy mysql adattáblám, mejben idők vannak benne (time). Ojat szeretnék csinálni, hogy az adatbázisból soronként "kiveszi" az időket (ez meg is van), csinál 1 kis kivonást és annak fv-ben a $status-t állitja be:
na most ez igy nemmegy, és nagyon nem tudom hogy mit tegyek...próbálkoztam mindenféle timetostr()-el, meg UNIX timestamppal, de valahogy sehogysem akaródzik ez összejönni...mit rontok el? (azonkivül h mindent? :-))