Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 1999.07.12 0 0 29
Kedves Izé, kedves Useless!
Ne törődjünk a színvonatlatlan hozzászólásokkal, hallgassuk KZs-t és örüljünk annak, hogy tudunk neki örülni.
A lényeg: felvéstem a naptárba a novemberi koncert dátumát. Eddig még mindig BS buliján ott voltam, remélem, ez sem lesz kivétel.
Lesz valami lemez is?
Ha tudtak valamit, ne tartsátok magatokban!!!!!
Üdv.
Lappantyú
Useless Creative Commons License 1999.07.06 0 0 28
Kedves Izé!

Teljesen egyetértek Veled! Csak azt sajnálom, hogy ezt a hozzászólásodat panchonak címezted. A panchohoz hasonló színvonalú hozzászolásokat egyszerűen figyelmen kívűl kell hagyni!

izé Creative Commons License 1999.07.06 0 0 27
Koncz Zsuzsa a személyiségével, a dalaiból kisurárzó mittudoménmivel tudja magához vonzani az embereket. Akárcsak Presser Gábor, Zámbó Imre, Kocsor Zsolt, Horváth Károly, Szikora Robi, stb. Egyikük sem valami nagy énekes, sőt, de mégis van valami erő bennük, amely megfogja, s magával ragadja a pácienseket.
Előzmény: pancho (20)
pancho Creative Commons License 1999.07.06 0 0 26
Fújjjj!!!!
Useless Creative Commons License 1999.07.06 0 0 25
Koncz Zsuzsa koncert a BS-ben 1999. november 11.-én!
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.05 0 0 24
Kedves Useless!
Remélem nem ebből a topicból akarsz kiszállni, mivel te kezdted. Én itt többet nem kritizálom K. Zs.-t, mivel itt azoknak kellene többségben lenni, akik szeretik. Hát, nem így alakult. A legutóbbi hozzászólásomban pedig csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy a „hamis” nem szubjektív, hanem objektív fogalom. Ezért kár gúnyolódni azokon, akik ezt hallják...
Üdv.
Előzmény: Useless (23)
Useless Creative Commons License 1999.07.05 0 0 23
Szia F-kulcs!

Nem, nem értettem félre amit mondani akartál. Az igaz, hogy konrétan nem reagáltam arra, amit felvetettél, de ez nem jelenti azt, hogy félreértettelek. Arról van szó, hogy én nem fogok résztvenni egy ilyen értelmetlen vitában, ami itt folyik. Aki nem szereti Koncz Zsuzsát, az lehordja mindennek:hamis, tehetségtelen, stb, még a politikát is igyekszik belekverni, hogy elmondhassa magáról, milyen okos, mindenhez hozzá tud szólni. Hátradől székében, megveregeti bal kezével a jobb válát, "lám, milyen intelligens vagyok, most jól megmondtam ezeknek." Aki szereti Koncz Zsuzsát, az pedig igyekszik megvédeni megvédeni. Én úgy gondolom, hogy Koncz Zsuzsának nincs szüksége fogadatlan prókátorokra, így én ezt a partalan vitát a magam részéről lezártnak tekintem.

Én nem mondom, hogy Koncz Zsuzsa nem hamis, de azt se, hogy hamis. Nekem, a többi felszólalóval ellentétben nincs meg a szükséges zenei tudásom és előképzettségem, hogy objektíven megtudnám egy hangról állapítani, hogy teljesen kifogástalan.

Apám, a Szegedi Szinfónikus Zenekar tagja, többek között már elnyerte Szegeden az év zenésze címet. Könnyűzenét nem szokott hallgatni, mert nem bírja elviselni azt a szegényes zenei világot, amit a könnyűzene felvonultat. Ha megy a CD-játszóm, és véletlenűl ő is hallja, akkor hallgathatom tőle, hogy "úristen de fals ez a szintetzátor, félrement a gitár, hát nem halod fiam? szedte-vedte-teremtette hogyan lehet ilyet hallgatni" De akármilyen popzene is szól a rádióból, ő már mondja a kritikát. Koncz Zsuzsáról még nem kérdeztem a véleményét. Pedig az ő kritikájára sokkal inkább kiváncsi vagyok, mint amit ebben a fórumban összehordanak egyesek. ÉRDEMI, HOZZÁÉRTŐ kritikákat szeretek hallgatni, nem pedig dilettáns, semmitmondó általánosításokat. Én mindig igyekszem olyan témában hozzászólni, amiben hozzáértőnek érzem magam. Ezért maradtam kedves F-kulcs csendben, amikor felvetődött Koncz Zsuzsa hangképzettségéről a vita. Aki ebben a kérdésben hozzáértőnek érzi magát, az nyugodtan folytassa ezt a vitát, én kiszálok. De csak ebből a vitából, és nem a fórumból!

Maradok továbbra is a művésznő rajongója.

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.04 0 0 22
Kedves Useless!
Szerintem kissé félreértetted, hogy mit kifogásoltam. (A többiek nevében persze nem írhatok...) Ha a hasonlatodnál maradunk, akkor azt kérdezném:
Melyik zongora szól szebben, a felhangolt vagy a hangolatlan?
Előzmény: Useless (21)
Useless Creative Commons License 1999.07.02 0 0 21
Sziasztok!

Sziasztok!

Lappantyú kérdezte, hogy a Depeche Mode--dal hogyan tudom összeegyezteni Koncz Zsuzsát. A DM-et gyerekkoromban szerettem meg, Koncz Zsuzsát pedig már felnőtt fejjel. Ami a zenét illeti, elég hűséges típus vagyok, mert amit/akit egyszer megszeretek, azt nem "hagyom el" a másik kedvééért. Ez nem tudom mennyire érthető mások számára.

Úgy gondolom értelmetlen arról vitát nyitni, hogy melyik énekesnőnknek van jobb hangja. Szerintetetek melyik hangszer a legszebb? A fuvola? A zongora? Az oboa? Vagy a gitár? Mindegyik más hangon szólal meg, mindegyiket másért szeretjük. Arról viszont beszélhetünk, hogy kinek miért tetszik jobban a zongora, vagy miért szereti valaki jobban az orgonát.

pancho Creative Commons License 1999.07.02 0 0 20
Hát igen, Koncz Zsuzsa esetében valóban nagy szó, hogy megtöltötte a BS-t. Mert ha valaki ennyire tehetségtelen, a hangja ennyire rossz, és mégis ennyire viszi (sajnos), az már valami.
Ja, bár a zenét nem o szerzi, de senkinek nem tunt még fel, hogy az Ég és föld között c. száma a kommunista idokben igen népszeru pol-beat dal volt Commandante címen? (Che Guevaráról szól).
Valaki említette Charlie-t. Hát, o is elég népszeru, de énekelni o se tud, ráadásul magyarul artikulálni se. Meg az összes száma egyforma, hallom a rádióban, és csak a szöveg más.
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.02 0 0 19
T. Halászkirály!
Zalatnay kezdeményezte a közös koncertet, és – ezt ő nyilatkozta a Petőfi Rádióban – Kati partner volt ebben, de Zsuzsa nem...
Egyébként, hogy ki a legnagyobb ribanc, azon lehet vitatkozni, de végül is itt éneklésről volt szó. Riherongy nyugaton is van, és az még énekelni sem tud. (Valami Madonna néven fut... :-)

Különben Zalatnay valóban megtanult tisztességesen énekelni. Nemrégiben hallottam új felvételét angol nyelven, és nagyon tetszett. Amikor fiatal volt, akkor nála is voltak ingadozó hangok, miként a kezdő Katona Klárinál is. Tehát, Lappantyú hivatkozása, miszerint K. Zs. fiatalsága a magyarázat a hamisságra, akkor lenne helytálló, ha ez időközben megszűnt volna, ahogy előbb említetteknél így történt. (Cserháti Zsuzsa az egyetlen, akitől soha még egy pici bizonytalanságot sem vettem észre, és valószínűleg mások sem.)

Üdv.

Előzmény: Halászkirály (18)
Halászkirály Creative Commons License 1999.07.02 0 0 18
Erről a Koncz-Kovács-Zalatnay-tervről még nem is hallottam! Nem lenne semmi! Mindenesetre érdekes, ha Koncz valóban nem vállalta!
Zalatnayról meg csak annyit, hogy felőlem lehet ő akár az ország legnagyobb qrvája is, de énekelni azt tud!
Előzmény: F-kulcs (17)
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.02 0 0 17
Kedves Lappantyú!
„Azért vitatkozzunk F-kulcs! Hol hallod még azt az iszonyat hamisat?”
Lépten-nyomon.

Kedves Halászkirály!
Egyetértek, és én elszomorítónak tartom, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után még mindig ezeket a „sztárokat” nyomják a rádióban, TV-ben és a BS-ben. K. Zs.-ra például egy órát sem kell várni, hogy akármelyik ún. népszerű rádióban meg ne kísérelné eltalálni a hangokat (persze, ezidáig még nem sikerült neki... :-)
Zoránkát például a párt nyomására kellett régen a Taurusba bevenni. (Ettől még lehetne tehetséges, de sajnos nem az...)
Az is felháborító, hogy éppen ilyen okok miatt tették lapátra Cserháti Zsuzsát, aki csak most tért vissza. Vele például sokat veszítettünk...
Továbbá: vajon miért is nem vállalta K. Zs. azt a koncertfellépést, amit Zalatnay kezdeményezett, és a „három nagy” énekesnőnk – Koncz, Kovács, Zalatnay – lépett volna fel együtt...?

Üdv.

Halászkirály Creative Commons License 1999.07.02 0 0 16
Osztom véleményedet! De ha megnézed a "nagy" generációból az énekeseinket, mind hamisan énekelnek! Koncz Zsuzsa valóban, de például ott van a Presser (hamis és hörög), Kóbor az Omegából (nem tud artikulálni és a mély hangoknál tanácstalan), Zorán (aki orrból nyomja).
Persze vannak olyanok is, akik valóban profi énekesek. Pl. Cserháti, Charlie, Demjén.
Előzmény: F-kulcs (14)
Lappantyú Creative Commons License 1999.07.02 0 0 15
F-kulcs!
Vitatkoznék... Szerintem nem énekel hamisan. Tény, hogy nincs olyan nagy hangterjedelme, mint például Kovács Katinak. A Színes ceruzák valóban nem a legjobban sikerült dala, mentségére legyen mondva, hogy még ifjú volt és bohó és nem találta igazán önmagát. De attól kezdve, hogy megtalálta, szerintem az adott kategóriában jól dolgozik és szépen énekel.
Ebben persze nagy szerepe van szerzőpárosainak is. De már talán az is elárul a művésznőről valamit, hogy a legjobbak közül való magyar zenészekkel dolgozik együtt.
Azért vitatkozzunk F-kulcs! Hol hallod még azt az iszonyat hamisat?
(Nekem különben az "r" hangjai tetszenek a legjobban. Így ropogtatni senki nem tudja, mint ő.)
Üdv.
Lappantyú
Előzmény: F-kulcs (14)
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.02 0 0 14
Üdvözlet Mindenkinek!

Ritkán szokásom egy olyan fórumon vitatkozni, ahol XY-rajongók csevegnek. Ebben az esetben viszont nehezen állom meg, hogy meg ne kérdezzem: nektek nem tűnt fel, hogy K. ZS. milyen iszonyatosan hamisan „énekel”?
(Ennek bizonyítására számtalan példát említhenék, mégis, a „Nézd, milyen az ég...” kezdetű nóta erre a legalkalmasabb...)

Üdv. F-kulcs

Lappantyú Creative Commons License 1999.07.02 0 0 13
DBZ!
A lemez paraméterei stimmelnek, nekem meg is van bakeliten, ha köll, szívesen kölcsönadom.
Azt nem tudom, hogy hol kapható még, sőt arra sem emlékszem, hogy ez már megjelent-e CD-n.
Nekem meg az első nagylemeze (és csak az) hiányzik a gyűjteményemből. A címe: Volt egyszer egy lány. Valaki valamit?
És ha már a linkek:
http://ludens.elte.hu/~porosz/fonografia/index.html
Üdv.
Lappantyú
Előzmény: division by zero (12)
division by zero Creative Commons License 1999.07.01 0 0 12
Koncz Zsuzsa rulez!
Van egy vers lemeze, amin a Walesi bárdok-at énekli, azt hiszem Verslemez III. és 1989-ben jelent meg, nem tudja valaki hol lehet kapni ezt a lemezt?
kicsit off:
http://www.tvnet.hu/tolcsvay/
Lappantyú Creative Commons License 1999.07.01 0 0 11
Useless, Depeche Mode forever és Koncz Zsuzsa? Furcsa párosítás!
Mesélj valamit arról, hogy hogyan megy a kettő együtt!
Félreértés ne essék: nem bántásképpen mondtam...
Lappantyú
Előzmény: Useless (8)
Lappantyú Creative Commons License 1999.07.01 0 0 10
Tudomásom szerint már volt olyan, amúgy homepage-ek készítésével foglalkozó cég, aki felajánlotta neki, hogy megcsinálja a honlapját, de Zsuzsa nemet mondot.
Az okot nem tudom.
Amúgy már én is rég csináltam volna egy ún. rajongói homepage-et, amennyiben értenék hozzája.
A Bródynak van hivatalos, ha érdekel, nézzétek meg. (www.mediastorm.hu/brody) De hát a Bródy nem aktivizálja túlságosan magát mostanában...
Apropó. Vasárnap valaki valamilyen újságot (talán Vasárnapi Hírek) olvasott mellettem a buszon. Volt benne egy cikk KZS-ról. Nem bírtam elolvasni, de a címe is elég érdekesnek tűnt. Nem tud valaki erről valamit?

Lappantyú

b.bela Creative Commons License 1999.07.01 0 0 9
a slager radion jobban szolnak a dalai
egyebkent kb. egyforman nem erdekel egyikuk sem
Useless Creative Commons License 1999.07.01 0 0 8
Akkor úgy kérdezem, hogy miért szereted jobban Kovács Kati dalait?
Előzmény: b.bela (7)
b.bela Creative Commons License 1999.07.01 0 0 7
semmi bajom vele
nna
Useless Creative Commons License 1999.07.01 0 0 6
De én tényleg kíváncsi lennék, hogy miért nem szereted Zsuzsát!

Légyszi! Áruld el! :-)

Előzmény: b.bela (5)
b.bela Creative Commons License 1999.07.01 0 0 5
az az igazsag hogy kitartasod arra osztonoz
hogy azt mondjam
jo igazad van, nem rossz Koncz " muveszno"
de tenyleg csak miattad jutottam idaig
b.bela Creative Commons License 1999.07.01 0 0 4
useless
Useless Creative Commons License 1999.07.01 0 0 3
Nem nagy eredmény megtölteni egy BS-t? Ezt ugye nem mondtad komolyan! Úgy érzem, belőled az írigység beszél, mert Kovács Kati soha nem volt, és nem is lesz olyan népszerű, mint Koncz Zsuzsa. Látod, ez a különbség a két művésznő között. Koncz Zsuzsáért mindig is lehetett rajongani, Kovács Katit "csak" szeretni lehet.

Előzmény: b.bela (2)
b.bela Creative Commons License 1999.07.01 0 0 2
en ehhez nem szolok semmit
szerintem ez nem nagy eredmeny
persze tiszteletem rajongoinak, nem olyan nagy hiba oerte rajongani
lehetnenek vallasosak is
az azert meg mindig rosszabb
Useless Creative Commons License 1999.07.01 0 0 1
Jó, de azért érdekelt volna a véleményed Koncz Zsuzsáról. Mit szólsz például ahhoz, hogy ő még mindig képes megtölteni a BS-t?
Előzmény: b.bela (0)
b.bela Creative Commons License 1999.06.30 0 0 0
sajnalom hogy ez az elso hozzaszolas, de szerintem Kovacs Kati dalai sokkal jobbak voltak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!