Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26166

"De míg 10-esként csak Ekkelenkamp az alternatíva, aki ugyan a Vitesse ellen egy félidőn át 8-asként nagyon jó volt, de nem hiszem, hogy ő a 10-es megoldás..."

 

De ez csak megérzés, ahogy az is, hogy szerintem meg ő lehet, de ha nem látjuk ott játszani eleget, akkor ez sohasem derül ki. A Vitesse ellen az a két betörése a 16-oson belülre már-mér Van de Beeket idézte. Aki ilyet tud - Promes és Labyad nem -, az jó lehet 10-esnek.

 

"... addig Alvarez helyett ott van Martinez, még, ha számomra is felfoghatatlanul, Ten Hag ezt nem is akarja belátni."

 

Igen, de Martinezt nem fogja betenni Alvarez helyett, ez már kiderült, ezért hajtogatja, hogy ő védő. Klaassenre legalább van esély. És ha Alvarez kikerül a csapatból, az már nyereség.

 

"A második szívprobléma óta kicsit szürkébb, de a válogatott szünet után a régi Blindre számítok."

 

Én is azt szeretném, de vannak kétségeim. Azért ezek a szívproblémák - még ha jól is jött ki eddig belőle - megzavarhatták. A Sparta ellen még rendben volt, az RKC ellen, szerintem, nem volt kiemelkedő. És ez 2 gyenge csapat, akárhogy is nézzük!

 

"Nem szabad elhozni a védelemből, mert, ha nincs ott, akkor fejetlen a védelem."

 

Mondjuk, most vele is.

 

"Állandó kezdő? Eddig kétszer kezdett a 4 meccsből."

 

Ha nincsenek egészségügyi problémái, minden bizonnyal négyszer kezdett volna.

 

"De nem ő veszi el a helyet Martineztől, hanem Alvarez. Ő 8-as, Martinez és Alvarez 6-osok."

 

OK, de a lényeg, hogy nálam nem lenne kezdő, sem ő, sem Alvarez és Promes sem a középpályán játszana. És tényleg nem tudom, hogy mi az az extra, amit ő nagyon tud.

 

"Tavaly jó volt 10-esnek és az előkészületi meccseken is."

 

Tavaly ősz elején, de akkor sem mindig és egy-két előkészületi meccsen, ami tudvalevőleg semmit nem számít. Lehet, hogy tényleg nincs formában sem, de hamarabb visszanyerné a szélen.

 

"Én is. De talán, segédjeinek sikerül meggyőzniük, hogy hülye. Viszont, ha egy tragikus őszünk lesz, akkor Overmars kénytelen lesz elzavarni. Az olcsóbb lesz, mint Klaiber volt."

 

OK, de ki jönne helyette? Schreuder már Barcelonában van és Németországban ő is megbukott. A tavaly agyonsztárolt Arne Slot, idén már nem akkora ász. Bár, ha kihozza a hullámvölgyből az AZ-et, akkor lehet, hogy tényleg tud valamit. De eddig nem győzött meg. Vagy Bogarde vegye át az első csapatot?

Előzmény: Gyenyi (26165)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26165

"te inkább szeretnéd továbbra is Alvarezt a csapatban látni?"

Sem őt sem Labyadot. De Labyad több kárt okoz. Miatta Tadic és Promes nem a legjobb helyén játszik, így támadó játékunk nagyon suta. De míg 10-esként csak Ekkelenkamp az alternatíva, aki ugyan a Vitesse ellen egy félidőn át 8-asként nagyon jó volt, de nem hiszem, hogy ő a 10-es megoldás, addig Alvarez helyett ott van Martinez, még, ha számomra is felfoghatatlanul, Ten Hag ezt nem is akarja belátni. Még mindig hiszem, hogy ebben Overmars keze is van. Ha mégsem, akkor Ten Hag nem normális.

 

"Az a baj, hogy nem két meccse volt, amióta a(z első) szívproblémája után visszatért, tétmeccsen még nem volt igazán jó. "

Tavasszal túl gyorsan játszott mindent. Az előkészületi meccseken jó volt, a A Sparta ellen egyik legjobbunk volt, az RKC ellen szerintem Kudus után a legjobbunk volt. A második szívprobléma óta kicsit szürkébb, de a válogatott szünet után a régi Blindre számítok. Nem szabad elhozni a védelemből, mert, ha nincs ott, akkor fejetlen a védelem. Martinez legyen a védelem előtt! Tavaly is így voltunk jók.

 

"így viszont túlzás az az elvárás, hogy állandó kezdőember legyen. Elveszi a helyet Martineztől"

Állandó kezdő? Eddig kétszer kezdett a 4 meccsből. De nem ő veszi el a helyet Martineztől, hanem Alvarez. Ő 8-as, Martinez és Alvarez 6-osok.

 

"Én mondtam, hogy 10-esnek nem lesz jó, de nem tudtalak meggyőzni. Most talán Promesnek sikerült."

Valóban. Tavaly jó volt 10-esnek és az előkészületi meccseken is. Azóta nem jó. Vagy mert nincs formában vagy mert nem az a helye vagy mind a kettő.

 

"Nem tudom, mikor játszott utoljára sorozatban ennyit Eiting, mint most Gravenberch."

Hol az a hosszú sorozata Gravenberchnek? Ha az előkészületi meccseket is számítod, azok nagy részén jó volt. De azt is mondtam, hogy Ten Hag nem adott elég lehetőséget Eitingnek.

 

"Félek, hogy még jó pár vereségünk lesz, mire rájön, hogy ezt az álláspontját felül kell bírálnia."

Én is. De talán, segédjeinek sikerül meggyőzniük, hogy hülye. Viszont, ha egy tragikus őszünk lesz, akkor Overmars kénytelen lesz elzavarni. Az olcsóbb lesz, mint Klaiber volt.

Előzmény: nj (26163)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26164

Egyébként, én már arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha újra megcserélnék Blindet és Martinezt, utóbbi mene hátra, Blind pedig vissza a középpályára. Talán hátul jobban érvényesülne Martinez harcos stílusa, középen pedig Blind irányítókészsége, passzai. Klaassennel és Kudusszal lehetne mellette két olyan középpályás, aki focizni is tud és a mezőnymunkából is kiveszi a részét.

Előzmény: Gyenyi (26162)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26163

"Remélem, nem arra hoztuk."

 

Én meg remélem, hogy arra. Vagy te inkább szeretnéd továbbra is Alvarezt a csapatban látni?

 

"10-esnek volt a legjobb, és most épp 10-esünk nincs."

 

Igen, annak is jó, de arra ott van Ekkelenkamp és szerintem Kudus is tudna ott játszani. De nekem úgy is jó, ha Kudus a másik 6-os (Martinez mellett) és Klaassen a 10-es.

 

"Ekkelenkamp a Vitesse ellen kellemesen meglepett, de tegnap ő is észrevehetetlen volt."

 

Valóban, 30 perc alatt ő sem tudta megváltani a világot. Promesnek erre 98 perce lett volna. Talán Ekkelenkamp is megérdemelne több lehetőséget, hogy kiderüljön, hogy mennyire tudjuk használni.

 

"Ha Alvarez tegnap akár felrúgta volna a gól előtt a srácot..."

 

Mondjuk, az nem lett volna rossz, mert akkor talán kiállították volna és akkor megint reménykedhettünk volna az eltiltásában... :-)

 

"Volt két meccse, melyen nem tartozott legjobbjaink közé."

 

Az a baj, hogy nem két meccse volt, amióta a(z első) szívproblémája után visszatért, tétmeccsen még nem volt igazán jó. Edzőmeccsen igen, de azért nem adnak pontot. Meg azon Labyad is volt jó.

 

"Valóban, még elég hullámzó a formája, játéka."

 

Ezt én megértem, de így viszont túlzás az az elvárás, hogy állandó kezdőember legyen. Elveszi a helyet Martineztől, aki elég egyenletes teljesítményre képes és hasznos is.

 

"Ekkelenkamp egész más típus, és sokkal kisebb kapacitású."

 

Ezt nem teljesen értem, milyen kapacitásról van szó?

 

"De talán az is a baja, hogy 10-esként sokkal több feladata van, mint szélsőként, ami által lehet, hogy kevésbé koncentráltan kerül helyzetbe."

 

Én mondtam, hogy 10-esnek nem lesz jó, de nem tudtalak meggyőzni. Most talán Promesnek sikerült.

 

"Eitinget én is nagyon kedveltem, de, ha Gravenberch ellen felveted, hogy ritkán jó sorozatban, akkor ez a nála idősebb Eitingre is sajnos igaz volt."

 

Nem tudom, mikor játszott utoljára sorozatban ennyit Eiting, mint most Gravenberch. Talán 2018 nyarán, mielőtt megsérült.

 

"Ezért kéne megint csatárként és nem középpályásként használni."

 

Egyetértünk.

 

"Remélem, hogy Ten Hag csak védekezésként mondta, hogy Alvarezzel és Labyaddal elégedett, és a két hét szünet alatt rájön, hogy elégedettségre velük kapcsolatban semmi oka nincs."

 

Félek, hogy még jó pár vereségünk lesz, mire rájön, hogy ezt az álláspontját felül kell bírálnia.

Előzmény: Gyenyi (26162)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26162

"Klaassen pont arra lenne jó, szerintem, amire most Alvarezt próbálgatja"

Remélem, nem arra hoztuk. 10-esnek volt a legjobb, és most épp 10-esünk nincs. Talán 8-as is lehet, ha Kudus jó 10-esnek is. 6-osnak van Martinez és Kudus. Ekkelenkamp a Vitesse ellen kellemesen meglepett, de tegnap ő is észrevehetetlen volt. Az pedig talán Gravenberchnek is jobb, ha lassabban hozzuk. De Kudus és egy jó Klaassen mellett, a bajnokságban, ki merném próbálni. De először nézzük meg, hogy Klaassen passzol-e hozzánk. Fáztunk már rá visszajött csillagokkal.

 

"Alvarezt és Labyadot szidtuk eleget, de azért nem csak ők gyengék."

Igen, de ők Promesszel annyira kulcsposzton játszanak, hogy általuk mások is gyengébbek. Ha Alvarez tegnap akár felrúgta volna a gól előtt a srácot, akivel futott, akkor Timber egy fantasztikus, hibátlan meccset játszott volna. Ha Labayd (és tegnap Promes) tudna valamit kezdeni a hozzá passzolt labdákkal, akkor a passzolókat is másképp értékelnénk. Persze ettől még valóban voltak jó páran gyengébbek, mint egy hete. [Labyad és Alvarez tartották formájukat :( ]

 

"Blind sem az igazi, bár, benne azért látok lehetőséget, hogy újra magára talál."

Kedves tőled. Volt két meccse, melyen nem tartozott legjobbjaink közé. Ez mindenkivel előfordulhat. Persze, ha a következő két meccsen is így lesz, akkor én is elkezdek aggódni.

 

"Gravenberch viszont nekem továbbra is csalódás. Vannak jobb meccsei, de utána törvényszerűen jönnek a gyengébbek is, sőt, meccsen belül is nagyon hullámzó a teljesítménye. Tudom, fiatal még, de nem sok fejlődést látok az eltelt 2 évben."

Gravenberch hatalmas tehetség, de 18 évesen nem várhatjuk el tőle, hogy egyedül vigye a csapatot. Két bajnokin játszott. Középpályás társai mindkettőn egy hátvédnek megbukott, mindkettőnk szemében 6-osnak is alkalmatlan Alvarez, és egy, 1-1 meccsen 10-esnek is használható, de most drámaian rossz formában lévő Promes voltak. Így nehezebb jónak lenni. Valóban, még elég hullámzó a formája, játéka. De végre van egy fiatalunk, akiben, 1-1 rosszabb játéka után is bízik edzőnk. Ekkelenkamp egész más típus, és sokkal kisebb kapacitású. De tegnap bárki helyett be lehetett volna tenni a teljes második félidőre,. Nagyszerű egy ilyen a kispadon.

 

"nagyon úgy néz ki, hogy beigazolódik a félelmem, hogy ő azért tudott nagy király lenni tavaly, mert még volt Ziyech"

Promes rossz formájához semmi köze nincs Ziyechnek. Most is kapott 3-4 nagyszerű passzt, amikhez hasonlóból egy éve kíméletlenül betalált. De talán az is a baja, hogy 10-esként sokkal több feladata van, mint szélsőként, ami által lehet, hogy kevésbé koncentráltan kerül helyzetbe. Hogy a bal szélen jobb-e, mint Neres, nem tudom. Mindketten voltak ott nagyon jók. És azt hiszem, mindketten jobbak ott, mint Tadic. De Ten Hag kitart amellett, gondolom, hogy Labyadot ne kelljen ejtenie, hogy Tadic a szélen a legjobb. Ezzel gyakorlatilag megbénítja támadó játékunkat.

A régieket pedig hagyjuk már. Nálad a múlt mindig megszépítve jön elő. Frenkie valóban külön klasszis volt, de tavaly a nagy formában lévő, azaz őszi, Blind és Martinez együtt feledtetni tudták. Schöne hasznos volt, mert valóban jó szabadrúgásai voltak, és játékintelligenciája is átlagon felüli volt. De azért sok meccsen kiderült, hogy technikája, gondolkozása túl lassú. Mire eldöntötte, mit csináljon a labdával az, komolyabb ellenfelek ellen sok labdavesztéshez vezetett. Tavaly Van de Beek sokkal jobb volt egy hasonló szerepben. Eitinget én is nagyon kedveltem, de, ha Gravenberch ellen felveted, hogy ritkán jó sorozatban, akkor ez a nála idősebb Eitingre is sajnos igaz volt. Ez edzőnk hibája is lehetett, mert, mint már sokszor mondtam, nálunk nevelkedett játékosokkal 1-1 rosszabb meccsük után kíméletlen, ami alááshatja az önbizalmat.

 

"vannak erényei, az egyik legtöbbet futó, legjobban védekező csatárunk."

Ez csatárként előny lenne. Ezért kéne megint csatárként és nem középpályásként használni.

 

Remélem, hogy Ten Hag csak védekezésként mondta, hogy Alvarezzel és Labyaddal elégedett, és a két hét szünet alatt rájön, hogy elégedettségre velük kapcsolatban semmi oka nincs.

Előzmény: nj (26159)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26161

"Klaassen is megegyezett a klubbal, 4 éves szerződét kapott."

Vicces, hogy a 6-os mezt kapta. Szegény Ziyechnek annak idején oda kellett a számát adnia Tadicnak, pedig az eddig azt hiszem kétszer volt csak tizes. Klaassen is valószínűleg többször lesz tizes, mint Tadic, de nem hiszem, hogy merték volna Tadicnak mondani, hogy adja a számát Klaassennek. Igaz, Vd Beek is 6-ossal volt tizes. A kör kerek. Vd Beek volt Klaassen utódja, Klaassen pedig az övé lesz. Csak legyen legalább megközelítően olyan jó, mint elődje volt.

Előzmény: nj (26160)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26160

Lang közben Brugge, első év kölcsön, utána megveszik. Nem opciós, hanem kötelező vétel, gondolom, a pénzhiány miatt lesz így.

Klaassen is megegyezett a klubbal, 4 éves szerződét kapott. Az orvosi vizsgálat eredményéről még nincs hír.

nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26159

Klaassen pont arra lenne jó, szerintem, amire most Alvarezt próbálgatja: egy olyan védekező középpályás, aki sok labdát szerez, sokat fut, ütközni is tud, de ha nála a labda, akkor sem jön zavarba. Na, ez utóbbi tulajdonság hiányzik Alvareznél. Szerintem, Martinezzel egy nagyon stabil párost alkothatnának, amire szükség is van, mert a védelem ezzel a jelenlegi középpályával átjáróház.

Valójában nekem Martinez lenne az a játékos, akit soha nem hagynék ki, az ő játéka stabilizálhatná a középpályát. És mellette a Kudus, Klaassen, Ekkelenkamp triót lehetne forgatni. Ekkelenkamp tipikus 10-es, Klaassen és Kudus mindkét poszton tud játszani.

 

Alvarezt és Labyadot szidtuk eleget, de azért nem csak ők gyengék. Blind sem az igazi, bár, benne azért látok lehetőséget, hogy újra magára talál.

Gravenberch viszont nekem továbbra is csalódás. Vannak jobb meccsei, de utána törvényszerűen jönnek a gyengébbek is, sőt, meccsen belül is nagyon hullámzó a teljesítménye. Tudom, fiatal még, de nem sok fejlődést látok az eltelt 2 évben. Annyit semmiképpen, hogy megingathatatlan legyen a helye a kezdőcsapatban. De ami a legjobban zavar, hogy máig nem jöttem rá, hogy mi az, amiben ő nagyon jó, mi az az extra, amit hozzá tudna tenni a csapat játékához. De Jongnak a cselezőkészség és a labdakihozatal volt, Schönének a rúgótechnika és a taktikai érzék, és mindketten nagyon érezték az összjátékot. Eitingnek a passzok, a hosszú indítások, Martineznek a munkabírás, harcosság, szerelőkészség. De mi Gravenberch védjegye, amitől ő különleges lenne?

Promes pedig egyszerűen alkalmatlan a 10-es posztra. A bal szélen kellene játszania. De ha Neres újra formába lendül, akkor nálam még a kezdőbe sem férne be. Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy beigazolódik a félelmem, hogy ő azért tudott nagy király lenni tavaly, mert még volt Ziyech, aki tömte őt jobbnál jobb labdákkal. Ezzel együtt azért vannak erényei, az egyik legtöbbet futó, legjobban védekező csatárunk.

Előzmény: Gyenyi (26157)
Neeskens Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26158


Ez egy ostoba idióta vadbarom aki nem ismeri el hibáit - vagy nem is látja - és ezzel tönkreteszi az egész csapatot és az egész szezont !!!

Tünjön el a francba de nagyon gyorsan !!!!!!

Előzmény: nj (26154)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26157

A mai teljesítmény nagyon gyenge volt, és ez főleg edzőnkön múlt. Eleve nem ezzel a 11-gyel kellett volna kezdenie. (Legjobb lett volna fellebbezni az ellen, hogy a fegyelmi bizottság felmentette Alvarezt. :) Már akkor mennyivel jobbak lettünk volna!)
Kb. a 20-ik perctől egyre rosszabbak voltunk. Ha már nem is akart direkt cserélni, legalább valamit gyorsan a pályán változtathatott volna meg. Pl. cseréljen helyet Tadic és Promes, Alvarez és Mazraoui, Alvarez és Timber. Egyik sem az igazi, de kicsit felkavarta volna a dolgokat, amitől talán kevésbé lettünk volna rosszak. De legkésőbb a szünetben kellett volna rendesen is cserélnie. Nem lett volna könnyű megtalálni a legrosszabbat, hogy azt cserélje le először, de mindenesetre nem egy olyat hoztam volna le, akinek lehetnek felvillanásai, mint Antony. Sajnos a meccs után Ten Hag semmi jelét nem adta annak, hogy bármin is változtatni akarna. Mi irányítottunk, de a Groningen (disznó módon) túl jól védekezett. Nem mindenki volt jó, de ugyanezek voltak már nagyon jók is. (Tényleg ezt mondta.)

Ten Hag többször is kijelentette, hogy elégedett a kerettel, és legfeljebb Klaassen kellene még. Akkor viszont ő a felelős, ha ezek ilyen teljesítményt nyújtanak, és Overmarsnak komolyan el kellene vele beszélgetnie. Továbbra is követelmény a bajnoki cím, és az európai áttelelés. Ha valamelyik veszélybe kerül (ahol még nem tartunk), akkor Ten Hag pozíciója sem lehet biztos. Még abba is belemennék, hogy Boogarde (nagyon dicsérik) van a Jong Ajax edzője (Van der Gaag) fejezze be az idényt.

Nekem ezek lettek volna a cseréim: Szünetben: Alvarez - Martinez, Labyad - Neres és Promes - Ekkelenkamp. Ha ezzel sem ment volna, a maradék legrosszabb helyett bemehetett volna Traore vagy Huntelaar.

 

Klaassenről nem tudom, mit gondoljak. Legjobbja volt egy, a mainál gyengébb Ajaxnak. Utána nem kellett egy nálunk gyengébb angol csapatnak. Most ismét jó egy német kiesőjelöltnél. Lehet, hogy nálunk ismét a legjobb lesz, de az is lehet, hogy Kudus, Ekkelenkamp, Martinez, Promes jobbak nála. Ha nem elég jó, akkor, mire Ten Hag erre rájön, már elveszett az idényünk és 11 (+3?) milliónk.

nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26156

További megállapítások: Tadic azért balszélső, mert ő nem jó nagyon "kompakt" csapatok ellen. Gondolom, ezen a szervezett, zárt védekezést érti. Ilyen alapon az Eredivisie 15 csapata ellen alkalmatlan a játékra... :-) Érdekes, 2 éven keresztül alkalmas volt. De mindegy, legyen neki igaza, mondjuk, hogy nem alkalmas, de akkor Huntelaar, Traore, Brobbey sem alkalmas? Csak Labyad, aki eddig életében nem volt center! Mert egy gólt már sikerült vállal besodorni az RKC hálójába...

 

Martinez kihagyásának indoklása még zavarosabb. Szerinte, inkább hátvéd mint középpályás és nem illik egy "játszó" középpályára. Szerintem viszont éppen hogy oda kellene egy labdaszerző is, hogy meglegyen az egyensúly, ami amúgy eddig Ten Hag mániája volt - ez kivételesen helyesen. Ugyanakkor azt is mondja, hogy tavaly Van de Beekkel és Ziyechhel remekül kiegészítették egymást. Ezek után, számomra érthetetlen, hogy mondjuk Gravenberchhel és Ekkelenkamppal, vagy Kudusszal és Klaassennel ugyanez miért ne működne.  

Előzmény: nj (26154)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26155

És az AZ 0-4-nél még elhibázott egy 11-est is!

Ők sincsenek nagy formában idén.

Előzmény: Neeskens (26153)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26154

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134634/ten-hag-geen-reden-om-alles-overboord-te-gooien

 

Meccs utáni sajtótájékoztató:

 

Ten Hag szerint minden jó így, ahogy van... Alvarez és Labyad kell a csapatba, Promes 10-esként, Tadic balszélsőként... Egész felkészülés alatt ezt gyakorolták be, egy vereség miatt nincs oka arra, hogy változtasson.

 

Eddig védtem, de most már én is azt mondom, hogy ez egy idióta!

 

Miért kellett egész felkészülés alatt ezeket gyakorolni? Miért kellett teljesen értelmetlenül felforgatni a kezdőt? Miért nem maradhatott Tadic és Promes a helyén, Alvarez és Labyad a kispadon? Miért nem kerülhetett be egyszerűen Van de Beek és Ziyech helyett a középpályára Kudus és Gravenberch, előre pedig Neres helyett - átmenetileg - Antony? Már ezt sem értem, hogy miért erőlteti az általa kért játékosok közül a még itt lévő Labyadot, de hogy Alvarezben - akit még csak nem is ő hozatott! - mit lát, az rejtély! És OK, hogy - eddig -, csak egy vereség, de a 3 másik meccsen sem voltunk jók, csak akkor minden elfedett, hogy emberhátrányban kellett játszani.

Tudtam, hogy baj lesz abból, hogy Alvarezt nem tiltották el.

Neeskens Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26153

A Sparta-AZ meccs végeredményén nagyon meglepődtem. A félidőben már biztos voltam az idegenbeli sikerben.

Félidőben kellett volna megtenni a meccset X-re, jó nagy szorzó lehetett rá

Előzmény: nj (26151)
Neeskens Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26152

Talán nem lenne vele baj HA végre elkezdene gondolkodni, elismerné hibáit, kijavítaná azokat,...

De félek, sokat kérek ettől a hülyétől

Előzmény: nj (26150)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26151

Vagy mégsem mindegyik rivális, mert az Sparta 0-4-ről kiegyenlített az AZ ellen... 

Előzmény: nj (26149)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26150

És Ten Hagnak 2022-ig van szerződése...

Előzmény: Neeskens (26147)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26149

Az AZ és a Feyenoord közben gond nélkül behúzza a maga meccsét, a PSV sem hiszem, hogy ne nyerne a Fortuna ellen, szóval a forduló után 5. hely és máris 3 csapattal szemben is hátrányban vagyunk a vesztett pontok tekintetében.

nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26148

Azért egy jó hír is akad mára: az Ajax és a Werder megegyeztek Klaassen ügyében, 11+3 millióért visszajöhet. Persze, a klub és Klaassen között még nincs megegyezés és orvosi vizsgálat sem volt, de Klaassen már nyilatkozta, hogy vissza akar jönni és ezért akár anyagi áldozatokra is hajlandó.

Ha ez az ára, hogy Alvarez eltűnjön a kezdőből, akkor legyen!

 

Ez esetben én a Klaassen - Kudus - Martinez, vagy a Kudus - Klaassen - Martinez középpályás sort preferálnám. Előttük pedig: Antony - Tadic - Neres csatársort.

Akkor még mindig olyanok ülnének a padon, akik adott esetben képesek lennének lendíteni a csapat játékán: Gravenberch, Ekkelenkamp, Huntelaar, Promes, tehát lenne elég variációs lehetőségünk. Plusz a fiatalok: Scherpen, Timber, Rensch, Taylor. Traore-ban viszont kezdem elveszíteni a bizalmat, nehezen tudom elképzelni, hogy Brobbey nem tud ennyit, mint ő. Alvarezben és Labyadban pedig már teljesen elveszítettem. 

Neeskens Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26147

A játék gyenge volt, köszönhetően annak hogy Erik napról napra nagyobb vadbarom (vagy még rosszabb) lesz. Tönkreteszi a játékunkat, szezonunkat azzal ami az esze helyett van. 

Az agyának két féltekéje az Alvarez és Labyad nevet kaphatják.

Traore is nulla de ő csak csere még, bár annak is gyenge.

nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26146

Mondjuk, ilyen összeállításban még a dánokat sem fogjuk megelőzni a BL-ben, nemhogy a két esélyesebb csapat egyikét. 

Előzmény: Manoh (26143)
nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26145

Groningen - Ajax 1-0

 

Szerintem, megérdemelten kaptunk ki. Az első félidőben nagyon pontatlanok voltunk, kevés tiszta helyzetet alakítottunk ki. A második félidőben ez folytatódott, a Groningen a kapu előtt hatékonyabb volt, aztán beállt őrizni az 1-0-át. A végén voltak helyzeteink, egy támadásból kétszer találtuk el a kapufát, de korábban nekik is volt egy.

 

Bár az egész csapat nagyon gyenge volt, de Ten Hag kedvencei most is kilógtak lefelé.

Onana a gólról nem tehetett más komoly védeni valója nem nagyon volt.

Mazraoui gyengébb volt, mint az utolsó 2 meccsén, hátul nem került zavarba, de elöl most nem volt olyan hasznos. Timber végig magabiztosan, jól játszott, a gólnál nem számított a kipattanóra. Blind az első félidőben még rendben volt, de a másodikban egyre többet rontott. Nem az ő meccse volt. És mivel már nem az első, nem értem, miért ne kezdhetne helyette Martinez. Tagliafico jobb volt, mint az idei bajnokságban bármikor, bár, ez önmagában nem nagy dolog. De ő még a kevésbé rosszak közé tartozott.

Alvareznek volt egy szép szerelése a 16-osunkon belül, egy fejese, ami fölé ment, viszont a meccsen végig figyeltem, hogy rendre rosszul helyezkedik. Vagy nagyon mélyen hátul van, vagy előremegy egészen a csatárok vonalába. Emiatt őt képtelenség bevonni a Mazraoui-Alvarez-Antony jobbszárny akcióiba, mert sosem ott tartózkodik, ahol meg lehetne őt játszani. Ez meg is látszott a meccsen, alig volt jó támadásunk azon az oldalon, mivel vele nem lehetett háromszögelni. Promes igyekezett, de a 10-es nem az ő világa, most sem tudott azon a poszton jól teljesíteni. Gravenberch jól kezdett, nagy szerepe volt abban, hogy az első félidőben a bal oldalon annyi támadást vezettünk. A gól azonban az ő labdavesztéséből indult, ez megzavarhatta, mert onnantól visszaesett.

Antony sokkal kevésbé boldogult, mint az előző meccseken. Látszott, hogy nagyon készülnek rá, gyakran ketten szorították ki az oldalvonal mellé. De azt is látni kell, hogy nagyon magára hagyták, nem volt senki, aki támogatta volna, akinek tudott volna passzolni. Mert Alvarez sohasem volt ott, ahol ilyenkor lennie kellene és most Mazraouival sem tudtak úgy váltani, mint az előző meccseken. Labyad, a "center", nem csinált semmi rosszat. Csak hát jót sem. Gyakorlatilag egyáltalán nem volt játékban. na jó, ez nem teljesen igaz, mert a lecserélése előtt nem sokkal volt egy jó passza, de azért 70 perc alatt ez nagyon karcsú. Tadic sokat volt játékban, sokat próbálkozott, fejelt egy kapufát is, de az ő igazi helye középen lenne, mert a szélen kevesebbet van játékban.

 

A cserék közül Neres nem sok jót csinált, Ekkelenkamp és Traore próbálkozott, de nem sok sikerrel, Martinez és Huntelaar behozatala már a veszett fejsze nyele volt, bár, Huntelaar még így is majdnem kiegyenlített.

 

Én eleve nem is így cseréltem volna, hanem Labyad helyett már a szünetben beküldtem volna Ekkelenkampot, Promes mehetett volna a bal szélre, Tadic középre. Alvarez helyett pedig Kudus hiányában bemehetett volna Taylor. Ha Antony több támogatást kapott volna Taylor személyében, akkor talán többre mentünk volna vele. Ha nem, még mindig jöhetett volna Neres.

nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26144

Ezt a közönség dolgot kicsit túldimenzionáljátok. Jó-jó, nyilván segít nekik, de egy jó csapat nyerni tud akkor is, ha az egész stadion ellenük szurkol.Csak ehhez jó csapat kell.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy Ten Hag menyire vonja le a tanulságokat, nem vagyok túl optimista, most sem őket cserélte le először, hanem Antonyt Neresre.

Előzmény: Manoh (26143)
Manoh Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26143

Bárcsak mondhatnám azt, hogy meglepő, hogy kikaptunk az utóbbi évek leggyengébb Groningenétől, akit most a közönsége sem támogatott, de már az előző hét alapján és a többi meccs alapján is lehetett erre számítani. Ha ez volt az ára annak, hogy soha többet ne legyen kezdő Alvarez és Labyad, játszunk egy normális kezdővel, felállással és mentalitással, akkor talán nem volt túl nagy ár. Persze látni lehetett, hogy a helyetteseik sem brillíroztak, de akkor már hátrányban voltunk és az idő is kevesebb volt. A lelke mélyén Ten Hag is látja, hogy kilógnak, hiszen mindig őket cseréli le, de talán most már végre be sem teszi őket.

Klaassen nagyon kellene, hátha ő segít valamit és én még mindig vennék egy normális középcsatárt, mert Traore nem az, Hunetelaar már nem az, Labyad soha nem volt és nem lesz az, Tadic pedig egyedül kevés és egyébként ő sem az.

nj Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26142

Most következett be.

Előzmény: Manoh (26141)
Manoh Creative Commons License 2020.10.04 0 0 26141

Ten Hagról soha nem voltam túl jó véleménnyel, de ez a Labyad-Alvarez "agyi becsípődés"e már mindennek az alja és akkor még rátett egy lapáttal Klaiber hozatalával Overmars asszisztálásával.

Egy dolgot biztosan elért már, hogy egy soha nem látott egyetértés van a szakértők, szurkolók és még köztünk is, hogy ezek óriási tévedések.

A múlt héten megúsztuk a pontvesztést, de ez csak idő kérdése, hogy mikor következik majd be, ez egy időzített bomba.

Talán az lenne a legjobb, ha minél hamarabb, hátha észhez tér végre és felhagy az önfejű és makacs őrültségeivel.

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.03 0 0 26140

Sajnos, ha holnap Kudus nem játszhat, ez a legvalószínűbb kezdő 11:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Alvarez, Gravenberch - Promes - Antony, Labyad, Tadic

 

Csereként kb. a 70-ik percben Mazraoui - Klaiber.

Külön pech, ha tényleg ezek kezdenek, hogy utána válogatott szünet jön, és már csak egy meccs lesz a Liverpool előtt.

Félek, ha közben Kudus visszatér, akkor Gravenberch lesz kispados. Ha Klaassen még jön, akkor talán Labyad kiesik, és Klaassen lesz a 10-es. Az is valami, de, ha tényleg így lesz, akkor még én is elvesztem optimizmusomat.

Ami a holnapi meccset illeti, a Groningen otthon, szurkolói fanatizmusa (= 12. játékos) által kellemetlen ellenfél szokott lenni. De holnap csak 11-en lesznek. Úgy biztosan kell nyernünk. Legalább is, ha nem több, mint 15 percet leszünk tízen. :(

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.02 0 0 26139

"Klaibert azért igazoltuk le, hogy a szurkolók végre mást szidjanak és ne Alvarezt meg Labyadot."

Remélem, Klaiber nem ad okot arra, hogy szidják, mert csak a szünetekben  aés a meccs végén fog felkelni a kispadról. Bár el tudom képzelni, hogy egyszer-egyszer berakva meg fogja állni a helyét. Akkor is leszerződtetése 3 évre utánpótlás nevelésünk szemen köpése. Mi lesz azalatt Rensch-sel vagy egy másik fiatallal, aki addig feljöhet? Ha egy Klaiber szintűt bérelnénk egy évre, azt mondám, hogy okosan tettük, de 7 millióért 3 évre magunkhoz láncolni, nagy butaságnak látszik.

Előzmény: Manoh (26136)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.02 0 0 26138

"Több rossz meccsünk volt, mint egy évvel korábban. Két meccsünkön (az EL-lel együtt 3) sem rúgtunk gólt,"

Mint annyiszor most is rosszul fogalmaztam. Ez a helyes fogalmazás: "Bár De Jong és De Ligt elmentek, amíg a csapások el nem kezdődtek, azaz a londoni meccs 60-ik percéig, addig minimum olyanok voltunk, mint az előző idényben." Utána már soha nem játszottunk megközelítőleg se legjobb csapatunkkal. Azért olyan megszégyenítő vereségeink mint 18-19-ben az eindhoveni 3:0, vagy a rotterdami 6:2 még legtartalékosabb felállásunkban sem voltak. OK. Talán az AZ elleni 0:2. De 18-ban a Benfica elleni 1:1-nél sem voltunk jók.

Továbbra is állítom, hogy legjobb felállásunkban nem voltunk tavaly rosszabbak, mint tavaly előtt.

Idén pedig, akik a távozottak kell, hogy pótolják, nagyon jók. Ha edzőnk végre dobja Alvarezt és Labyadot, akkor idén is nagyon jók leszünk.

 

Előzmény: nj (26135)
nj Creative Commons License 2020.10.02 0 0 26137

A program:

 

21-10, 9:00 pm: Ajax - Liverpool

27-10, 9:00 pm: Atalanta - Ajax

3-11, 9:00 pm: Midtjylland - Ajax

25-11, 9:00 pm: Ajax - Midtjylland

1-12, 9:00 pm: Liverpool - Ajax

9-12, 6.55 pm: Ajax - Atalanta

 

Előzmény: Manoh (26136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!