probald meg vazolni mit akarsz, es mit csinalsz, irj kodreszletet. Vigyazz, mert a forum a kacsacsoroket html-kent erzeleki, irj html kodot helyette, vagy [ ] zarojeleket.
tudnatok ajanlani free texteditor programot amivel a doksit "UTF-8 Without Signature" modban el lehet menteni.
Az UTF8-ra szuksegem lenne, viszont a doksiban vannak header beallitasok.
Az UTF8 pedig odarakja a sajat kis infokaraktereit a doksi legelejere, es mar rogton szol a progi, hogy a header mar el lett kuldve.
Alternativ megoldaskent esetleg lehet valahogy PHP-ban a headert ujrakuldeni????
ftp kliens progival massz be, ugy mint amikor feltoltod a file-okat, es add meg az attributumat hogy irhato olvashato mindenkinek. Ha peldaul windows alatt a wincommander-t hasznalod (vagy totalcommander mostmar) akkor CTRL+E, es oda ird be chmod 777 konyvtarneve, csak legyel ott ftp-vel ahol a konyvtar is van, de ne lepj a konyvtarba be.
hmm... ez egy fizetős szerver, én nem tok mást mint ftp-vel felmászni feltenni a cuccomat és kipróbálni, fogalmam sincs a jogok állásáról. pontosan milyen könyvtárat kell megadni a parancsnál? relative? webcimmel vagy nélküle? a jogos dolognak hogy tok utánna járni?? köszi előre is
PHP-Nuke 6.5-öt használnék, de valamiért nem tudja include-olni a szükséges fileokat.. így ezt a hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Call to undefined function: message_die() in /home/csadmin/www/db/db.php on line 88
Állítólag valamit be kéne állítanom a php-ben(?), vagy esetleg a php-nuke config.php-file-jában(?).
Tudja valaki, hogy mit és hol? (és mire?)
ki tud nekem tippet adni, hogy http fomrmmal a szerver temp könyvtárába - sikeresen - feltöltött fájlt mi a nyavajáért nem tudom a helyére (könyvtáramba...) másoltatni a copy paranccsal???
nezz korul a string fugvenyek-nek, egybol rajosz. Letezik vagy 202302332 fele megoldas. Az 1ik legrosszabb amit repulogep irt:)) De peldaul:
$filenev_kit_nelkul = substr("ize.kit",0,strrpos(".","ize.kit"));
www.php.net/strings
Valamint hasznalhatod a regularis kifejezeseket. Preg fugvenyek, ereg fugvenyek.
Pelda: preg_match("^(.*?)(\.[^.]+)$","ize.kit",$file_adatok);
php-ban a legegyszerübben úgy tudod ezt megoldani, hogy írsz rá egy fügvényt amiben egy ciklus a string végétől visszafelle lépked a betükön és keresi az utolsó . előfordulását. A . poziciótól már szét tudod vágni a stringet
Hogyan (milyen fv-el) tudnám egy filenév.kit típusú stringből kinyerni egyrészt a fájlnevet, másrészt a kiterjesztést?
MySQL-ban márt találtam ilyen fv-t (substr_index), amivel egy bizonyos karakter (pl. pont, vessző) meghatározott számú előfordulása utáni/előtti részt ki tudom vágni a stringből, de php-ban sehol nem bírtam még ilyet szerválni.
Ha nem fut safe mode-ba a php vagy nincs letiltva, akkor tudod hasznalni a putenv("PHP_TZ=Europe/Budapest"); -et es utana localtime -al peldaul az idot lekerdezni a mysql-bol jovo unixtimestamp alapjan.
Ha nem megy a putenv, akkor gmdate-val gmmktime-al le tudod kerdezni a GMT szerinti idot az adott helyi idohoz kepest. De ez is kerdeses mert, lehet hogy a szerver oraja eleve GMT szerint mukodik, de lehet, hogy a helyi idozona szerint :)
A legbiztosabb megoldas a putenv-es megoldas lenne, a tobbi esetben szorozgatni, hozzaadni kell, hogy megkapd a magyarorszagi idopontot.
Sziasztok,
bár ahogy ezt a témát ismerem, szia crockl! :)
GMT-ből hogyan tudok varázsolni magyar időt?
Addig megy, hogy a MySQL-ből kiszedem a UNIX_TIMESTAMP-ot.
Addig is kéne mennie, hogy ebből a gmdate("I") kiszámítja, hogy nyár van-e. De nincs, mert a szerver Amerikában van.
Van valami módszer, hogy elmagyarázzam, hogy Magyarországon vagyok? Olvastam mindenféle PHP_TZ változóról meg setlocale-ról, de egy kicsit ködös lett nekem. Az utóbbi mintha csak a szöveget módosítaná, az előzőről pedig semmi infó nincs.
A favágó módszer megvan, évente kétszer egy if-et beleírok a progiba, de valami kúltúr megoldásra vagyok kíváncsi.
a kovetkezot irtad:
...De js-bol meg lehet oldani azt is, hogy ne kelljen submit-al elkuldeni lapot, de megis szervertol infot szerezni es infot atadni.
Nem vagy lemaradva:) Sokan nem tudja meg hogy milyen lehetosegek is vannak mar ezen a teren, ez nem lehuzaskeppen mondom rad felre ne ertsd, hanem ugy altlaban. Meg mondjuk mostansag jutott el olyan szintre, hogy az elvarhato manapsag mar, hogy vagy uj ie-vel, ne 5.0 meg az alattival, meg mozilla alapu bongeszokkel bongessze a netet :)
( inkabb az utobbival;) )