Réka, a haja zsinóról lefejtett selyemszál. Már régóta használom babahajnak.
egyetlen ibi van vele, csak a legvégén szabad felszerelni, mert borzalmas nehéz dolgozni vele. Akad csúszik bomlik és nagyon kócolódik. Ez tényleg csak díszbabákhoz használható, de gyönyörűen fénylik, annyi az összes előnye. Nálam dobozokban van tárolva különöző színekben.
Nem tudom, még régebben elraktároztam, de annyi variációját elképzeletem már. Én biztos megvarrom, de nem ilyesmi a ruhában.:) Azt Tildast nem is láttam, pedig biztos jópofa lehet kockásban. :)
Segítségkérés:) Régebben rábukkantam egy blogra, ahol Tildas babákat készített a csaj, de kockás, csipkés rucikba öltöztette őket:) Most nem találom, de hátha valaki találkozott már vele.
Exi,az az alsó soros zombiféle is felmerülhetett ötletként? :D A frizuráról nekem mindjárt a rizsporos parókás korszak ugrott be,a nagyfenekű ruhákkal. Mennyivel könnyebb fejben megvarrni!
Réka!Ez a balerina nagyon jó lett!Igazi kis szeretnivaló baba.
Ahogy olvasgatom itt a gyermekes offokat,úgy tűnik,hogy most a ,,szomszéd tehene döglődik,,,és az én gyerekeim már nagyobbak végre :DD Tavaly még én agonizáltam így...Kitartás,a helyzet javulni fog! Kár,hogy nincs itthon szkenner,nekem is van hókirálynős óvodai ősfotóm. :) Idén egyenlőre addig jutottam,hogy mégiscsak egy db.dínójelmezt kell varrni,mert a kicsit meggyőztem,hogy ő szép,szelíd menyasszony legyen.Most éppen a frissen elkészült fátylában alszik :)) Most nem szeretem a tirannoszauruszokat...
Sziasztok! Köszi az elismerést. Majd teszek fel képet ha kész a seprűje. Az első próbálkozásra kettétört a seprű, úgyhogy az "asztalos munkát" a fiamra bízom.
Szuper a babapár!!! Sok-sok képet tegyetek fel, mert imádom nézni ŐKET!!!
Jók nagyon a vázlatok is. Ha nem mondod... Tényleg férfi hüvelyk! :DDD De a haj teljesen ellensúlyozta. Én még az alsó, jobbról a másodikat is el tudnám képzelni ehhez a babához. :)
köszönöm mindenkinek akit megérintett a jelmez, és ennek hangot adott ))) csipkefüggönyböl varrtam két rétegben,hogy a varrógép alatt eltudjam küldeni és ne legyen annyira átlátszó......
igazából utáálom a farsangot,mert arról szól kinek kreativ az anyukája vagy ki honnan kap kölcsön...vagy ki vásárol drágán...
igyekszem bedobni magam, kivánság szerint... igazából a mozart jelmezre vagyok a legbüszkébb, amikor kiagyalta a fiatalúr,hogy ö mozart akar lenni.. komplett gipszalapu sapkára dolgoztam fel a hajkölteményt,neki viszont 10percig nyugalomban kellett ülnie mig a gipszminta elkészül a fejéröl.. a sapka elkészitése tovább tartott,mint az egész ruha hozzá...
-----------------------------------
EXI, IQ, CAMEA gratula Amáliához..
és nagyon nagyon szeretem a közösmunka kapcsán felmerült gondolatokat örömködéseket olvasni)))ilyen formán egész másképpen hat rám a baba látványa....
Hát, erre a kommentre érdemes volt várni! :D Hihetetlen vagy, hogy még vázlatot is csináltál.. Az egyes rajz az tök én vagyok (szinte pontosan ilyen arca , haja lesz a saját verziómnak.... :) De azt hiszem egyáltalán nem baj, hogy magadat vitted bele, így lett minden baba egy kicsit exis, egy kicsit cameás, egy kicsit ios.. :D Hisz nem az a feladat, hogy mennyire tudjuk lemásolni az eredeti készítő stílusát, hanem hogy mennyire tudjuk összhangba hozni egy baba erejéig az övét a miénkkel. Nekem az, hogy nagy a szeme kifejezetten tetszik.. :)
(Camea: a hepciásságomról- sajna, én csak úgy élvezem a társasjátékokat, ha vannak szabályok, és azt mindenki követi is.. Biztosan unalmas, meg néha ünneprontó is tudok emiatt lenni, de ez van.. :D Meg diktatórikus is vagyok, úgyhogy jó sok szabályt én csinálok! :P Azért beleszólhattok,csak akkor meg mindenkire az legyen érvényes.. )
Most vitték el Ketteskét, innentől van időm újra !
Visszaolvastam . Camea ráérzett a gondolatomra. Mikor kipottyant az ufó a borítékból egy szó jutott az eszembe - nudli - Megmértem a fejet a szélessége 2,6 cm, hossza 6,7 cm . Gondoljatok el egy férfi hüvelykujjat, és abba szemet , arcot :)) Megvakartam a fejem , elővettem egy A4 -est , és körberajzoltam az ufó fejét. Aztán magam elé képzeltem IO színvilágát és elkezdtem a variációkat. De kilépni magamból nem tudtam, bocsánat. Ezért kapott egy kis pisze orrot, és a fejhez képest nagy szemet. A haj azért lett annyi amennyi mert olyan kényszerem volt, hogy szélesíteni kell a fejét. Ez simán befűzött különféle fonalak összessége , olyan sűrűn hogy egymást megtartják. Nekem a nyaka nagyon hiányzott de reméltem hogy Camea a ruhával ezt tudja korrigálni . A csipke megoldás nagyon tettszik. Közel jár a bennem munkálkodott csámpás hercegnőhöz. Talán kihasználtam volna egy jó kis cipővel eme adottságát.
Eldugultam. a képen a vázlat, és a felhasznált anyagok.
Gratulálok a duplán szuper gurulóshoz. :) Hihetetlen mennyire tele vagytok ötletekkel és mindig tudtok meglepetést okozni. :) Nagyon-nagyon tetszik. :)
És egy kis nosztalgia, ha nem baj. Még anno a lányom hópehely jelmezben, ami sk. művem. Fehér lepedőből, karácsonyfa csillogó füzéréből készült, ami akkor volt kapható. Nem a mai jóbb minőségű. :) Szoknyából blúzból és pelerinből állt az együttes. Az az érdekessége, hogy szinte halálos betegen aznap jöttem ki a kórházból egy nagy műtét után. Aznap délután megvarrtam neki, mire hazajött az iskolából, ne mardjon ki a farsangból. Teljes meglepi volt, azt hiszem, de nem emlékszem már annyira pontosan. Nagyon boldog volt, azt hiszem látszik is az arcán. Nézzétek el a kép minőségét nem most készült. :)
Hópihe a Tied csodálatos szép. :)
A maranta! Üdvözöllek újra örülök, hogy itt vagy. :) Kitartás hamar felnőnek. :)
Ti már megint gyorsítót szedtetek? :D Babák is, hozzászólások is születnek ezerrel amíg én gyereket ápolok. Nem győzöm olvasni.
Réka, Nekem az eredeti baba is szívembe lopta magát, szuper a sztori is, de így kibékülve veled és a világgal édes-bájos lett. Imádom! Ezzel a lilával tuti befutó.
Andrea, Én is csatlakozom a boszi dícsérők sorába, nagyon dögös kis banya. ;)
Én is voltam hópehely alsó tagozatos koromban. Anyukám a csipke esküvői ruhájának a felsőrészére varrt nekem hópihéket. Akkor még belefértem. :)
Amália igazán méltó lett a nevéhez. (Vagy a tojás volt előbb?) Nagyon tetszik ez a csipke ruci és ez a hajzuhatag! Szerintem nem is fér el ennyi haj a fején :), de nagyon jó.
Látom az idén a lila és a csipke lesz a babadivat. Méhike postája talán hétfőre idegurul, már alig várom. Addig is jöttek szép gombok Micitől. Na megyek, varrok egy kicsit, míg alvás van.
Ja, a férjünk szórakozására költött pénz párhuzamosan saját célú elköltése versenyt én nyerném. A cirka 5 éve vásárolt biciklije többet ért, mint az akkor 15 éves Suzukim. És már gondolkodik egy újabbon.