Keresés

Részletes keresés

iceberg Creative Commons License 2000.03.20 0 0 18
Lécci kérdezd meg a papádat ,hogy kisgyereknek (8 év) is adható-e az a szuri?
A papád orvos?
Előzmény: SM222 (16)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 17
Kedves Iceberg, a ronda dolog sajnos már meg van történve. Nagyon sok ember beteg, visszavonhatatlanul. Tízmillióból tíz százalék, az egymillió. Aki már nem tud egy slukkra elegendő levegőt beszívni, az tudja, miről beszélek.

A nyílt levelekben sajnos nem hiszek. Nem az olvassa, akinek cselekednie kellene.

Ha megbocsátasz, kicsit magára hagynám a topikot pár napra, lássuk van-e érdeklődés. Ha süllyed, süllyedjen. Ha fennmarad, visszatérek.

Előzmény: iceberg (14)
SM222 Creative Commons License 2000.03.20 0 0 16
Nem kimondottan,elég sok mindenre használják pl:gyulladásokra,a bőrgyógyászatban is használják,allergiás bántalmakra stb.
A faterom sajna nincs itthon, ő többet tudna mondani róla.
Előzmény: Herold (15)
Herold Creative Commons License 2000.03.20 -1 0 15
A Diprophos valami antihisztamin?

Én Contacot szedek (tüneti kezelés), elég jó. Rendes náthára is használható, teljesen megszünteti az orrfolyást. Bár a szemem attól még vérben forog, viszketés ellen nem használ.

Előzmény: SM222 (13)
iceberg Creative Commons License 2000.03.20 0 0 14
Megérdeklődtem,sajnos veszett fejsze...Állami tulajdon.
Gondolkodom egy,az újságban megjelenő "Nyílt levél" - en.
Az utcánkban egyébként több jogász is lakik,de még csak lövésük sincs,hogy mit
lehetne tenni.( Pedig köztük is van szenvedő fél.)
Meglásd,kedves slr,itt előbb valami ronda dolognak kell történnie ,hogy végre történjen valami.
Előzmény: Törölt nick (12)
SM222 Creative Commons License 2000.03.20 0 0 13
Hello mindenkinek!

Nyarananta én szinte mindig tiszta takony voltam a szénanátha miatt ,egészen a múlt évig.Sok gyógyszert kipróbáltam ,leírom ,hogy mit tapasztaltam.
1. Claritine(remélem jól írtam)=0,semmit se használt.
2. Van orrspay,meg olyan dolgok amiket be kell szippantani ezekkel,csak az a baj ,hogy amikor az ember orra el van dugulva akkor nem lehet őket használni(szóval ez sem ér semmit).
3. Calcium ampulla,ez viszonylag használható enyhébb allergia vagy fulladás esetén egész jót tesz az emberrel.Ha vénásan beadják az még jobb,mert utána az ember másfél napig rendben lesz.
4. Diprophos, ez nagyon jó,király,tuti stb.Egy szuri a seggbe aztán utána megszűnnek az allergiás tünetek.Egy hátránya van ,hogy ha valaki többször kap akkor lehetnek mellékhatásai.De én például egy szurival kibírtam egész nyáron.

Remélem tudtam valami hasznosíthatót írni.

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 12
Iceberg, próbáld meg megtudni, ki a tulajdonosa annak az erdőnek. Ha jogi személy, ki annak az első számú vezetője, tulajdonosa. Ha állami tulajdon, veszett fejsze. Ha magántulajdon, lehet vele kezdeni valamit. Én a könnyebb végét fogtam meg: olyan területekkel foglalkoztam, ahol ki tudtam deríteni a tulajdonos / kezelő adatait. Mondjuk az Önkormányzatok segíthetnének ha akarnának, hogy az általad kibökött földdarab tulajdonosát beazonosítsák.

Nagy és azonosítható szennyező például a MÁV. Persze, nincs pénzük a töltések tisztítására (mondjuk el kell ismerni, sok helyen kaszálnak!). De ha egyszer polgári kártérítési perben milliókat kellene kifizetni egy olyan károsultnak, aki nap mint nap kénytelen az ő parlagfüvüket szagolni, már másképp állnának hozzá. Csak ki az, aki egy ilyen próbaperbe belemenne, ha még az EB pénztárak sem...

Előzmény: iceberg (11)
iceberg Creative Commons License 2000.03.20 0 0 11
Kedves slr,mi a nemmondommeg melyik védett!!!!!!!! erdő-és vadgazdálkodás többhektárnyi
domboldalának a tövében lakunk.Az egész erdő koszos,ápolatlan,rendetlen.A domb
tövét ill.belátható magasságig az erdőt (jéghegy csúcsa!!) mi,utcabeliek tisztogatjuk,a gazt és a szemetet kupacokba hordjuk,és utána napokig hallgatjuk a kukások káromkodásait és okfejtéseit,hogy miért is nem kötelességük a gaz elszállítása.
Decemberben volt 2 éve,hogy új villanypózna miatt a DÉDÁSZ kivágott egy útban lévő fát.
Többen és többször telefonáltunk,hogy szállítsák ugyan már el.A válasz? Nincs rá pénz!!!!!!
A fa azóta is ott hever.
Meg fogom próbálni azt a telefont,de szkeptikus vagyok......
Előzmény: Törölt nick (9)
Missy Creative Commons License 2000.03.20 0 0 10
hidd el, sokan vagyunk:( szerintem csak kezdeményezni kell, és kicsit felhívni a többi allergiás figyelmét, hogy itt vagyunk, csatlakozzatok. és lehet hogy megváltoztathatunk együtt dolgokat, sokan lehet nyomást gyakorolni (vagy csak naiv vagyok?)

más. van esetleg tapasztalatotok szurikúrával kapcsolatban? lehet, hogy ki kéne próbálni... nyáron akár még be is tudok lázasodni az allergiától, és aztán ennek még következménye az asztma is.. egyébként esélyem sincs nem a belvárosban lakni, itt legalább nincs fűfavirág nyáron ami előny (??)

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 9
Kedves Iceberg, éppen arra próbállak bíztatni, hogy azonosítsd a közeledben lévő parlagfű-hektárak tulajdonosait. Hidd el, ha felhívod telefonon John Smith-t, a Weed & Co igazgatóját és elmondod, hogy a földje asztmás fulladást okoz a fiadnak, nagy eséllyel le fogja takaríttatni és elnézést kér. Ha magyar gazdasági igazgatóját hívod fel, már kevesebb esélyed van. Nem bízok a törvényi megoldásban, az egyszerűen nem működik. Személyesen, emberként kell beszélni a tulajdonosokkal, azt általában megértik. Kossuth rádiót nem hallgatnak, rendeleteket mégúgyse, a gyerekeik meg tengerparton laknak. Én büszke vagyok a magam pár cégére. Lehet, hogy az idegeikre mentem, de azzal a pár hektárral én is hozzájárultam pár slukk levegővételhez.
Előzmény: iceberg (8)
iceberg Creative Commons License 2000.03.20 0 0 8
At én fiam is szénanáthás.5 éve derült ki,( most 8 éves). Bevallom,előtte engem is hidegen
hagyott mások "nyomora",de miután testközelből is megtapasztaltam ennek a kellemet-
lenségnek minden hátrányát,ott tépem ki a parlagfüvet,ahol látom.
De! Egyedül kevés vagyok.Hiába tisztítom meg a környezetemet,ha a többhektárnyi
gazos földekről a szél visszafújja a pollent.Emiatt a kiragadott,helyi kezdeményezéseknek
nem sok értelmét látom.Egyszerre kellene összefogni,és 3-4 év múlva tiszta lenne az
ország.
Abban bízom,hogy előbb-utóbb néhány magasabb pozícióban lévő politikus is "belefut"
ebbe a nyavalyába.Mert addig,amíg nem érzik a saját bőrükön,szvsz nem fog ez ügyben
semmi sem történni.
Missy Creative Commons License 2000.03.20 0 0 7
remélem, nem fog!!!!
ki ha mi nem?
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 6
Öt éve kezdtem a próbálkozást, ahhoz képest még keveset is tettem. Többször le is tettem már róla, de tényleg meggyőződésem, hogy viszonylag kevés időbefektetéssel, némi törődéssel lehetne érdemi eredményt elérni. Ezért írtam ide: ha többeket érdekel, sok kicsi sokra megy. Ha meg a topik elsüllyed, legalább tudom, hogy egyedül vagyok a problémámmal vagy az ötletem hibás.
Előzmény: Missy (5)
Missy Creative Commons License 2000.03.20 0 0 5
jesszus, mikor van neked erre ennyi időd???
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 4
Lenne egy javaslatom. Próbáljuk megtalálni és meggyőzni a parlagfüves területek tulajdonosait. Kezdjük először pozitívan. Mutassuk meg nekik, hogy néz ki a területük most (sok cégvezető / cégtulajdonos nincs is ezzel tisztában, ha a saját irodájától távoli telepről, telekről van szó). Mutassuk meg, ehhez képest milyen jól néz ki más, karbantartott terület. Győzzük meg, hogy bagatell kiadással rendben tarthatja a földjét, ha már most nekikezd, és ez a cégéről kialakított vélekedés (cégimázs) javulását is hatékonyabban szolgálja, mint egy reklám.

Ha ez nem megy, próbáljunk a pénztárcájára hatni. Az önkormányzatok (ha egyáltalán akarnak) 150 000 Ft büntetést szabhatnak ki, akár több alkalommal is egymás után. A XXII. Ker . Önkormányzat sokévi próbálkozás után már hajlandónak tűnik az együttműködésre.

Indián barátunk mintájára idehozhatnánk azoknak a cégeknek a nevét (lehetőleg címmel, telefonszámmal, cégvezető nevével), amelyek megtagadják földjeik megtisztítását a legveszélyesebb allergén gyomoktól. Ugyanakkor csaphatnánk egy kis reklámot azoknak a cégeknek, amelyek rábeszélésre hajlandóak voltak intézkedni és gyomirtani.

Kérésemre eddig például a Mazda, a Tesco, a Baumax, a '96 Kft, az Era Építő első számú vezetője válaszolt pozitívan és intézkedett régóta parlagos területeik megtisztítása érdekében.

Missy Creative Commons License 2000.03.20 0 0 3
az a legnagyobb probléma, hogy addig nem foglalkozik a témával senki, amíg ő maga nem lesz allergiás és asztmás:(( én személy szerint nem szeretem a nyarat éppen azért, mert nincs is emberi formán és két kézzel szedném a parlagfüvet, ha tehetném.. azt hiszem, hogy erre megoldást csak összefogással lehetne találni, egyébként a neten található egy pollentérkép - majd megkeresem a címét - ahol látható volt nyáron, hogy egész Európában szinte csak Magyarország és környéke a szennyezett, de az nagyon!
Egyébként amit a TB kifizet a gyógyszerekre (a 90%-os támogatás) abból akár irtani is lehetne a füvet és akkor nem kellene mérgeznem magam azzal a dózissal sem..:(
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 2
Nem. Túl sok pénz van erre a célra. Ha nem lenne túl sok, védekeznénk a probléma ellen.
Előzmény: alexandrosz (0)
alexandrosz Creative Commons License 2000.03.20 0 0 1
A szenvedő felek gondolataiból itt olvashatsz, bár ott inkább magáról a betegségről van szó/volt szó.

http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9005410&w=100

Előzmény: Törölt nick (-)
alexandrosz Creative Commons License 2000.03.20 0 0 0
0 Ft lenne erre célra???
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 topiknyitó
Bocs, ha volt már ilyen, a Törzsasztalon nem találtam.

A Kossuth Rádió a mai napját ennek a témának szenteli, sajnos nem tudom hallgatni. Amit reggel elcsíptem belőle: becslések szerint világszerte a lakosság 10-15-20 %-a szenved ettől a nem újkeletű, de újabban rohamléptekben terjedő betegségtől. Az orvos így fogalmazott: a szénanáthától nem lehet meghalni, egyszerűen csak lehetetlenné teszi a normális életet. Az asztmától meg is lehet halni.

Egyértelművé tették, hogy bár nagyon sokféle allergia van, a legtömegesebb, legdrámaibb hatása a parlagfű- és ürömpollennek van. Megjegyezték azt is, hogy sok a hajlamosító környezeti hatás, ezek közül kiemelték a dohányfüstöt.

Magam is áldozat vagyok, tudom, hogy gyógyítani nem tudják ezt a dolgot, legfeljebb az 'állapotot karbantartani'. A tüneteket csökkentő gyógyszerek hihetetlenül drágák, de egyelőre - szerencsére - az egészségbiztosítók támogatják ezeket. Az a sejtésem, hogy ez a betegség sokkal nagyobb hatással van az ország egészségi és gazdasági állapotára, mint azt sokan gondolnák. Így a megelőzést is vagy félvállról veszik, vagy kifejezetten megtagadják. A Parlament például elutasított egy olyan törvényjavaslatot, ami a parlagfüves területek gazdáira érdemi szankciót rótt volna ki.

Ezek után megkerestem a Fővárosi EB Pénztárat jelezve, hogy számukra a parlagfű közvetlen, tárgyévben jelentkező kiadást jelent, nem is beszélve az évtizedekre vállalt elkötelezettségről azok esetében, akik a mostani parlagfű-dózistól válnak beteggé, és amíg élnek, gyógyszert kell majd szedniük. Javasoltam: indítsanak kártérítési pereket a legnagyobb parlagfű-termelőkkel szemben. Így vagy valamit visszaszedhetnének kiadásaikból, vagy a földtulajdonosok meggondolnák magukat, és a várható milliós kártérítések helyett kaszálnának. Azért a biztosítóhoz fordultam, mert nekik van jogi apparátusuk és szerintem ők a legnagyobb közvetlen pénzügyi károsultak, abban bíztam, lesz erejük segíteni.

A Pénztár válasza az volt, hogy a parlagfű-irtással való foglalkozás nem az ő dolguk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!