Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Megoszlanak a vélemények. A háttérmosása egyedinek mondható, de nem mindenkinek tetszik. Egy 1,2/85-höz képest még mindig fele-harmada, a manuál élességet meg lehet szokni, pláne, ha nem oroszosan kemény, hanem zsírozottan jár...Egyébként ment már 160 körül is a Soósnál, pedig ott lentebbről indult az aukció..
Eladó egy Helios 40-2 objektív 85mm f1.5, m42-es véggel, eredeti tokjával, sapkáival, állványgyűrűvel. Hibátlan állapotban, kicsit talán fényesebb néhány lamella vége, preset.
Eladó egy JUPITER 11 F/4 135mm LTM39 objektív, remek állapotban. Tudok mellé adni M39->Pentax átalakítót, de Pentaxon eléggé korlátozott a fókusztávolság. Mindenképp érdemes előtte kipróbálni.
Képek itt! (Az eladó darabot ábrázolja.) Megtekinthető/kipróbálható Budapesten, e-mail publikus.
"de Pentaxon eléggé korlátozott a fókusztávolság."
Az eléggé hihetetlen, ha valóban M39 a vége és nem LTM39 (leica m39). Az M39 és az M42 bázistávolság ugyanis majdnem azonos: 45.2 és 45.46 (és ugyanennyi a K-bajonetté is ugyebár).
Eladó egy JUPITER 11 F/4 135mm M39 objektív, remek állapotban. Tudok mellé adni M39->Pentax átalakítót, de Pentaxon eléggé korlátozott a fókusztávolság. Mindenképp érdemes előtte kipróbálni.
Képek itt! (Az eladó darabot ábrázolja.) Megtekinthető/kipróbálható Budapesten, e-mail publikus.
Beroflex 135mm f2.8 M42-es kistele, guminapellenzővel, tökéletes állapotban. sn9456 8.000Ft
Carl Zeiss Sonnar 180mm f2.8 (S 180/2.8 aus Jena feliratú mivel exportra készült, frontgyűrű alatt ott a másik, amin az előbbi felirat van) tökéletes mechanikai és optikai állapotban. Lencsék hibátlanok, rekesz fókusz tökéletesen jár. 1950-es években gyártották, ez a tubuson azért meglátszik, fókuszgyűrűn lévő műanyag bevonat lepattogzott, helyére műbőrt tettem. Pentacon sixes adok hozzá egy eredeti pentacon six – M42 adaptert. Adok hozzá egy Exa 1A vázat, egy Pentacon six-Exakta adaptert. sn7083031 50.000Ft
Vivitar Telephoto 200mm f3.5 M42-es véggel, 62mm-s szűrővel, fém sapkával, beépített napellenzővel. Teljesen új állapotban van, igazából nem is értem, hogy egy kb 30 éves dolognak hogyan tud még a szaga is újnak megmaradni. sn394632 15.000Ft
Porst Reflex CT-L super és Porst Reflex CX6 M42-es vázak, záridők és fénymérés tökéletes, M módos. 3.000Ft/db egyben 5000Ft
Eladó egy Flektogon 4/25 Carl Zeiss Jena obi (6895329), amit tavasszal rakattam rendbe a Megapixben, fél év garanciát vállaltak rá, tehát van még belőle. A lencsék nagyobb karcoktól mentesek, portalanítva gombátlanítva vannak. Minden jól mozog rajta, aminek mozognia kell. A menetei nem sérültek, a külsején csak apró kopások találhatók. Első-hátsó sapka nincs.
Irányár 38000 Ft. Cserére illetve beszámításra is van lehetőség, illetve részemről történő ráfizetésre is. Akit minimálisan is érdekel, vegye fel velem a kapcsolatot az obitakarok kukac gmail pontcom címen.
Amit első sorban keresek (csak m42-eseket):
Helios-44M-5 58 mm f/ 2 MC Pancolar 1,8/50 MC Pentacon 2,8/135 MC Meyer Optik Görlitz Trioplan 2.9/50 Meyer Optik Görlitz Primoplan 1.9/58
Azoknak a jelentkezését is szeretettel várom, akik csak eladni szeretnék a feljebb felsorolt obikat.
Mindhárom működik, némi por előfordulhat bennük amúgy szerintem teljesen rendben vannak. A háromból egyet akarok megtartani. Nekem mindegy melyik az. Egyformán jó mind a három.
Holnap 10:00-13:00-ig a Szabadsághídon leszek ott fotózunk.Utána még nem tudom. Telefonon elérhető leszek: 06-harminc-539-hatvan14
Eladnám Pentacon auto 2,8/135 MC szép állapotú objektívem. Hozzáértőknek ajánlom, mert nem lehet rekeszelni. Én 2,8 - on használtam. Aki ért hozzá és megcsinálja, egy remek objektívet kap.
Természetesen a kemény tokkal, kupakokkal........
Esetleg szerelőt is keresek hozzá Tolna- Baranya megyében.
Már csak a tükör maradt. Azonban változtatok a leíráson és az áron is, ugyanis a Nikon vég elkelt róla. Valamint bizonyos szögből- számomra eddig észrevehetetlen volt - láthatók hajszálkarcok a frontlencsén. Tehát a hirdetés:
500mm f8, orosz tükörobjektív, kihúzható napellenzővel, dupla állványmenettel, szép állapotban, minden gyári tartozékával - doboz első/hátsó sapka, karcmentes szűrősor. Ajándék, vékony UV szűrővel. A frontlencsén törölgetésből adódó hajszálkarcok vannak, és belül néhány porszem de a képalkotást semmiben sem befolyásolják. M42-es menettel