Hát nem gondoltam volna amikor ezt a topicot nyitottam (1999-01-12 20:21:00), amely azóta is az első ( és utolsó ) azok sorában amelyekkel ezt tettem ( vagyis igazság szerint a második, hiszen az első SW topic olyan 100 hozzászólással megsemmisült a januári vészben ), hogy el fogja érni a 3000. hozzászólást.
Akkor még igazság szerint nem tudtuk, hogy mi lesz pontosan a film címe ( legalábbis megerősítve nem volt ) és folyamatosan jöttek az infok. Szerintem kishazánkban először itt lehetett megtudni, hogy mi lesz valószínüleg a kezdő szövege a filmnek és mit tesz isten az is lett :))))
Először idéztünk részleteket a még meg sem jelent könyvből a Sithek történetéről és remélem sokak általunk ( általam ) tudtak meg sok érdekességet a filmről amelyeknek nagy része ( 99%, mert néha az 1% győzött ) igaznak bizonyult.
Tehát remélem a nem kevés SW rajongó jól érezte ( érzi ) magát ha ezeket a sorokat olvassa és nem titkolt álmom szerint elérjük a 4000-et is ( egyszer, talán ).
És nem utolsósorban az All Time Index listán ez a topic a 6. ( 1999.09.23. )
Szóval rájöttem, az üres hozzászólások (amik a topicon belül nem is jelennek meg) nem adódnak hozzá a benti számláló értékéhez, de szerintem maradjunk a tartalomjegyzék számlálójánál, eddig is aszerint ment a dolog.
Amúgy 4.
Ezst én is észrevettem, egy új topicnál 1 eltérés van a 2 szám között, a topicon belüli tartalmazza az indító (0.) hozzászólást is. A miénkkel nem tudom mi van, gomdolom a hétfői kavarás bekavart...
Amúgy megfigyeltétek, hogy a 'vetélytárs' topicok (BMW,Játsszunk..) igencsak elhúztak a hétfői krach alatt, nem lehet, hogy vmi umbulda van benne?!Persze lehet, hogy csak hozzájukcsaptak egy másik topicot.
Na most akkor valaki próbáljon nekem megvilágítani valamit, a Törzsasztal tartalomjegyzékében a hozzászólások száma 2989 ( ezt nem számitva ), míg a topicon belül ( merthogy már itt is van ilyen ) 2977.
Érdekes nem ?
Hát, hogy fogok én így a 3000. lenni ( amit voltatok olyan kedvesek megint felajánlani ), ha azt sem tudom, hogy melyik 3000 az igazi.
Hat videki vetiteseket illetoen en a szegedi helyzetrol tudok beszamolni, itt egy mozi vetiti, naponta 4-szer, olyan (szamolok... ) 400valahány ferohelyes lehet (szerintem 500nal kevesebb). Holnap fogok menni egy delutani eloadasra. Egy hettel a bemutato elott 10-en mar nem birtunk jo helyre jegyet venni estere, csak 16 orara.
Egyszer a mozigore valaki azt nyilatkozta egy ujsagban, hogy a sikerfilmekkel osszessegeben (tehat nem csak az esti eloadast, hanem a delutanikat is egybeveve) kb. 50%-os kihasznaltsagot lehet elerni.
Igy elvileg... (szamolok :)))
Inkabb hagyjuk :)))
Holnap megirom, mi a helyzet most, egy hettel kesobb.
A 39 vászon az biztos azt jelenti, hogy 39 kópia van?
Mert most megnéztem a Jász-Kiskun megyei moziműsort, és csak Szolnokon vetítik a filmet, 2 moziban. Az egyikben 3 ea/nap a másikban 1 ea./nap, elég hihetetlen, hogy erre pazarolnak egy külön kópiát.
Másrészt belegondolva vidéki moziélményeimre, biztos, hogy nem jön ki még a 300 nézős átlag se egy előadásra + messze nem tudnak elérni annyi előadást 1 kópiával, mint Bp.-n.
Úgyhogy még mindig furcsa egy kicsit a dolog. Igazából kíváncsi lennék a mozik által megadott nézőszámokra(mondjuk egy bp.-i nagymozi, egy bp.-i kisebb, egy vidéki nagyvárosi és egy vidéki kisvárosi mozi statisztikáira). Azokból biztos jó becslést lehetne adni.
Ds9:
Amúgy Gratula az amerikai bevételbecslésedhez!
azt hiszem, hogy vidéken is telt házzal mehettek az előadások, gondolj bele. összesen 39 vászonról írnak, tehát ez 39 kópia, ebből Pesten van cca.14-15 ( előadásból több van, de kópiából ennyi lehet, ha visszaszámoljuk az előadásokból ).
Tehát vidéken van 24-25 kópia, ezt azt jelenti, hogy kizárólag nagyvárosokban, tehát, azért így már kijön ez a szám.
Ráadásul ezt a Variety írta, ami az egyik legkomolyabb szaklap, tehát ez az intercomtól kaphatta az eredményt és szerintem többet biztos nem mondtak.
A lábamat tényleg kinyujthattam, de a hang olyan halk volt, hogy a POD RACE alatt simán lehetett beszélgetni, tehát még dupla olyan hangosan is kevés lett volna
Nagyjából elfogadom a számolásodat(bár a 400 néző/vetítés elég meredeknek hangzik (én is 238 fős teremben láttam, ami tele sem volt!)), de szinte biztos, hogy a vidéki bevétel csak töredéke lehettett a bp-iének.
Erről(mármint a vidéki mozikról) ki tud?
Az vagyon leírva, hogy 440.000 dollár a bevétel 39 vásznon ( nem csak Budapest ).
Budapesti előadások: Atrium ( 5), Cineplex (4),Csepel (4 ), Corvin ( 11), plaza ( 11), lurdy (5), Hunyadi ( 3), Kossuth ( 13 ),Metro (5)
Ez csak 62 előadás naponta és ebben még nincs benne az extra előadások száma hétvégén, :
Atrium ( 2), Cineplex (2), Csepel (2 ), Corvin (2), plaza (6 ), lurdy (2), Hunyadi (3), Kossuth (0 ),Metro (2), tehát a hétvégén ezek a mozik + 21 előadást tartanak.
Mondjuk egy teremben vannak átlagban ( azt ne feljtsd, hogy ezen a héten, még + előadások is voltak 16-án 00.01-kor és utána is és ezekkel nem is számoltam, ráadásul ez a permier hét) 400-an, ez körülbelül korrekt.
Egy rég leírt, és most látott bakijelenet:
amikor megérkeznek a gungan fővárosba, és bemennek a buborékba, az úszás után rögtön szárazak.
Nem értek egyet ds9 számolásával a magyar bevételeket illetően:
a hétvégén megszámoltam, hogy Bp.-en az első héten napi 60 ea. van, azaz csüt.-vas. távlatában ez 250 ea.(+10 az éjszakai premierek), ez előadásonként 350 nézővel(szvsz. erős felső becslés, hisz vannak kisebb termes előadások és nem hiszem pl. a reggel 9-es ea.-ok teltházas lenne) is 'csak' 87 500. Nem mondom, szép szám(tuti rekord), de messze van a jelzettől(170.000). Nem ismerem pontosan a vidéki bemutatás körülményeit, de tudva, hogy nem is 16-án mutatták be, valószínüleg jóval kevesebb moziban, jóval kevesebb ea./nap-val(Bp.-n 3 mozi is van, ahol 12-13 ea. van egy nap), nem valószínű, hogy vidéken összejött volna annyi néző mint Bp.-n.
Hoppla !! Igazad lehet !! Marmint abban, hogy pont forditva van a dolog, ezzel a szorzoval. Es akkor sztorno. Regen jatszottam mar !!! :)))
Szoval a lenyeg, hogy tud, hipert ugrani, de valami dobbenetesen lassan ! :))
Darth Maul tényleg nem fogja a kardja sugarát a keze láthatóan alatta van, nem is lehet felette, hiszen a felvételeknél létező kardokat használtak, tehát volt ott valami, a keze emiatt nem lehet benne.
A THX 1138 nincs benne, csak a 1138, az pedig akkor amikor leállnak a robotok, ez a felirat annak a robotnak a hátán van amelyiknek JarJar leveri a fejét ( vagy az leesik magától, de ez végülis mindegy ).
Space Cowboy, meg kell, hogy döbbentselek, de speciel nekem nagyon tetszett az American History X, annyira, hogy meg is vettem DVD-n.
Külön örömöm, hogy két Star Trekes színész is szerepel benne :), de ennek ellenére úgy érzem, hogy ez nem az a topic.
OFF
Minél nagyobb a hiperhajtómű szorzóértéke, annál lassúbb. A szorzó egyébként az időre vonatkozik. Tehát az 1x a megadott idő alatt teszi meg a távolságot, a 2x dupla stb. (A Millenium Falconnak 0.5x -es van. Ami miatt ugye a leggyorsabb (Solo itt nem lódított :o)))) ) ). A hajó mérete is befolyással van a teljesítményre, tehát egy halálcsillag méretű hajó NEM fog 1x-es hajtóművel rohangászni...
ON