Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2006.12.31 0 0 431
Félreértettél.
Soha nem mondtam ilyet.
Amit mindíg is mondtam, ebben az országban, soha nem zárták le a múltat.
A Trianoni szerződés, olyan mély sebeket okozott ennek az országnak, hogy a politika azóta is ezt a sebeit nyalogatja, s nem képesek igazi értékeket, ertékrendeket kialakítani, azt hitelesen képviselni.
Az emberek megosztottsága, a számukra mindíg csak eszköz volt azért, hogy egyéni érdekeiket, ambíciójukat előtérbe helyezzék, mások kárára.
Amit 1945 után csináltak, nem csupán a nyilasok bűne, de nézd meg, hogyan történhetett meg, hogy Mo-on az Andrási úti székházból vezényelve deportáljanak emberek százezreit, végezzék ki még az elvbarátaikat is ki, ha az útjukba állnak. / 2004. erre volt intő példa, s ami utánna következett, az törvényszerű, elkerűlhetettlen.

Tudunk e ezen változtatni, ez most itt a kérdés.
Európa jövője műlik most azon, hogy segít e végre ebben, vagy cinkosként elnézi ezeket a törvénytelenségeket.

Csupán ennyit akartam közölni az előbb.
Előzmény: zividivi (430)
zividivi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 430

//".....Ezzel szemben mi történt Mo-on?
A nyilasok a kommunista pártban meghatározó szerephez juthattak. -ennek következménye, ami az ötvenes évek elején történt, s ami 1956-hoz vezetett...."//

 

Mit nem mondasz! 

 

 Szóval a politika mai álláspontja szerint a nyilasok  végezték ki nyilvánosan a nyilasokat a Köröndön,  terrorizálták  a kommunista párt színeiben 1945 után már a zsidók helyett a parasztokat, a szatócsboltosokat, a "klerikáris reakciiót", a kispapokat, apácákat, akik egyébként korábban bújtatták a zsidókat.   Szóval a politika ma álláspontja szerint a meghatározott szerepü nyilas Gerő  verte a  hidat és az embereket, egy nyilas Rákosi söpörte le a padlásokat meghatározó szerepébében, s a Kommunista pártban meghatározó szerepehez jutott nyilas Nagy Imrét egy mégmeghatározóbb szerephehez jutó, nyilas Kádár János végeztette ki. és így tovább.

 

Szóval, még mindig a nyilasok ellen kell háborúzniuk  a derék politikusainknak?

 

Érdekes, viszont, hogy a nyilas időktől kezdve  mind a mai napig, éppen  a fogyóban lévő "nyilas csürhe" a folyamatos   nyilas politika egyetlen áldozata, miközben a 60 éves nyilas uralom meghatározó szereplői boldogan élnek, mig természetes módon, ágyban, párnák közt meg nem  halnak.

 

Módfelett érdekes előadásod a nyilasokról köszönettel olvastam.

Előzmény: breien (429)
breien Creative Commons License 2006.12.31 0 0 429
Nézd Ámokfutó.

Általában toleráns vagyok mindenkinek az ideológiai nézeteivel szemben.
Mond, kérlek tisztelettel, abból amit BD. hírdetett, milyen értékrendet tudtok felmutatni?

Tudod, a politika nem csupán egy ugródeszka, hogy az egyéni érvényesülésedet elérd. Annak akkor van értelme, ha egy meghatározott a kor és a társadalom egészére haladó szellemiséget közvetít.
A magyar politikai kultúra akkor szenvedett nagy veszteséget, amikor 1945-ben, más európai országoktól eltérően, nem zárta le a szégyenletes múltját. Az a pár hónap, mai a nyilasok rémuralmát jelentette, igenis eltérően, még az akkori viszonyokhoz képest is szégyenletes volt. / a németek, sokkal mélyebbről talpra tudtak állni, mert volt erejük, bátorságuk szembenézni a hitleri fasizmus rémtetteievel, s a bűnösöket megbűntették, nem hagyták az egész nemzetet bűnhődni /
Ezzel szemben mi történt Mo-on?
A nyilasok a kommunista pártban meghatározó szerephez juthattak. -ennek következménye, ami az ötvenes évek elején történt, s ami 1956-hoz vezetett.
1956 véres leverése után, amint látod, még ötven évvel is a kegyetlenség, a bosszú, az értékrendnélküliség a meghatározó a magyar politikai életben.
Tudod, ezért nem meglepő, ami szept. 18-án a Tv.-székháznál, s majd okt. 23-án a Bp-i utcán történt.
Képesek vagyunk é végre szembenézni a multunkkal, s a bűnösöket végre megbűntetni, hogy hatvan év után, lezárhassuk azt a szégyenletes múltat, s a gyermekeinknek, unokáinknak végre egy európai mértékkel is élhető, embei életet biztosíthassunk a szülőhazájukba.

Látod, ma, 2006 év végén ez a nagy kérdés.
Tudunk e történelmi váltást véghez vinni 2007-ben?
Ez nem pénz kérdése, ez az emberben meglévő tisztesség és igazságérzet kell, hogy vezérelje.
Nagyon sok bűnt követtek el ebben az országban a nemzet, az állampolgárokkal szemben.
Cinkosok maradunk é ezután is, vagy teszünk azért, hogy ennek véget vessünk.
Erre kell választ adnunk 2007-ben.
Előzmény: Ámokfutó (428)
Ámokfutó Creative Commons License 2006.12.31 0 0 428
Én történetesen ott voltam, amikor Bácsfi Dianára várt a nép a terror háza előtt. Ők erőszakra vártak, én más okokból tévedtem arra a környékre. Nekem ugyanis fel kell mérnem a stratégiai pontokat.
A rendőrök szerinted ott békések voltak.? Éppen arról szólt a történet, hogy békésen iszogató, vagy beszélgető punkokat tepertek a földre az Andrássy úton és a sok békeszerető művelt antifasiszta még buzdította is őket. Feltételezem azért verték agyba főbe őket és nyomták a pocsolyába a fejét az egyiküknek, mert a rendőrség mint mindig akkor is rendkívül szakszerű volt.
Előzmény: breien (411)
zividivi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 427
Mindketten hallgatnak, mert egyhúron pendülnek. Én elég régen így látom, de szeretném bizonyítva látni tévedésemet. Eddig még senki nem volt képes egy picike cáfolattal sem előrukkolni.

A trón az egyetlen árok Orbán és Gyurcsány között. Az ország sorsa egyiket sem érdekli.

Ha nem lenne vérlázító a helyzet, halálra röhögném magam az orbánozó csürhén.
Előzmény: Törölt nick (425)
zividivi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 426
Tehát túl sok az elvarratlan szál, de mindenki fújja a szabványszöveget.

Gondolkodni valóban nehezebb.

Na mindegy! Tőled sem lettem okosabb, de azért kösz, hogy megpróbáltad mederbe terelni a kérdést.

Jó éjszakát!
Előzmény: BlackByrd (415)
zividivi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 424
//"..Namármost, bárki is áll a buli mögött, a másik fél bizonyítékokkal kell, hogy rendelkezzen róla. Erre betitkosítanak minden infót, a másik fél meg kussol. ...."//

A "másik fél" aligha láthat bele az elenfele kártyáiba, kivéve, ha hivatalos/hivatásos ügynökszervek nyomulnak be a jétékterembe! :-(((

Szóval bizonyítékokkal nagyon nehéz ám előrukkolni. Ehhez kellene a hatalom tisztázó szándéka és az, hogy összes erre illetékes hivatalát a bizonyítékok begyűjtésére hatalmazza fel. Csakhát ebben a zavaros politikai helyzetben éppen a hatalom a vádlott. Erre utal valóban a titkosítási kényszere is.

Ha nem lenne egy egész vádiratra szolgáló videódokumentum, szerintem ma már mindenki elhinné, hogy szegény kormányunkat egy hugyos, fasiszta csőcselék támadta meg, akik ellen a demokráciát kellet védelmeznie Gyurcsány-ifj. Apró stábnak. A képek és felvételek viszont magukért beszélnek. Ezeken el lehet még egy darabig rágódnia a két tábornak, de 2006 októberének történelemből már nem tagadható le semmi.


A másik fél? Egy spontán összeverődött és összevert tömeg volt. Vezérlet nélkül. Ugyan, ki lenne képes közülük személyesen kiállni a nevükben? A Fidesz???? Hiszen éppen ők határolódnak el következetesen tőlük. Kizárólag a Fidesz-gyűléssel és a Fidesz arculatával törödnek, az utcai eseményekkel egyáltalában nem.

Sajnálom, de ez ez igazság. A Fidesz mindössze Gyurcsányt akarja leváltani, a tömeg (sok fideszessel is beszéltem ám közben!) pedig ezt az országáruló, országkiárúsitó, "egyetlen alternatívát" szeretné legalább egy országkímélő másik alternatívára lecserélni. Akár a Fidesszel együtt is, amíg nem késő!


Előzmény: Törölt nick (414)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.31 0 0 423
Jóccakát !
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.31 0 0 422
"Mond, miért kellett az Astóriához terelni a tüntetőket?
Miért kellett tudósítókat, kapualjban lévő turistákat, étteremben étkező embereket bántalmazni?"


Visszatértünk oda ahonnan elindultunk...:))) vagy inkább :(((

Én, aki szinte hajnal kettőtől kezdve végig követtem rádión, illetve személyesen az eseményeket, nekem nem tűnt úgy, hogy oda tereltük volna őket... Sokkal inkább nem tudtuk megakadályozni abban őket, hogy oda menjenek, mert oda akartak menni !

Az oktalan erőszakra pedig nincs magyarázat, ezért nem is akarom magyarázni.

Azt pedig értsd meg, hogy a kivizsgálásokat egy a Kormánytól és a Rendőrségtől független szervezet, az Ügyészségi Nyomozóhivatal végzi.
Előzmény: breien (420)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.31 0 0 421
Abban nem hiszek, hogy a baranyai rendőrök odaküldése része lett volna egy kormányzat által kitervelt összeesküvésnek. Azért nem hiszek benne, mert van valamiféle "elképzelésem" bizonyos taktikai elterelő műveletekről, azok kivitelezéséről... Ennyi ismeretlen tényezőt és véletlen körülményt nem kalkulálnak bele.Lehet balfaszkodás látszatát kelteni, de akkor ebbe be kell vonna az utasításokat kiadó parancsnokokat és bizonyítottan aznap, kezdetben többen és alsőbb szintű parancsnoko irányítottak.Nem lehet ilyen számú embert bevonni, és mi van ha a nem bevontak keresztbehőznak mindent ? Ha én csinálom és műbalhé, akkor kezdetektől egy, profi vezető alá teszem a dolgot aki mindenről tud és ő sakkozik úgy ahogy elterveztem. Ezt az akció nem öntámadósdi volt, erre mérget vennék ! Sokkal inkább vélem valami másnak... ha nem is spontán dolognak.
Szerintem egyszer kiderül ki kit hívott oda, ki kivel beszélt előtte, kinek fizettek azért, hogy odamenjen...
Előzmény: breien (417)
breien Creative Commons License 2006.12.31 0 0 420
Nos, ha a Bp-i Kossuth tér lezárását veszem alapul okt. 23-án délelőtt, talán az még nem váltott volna ki senkiből indulatot / Debrecenben, az orosz konzul BMW-je mellett álltam az ünnepség, a koszorúzás ideje alatt, de hidd el, eszembe sem jutott, hogy megkarcoljam a kocsiját, nemhogy lelőjjem a konzult, mivel emlkszem 1956-ban az orsz katonákra, s hidd el, sokan nem önként jöttek akkor Magyarországra - habár, ők egyszerű kiskatonák voltak- /

Mond, miért kellett az Astóriához terelni a tüntetőket?
Miért kellett tudósítókat, kapualjban lévő turistákat, étteremben étkező embereket bántalmazni?

Ezek azok a dolgok, amikre nektek kell megadni a választ, s ha valóban vétkeztek azok a "rendőrök" akkor ti kezdeményezzétek ellenük az eljárást.

Hányezren vagytok állományban?

Azokért kell megtennetek, akik tisztességgel szolgáltak, s így akarnak ezután is szolgálni.

Ha ezt megteszitek, számíthattok a nemzetközi segítségre.
Előzmény: BlackByrd (418)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.31 0 0 419
"Mer kűdték. Itt lóg az egész rendőrség. Annyi eszük persze nincsen, hogy előálljanak egy bilit kiborító "jobber" zsernyákkal. Azzal talán infóhoz juthatnának."

Barátom, te hol voltál eddig ? Mit olvastál el ebből a topikból ? :))))
Mit tudsz rólam ? Na az olyan kemény arcokhoz, mint te, tényleg nem kellene sok ész :)))
Előzmény: Törölt nick (413)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.31 0 0 418
Szeptember 18-án, 22.00 óra tájákán szerintem azért jelentek meg "rohamrendőrök" a vidéki városok utcáin, mert akkor riadóztatták őket a Bp-i események miatt, és ha csak nem láttátok egész éjszaka valamelyik téren stb. őket, akkor el is indultak Bp-re.
Az események ekkor már javában folytak:

Nyolc óra körül mintegy hat-hét ezren, este fél tíz-tízre becslések szerint már mintegy tízezren gyűltek össze a Kossuth térnél. A tömeg ekkor több részre szakadt: egy kisebb, mintegy ötszáz fős csoport Witner Mária, '56-os halálraítélt, jelenleg fideszes képviselő vezetésével a Köztársaság térre, a szocialisták pártszékházához indult, de végül már Nyugati Pályaudvarnál visszafordultak. Ezalatt egy még kisebb csoport élén Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője az MTV Szabadság téri székházához ment. Azt követelték, hogy élő adásban olvashassák be követeléseiket, egyben kifogásolta, hogy a híradások szerinte alulbecsülték a tüntetők létszámát.

A Kossuth teret igazából nem a protokoll miatt kellett lezárni, hanem át kellett vizsgálni, mert olyan biztonsági fokozatba tartozó vezetők érkeztek oda, hogy ha bármi is bekövetkezik, annak következményei beláthatatlanok.
És itt most vonatkoztass el a Kossuth téri tüntetőktől ! Ha mondjuk le akarnád lőni a Bosnyák, Horvát, Ukrán... államfőt, és felmérelt terrorista vagy titkosügynök lennél, akkor az a helyszín, azokkal a körülményekkel (belpolitikai feszült helyzet miatt át nem vizsgált terület, szabad ki-belépés..) nem a legalkalmasabb ? Te nem azt választanád ?
Előzmény: breien (411)
breien Creative Commons License 2006.12.30 0 0 417
Látod, ezek azok a momentumok, amire azt írtam, hogy "vágóhídra küldték azokat a baranyai rendőröket a Tv. székházhoz".
A Bp-i rendőröknek ismerniük kellett ezeket a személyeket / meg másokat is / s megakadályozhatták volna időben a Tv. székház ostromát, ha időben kiemelik az "ismert renitenskedőket".
Azér voltak ott mások is ezeken kívűl. Habár, mint mondottam, csak felvételről láttam, de "régi ismerős" arcokat is felfedezni véltem az ostrom kezdetén. / habár, tizeöt év nagy idő, amikor utóljára láttam őket, de elég jellegzetes, s maradandó emlékeket okoztak akkor a számomra.
No látod, ezeket nem állították még elő.
Előzmény: BlackByrd (415)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 416
"1. Az eltelt 2 hónap alatt hányszor égtél ott belül feletteseid nyilatkozatai miatt?

2. Miért csak most jöttél ide?

3. Október 23-án és azóta hányszor kerültél szembe saját jobbos meggyőződéseddel?


1-re. Egyszer kétszer mindenképpen, főleg ha szakszerűtlenül, vagy nem kellő tapintattal, rosszul kommunikáltak.

2-re. Nem most jöttem ide először, még az első hozzászólásom is 2006.10.12.-i, nézd meg.

3-ra. A saját jobbos meggyőződésemmel nem kerültem szembe. Szembe kerültem olyan tüntetőkkel akik között voltak igazi jobbosok, nomrális emberek, és voltak olyanok akik nem tudom honnan a francból jöttek, de vissza is mehetnének oda !
Előzmény: Törölt nick (410)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 415
Nem akarok olyan dolgoról beszélni, ami nem az én kompetenciám, sőt amiről igazából nem is tudok (!), de ha az NBH nyilvánosságra hozhatna minden részletet (azért nem fogja szerintem mert sérti magát a szolgálat érdekeit) megelpődnénk mindannyian !
Az egyik ilyen gondolom nem titkos momentum, hogy másnap hajnalban a köztársaság térre egyszerre több tucat taxival egyszerre érkeztek emberek...
Mondok mást. Egy Toroczkay nevű ember, aki Jugoszláviából származik és akit korábban Tóth Lászlónak hívtak... korábban egy olyan alapítvány kuratóriumában volt, ami Jugoszlávia (?) újjáépítésére volt hivatott adományokat gyűjteni, és publicisztikák szerint azért távolították el ebből a szevezetből, mert titkosszolgálatok befolyása alá kerülhetett... Nem én állítom ezt, ez itt az interneten is hozzáférhető.
Továbbá mit kerestek fradi, újpest...béközép drukkerek egymással vállvetve a TV székháznoz, ostromolni ?
É végül egy személyes észrevétel. A kezdeti zavargások kiinduló és végpontjai miért köthetők mindig a nyóckerhez ?
Előzmény: zividivi (409)
breien Creative Commons License 2006.12.30 0 0 412
De nem azonos a szakszervezeti vezetővel, aki a munkavállalói érdekképviseletet hivatott ellátni, s védett személynek minősül.
Kezdeményezhet kivizsgálást önállóan. Joga, sőt kötelessége ez.
Előzmény: BlackByrd (408)
breien Creative Commons License 2006.12.30 0 0 411
Nézd, alapvető dolgokat hagysz figyelmen kívűl.
szept, 18án, 22h magasságában, miért jelentek meg országszerte a rendőrök "rohamosztagos" felszerelésben? /a vidéki tüntetések nem indokolták ezt /
Ami Bp-en történt, csak felvételről láttam. Túl sok olyan momentum volt, ami túlságosan is egyértelművé tett dolgokat. / nem beszélve az azt követő "kampányról" Bp-en, ami mindezt visszaigazolta. /
Ami a Bp-i Kossuth téren történt? bejelentett, engedélyezett tüntetés volt. / emlékszel még, amikor politikusok rendeztek majálist a Terror háza előtt? a Bácsfi Dianna "emlékére"? miért, ott nem volt "kirakodóvásár"? Vagy a gazdatüntetéskor?
Akkor, miért voltatok körültekintőek? / emberségesek?/

Azt, hogy a Kossuth teret 23-án lezártátok, a nemzetközi "protokoll" biztosítására, még érthető is / habár, emlékszel, amikor az USA elnökét legutóbb beiktatták, egészen a Fehér ház kapujáig állt a tüntetők sorfala./
Nemzeti ünnep volt okt. 23-án. Mi itt Debrecenben, s az ország más vidékein, miért tudtunk méltón, méltóságteljesen ünnepelni, emlékezni az áldozatokra?

Ötven év után, elősször volt nemzetközi szinten olyan elismerése 1956 okt. 23-ára, amire mi, akik végiéltük és emlékeztünk az elmúlt ötven évre, még i sem számítottunk. Mond, vadállatoknak tartotok ti bennünket? Ötven éven keresztűl, tűrtük a megaláztatásokat azoktól, akik ott pöffeszkedtek a "kormány" részéről.
Mi nem azokra a külföldiekre haragudtunk, akik ideutaztak, hogy velünk ünnepeljenek, hanem azokra, akik megakadályozták, hogy ünnepeljünk. / különben, javaslom, hogy nézzétek meg felvételről azt, amikor a külföldiek virágot helyeztek el a Kossuth téri 56-os emlékhelyhez, s látni fogjátok, hogy hét külföldi delegált volt, aki csak az 56-os emlékhelynek hajtott fejet, s a közjogi méltóságoknak nem. /

Azt a tankot, ki és miért vitte oda? Hamár odavitte, miért nem gondoskodott a biztonságos őrzéséről?

Azért, jó lenne, ha felelevenítenétek amit az Akadémián tanultatok a "tömegszpichózisról", ezek ismeretében itélnétek meg a tömeg viselkedését.
Debrecenben, amint írtam, a rendőrfőkapitány Úr, egy járőrkocsival ment ki a 4. főutat lezáró tüntetőkhöz, s sértetlenűl visszahozta őket a Kossuth-térre.

Tudod, mi a tüntetők is emberek vagyunk, nekünk is vannak gyermekeink, akiket felneveltünk, s szeretnénk biztonságos boldog jövőt az unokáinknak, ha a gyermekeink megajándékoztak bennünket, megköszönve mindazt, amiért felneveltük őket.

Tudod, még abban az embertelen világban is, ami ebben az országban volt az elmúlt ötven évben, szeretben neveltük fel a gyermekeinket.
Előzmény: BlackByrd (407)
zividivi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 409
//"...Erre jött egy TV székház ostrom. .."//


Itt kellene kezdeni a konkrét események kivizsgálást. A politikai belvillongás ennél az esetnél közömbös.

Nem vagyok ugyan rendőr, de jó pár felvételt végignéztem. A tüntető tömeg nem volt felkészülve a helyzetre, az világosan látszik. Ha felkészült lett volna, ma már nem ez a garnítura irányítaná a közvéleményt. Egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a kiharcolt helyzettel.

Viszont ott tünt fel éppen Kökényesi, mint peticíó átadó. Az az ürge, akikésőbb a rendőröket pátyolgatta és rendőri felszerelésben volt látható. Szerepéről pedig mélyen hallgat mindenki.
Előzmény: BlackByrd (407)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 408
"Tehát, ha a parancsnok is "sérült", akkor a kártérítést azokra kell hárítani akik közvetlenül felelősek a történtekért."

Valamit félreértettél ! Én ezt írtam:
"Akkor érdekes a helyzet, ha ez az állományilletékes vezető, azonos az esetlegesen a sérüléseket, károkat eredményező helyzetben irányító vezető személyével. Gondolom ő maga nem fog saját maga ellen vizsgálatot kezdeményezni."

Nem tudom, hogy érted-e, de konkrét helyzet ilyen lehet pl. a TV székháznál vagy később történt eseteknél, hogy az irányító vezető ....azonos a kivizsgálás nyomán a sérülésekről, kéresetektről határozatot hozó vezetővel.
Előzmény: breien (406)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 407
Nézd, ha nem is a legeslegelejéről kezdjük... volt egy szitu. Gyurcsány nyilvánosságra került beszéde, amit a baloldalon legtöbben őszintének, jobboldalon meg lebukásnak minősítettek. Ezzel nem kívánok most bővebben foglalkozni. Erre jött egy TV székház ostrom. Van aki azt állítja, hogy a beszéd létezését már hetekkel, hónapokkal korábban tudták a jobboldalon és hogy a baloldalon meg tudták, hogy egyszer nyilvánosságra fog kerülni. Na ebből ismételt összeesküvés elméleteket lehetett gyártani, hogy a baloldal szándékosan kiszivárogtatta és megrendezte a TV székház attakját, beáldozva rendőröket is, más vélemény szerint ez jobboldali koreográfia szerint történt. Mond meg, már itt az elején nem túl sok ez a verzió ? És mindkét oldal hisz a sajátjában !
Aztán ott volt a Kossuth tér kérdése. Lehet tüntetni. De nem a joggal való visszaélés ha valaki tüntetés címén letáborozik valahová, az elemi higiéniás követelményeket nem tartja be és zsibvásárt szervez ott ?
Aztán jött október 23-ka. Több, mint ötven ország védett vezetői. Én tudom, hogy biztonsági szempontból mit jelent ez. A kormány presztízsveszteség nélkül akart kijönni a dolgoból és nem akarta tovább gyengíteni Gyurcsány és az ország imázsát azzal, hogy elhalasztja a rendezvényt. Az IRM, a NBH, a Köztársasági Őrezred, a Rendőrség meg egyszerűen nem vállalhatta be, hogy ha meg lesz tartva az ünnepség, akkor megengedjen egy akkora biztonsági kockázatot, mint ami az ünnepség közelében egy elszigetelt, túzszerészeti és egyéb szempontból átvizsgálatlan és ellenőrizetlen területet hagyjon. Elhitetitek, ezt egyetlen komoly ország egyetlen komoly rendészeti szerve sem vállalhatja be.
Van rá jogszabály, jelen esetben a rendőrségi törvény, hogy a Rendőrség személy és objektumvédelmi okból átvizsgáljon és lezárjon területet.Ez alól még egy bejelentett rendezvény helyszíne sem kivétel. Egyeztetésre sem lett volna igazából szükség, és ha ehhez nem járul hozzá a szervező, vagy a résztvevők, akkor kényszerrel is végrehajthatja. Ennek ellenére, gondolom politikai nyomásra a Rendőrség tárgyalt a tüntetőkkel. Van aki azt mondja provokáci történt, van aki az ellenkezőjét állítja, maga a szervező is elismerte jogos volt a kiürítés (emiatt árulóvá kiáltoták ki).
Szóval okt. 23-án ez volt az a momentum ami a kályha ahonnan elindultak az események. Ez eszkalálódott, és a később visszatérni szándékozók erőszakkal akartak visszatérni a térre. Oszlatás lett a vége, és ekkor már erőszakba csaptak át az események, tankkal, kődobálással, könygázzal vízágyúval, gumilövedékkel.... A vége pedig az Astória, majd az hídi barrikád...
Szerintem az események egyszerűen elfajultak és szerencsétlen módon idáig jutottak. Szerintem mindkét fél követett el hibákat, és töréntek mindkét oldalon bűncselekmények, szabálysértések (ha összegeznénk a tüntetők részéről többszöröse a rendőrök által elkövetettnek és ezt nem azért mondom mert rendőr vagyok, ez egyszerű matematika.
Előzmény: zividivi (405)
breien Creative Commons License 2006.12.30 0 0 406
Azért annyira még emlékszem, hogy a fegyveres testületeknél, egy "parancsnok" is parancsot hajt végre.
Annakidején, mi is megtagattunk parancsot / nem véletlenűl akarta az ÜTI nem is egyszer futira küldeni az egész századot / de akkor, nyomós indoknak kellett lenni. / csupán csibészségből, mi sem tettük volna /
Tehát, ha a parancsnok is "sérült", akkor a kártérítést azokra kell hárítani akik közvetlenül felelősek a történtekért. Az OEP. különben jogszabály rendelkezik arról, hogy ha a munkahelyi balesetben a munkáltató felelőssége felróható, a gyógyítás költségeit kiterheli a munkáltatóra. / számtalan esetről tudok, hogy az OEP. él is ezzel a lehetőséggel.

Tehát, hogy egyértelmű legyen az, amit eddig itt irogattam, azért kell alaposan megvizsgálni a külső okokat, hogy mennyiben járult hozzá a kialakult helyzethez mások felelőtlen intézkedései / esetleg parancsai /
Tudod, a munkavállalói érdekképviseletnek éppen ez a feladata, s remélem rendelkeztek a megfelelő jogi háttérrel ahhoz, hogy ezt érvényesíteni is tudjátok.
A szakszervezeti vezető védett személy, s őt nehezebb félreállítani, megfélemlíteni.
Álljanak a sarkukra, s tegyék végre a dolgukat, amit vállaltak, amivel megbíztátok őket.
Annakidején, szakszervezeti tisztségviselőként, még a legkeményebb főnökök sem tudtak előttem ajtót bezárni. / no jó, miután már nem voltam védett, visszaadták ezerszeresen, viszont amint látod, azt is túléltem /

Ha korrekten jártok el, biztos vagyok abban, hogy külső, akár nemzetközi jogi támogatást is kaphattok.
Ehhez, viszont nektek kell kezdeményezni, hogy ezt az ügyet korrekt módon tisztázni akarjátok. Arra vigyázzatok, hogy ne politikai segítséget, csupán nemzetközi érdekképviseletek által nyújtott jogi segítséget fogadjatok el.
Mindenki érdeke, hogy a rendőrség ezt a csorbát minnél hamarább kiküszöbölje, márcsak azért is, mivel a vidéki kollégáitok korrektűl, sőt a csökkentett létszámhoz képest emberfeleltti munkával biztosították a közrendet, közbiztonságot az ország többi részén. Ami Bp-en történt, azért nem bűnhődhet az egész ország rendőri állománya.

A politoikusoknak, most jobb lesz, saját érekükben, ha alapállásba helyezik magukat, s nem akarnak beleavatkozni ebbe a tisztázásba.

Éppen elég galibát okoztak azzal, hogy ez a helyzet egyáltalán kialakulhatott az országban.
Előzmény: BlackByrd (403)
zividivi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 405
//"....Mi is tisztítjuk a sorainkat, de a tüntetőknek is azt kellene tenni. .."//

Nektek valamivel könnyebb. "Minket" viszont semmiben sem segít a hatóság. Legelőször a provokatőröket kellene kiszűrni sorainkból, de beláthatod, hogy azokat éppen a hatalom küldte a nyakunkra, majd hülye lesz feláldozni saját embereit. (Kökényesi és egy csomó gyanús alak, mint például a szóbakerült, ifj. Apró Antal magánvállalkozó egyik felismert embere.)

Más részről pedig, éppen a hatóságnak kellene tisztáznia előbb az ok-okozati összefüggéseket, ami jelen körülmények között ismét csak kizárt.

Szóval, ha a hatalom a provokatív bevetéseket foganosított (2006 október 23-án hajnalban), akkor a védekezőket önfeladás lenne megbélyegezni.


Már egyszer elmondtam: ha a hatalom kijelentheti bármely felháborító gaztettről, hogy "nem etikus, de jogszerű", akkor a hatalommal szembe állók lelkiismeretfurdalás nélkül mondhatják, hogy "nem jogszerű, de ETIKUS", az ilyen hatalomal szembeni védekezés.

Nos, a rendőrattak etikai kérdéseiben még semmi sincs tisztázva. Szerecsenmosdatás folyik mindössze és kitüntetések osztogatása, minden "hiba" ellenére. Mindegy, hogy felelőtlenség, hiba, vagy szándékosság okozta a túlkapásokat, addig egyetlen kődobálót sem lehet kizárni a "sorainkból", amíg fehéren-feketén ki nem derül: közápor miatt lövöldöztetek, vagy a lövöldözések miatt kaptátok a kőzáporokat?

A kezdeményezőt kell kizárni!!!!!

Na, persze, ha éppen provokátor volt az illető, hát nehéz lesz. Neked sem lesz könnyű a dolgod, ha lelkiismeretesen akarsz utánajárni.

Sajnállak!

A mundér becsületénél számomra sokkal fontosabb az emberek becsülete, lett légyen az illető a barikád bármelyik oldalán.

2006 október 23-án három törvényes és békés rendezvény (Kossuth téri tüntetés, Fidesz-ünnepség és a Corvin-közi megemlékezés) embereit terelték egybe és támadták meg a hatalom szolgálatában szerencsétlenkedő rendőrök. A kormány pedig még az információit is titkosítani akarta, vagy titkosította is néhány évtizedre.

Árult el ezek után, hogy kiket kell kizárni a "sorainkból", és "mi" megtesszük boldogan. Csak aztán a rendőrség se késlekedjen túl sokat, mert romlik az ország állapota.
Előzmény: BlackByrd (402)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 404
Persze ne érts félre, nem téged "hibáztatlak" ezért a "vipera vásárlás ügyért", csak neked válaszolva írtam le, mint gondolok erről...
Előzmény: breien (401)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 403
Én rendőr vagyok, még a legszentimentálisabb pillanataimban is szeretek tárgyilagos és "józan" maradni. Ha valahol valamit kijelentek vagy leírok azt azért teszem mert úgy tudom, úgy gondolom. A legritkább esetben írok le olyat amit mások szeretnének láttatni. Azért mondom, hogy ha viperáról írtok akkor legyen szó tényleg arról. Nekem ez is, mint korábban sok más, propaganda szövegnek tűnik, ami célba ért, mivel valaki a jobboldalon ezt sajtótájékoztatón elmondta, Ti pedig ide leírjátok, holnap már tényként kezelitek, sőt egy hét múlva ezekkel a viperákkal már ütötték is az embereket.
Nem elég az ami tényleg igaz ? Miért kell hozzátenni ? A nyomaték, vagy a még nagyobb balhé és indulatkeltés a cél ?
Jobboldali létemre, mivel rendőr vagyok és éppen azért mert érint, kritikával kezelem hosszú ideje a mi oldalunkon is ezeket a túlzásokat... Hiteltelenné tesz bennüneket, jobbosokat.

A második témához: Tudtommal nemcsak a szakszervezetek, hanem hivatalos szervek is mozogtak bizonyos parancsnoki felelősség ügyeiben. Vannak ennek büntetőjogi kategóriái, csak jogi kérdés ezeket eldönteni, tehát az ügyészség feladata.
Ha valaki megsérül vagy kár éri, komoly és kötelező vizsgálatokat kell lefolytatni. Mindenféle jegyzőkönyvek stb. kerül kitöltésre, sérülésnél pedig a TB-nek is meg kell ezeket küldeni. Ennek nyomán készül egy határozat is ami megállapítja, hogy milyen a minősítése a belesetnek, kéresetnek. Szolgálati kötelmekkel összefüggő, munkahelyi stb. A sérült, károsult nyilatkozhat, hogy előterjeszt-e kértérítési igényt. Nos igazából ezekből az adatokból az állományilletékes parancsnoknak kell eldönteni, hogy nem terhelt-e valakit büntetőjogi vagy kértérítési felelősség, amit rá tovább kell hárítani.
Akkor érdekes a helyzet, ha ez az állományilletékes vezető, azonos az esetlegesen a sérüléseket, kérokat eredményező helyzetben irányító vezető személyével. Gondolom ő maga nem fog saját maga ellen vizsgálatot kezdeményezni. Ilynekor lenne szerepe pl. a szakszervezetnek, hogy feljelentés tegyen.
Előzmény: breien (401)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 402
Mi is tisztítjuk a sorainkat, de a tüntetőknek is azt kellene tenni. Nem a szembenálláson és ellenségeskedésen van a lényeg. Nem vagyunk mi ellenségek.
Az eltúlzott kijelentések, legendák semmire nem jók... Ez a "vipera legenda" sem a leglényegesebb szempont. Ez is csak egy kiragadott részlet. Vannak akik ilyenekre építenek propagandát és sulykolják a fejekbe... csak fontos dolgokról, például a problémák megoldásának mikéntjáről ne kelljen beszélni.
Előzmény: zividivi (400)
breien Creative Commons License 2006.12.30 0 0 401
Azt Te is tudod, hogy nem a "viperán" van most a hangsúly, hanem azon, hogy ki és milyen parancsokat adott ki nektek szept. 18-a és okt. 24-e között.

Különben, a szakszervezetetek lépett valamit abban, hogy a Tv.-székháznál megsérűlt rendőrök kinek a hibájából sérültek meg, valamint okt. 23-án az a tank, kinek a hibájából indult meg felétek? / kinek a feladata volt annak biztosítása, hogy az a "kiállítási tárgy"? ne indulhasson el? ki fizetett , kinek azért, hogy az, a Bp-i utcán volt okt. 23-án?
Az 1993/X. Tvr. a felelősséget egyértelműen megfogalmazza ebben az esetben.
Ezért akár ti is , de az ott megsérültek is kártérítési igénnyel élhettek a "vállalkozóval" szemben. / a szakmai felelősséget fogalmazza meg az a Tvr. /
Akár, nemvagyoni kárigénnyel is élhettek azon sajtó ellen is a "vállalkozón" túl, akik úgy mutatták be azt a felvételt / kommentárral kiegészítve / , hogy az hátrányosan érithette akár a rendőrség, akár az állampolgárokat azon a nemzeti ünnepen.
No látod, a szakszervezetnek nálatok, már ezzel köllene foglakoznia.
Előzmény: BlackByrd (399)
zividivi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 400
Persze, hogy megjegyeztük. Ez lett 2006 október 23-án a "Magyar" Rendőrség jelvénye, vagy jelképe. Nem akarja senki összetéveszteni a darútollasokal!

:-(((

De attól még amerikanizálhatja a vezetés e tisztességes szervet más bénító fegyverrel is.

Előzmény: BlackByrd (399)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.30 0 0 399
Ezt a VIPERA szót nagyon megjegyeztétek, szinte szerelmesek vagytok belé :)))
De mondjátok már meg, honnan veszitek, hogy ilyet vásárolnak nekünk ? Nagyon érdekelne a hiteles forrás !
Előzmény: zividivi (398)
zividivi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 398

//"....köszönd meg a nemzetnek, hogy gondoskodik rólatok..."//

 

Tehát a politika nemzet VIPERÁKKAL gondoskodik a kulturnemzetről.  Te legalább bevallottad!

 

:-((((

Előzmény: özv. Bitera Sándor (394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!