Idézetek egy átlagos Óbudai testületi ülésről Tarlós István szájából:
"kirúgatlak"
"ne ravaszkodj, mert úgy leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!"
aki nem hiszi, töltse le magának
http://www.obuda.hu/testuleti/tu060727.mp3
1óra 2 perctől hallgassa
Már Tóta W. is Tarlósra szavazna, ... ha nem lenne Fideszfóbiája...
Érdekes, hogy az SzDSz szarozásai nem jutottak még el az agyáig, miközben már az MSZP-nél is megelégelték a libsik pénzéhességét....
Szegény Tóta, ... még nem esete le neki, hogy a két oldal egyformán korrupt.... Különbség csak a stílusban, és a szakértelemben van. Egy minusz, és egy plusz pont a Fidesz-nek. Na de az nem kérdés, hogy az állampolgár melyik oldal ténykedését sínylette meg jobban. A választások előtt ezt kellett volna nézni, és nem körmösökkel riogatni libsi újságír-ócskák! Mert az előző Fidesz kormány idején sem vezették be a körmöst, meg a szingliadót, ugyanakkor a komcsik országLEépítéséhez nem férhet kétség... Tudom, nem direkt csinálják... Bénák gyülekezete. Vezető pozícióba tették őket, ahol a legjobb tudásuk szerint próbálnak cselekedni... A jószándék megvan, már csak a szakértelem hiányzik... pont mint a rendszerváltás előtt. Meg is lett az eredménye. Na ezért hívjuk őket KOMCSI-nak, és nem nézeteik miatt.
Kár Katona esélyeit minimalizálni!
Szépkorúak társaságát nem felejtik, öreg hölgyek ne viseljenek smuckot,és a vásárolt szavazatokról elterjedt hírek nem felejtődnek.
Kár a Menczer Erzsébetbe ekkorát rúgni, és áldozati szűzként odavetni.
Azért becsülöm HT meglátásait!
"Az apro gonoszkodasok - szamomra nagyon ismerosen csengenek kozvetlen kornyezetembol - es egy hasonloan tehetseges, gunyoros, es ugyanakkor felvaltva kellemes es kellemetlen figura kepehez kapcsolodnak, es a belso hangjaim meg valami -politikusben megbecsulendo emberi tartast is sugallnak a pofaval kapcsolatban"
Voltak ilyen meglátásaim nekem is, de jóval korábban.
Valamikor 1993 – ban, amikor egy időre közelebb kerültem hozzá, beszélgettünk.
"002 – ben ezért tettem a neten a dolgomat, mert az ellene folytatott MSZP kampány mocskos volt.
Kedves HT!
Valahogyan nem zavar a "homofóbiája, meg a "fiúmanökenezése" Tarlós Istvánnak, én az MSZP aljas taktikáját nem fogadtam el.
Ebben különbözünk.
Nyilván genetikai örökség!
Annyit még Tarlós István kapcsán, és ennyi személyes dolgot el lehet mondani:
Amikor megismertem, nem lepett meg családi származása, mert a 19. – 20. század divatos keveredése van felmenőiben. (
Nálam is, és azért becsülöm annyira ezt a monarchia okozta népesedési káoszt, mert az ilyen keveredésnek köszönhető a 20. század legnagyobb magyar írója is, Fekete István is, de említhetném a 19. századi legnagyobb magyar írót, Gárdonyi Gézát is.
Magánvélemény, vitatható, de felesleges, mert erre az egyedi hozzászólásra van kihegyezve.)
Tisztelem, mert nagyon korrekt volt hozzászólása, és igyekezett úgy kezelni, ahogyan én pl. a miniszterelnökünket, akkor is, ha nem kedvelem.
Egyet vegyen figyelembe, a jelent!
Az aktuális támadási felület most Tarlós ellen a turulmadár, meg a Jobbik, meg az elhatárolódás, meg az antiszemitizmus, meg a fene tudja, mit talál ki a Demszky segédcsapat!
Naiv álmodozó vagyok, én remélem, hogy a jelenlegi budapesti pártharcot Tarlós úgy oldja meg, mint elődeink tették, amikor a 2006. augusztus 30. – án meglátogatott zsinagóga építésekor tették!
Valahogyan egyetemesen közelíti meg a kozmopolita világvárost, római kori emlékeitől a jelenig, és nem akar kirekeszteni!
Joggal látja a halálos ítéletet az SZDSZ Demszky bukásában, joggal (?), egy fenét, csak okkal vet be minden aljas trükköt, mert bizony bukott eszme az a liberalizmus, amelyet hírdetnek.
Olyan, mint a "Több SZDSZ, több adócsökkentés!"
Ugyanúgy bejön, és ugyanúgy megtagadják hatalomba kerüléskor.
Vissza:
Az állítólagos "Tarlós homofóbia" sosem hangzott úgy, mintha az Új Degeneráció képviselői hangoztatták.
Nem elfogadása, reklámozása ellen lépett.
Én sem kedvelem a reklámozásukat, de nem kedvelem az ellenreklámot sem, nevezzük pl. buziverésnek, vagy üldözésnek.
Sem a kötelezést, sem a teljes tiltást ne hozzuk vissza.
Nickek, emberek világában így kell mondani: a másság elfogadása kötelező norma, terjesztése korlátokba – erkölcsi korlátokba – ütközik.
A zsinagóga meglátogatása szintén, és folytassam?
Vissza a polidiliházba a továbbiakban.
Nyolc és fél oldalas üzenetére csak azt tudom válaszolni, hogy ennek ellenére kicsit sem haragszom Önre. Nem is kritizálom a személyiségét. Enyhén kritizálom viszont az írását. Azért is, hiszen beszélgettünk mi egymással, nem is egyszer, de az írása még elmondott szavaival sem harmonizál. Őszintén szólva, az elég nyilvánvaló, hogy Ön általában motivált érzelmileg, hogy azonban mi az, ami valójában motiválja, azt nem lehet biztosan tudni. Valószínűleg tűnik, hogy az Ön által elmondottakon kívül lehet egyéb indítéka is, de nem faggatom róla. Lekötelezne, ha nem cáfolná hosszan. Dr. Derce Tamás régi jó barátom, tehát az a kísérlete, hogy - akarva akaratlan - szembeállítson minket, reménytelen próbálkozás.
Igazából két dolog lep meg. Az egyik, hogy Önt alapjában jóérzésű embernek ismertem meg, ezért furcsállom, hogy dolgozata bizonyos szempontból pontatlan, talán demagóg fogalmazástechnikai kísérlet. Szelektív kiemelési és összecsúsztatási technikákkal, bizonyos jogszabályi kötöttségek szándékos, vagy vétlen figyelmen kívül hagyásával Ön végülis kancsal képet fest a valóságról. Nem veszi figyelembe például, hogy nincs meg az azonnal érvényesíthető, nagy összegű bírságolás lehetősége a közterületi szabálysértések esetében, amit oly rég hiányolok, s aminek kezdeményezésére oly reménytelenül próbálom rávenni a Főpolgármester Urat.
A másik az a kissé elbizakodott, öntelt, leereszkedő stílus, amit gyakorol. Nem mint polgármester, hanem mint Tarlós István nem értem, milyen alapon teszi ezt? Ön szeret úgy fellépni, mintha kvázi Ön volna A NÉP, de Uram, ez nem egészen így van. Higgye el, a dolgok nem feltétlen olyan egyszerűek, mint kívülről látszanak. A pálya széléről én is mindig azt hittem, tudom mit kellene csinálni a csatársornak a német válogatott védelme ellen. Aztán, ha nekem kellett volna pályára lépni, nem tudom, mi lett volna. Sértettség nélkül meg fogom fontolni, hogy használjam fel az Ön észrevételeit, de nyilván sejti, hogy az Ön felszólongatásai nem feltétlen döntő jelentőségűek a saját álláspontom kialakításánál. Ön egy választópolgár, szuverénebb és agresszívabb az átlagnál, de mégsem a választópolgárok összessége. Bár a helyemen első pillanattól igyekeztem jó példát mutatni - főként személyes erkölcsi értelemben -, de Zsinka Úr igen értelmes, szakmailag is elsőrangú ember (pártállástól függetlenül). Így - nem volt ugyan Önnek bejelentési kötelezettsége ezt illetően - ám, ha már mégis bejelentette nekem, hát azt válaszolom Önnek: Toplak Úr, Ön szabad magyar polgár. Szavazhat bátran Zsinka Lászlóra. Ebből a felhozatalból, személyi adottságait tekintve valóban nem ő a legrosszabb megoldás.
Tisztelettel: Tarlós István
Utóirat: Kérem, nézze majd el nekem, de előre kell jeleznem: remélem, méltányolható okokból nem lesz módom Önnel rendszeresen, kiemelt, megkülönböztetett levelezést folytatnom. Különösen nem 8-10 oldalakon át. Ha szeretne sértegetni, akkor essünk át ezen mindjárt egyben az elején. Kiadhatja a mérgét, én biztosan nem fogom Önt feljelenteni, csak ne kövesse a háromnaponta két sértés elvét, mert arra most tényleg nem lesz időm. Inkább elismerem az Ön általános és vitathatatlan alkalmasságát.
tp kitörölt egy csomó eddig megjelent irást és beirást a blogjából, pl Toplak ur hosszu levelét, az arra adott választ, stb. Most már csak szimpatizánsok beirásai jelennek meg....
Konrétan Toplak úr hosszú levele továbbra is olvasható a blogban...
Ellenben tényleg eltűnt pl. tképp minden olyan Tarlós-bejegyzés (és velük az adott bejegyzéshez csatolt minden további komment is, bármi volt is a tartalma), ami válasz volt vmilyen korábbi blok-kommentre...a Toplak-urnak adott külön válasz, ill. másoknak csomagban együtt megírt válaszok...függetlenül attól, hogy drukkernek vagy ellendrukkernek szólt a válasz.
Az úgynevezett "Szénási szemüveg" ügyben az SZDSZ kétségbeesett erőfeszítései számomra természetesek. (Nem tudom, hogy egy Demszky "best-off"-hoz mit szólnának, de ez nem az én műfajom).
Annál természetellenesebb, hogy fogadatlan prókátorként és bírálóként megszólalt az ügyben - bizonyos Hock Zoltán nevű alpolgármester is, aki egy ideje mellékállásban Dávid Ibolya egyik helyetteseként sámlira állt epizódszereplője a magyar politikának. Az a Hock, aki az újpesti városházán évek óta és pillanatnyilag is köztisztviselőként, hivatalnokként foglalkoztatja az inkriminált ügyben érintett Szénási óbudai MDF-es képviselőt. Az a Hock pártelnökhelyettes, akinek a pártja "jobboldali"-nak mondja magát, de tavasszal oly fondorlatosan cserben hagyta a "jobboldalt". Akinek a pártja most Budapest szinten minden kerületében más és más összetételű pártszövetségekkel kampányol, identitását immár véglegesen elveszítve. Amelyik párt bizonyítottan hazudott az óbudai támogatási viszonyok tekintetében is. Az a Hock elnökhelyettes és alpolgármester, aki júniusban arra próbált engem - sikertelenül - rávenni, hogy kíséreljük meg "együtt" kijátszani a nagyobbik "jobboldali szövetségest". Az a Hock, akinek a pártja Óbudán egy éve még a használati díjat sem fizeti a jogcím nélkül bitorolt önkormányzati ingatlanért. Azért az ingatlanért, amelyet az MDF a képviselőtestület határozatait kijátszva, mindenféle gazdasági társaságokkal kísérelt meg kivásároltatni több ízben is. Ez a Hock alpolgármester azt magyarázza most, mennyivel cizelláltabb, szebb és demokratikusabb jellemtelenségeket finoman megfogalmazni, mint őszintén kiszólni a kalap alól. Úgy néz ki, Magyarországon ez az "új jobboldali párt" filozófiája.
Kérdés még, ha az MDF nagy terve "új jobboldali" párttá válni, hát mi volt idáig? Mert jelenleg - ahogy látom - körülbelül három-négy ember személyes hiúságát és becsvágyát segítene kielégíteni másik hét-nyolc ember. Nagyjából ennyi ma az MDF. Legalábbis ennyi látszik belőle.
tp kitörölt egy csomó eddig megjelent irást és beirást a blogjából, pl Toplak ur hosszu levelét, az arra adott választ, stb. Most már csak szimpatizánsok beirásai jelennek meg....
Az újdegeneráció egyfelől, a jobbik meg másfelől óbégat Tarlós miatt...:)))))
Tarlós kampányfőnöke is elhatárolódik a Jobbiktól 2006-08-25. 18:16:51
A balliberális rádióelnököt választó, Gyurcsánnyal mutyizó, október 23-án a kormánnyal ünnepelni kívánó Fidesz főpolgármester-jelöltjét ingyen támogató Jobbik újabb megérdemelt pofont kapott. Tarlós István után kampányfőnöke is elhatárolódott a párttól. Molnár Tamás nyílt levelet írt Tarlósnak.
Igen tisztelt főpolgármester-jelölt úr!
Néhány hete az önkormányzati választási kampány kezdetén a Jobbik Magyarországért Mozgalom minden hátsó szándék és érdek nélkül önzetlenül felajánlotta segítségét és támogatását az Ön főpolgármesteri indulásához. Azóta szinte hetente nagy nyilvánosság előtt – általában SZDSZ-es nyomásra – folyamatosan védekezik és elhatárolódik szélsőségesnek megbélyegzett mozgalmunktól.
A mai napon az MTI nyilvános közleményében az Ön kampányfőnöke, Pesty László szintén erőteljesen elhúzódik a nemzeti érdekvédőktől. Értetlenségem és rosszallásom azonban teljesen elmúlt, amikor a híradásokban elolvastam az Ön kerületi városházán történt megmagyarázhatatlan kirohanását. Ennek az indulatos konfliktusnak a kapcsán már megértem irántunk tanúsított igen megfontolt távolságtartását. Ezek fényében külön köszönöm, hogy teljes nyíltsággal eddig, és ezután sem vállal fel bennünket politikai kampányában.
További nagyrabecsüléssel, sok sikert kívánok közszerepléseihez.
"A közvélemény-kutató intézet országos felmérése szerint - amelyet a Népszabadság hibásan, csak Budapestre vonatkoztatva tett közzé, és amit így az Index korábban hibásan vett át - a tavaszi választások óta 600 ezer szimpatizánst nyert a Fidesz, az MSZP viszont 900 ezret veszített."
Én például nem szavazok Demszkyre. Még nem döntöttem el, hogy egyáltalán nem szavazok, vagy Katonára.
Egészen egyszerűen nem vagyok hajlandó pártpreferenciáknak alávetni azt a meggyőződésemet, hogy tizenhat év - és ilyen év - után még egy kompetens és sodró lendülető figurát sem szabad egy pozícióban tartani, különösképpen nem akkor, ha az a pozíció egy rendszer- és tulajdonformaváltás teljes időszakát felöleli, nem hogy egy kiégett és láthatóan labilis és tisztességtelen és programtalan figurát.
Ugy gondolom, hogy egy csomo balra szavazo egyszeuen nem megy el valasztani, reszint azert mert nemszereti/beleunt Demszkybe, de legfobbkeppen azert mert nem ezt (a csomagot) varta Gyurcsanytol, es egy "Gedenkzettelt" akar neki adni,m ugyanakkor pedig ugy gondolja,hogy egy ilyen szelid figyelmeztetessel meg nem lopja vissza a Viktataort a hatalomba.
Meg kell, hogy mondjam, hogy az elozetes hirveres ellenere nem tudtam felhaborodni Tarlos kedelyeskedo kozgyulesi hangfelvetelen.
Noha soha nem fogom neki megbocsatani nyilvanvalo homofobiajat, meg a "fiumanokenezeset", ugyanakkor a hangfelvetelbol, egy jo humoru, es kompetens minden hajjal megdorzsolt figura kepe bontakozik ki.
Az apro gonoszkodasok - szamomra nagyon ismerosen csengenek kozvetlen kornyezetembol - es egy hasonloan tehetseges, gunyoros, es ugyanakkor felvaltva kellemes es kellemetlen figura kepehez kapcsolodnak, es a belso hangjaim meg valami -politikusben megbecsulendo emberi tartast is sugallnak a pofaval kapcsolatban. Szoval - ha nem is fogok neki orulni, de a legkevesbe sem leszek elkeseredve, ha szemelyeben udvozolhetem az uj budapesti Fopolgarmester funkciot betolto szolgamat.
"komolyan, ha az mszp indított volna ellenfelet, én rá szavaztam volna, pontosan azért, mert bárki jöjjön már, csak ne demszky...."
Szerintem épp ezért nem indítottak senkit. Avagy ki gondolja azt, hogy a legnagyobb párt nem akarna, vagy netán egyenesen képtelen lenne kiállítani valakit a legfontosabb polgármesteri székre? Hát egy jókora lófaszt, kérem tisztelettel.
Budapest gyakorlatilag oda van adva (gondolom "nászajándékul", vagy egyéb politikai alku keretében) az SZDSZ-nek.
"Az önkormányzati választásokon mindig alacsonyabb részvétel, ez nyilván most is így lesz."
Eggen, de eddig mindig úgy volt, hogy parlamenti után egy kis osztogatás az önkormiig, utána lapulás, végül a fosztogatás meg a következő évtől. Nno, ez a módszer most borult: gyurcsány igencsak előrehozta a - nem is akármilyen - fosztogatást.
Én nem lepődnék meg nagyon, ha nem mennének kevesebben az önkormira.
Érdekes megjegyzés, amelyre érdekes kérdést tesznek fel sokan: 16 év után mikor kezdődik a rendszerváltás?
Anno 1990 – ben felvetetette tanárom – Ferencz Csaba – a kérdést, miért nem rakta tele a minisztériumok vezetését Antall József fiatal és romlatlan és megfizetett friss diplomásokkal?
A választ csak sejtjük.
Akkoriban a harmadik vezetői gárda került előre a posztokon, eredményes volt!
A kicsit általánoshoz ennyit.
Konkrétan a többit.
1." Ennek fényében Demszky jelölése teljesen nem helyénvaló egy olyan politikai erő részéről, amely magát szabad demokratának nevezi. Nem is beszélve arról, hogy ezzel csupán a párton belüli hatalmi vákuum kialakulását segítik, ami egy parlamenti küszöb szélén táncoló párt esetében enyhén szólva nem a legjobb stratégia."
Nagyon jó stratégia, mert a ”parlamenti küszöb szélén táncoló párt esetében enyhén szólva nem a legjobb stratégia."
Ahhoz jó stratégia,, hogy eltűnjön a süllyesztőben.
2. " Mindezzel együtt a Tarlós jelölését ugyanolyan problematikusnak tartom, hiszen ő is "régi motorosnak" számít - igaz nem Budapest főpolgármesteri székében. Általában véve mindenesetre szánalmas, hogy a Fiatal Demokraták nem tudtak egy fiatalos arcot saját jelöltként felmutatni, másrészről pedig a liberális SZDSZ szintén régi bútordarabbal kampányol."
Tarlós viszont előrébb akar lépni.
A feltörekvés a fiatalság jellemzője.
Emlékeztetőül: Demszky EU képviselőként akart nyaralni Horvátországban.
Szénásikám! Te azt állítod, hogy kétszer is meghallgattad a fevételt, de summantasz! Megállapítom, hogy alattomos vagy és sunyi. Idejössz a fórumra ravaszodni, miközben nem veszed le szemüveged? Tudod, hogy erre azonnal ugrok! Az ATV-n ezt megteheted, de itt ki vagy rúgva, ha ezt csinálod!!!!