szvsz a politika torkollik bele az életbe, engem pl. érdekelnek a kerület ilyen dolgai is. minél több vélemény van, annál közelebb vagyunk a valósághoz
Azért mert az MSZP párttag valaki (Goldman Emma )
még maradhatna tények talaján. Ha kényes kérdés merül fel nem jópofival kell elütni..
Fújj ,meg miegyébb..
12 éve MSZP-SZDSz önkormányzat van elötte 40 évig MSZMP..
Így is néz ki a kerület....
Miért, polgári jobbos győzelemben reménykedik? :) Na de mit nem mondok, fujjjj.
Ja, el akartam nektek mesélni, mit láttam - többek között - terasz filmjében. Szerepel benne egyrészt a régi "Neon" vállalati (szövetkezeti?) embléma, a hatalmas, körben futó neoncsíkokkal. Ugye a Szövetség utcában volt? És jól emlékszem, hogy már nincsen meg? A másik a kedvenc boltom kirakata az Erzsébet körút elejéről: az a tárló, amelyik telis-teli van plüssállatokkal. Az elmúlt évtizedekben volt időm megfigyelni a divatok változását. Plüss-maci, plüss-kutya, plüss-Vuk, plüss-Süsü. Vajon van plüss-Barbie is?
Mae Culpa!! Igaz! Győri Péter megkapta tízmillióit!
Már csak Foris MSZP-s bácsi van bent (170 nm) ő kér 100 milliót, de ő nagyon kitartó..
Megvárja az önkormányzati választásokat ,aztán várja a "jól megérdemelt" 100 millióját...
Joys,
azóta is keresem azt a mozit! Az ötvenes-hatvanas évek címjegyzékeiben csak kettőt találtam a környéken: a Bethlent a B. Gábor tér 3. alatt és a Marxot a Landler Jenő utca (István út) 39-ben. Léci, mondjál még valami adalékot! Biztos a Rott./Damjanich sarkon volt?
Jó történet, csak nem igaz. A nevezett képviselő - Győri Péter - legalább két éve kiköltözött. A nyóckerben lakik (érdeklődőknek pontos címet tudok mondani), rendszeresen látom ott. Tudtommal ő valóban ellenállásban tartott néhány embert, de a helyzetet régen megoldotta az önkorm. Mindenkit kivásároltak a Gozsdu udvarból, és mint alant írtam, a Kazinczy utcáig a sétányhoz kapcsolódó bontás is erősen halad.
A Gozsdu udvar és az úgynevezett Madách sétány project egyetlen egy dolog miatt áll!
A befektető, építetők nem fizetnek, mivel nem kezdhetik el addig a munkát amíg az önkormányzat nem üríti ki a teljes Gozsdu udvart és a sétány tervezett útvonalában fekvő épületeket!
Egyetlen egy helyiségbérlőt (nem tulajdonos!) nem tud kirakni az önkormányzat mert közel 100! milliót kér a bérleti jogáért ( a tulajdon az önkormányzaté!).
Ez a bérlő pedig véletlenül egy SZDSZ-es fővárosi képviselő, és egy szdsz-mszp önkormányzat nem igazán forszírozza így a dolgot..
Fizetni nem mernek -mert országos balhé lenne egy kb. 3-5 millió forintos jogért 100 milliót fizetni egy politikusnak, kirakni meg nem merik..
Ezért áll tovább ,szakad le tovább a környék..
Minden amit írtam nyilvános, újságban olvasható és az önkormányzati nyilvános jegyzőkönyvekben olvasható....
Tényleg rémes! Nem értem, hogy hova építenek ennyi irodaházat! De ha építenek is, az nem baj, de hogy adhatnak engedélyt egy ilyen épületre! Egyáltalán nem illik bele a városképbe! Teljesen el fogja csúfítani a környéket!
A felújítás tényleg gáz! Akármikor járok a Dózsa György úton, azt látom, hogy minden 10 emberből 1 komolyan dolgozik, 2 úgy csinál mintha dolgozna, a többi beszélget, vagy épp eszik. De láttam már olyat is, aki napozott! Az biztos, ha teljesítmény után fizetnének a melósoknak, akkor éhenhalna a család!
Szerintem a változatosság kedvéért ott is irodaház lesz!
Na, ez jó hír, mert nincs szomorúbb egy üres háznál. Elég gyakran elmegyek a Gozsdu-udvarba is (már rég kész kellene lennie, de hozzá se kezdtek a rekonstrukcióhoz), és annyira rémes, hogy a pár éve még élettel teli átjáróudvarban minden kihalt és salétromszagú.
Ugye, hogy rémes ez a rajz a Wesselényi utcai házról? És képzeld el, hogy ez a nyolc szintes épület egy olyan telken épül, ahol eddig egy kétemeletes állt. Nehéz lesz megszokni.
Ma keringtem egy kört a Damjanich-Dembinszky környéken. Elég kilátástalan ez az útépítés. Érti valaki, hogy hogyan fog kinézni a Dózsa György út? Hol lesz az a beígért fasor? És mit épít Eggeraat a volt SZOT székház telkére?
Mostanában nem sokat írtam, csak olvasgattam! De úgy látom az offtopicnak vége, úgyhogy itt vagyok megint!
Múltkor említettétek, hogy az Otthon áruház melletti irodaépület milyen régóta üresen áll! Már csak hétfőig! A Winterthur biztosító a Blahán a Burger King melletti irodaházban bérelt egy emeletet. A Winterthur, mint olyan megszünt, Credit Suisse az új tulaj. Most egyesítenek több irodát, ezért belakják a fent említett irodaház két emeletét! Épp ideje, elég régóta volt üresen!
Nem Bizony!
Flavius Claudius Iulianus mint az ősi erkölcs, a hagyományos vallás pártfogója ,de a szabad vallásgyakorlás híve voltam!
Ezért bélyegeztek : Apostata-nak azaz hitehagyottnak.
Na, ebben tévedsz. Nálunk családilag a "különleges" használtatik erre. Szegény nagyanyám elékére, aki - ha anyám főzött -, mindig azt mondta: különleges. És nem ette meg. De ez persze offtopik.
Én is! :) (De, szerintem biztos jól emlékszel. Gyulapápa feltételezésével ellentétben nem célom a szoci költők emléktábláinak pontos memorizálása. Megelégszem a tartalmi összefoglalókkal. :) )
Nem, nem! Én is alkoholista vagyok! (Legalább is a doktorhoz képest mindenképpen, aki teljesen anti, állítólag:)
Én elolvastam ma reggel a Gyagyovszky táblát a Barcsay-ban! Három sor az egész (meg két évszám), de csak annyira emlékszem, hogy a 'munkáskultúra hőse'.
en voltam az egyik erdeklodo, tehat nekem is lenne kedvem egy kis "idegenvezetett" etteremlatogatashoz, ha telleg kivitelezheto :) a carmelre telleg ki van irva, h nem koser
Atomerőműnek elég pipec. Ezt találtam: http://www.greenpoint7.com/
Még "fejlesztés alatt áll", de a látvány magáért beszél. Ilyen lesz a Wesselényi-Klauzál-Nyár utca közötti Kéthly Anna tér. :(
Szia, Bölény!
Nem, mi sem hittük, hogy görbületmérés folyik a bejáratnál, csak tudod, milyen hülyén érzi magát az ember, ha nincs tisztában a helyi szokásokkal. :)) Köszi az ajánlatot, szerintem élünk bele!
Bubi, miután hazajött, újra belecsapott. Ő lett az ország első vibrafonosa, végigvendéglátózta a nyugdíjig hátralévő néhány évtizedet. Ebben a "zenészházban" jól elvolt, élete alkonyán még meg is nősült. (Erről többet nem írhatok, mert a még ma is csinos özvegy temérdek ügyvéd rokonnal rendelkezik. :)) Bubink a nyolcvanas években halt meg, lusta vagyok felállni, hogy az életrajzi lexikonban megnézzem, pontosan mikor. A lakók úgy emlékeznek rá, mint roppant rendes öregúrra.
Na, mégis megnéztük. 84 jan. 14-én halt meg, 72 éves volt. 76-ban vonult vissza.
Kóser éttermek: a legújabb (4-5 éves...) ismereteim szerint a Carmel étterem nem kóser, csak zsidó jellegű kaját árul. A Hanna étterem az valóban kóser, de bűnrossz és drága. Marad a King's, ami szintén igén drága. Nem hiszem, hogy bárkit is kihajítanának akármelyik helyről csak azért, mert nem görbül eléggé az orra, de ha igény mutatkozik rá, én nagyon szívesen vállalok "idegenvezetést".
Csurka et. valóban a Damjanichba van bejelentkezve, de már sok-sok éve a festőibb Böszörményi út lakója. Múltkorjában, amikor elvesztett vmi sajtópört, cikkeztek arról, hogy a Damjanichba hiába menne a behajtó, mert ott nincs már semmi.
Emma: milyen furcsák a véletlenek, éppen a 7VGn olvastam ki a Lágerek népét, amely már fél éve nyomta a könyvespolcot olvasatlanul, erre beírod itt nekem Beamter Bubit, akié aztán igazán egy tőrőlmetszett hetedik kerületi történet. Tudni lehet, hogy mi történt vele a fogság után? Gondolom, visszatértekor nem találta meg az autóját és a márványkádas fürdőszobáját.
Mondjuk úgy, hogy -bár ebbe is bele lehet kötni- József Attila költészetének művészeti értékelésénél nem kell figyelembe venni, hogy milyen világnézettel ill. kicsit politikaibban mondva: ideológiával értett egyet. természetesen rányomta a bélyegét költészetére, de ettől függetlenül (ha nem létezne politika, mint olyan) 1xűen zseniális a manusz.