Ugye a gyakorló fotósok tudják, mi kell a hibátlan működéshez. Csak az a szomoró, hogy a gyártó nem tesz semmit ezért. Műszakilag komolytalan megoldás, amikor a rúgó vége közvetlenül nyomja a menetes orsót. Rúgóacél rágja a rézmenetet, ez durva dolog!
Kifizetjük a nem kevés vételárat, és magunknak kell elvégezni az átalakítást, hogy helyesen működjön. :(
plusz ami meg latszik hogy az aljara a meglevo ket allvanymenet luk melle csinaltam egy csomo allvanymenetet es metrikus menetet is. igy jobban lehet varialni hogy melyiknel hova fogatom fel.
Jó ötlet, tehát akkor a moddolt rugóvég (ha jól értem a rugó végére van ez applikálva), azaz a műanyag betét szorul így neki a menetes tengelynek (orsónak).
Egy fotót (nem kell stackelt makro fotónak lenni :) ) tudnál esetleg feldobni róla ?
naszoval nekem is van ilyen cuccom. mivel ket fem csuszik egymason igy nyilvan van valamennyi kotyogas a szabadon mozgo allapotaban. a rozgitesre ket bizbasz van. egyik egy kis karocska amit megemelve el lehet csusztatni az egeszet. termesztesen a tekerentyust ilyenkor ki kell lazitani. a karocska egy mentes darabot emel fel aminel fogva a hosszanti orso tekeredik. a szorito valoban eleg elcseszett. nincs benne mas csak egy rugo. nem is ertem hogy kepzeltek. ezert en csinaltam bele egy kis muanyag betetet es azt nyomja oda a rugo es a szorito. a veget is atalakitottam kisse, mert nagyobb atmeron jobb tekergetni.
Én a második link alapján továbbra is azt gondolom, hogy finoman meghúzva kell lenni a rugós csavarnak, hogy még a menetes tengely már stabil de még állítható legyen.
A makro topicban megerősítették, hogy teljesen kiengedve lötyög a cseretalp. Állítólag finoman meghúzva már nem, akkor viszont elég nehéz tekerni (ezen némileg segítene egy nagyobb átmérőjű tekerő a tengely végén) és nem biztos, hogy nem kopik-súrlódik valami feleslegesen. De ha tényleg ilyen rugós a csavar, akkor elképzelhető, hogy mégis így kell működni a dolognak.
Az oldalsó csavar kioldása előtt is lehet előre-hátra állítani a videó alapján. Aztán kioldja a csavart és elkezdi mutatni a kotyogást. De ha nem kell kioldani az állításhoz, akkor meg minek is kéne kiengedni ?
Igen, de úgy is szokták akik pl kihuzattal fotóznak, hogy a kihuzattal nagyjából belövik a megfelelő távolságot, aztán a prcíziós csúszkával haladnak előre.
Igen, e mellé még kell egy makrósín, amivel nagyjából beállítod az első kép pozícióját, aztán ezzel a precíziós kütyüvel pedig végiglépteted a stack-et. Ez nem John Hallmén cucca? :)