Keresés

Részletes keresés

agios ioannis Creative Commons License 2002.07.08 0 0 59
Tudna nekem valaki felvilágosítást adni, hogy az úgynevezett Narancspartot hol találom pontosan? Nem voltam még Sartiban, de azt olvastam, hogy néhány kilométerre van a falutól. Szóval ha kiállok a tengerpartra, akkor merre induljak el? Vagy gyalog túl messze van? Érdemesebb autóval megkeresni? Egyáltalán vezet arra a részre út?
Kösz előre is.
Üdv,

Agios Ioannis

Előzmény: Imhoteph (58)
Imhoteph Creative Commons License 2002.07.08 0 0 58
vicktors : Sarti nem kifejezetten bulizós hely, nem egy mallorca, de még csak Korfu sem. Van 1-2 disco, pl ez a macedónian, nem pub, van benne rendesen bár, meg zene, nagyon jól szokták érezni magukat az emberek. Bövebb infóm erröl nincs, mert én nem vagyok ilyen bulizós emberke.

zzolee : A part Sarti egész hosszában elnyúlik, ez kb 1 km hosszú homokos sekély partot jelent. Utánna kezdödik a sziklás-öblös rész, közvetlen közelben 3 öböl van, kb 50-100 méteresek. De érdemes valamilyen jármüvel 4-5 kilóméterrel jobbra - balra elcsavarogni, mert teljesen lakatlan, háboritatlan kavicsos, homokos, sziklás öblöket találtok.

Pávek Úr : Korábban elég részletesen beszámoltam a buszos útról/apartmanról, talán olvasd vissza, vagy ha még nem most mentek, várd meg a Sarti-s honlapomat, ott még részletesebben leirok mindent. Mi is az Apollon-nal voltunk, egész profik voltak, semmi gond nem volt az úton sem, a határon is mindig a helyzet magaslatán voltak a srácok.
Bankautómata van!
Én sem szivesen motorozok, merthogy az maga az életveszély. Autóval közlekedem jómagam is. De szerintem kint az autókölcsönzés megfizethetetlen és indokolatlan pénzkidobás. Én sem rá, sem lebeszélni nem akarlak, hisz a te és a kislányod élete a tét - legrosszabb esetben.
Csak azt mondhatom, hogy Sartin - és a Sithonia félszigeten - gyak. nincsenek távolságok, egy kismotorral is fél óra alatt oda érsz ahova akarsz. Nem kell száguldozni, max 50el kell menni, forgalom nincs, 10 percenként jön szembe egy kis punto, vagy valami. Odafigyelnek a motorosokra, a hátam mögött 500 méterrel már villogtat, aztán úgy elöz, mintha kamion lennék (értsd : áthúzódik a túloldalra)
Tengerparton tényleg nincs napernyö, napágy.

TUNDUR : sajna még sehogy nem állok a honlappal, mert múlthéten pesten voltam tanfolyamon, és egy betüt nem volt alkalmam a dologgal foglalkozni. De igyexem vele igérem. A képeket megpróbálom most feltölteni, hátha kienged a tüzfal.
A bogár tuti nem imádkozó sáska volt, azért azt csakmegismerem. Tücsök féle volt, tuti, de ekkorát még nem láttam. Mondom, akkor volt mint az ökölbe szoritott kezem. Képet majd felrakom, de sajna nem a digitális gépemmel kaptuk le, mert aznap épp barátnöm hagyományos gépét vittük - vesztünkre - és igy még nincsenek a képek elöhivatva. Netán bogarászhoz van szerencsénk? :)

TUNDUR Creative Commons License 2002.07.08 0 0 57
Imhotep,
ez lemaradt az elozobol: nagyon erdekel az a "bogar". Szerintem imatkozo saska volt! De ha lesz rola kep (ha nem szeretned feltenni a site-ra, elkuldheted mail-ben is) szivesen besorolom rendszertanilag!
Előzmény: Imhoteph (44)
TUNDUR Creative Commons License 2002.07.08 0 0 56
Haho Imhotep,

Hogy allsz a honlappal? Nagyon kivancsiak vagyunk!

Előzmény: Imhoteph (40)
Pávek Úr Creative Commons License 2002.07.07 0 0 55
Sziasztok!

Pénteken indulunk Sartiba 2 hétre. Busszal Megyünk az Apollon Travellel, az Apollon Hotelbe/apts-ba.
Tud esetleg valaki róluk infoval szolgálni? Milyen a buszos út, az apartman?
Sartiban van-e pl. bankautomata? (Ez nagyon fontos lenne).
Mindenki a robogókölcsönzésről ír. Én - bár kb. 300e km-t levezettem már autóval - életemben nem ültem még ilyen járműn és ha nem muszály nem Görögországban próbálnám ki először. Szóval lehet-e autót kölcsönözni Sartiban? Ha igen milyet, mennyiért? A tengerparton tényleg nincs napágy/napernyő?
5 éves lányommal megyünk kettesben, azért vagyok ilyen izgatott, nézzétek el nekem :)
Várom válaszotokat, előre is köszi:

Pávek

zzolee Creative Commons License 2002.07.06 0 0 54
Sziasztok!

Imhoteph: Köszi a sok infót!

Szórakozóhelyek engem is érdekelnének. Az a Macedónia igazi disco vagy csak egy pub inkább? Mennyire hullámzik a tenger arrafelé? Milyen hosszú a part? Több kis részre tagolt vagy egy nagy hosszú partrész? Köszi előre is!

üdv:

ZZOLEE

vicktors Creative Commons License 2002.07.05 0 0 53
Sziasztok, egy kis infót szeretnék kérni Sartiról!

Augusztus 26.-án mennénk le többen haverokkal. Kérdésem lenne, hogy olyankor van-e még élet Sartiban, mivel bulizós társaság vagyunk? Ha a szórakozóhelyekről is tudnátok írni nekem, nagyon megköszönném.
Ha hosszabb infótok van küldhetitek a vicktors@freemail.hu címre is.

Előre is köszi

Imhoteph Creative Commons License 2002.07.01 0 0 52
Sartinál meglehetösen tiszta a part - ellentétben néhány kevésbé látogatott (vagy mégis?) öböltöl, ahol nagyon szomorú módon kész szeméttelep volt a parton + a vizben - ennek ellenére nem javaslom a sötétben mezitláb mászkálást. Söröskupak, eldobott sünmaradvány elég komoly gondot okozhat, és feltételezem nem szeretnéd a kellemes 1 hetedet bekötött lábbal tölteni.
Napágyak nincsenek Sarti strandján, a part gyakorlatilag érintetlen, szinte nem látszik rajta a civilizáció. (néhány elhagyott csónak van partrahúzva)
Hálistennek vizibicikli, jetski, ejtöernyö, motorcsónak, betonozott részek, napernyök, semmi nem zavarja a felhötlen, már már vadregényes fürdözést. Ámbár izlések és pofonok. Nekem legalábbis ez a blue-lagune jelleg jön be :)

Szóval éjfélkor, mikor a többiek alszanak, törülközö a hónalácsap, le a partra, kicsit jobbre el a kosárlabdapálya mögé, aztán meztelen fürdözés, kedveseddel leheveredni a törülközöre, a holdfény csillog a lágyan suttogó tengervizben...
a folytatást rád bizom :)

Előzmény: zzolee (51)
zzolee Creative Commons License 2002.07.01 0 0 51
A parton vaksötét lesz? :) Király. :)
Mi júli 20-27-ig leszünk.
A part mennyire szemetes? Csakmert nem szeretnék belelépni mindenféle üvegszilánkba. :) Napágyak vannak vagy csak a "puszta" homok?

Köszi előre is! :)

üdv:
ZZOLEE

Imhoteph Creative Commons License 2002.07.01 0 0 50
Hát csapjon partit a család többi tagja is :)
A parton a füled után menj, mert látni nem sokat fox. Ahol relative csend van, oda telepedjetek :)
Dehogy. Mi szinte senkivel nem találkoztunk éjszakánként.
Mikor mentek?
Előzmény: zzolee (49)
zzolee Creative Commons License 2002.06.29 0 0 49
Naja csakhogy a család többi része,hogy fog aludni amíg mi a barátnőmmel "akkora partit csapunk" :)) Te a tengerpart ugye nem olyan éjfél felé,hogy minden méteren "partit csapnak"? :))
Imhoteph Creative Commons License 2002.06.29 0 0 48
Hogy te milyen figyelmes gyerek vagy?! :)))

Nyikorog mint a szódás kocsi a köves úton, de ki a frászt érdekel egy forró görög éjszakán?
Akkora partit csaptak egyszer felettünk is, hogy a fárasztó napi búvárkodás, motorozás, homokvár-épités ellenére nem hagyhattuk annyiban a dolgot :)

Mellesleg ajánlom a tengerpartot is éjfél körül... nemsemmi! :)

Előzmény: zzolee (47)
zzolee Creative Commons License 2002.06.29 0 0 47
laci_x: Köszi az infót megnéztem a parkot vszínű meg is nézzük majd!

Mennyire nyikorgós az a fakeretes ágy? :))) Csakhogy éjjeli tevékenységünk mennyire fogja zavarni a többi lakót? ;)

laci_x Creative Commons License 2002.06.28 0 0 46
zzolee!

A viziparkról infót a www.waterland.gr honlapon olvashatsz angolul!
Ott találsz belépőárakat, térképet és néhány képet a parkról.

zzolee Creative Commons License 2002.06.26 0 0 45
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az infókat mostmár legalább tudjuk mire számítsunk. Úgy olvastam,hogy nagyon sok a magyar. Ez nem zavaró egyébként? Egyébként ezt a macedónia disco-t könnyű megtalálni? Ez is bent van Sartiban?

Imhoteph Creative Commons License 2002.06.26 0 0 44
Ahoj

Nos úgy látom, M. Józsefné eléggé kimeritö jellemzést irt az emlitett apartmanröl, amolyan igazán háziasszony szemmel nézve :) Ennél jobbat én nem tudok adni, merthogy számomra másodlagos volt az apartman, aludni mentem haza, és kész.
Mi egy 5 fös apartmanszobában voltunk (2+3 osztásban), volt 5 mély, 5 lapos tányér, 5 kanál, villa, kés. 2 kávéviz melegitö kotla (olyan hosszú nyeles, kb fél literes). 2 fazék, 5 pohár, 5 bögre... Inkább azt irom, ami nagyon hiányzott : sajtreszelö, konzervnyitó! Ventillátor annyira nekünk nem hiányzott, bár tényleg hasznos lehet. Szúnyog van, akit szeretnek (engem spec nem csipnek), az két módon védekezhet ellenük : valamilyen riasztóval, konnektor, stb segitségével (kevésbé hatásos), vagy a gyilkos módszerrel. Ez abból áll, hogy az ember behúzza a müanyag lukacsos ajtót a teraszon, plusz a lukas szúnyoghálót. Becsukja az ajtót, mert a fürdöszobából áramlanak be a szúnyogok. Ezekután a kispárnával addig vadászik a plafonon lesben álló dögökre, mig el nem fogynak.
Az ágyak elég egyszerüek, fakeretesek, semmi rúgó, viszont egy 10 cm vastag szivacsbetéten fexel majd. Számomra nem jelentett gondot, pedig még katona sem voltam. A párna kicsit cinkesebb, mert egy primitiv, amolyan szállodai párna van, kb 50 cm hosszú, kis hengeres, ami az én igényeimnek nemigazán felelt meg. (nem lehetett gyürni kellöképpen)
Pókoktól énis irtózom, hálistennek egyet sem láttunk, viszont a fürdöszobában elkaptam egy kb 4 cm-es csótányt. Szép példány volt!
Meg egy alkalommal este motoroztunk hazafele, mikor a benzinkút elött elsuhantunk egy sötét valami mellett az úton. Visszafordultunk, és megnéztük közelebbröl, hát egy eszméletlen nagy bogár volt!!! Kb mint egy 3310-es mobiltelefon! Ott pihent az út szélén. Szöcske alakú volt, de szárnyai nem voltak. Alapvetöen nem tünt veszélyesnek, de azért nem mertem megfogni. Sajna nem volt nálam a digit gép, igy barátnöm hagyományos gépével kaptuk le, mellette a tenyeremmel (kb ugyanakkora volt), igy azt a kép elöhivásáig nem tudom nektek megmutatni. Félelmetes volt.
Csúszdaparkról nem tudok nyilatkozni, nem voltunk. Számomra sokkal izgalmasabb egy sziklás partrészt körbebúvárkodni, mint csúszkálni. De próbáld ki, hisz azért mész nyaralni, nem?

M. Józsefné Creative Commons License 2002.06.26 0 0 43
Ja lemaradt az állatvilág. Pókokkal mi nem találkoztunk, pedig ha lettek volna, biztos tudok róla, mert a lányom is retteg tőlük, és ha valahol van pók, azt ő meglátja.
Ha már az állatoknál tartunk. Ha visztek vagy vesztek (olcsón kapható) merítőhálót, akár tengeri sünit is szedhettek a sziklás részen. A szomszéd nyaraló kifogás és gyönyörködés után nem dobta vissza, hanem megszárította az erkélyen és hazavitte. De megnézni feltétlen nézzétek meg. Menjetek el arra a sziklás részre, gyönyörű a tenger alatti világ. A partról látjátok majd, ahol sötétebb a tenger, ott alatta nagyon sok kisebb-nagyobb szikla van, amin nyüzsögnek a különböző állatok, sünök, kagylók és mindenféle halak.
Előzmény: M. Józsefné (42)
M. Józsefné Creative Commons License 2002.06.26 0 0 42
Mi tavaly a Wiennában voltunk, ezért bátran ajánlom. Szépen ki volt takarítva, mire mentünk. A konyhai felszereltség nagyon minimális. Pár darab pohár, tányér, kés, villa, kanál (annyi darab, ahány fős az apartman, de semmi extra. Amit gondolsz, hogy fog kelleni, szerintem vigyél, mert nem sok minden van. Van lábos (3-4 darab), de inkább a nagyobb fajtából, tehát a kávéhoz a vízmelegítés is egy kb. 2 literes (a legkisebb) fazékban történt, ezért ha kávéztok, teáztok, ajánlatos egy kis kávékiöntőt, melegítőt vinni. Azt hiszem 3 lapos a villanytűzhely. Vannak takarítóeszközök, felmosó, partvis. Szép nagy a szoba, padlócsempézett (könnyen takarítható a partról felvitt homok), az ágyak jók voltak. Az erkély nem túl nagy, de egy kerti asztal 2-3 székkel kifér, tehát kajálni, sziesztázni azért lehet. Van napernyő az erkélyen, ami délután nagyon szükséges. Amit mi nagyon bántunk, hogy nem vittünk egy bármilyen kis ventillátort, ugyanis estére megáll a levegő, és egy kis légkavarás elkelt volna. A part valóban talán 50 méterre van, sőt a szálló egyik-másik szobájából rá is lehet látni a tengerre. Egy picinyke utcán (kb. 3-4 ház)kell végigmenni, és ott a part. A szállótól egy saroknyira van egy pék, azt feltétlenül próbáljátok ki, isteni péksütijei vannak. Nem olcsó (az itteni zsemle, kiflihez képest), de nem is olyan! Rengeteg töltött különlegessége van, ami laktató is! A parton minden nap kétszer végigsétál egy fickó, tálcán kínálja a "holokumász"-t, kóstóljátok meg. Ez egy cukrozott fánkszerű sütemény. Mmmmmmmmm....!!!
A parti tavernáknál van egy Relax nevű étterem-pizzázó, azt is próbáljátok ki. A tulajnak magyar a felesége, borzasztó kedvesek. Tavaly kedvezményt is adtak, amikor másodszorra mentünk hozzájuk vacsorázni. Ez közvetlenül a parton van, nádtetővel, tiszta hangulatos kis hely. Ha további kérdésetek van, szívesen válaszolok.
Amit feltétlenül vigyetek, az a napolaj, naptej, az ugyanis ott nagyon drága!
Előzmény: zzolee (41)
zzolee Creative Commons License 2002.06.25 0 0 41
Sziasztok!

imhoteph: Tudnál mondani pár részletet erről a Wienna nevü apartmanról? Csakmert mi is odamegyünk és érdekelne milyen. Hány hálószoba van,felszereltség (szűrőkanál ilyesmi van e? Mit vigyünk feltétlenül a nagykésen kívűl? :) ),tisztaság (pókok vannak? Csakmert rettegek tőlük. ) Mekkora az erkély ha van? Padlón kő van? Milyen messze van a parttól? Az utazási irodában 50m mondtak. És egy utolsó kérdés. Ágyak milyenek? Puhák,kemények? :)

Esetleg a Sarti közelében lévő vizicsúszda parkot ismeri vki? Tudnátok róla infókat mondani? Ja igen a tengerparton vannak napágyak vagy csak homok?

Bocsi a kérdéstengerért... :)

Előre is köszi a segítséget!

Üdv:

ZZOLEE

Imhoteph Creative Commons License 2002.06.25 0 0 40
Nah, itt vagyok végre!
Sarti szép, Sarti jó, Sarti csodálatos.
4 éve voltunk legelöször, és el6ároztuk, hogy mégeccer (minimum) elmegyünk. Vasárnap jöttünk, és mondhatom, megérte. Csodálatos volt ismét.
Mesélnék röviden, hátha mindenki kiváncsi rá, mik voltak.

Délelött 11-kor indult a buszunk, Belgrád, Nis, Bulgária, Görögország útvonalon. A határon nem volt semmi gáz, velünk nem, csak az elöttünk lévökkel szivóztak. A 3 határoz összesen talán 4 órát vacakoltunk, igy az utazás 22 órában volt.
Az út elég érdekes, nappal sok szép helyet lehet látni, belgrád utáni rész pl nagyon vadregényes a sok sziklával, szakadékkal, hegyi patakokkal, stb.
Reggel 8-ra értünk, és rögtön lerohantunk a partra. Aztán szétosztották az emberkéket az apartmanokba, mi elég jó helyre kerültünk (Wienna).
Sarti nagyon sokat változott, mióta 4 éve ott jártunk. Sokkal több turista van, alig ismertünk rá a kis "falura". Rengeteg ember, föleg magyarok, autóval is, új hotelek, apartmanok. Éjszaka egész nyüzsgö hangyabollyá változnak az utcák, mig korábban néhány ember lézengett a kirakatok elött.
A falut amúgy egy este át lehet nézni elejétöl a végéig, kb 15 perc sétával bármelyik pontjára el lehet érni. De érdemes több idöt szentelni rá, mert minden taverna, boltocska valami kis meglepetéssel, újdonsággal szolgál, a rá jellemzö specialitások alapján. Azt javaslom, még ha egy sörre, vagy fagyira, de minnél több helyre érdemes betérni.

Árak :
Azthiszem bátran mondhatom, hogy lehet itthoni árakkal számolni, na már átlagban.
Egy kiadós vacsora 2 személyre (több helyen teszteltük :))) kb 15 euro.
Egy fél kilós kenyér 50 cent.
Mineral water 30 / 60 cent (meleg / hütött)
Üditö, sör kicsit drágább, 1 dobozos kóla 1 euró (hütöböl), a sörök hasonló árban vannak. (amstel, heinekken, stb - ilyeneket nem ittam, megrögzött anti alkoHOL?ista vagyok :) )
Jégkrémeket is érdemes eszegetni, ezek 0.50 - 2.50 euróig terjednek.
Gyümölcs, zöldség olcsóbb, mint itthon, 5 euróból 3 napi gyümölcsöt meg paradicsomot, uborkát, hagymát vásároltunk be. (2 kiló barack, kiló narancs, banán, stb)

Motorozás :
Lehet, hogy elfogult vagyok, de motort CSAK Sassostól érdemes kölcsönözni. Történt ugyanis, hogy 4 évvel ezelötti kellemes emlékeimböl kiindulva motort indultam kölcsönözni Sassohoz. Rögtön kicsit visszább töle leszólitott egy magyar hölgy, és beinvitált hozzájuk, kölcsönözzek tölük motort. Szabadkoztam, hogy Sassoshoz megyek, de csak erösködött. Kiderült hosszas alkudozás után, hogy 3 napra egy moci 45 euró. Oké, irány Sassos. Elmondtam neki, hogy mennyiért kinálták odaát a mocit, mig ö, az idegenvezetönk elsö napi bemutatója szerint 12 euróért adja a motort. Azt mondta, ne törödjek semmivel, hány napra kell? Melyik? stb. És amig szürcsöltük a frappét, megbeszéltük, hogy megy a bolt, szépek a magyar lányok, kedvesek a magyarok, stb. A végén szóba jöttek a piszkos anyagiak is, és 24 euróért (!!!) hoztam el 3 napra az egyik motorját. (ezt késöbb meghosszabbitottam 1 nappal, +5 euróért)
Meséltem neki, hogy már hire van egy magyar fórumon az interneten, nagyon tetszett neki, és mivel vittem magammal digitális kamerát, megigértem, hogy csinálok honlapot Sartiról, ahol neki kiemelt helye lesz. (ha megvan a site, beirom ide nektek!)
Úgyhogy mikor mentek majd hozzá motort kölcsönözni, hivatkozzatok rám (az a hüje szöke csávó, aki itt handabandázott a digit fényképezögépével, és honlapot igérgetett), a végén napi 7 euróra jött ki, ami szerintem a hüjének is megéri, hát még nekem.

Márpedig érdemes mocit kölcsönözni (a nagyobbik szürke-ezüst szinüt föleg), mert 1 nap alatt körbemotoroztuk a sithonia félszigetet, és rengeteg szép dolgot láttunk. Elhagyott kis öblök, ahol senki nincs, mintha az ember egy kis paradicsomi szigeten élne.
A benzin olcsó, 1 liter 0.70, 0.80 euró, ami barátok között is 170-180 forint. De 5 literrel körbe lehet kerülni a félszigetet.

Búvárkodás : rendkivül szép részek vannak konkrétan Sarti mellett is a sziklás részen, de pl a kedvencem Kalamitsi volt, Sartitól délre 20 km-re. Nem túl szines az élövilág, de rengeteg halat, kagylót és sünt lehet látni, söt néha igen meglepö teremtményeket is.

Na most befejezem, majd még irok, meg csinálgatom a honlapot. Lesz több mint 100 kép, hogy tudjátok, hova mentek :)
Ha kérdés van irjatok! holnap folyt köv.

M. Józsefné Creative Commons License 2002.06.25 0 0 39
Mi tavaly voltunk Sartiban két hétig, isteni volt.
Igen, Sarti amolyan sétálóutcás falu. Este nagyon szépen ki van világítva minden, akkor éled fel a falu. Nagyon jókat lehet sétálni este, végig a partmenti tavernáknál, de magában benn a faluban is. Több utcája van (fel a hegy felé), érdemes végigbóklászni az egészet keresztül-kasul, mert mi is egy eldugott kis utcában találtunk egy nagyon klassz kis ékszerboltot. A falu végében van egy nagy templom (emelkedőn kell felmenni), oda is érdemes bemenni, egyrészt mert gyönyörű szép maga a templom is, másrészt mert annyira kedvesen invitálnak be (igaz, rövid szoknya, nadrág nem elfogadott, de kisegítenek megfelelő ruházattal), nem lehet visszautasítani. Ott a templomkertben találtunk például csecsemőfej méretű tobozt.
Ha bármilyen infóra szükségetek van, kérdezzetek!
Előzmény: zzolee (37)
laci_x Creative Commons License 2002.06.25 0 0 38
Helló mindenkinek!

Lentebb már kérdezte valaki, hogy lehet-e bankkártyát használni Sartiban, de nem láttam rá választ.
Forintot érdemes-e esetleg ott beváltani ha elfogy az EUR, vagy inkább több EUR-t vinni.
Aki erről a témáról tud valamit hasznos infót légyszi írja meg.

Köszi!

zzolee Creative Commons License 2002.06.25 0 0 37
Igen az árak érdekelnének engem is! Egyébként Sarti olyan "bazáros" "sétálóutcás" város? Remélem mert azokat szeressük. :)

Egyébként a belépő a Macedóniába kb mennyi?

zsorzs Creative Commons License 2002.06.24 0 0 36
Hali!
Árakról is tudsz írni?
Kaja (taverna, pékség, étterem),
Pia (sör, úúúzó, üdítő).
Plíz!
zsorzs
Előzmény: katka29 (35)
katka29 Creative Commons License 2002.06.15 0 0 35
Szóval a Macedónia nyugodt hely,kötekedések nincsenek.A zene vegyes.Disco,de azért van egy kis görög ízelítő is,általában 1 óra körül.Az árak kicsit magasak-mint minden szórakozóhelyen-de nem történik semmi ha fogyasztás nélkül buliztok! A robogók jó állapotban vannak,nem kell izgulnotok,hogy lerobbantok valahol:)) Az újak ára 15 euró,az öregebbek 10 euróba kerülnek.Ezek 50 cm.Van még 80cm ,az ára 20 euró.Chopper 25 euró,Enduro szintén 25.A bicaj 5 euró.Mindegyikhez jön még 3 eurós biztosítás,amiből lehet alkudni több nap vagy több motor esetén.Lehethogy főszezonban más árak lesznek,most ez volt.Remélem jól fogjátok érezni magatokat,és nem égtek le a napon:))))Jó nyaralást!!
Előzmény: zzolee (34)
zzolee Creative Commons License 2002.06.12 0 0 34
Sziasztok!

Mi idén júli 21-én megyünk egy hétre Sartira elöször. Barátnőmmel megyünk és reméljük ok lesz minden.

Katka29:

Ez a Macedónia disco milyen hely tudnál róla mesélni egy kicsit? Milyen a zene? Társaság? (Kötekedések stb...) A robogóbérlés mennyit kóstál?

Előre is köszi!

Üdv:

ZZOLEE

Imhoteph Creative Commons License 2002.06.10 0 0 33
Szia Katka!

Ha nem haragszol, küldtem Neked levelet, kérlek olvasd el minél hamarabb!
Pénteken (06.14) irány Sarti!!!!!
buliiiiiiiiiiiii :)))

Előzmény: katka29 (32)
katka29 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 32
Sziasztok!!Végre itt a nyár,és ha nyár akkor SARTI!!!! A hely szuper,aki nem járt még ott,annak el kell mennie! Csodás a hely,és a környék is lenyűgöző! A napokban jöttünk haza,de az tuti,hogy még idén nyáron visszamegyünk.Kezdem a fogadtatássl,ami már jól indult.A szállás tuti,és hát a szórakozás!! A MACEDÓNIA disco a csúcs,ki ne hagyjátok!!Persze van még más is...Ne felejtsetek el robogót bérelni,és bejárni a környéket,vagy akár az egész félszigetet.Sartiban 3 kölcsönző van,de a legjobb fej SASSOS! És még magyarul is beszél,szóval csúcs a fickó.Ne felejtsétek el meglátogatni,ha már ott jártok.Imádja a magyarokat.Egy csomó érdekességet is megtudhattok tőle,és a felesége is nagyon kedves.Ő szivesen elmeséli nektek MAGYARUL,hogy merre érdemes elindulnotok.Tehát jó motorozást,és vigyázzatok az úton.Ja,Sassos még jeges kávéval/ frappéval/ is megkínál,amihez máshol borsos áron juthattok hozzá. Remélem hasonló lesz a véleményetek Sartiról,és Sassosról is!! Szerintünk szuper volt,és már azt tervezzük,mikor megyünk ismét. Még annyit,hogy Sassos felesége ritkán jut magyar sajtóhoz,így minden újságnak(amit úgyis kidobnátok) nagyon örül.Tehát ne felejtsétek el odavinni neki.Mindenkinek jó nyaralást,és Sassoséknak jó munkát!:)))))
_babe_ Creative Commons License 2001.09.24 0 0 31
Tegnap jöttünk haza Sartiból. Nagyon-nagyon szuper volt minden!!! Minden maximálisan úgy volt, ahogy az utazási irodánál elmondták (egy kis reklám: Encsi Travel, Debrecen), kivéve a buszos út... Mindent megtaláltunk, amit leírtatok, bár mi motort nem a Giotis-nál (már talán nincsenek is motorjaik), hanem Sassos-nál béreltünk, de korrekt és rendes volt ő is.
A tenger csodálatos és az volt benne a legjobb, hogy nem csak homok homok hátán, hanem sziklás részek is vannak, illetve, hogy méterekre nagyon-nagyon sekély. (Bár mondjuk emiatt közvetlenül a falu mellett kagylózni nem nagyon lehetett.) Ha mentek, akkor az ideális idő augusztus végétől október elejéig, mert még mindig 30-32 fok van, de már napernyőre nincs szükség (ellentétben a nyári 40-50 fokkal). És akkor már nincsenek annyian a parton. Az 1 hét kevés, legalább 10 napra, 2 hétre menjetek. (Mi két hetet voltunk, s volt mit nézni, csinálni.) Az apartmanunk (Trifon ház) közvetlenül a tengerparton volt és az erkélyünk a tengerre nézett (ahogy az iroda mondta). Az iroda kinti kapcsolattartói/tulajdonosai, valamint a Sithon Travel utazási iroda teljesen korrekt és segítőkész volt velünk. (Pl. utolsó nap nem tettek ki minket csomagokkal az utcára, hanem maradhattunk az apartmannál.) Két fakultatív programon voltunk. Az egyik a Meteorák volt, a másik az Öszvértúra Krisztossal. A Meteorák csodás volt, egyszer mindenképp érdemes megnézni, de valamilyen közelebbi helyről, mert Sartiból 6 órás volt az út oda. Az Öszvértúrán pedig még inkább érdemes részt venni, mert arra más honnan (nem Sartiból) nem tudsz elmenni. Hegyen-völgyön, sziklákon mentünk keresztül ki öszvéren, ki kisebb lovon ülve, s közben pedig jókat röhögtünk. A Krisztosz pedig egy jó pofa, szórakoztató fazon. Mit mondjak még? Biztos, hogy visszatérünk még oda egyszer! A szikláknak, a tengernek, a falunak varázsa van!
Csak ez a nagyon hosszú (28órás) utazás, nem a legjobb állapotú busszal vette el egy kicsit az ember kedvét... Na, de mindegy így is nagyon jó volt! Aki még nem volt, menjen el Sartiba!!! Akinek kérdése van, szívesen válaszolok!
darkover Creative Commons License 2001.09.17 0 0 30
Sarti!Az isteni hely!Ajánlom mindenkinek bár néhány év és sajnos eléggé Siófok/Katerini jellege lesz. 98'után visszalátogattunk autóval idén júliusban (csak úgy bekukkantottunk)még mindíg megdobogtatta a szívemet főleg ha a Katerínin töltött 10 nap dzsunka vadságára gondolok.
Narancspart kihagyhatatlan, és azt a jópofa pékséget is látogassátok meg Sarti és Sykia között a semmi közepén.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!