Összegyűjtöm a létező állólámpás mocikat és a kódjukat, bemásolom ide, láttamozzátok majd és jó lesz.
Én excel-ben terveztem egy egyszerű kalkulátort készíteni.
Az utolsó (8. utáni) sorozatszámok dátumra történő visszavezethetőségéről tud vki vmit? Egyáltalán lehetséges? Véleményem szerint nem, mert kevéske szám van hozzá, de hátha....
ami meg a maszek melegitest illeti, hat en nem tudom mennyi egy ilyen vizmelegito:), az enyim nem is mukszik, de hatha ujra lehet eleszteni. nem az igazi megoldas mert ugye halozatrol megy, de ha van hosszabitod...szoval valamire jol lehet. minden esetre erdekesen mutat a 220as foldeleses dugasz a motorterben...mikor eloszor meglattam:)
"Szerintem amin a motor ilyenkor keresztül megy azt nyáron 100 "hideg" indítás sem produkálja."
Nekem egy autós mérnök barátom azt mondta, hogy egy átlagos hidegindításnál kb. ezerszer jobban kopik a motor, mint üzemmelegen. Akkor egy minusz tíz fokos...?
Nekem is megszakad a szívem, amikor reggel hidegindítok, de mivel én csináltattam a generált anno, így megvan hozzá minden jogom, hogy tönkre is tegyem :) Persze nekem benyás a gép, így nem társul semmi plusz zörej hidegen.
Mercim nincs, csak wannabe-Mercis vagyok :) Az OFF Wartburgról vannak fotók a képtáramban - http://matiz.terep.hu/ . A Matiz meg már tényleg jó rég nincs meg, csak a nick maradt, mert mindenki így ismer, IRL is hallgatok rá :) Ha lesz Merci, W115 200D lesz, és fehér :) De az még odébb van. Addig csak kapkodom a fejem, a feles szériák csontormányok és örvénykamrák után :) Már jóval a topic létrejötte előtt állólámpás mániás voltam, gyűjtöttem a képeket, cikkeket, linkeket és adatokat, akartam egy oldalt csinálni minderről, csak idő hijján nem jött össze.
VKI TUD OLYAN INTERNETCÍMET, AHOL KIOKOSODHATOK ALVÁZSZÁM-MOTORSZÁM ÜGYBEN?
OLYAN ÉRDEKELNE, AHOL PONTOSAN, LISTA SZERŰEN MEGVAN, HOGY AZ EGYES MOTOROKKAL SZERELT W115-114-ESEK BEHATÁROLHATÓK.
PL: 220d =110, STB.
"Az alvázszám első három számjegye meghatározza, hogy hathengeressel (W114), vagy négy, illetve öthengeressel (W115) van-e dolgunk (téves tehát az a széles körben elterjedt nézet, hogy a "114-esek" az első szériába tartozó kocsik, míg a "115-ösök" a kettes szériások). A második három szám az adott modellt (pl.: 110 - 220D) jelöli. Ha a hetedik szám helyén 1-est találunk, az balkormányos, ha 2-est, akkor jobbkormányos autót jelent. Amennyiben a nyolcadik szám 0, akkor a jelöltet normál váltóval szerelték, ha 1-es, akkor automatával. A következő számok az autó gyártási sorszámát jelölik. Hiába van tehát minden látszólag rendben a kiszemelt normál váltós 220D-vel, ha az alvázszáma 114.010.12-el (250 Automatic) kezdődik."
ENNYI INFÓM VAN EDDIG. MONDJUK EZ A NYOLCADIK SZÁM VHOGY NEM STIMMEL: A LEÍRÁS ALAPJÁN 0 VAGY 1-ES LEHETNE, 2-ES NEM. MEGOLDÁS?
8. SZÁM UTÁNI KÓDOK IS ÉRDEKELNÉNEK ÉS HOGY BE LEHET-E LŐNI NAPRA PONTOSAN A GYÁRTÁS IDEJÉT.
Tegnap -10fokban az egy éves BOSCH silver 100Ah akksi azt mondta,hogy csütörtök.
Most vagy az a baj hogy a kocsit rövid szakaszokon használom sok izzítás -önindítózás és a generátor nem tölti vissza a rövid távokon vagy az akksi egy kalap-
Azt hallottam a BANNER százszor jobb, na persze nem fogok huszonezrekért másikat venni.
Éjszakára feltettem töltőre aztán reggel -15ben 20mp izzítás 3mp tekertetés és a motor úgy indult mintha kötelező lenne. -az a kopogás.... szinte könyörgött,hogy hagyjam abba és állítsam le,de kb fél perc után lényegesen halkabb lett.
Szerintem amin a motor ilyenkor keresztül megy azt nyáron 100 "hideg" indítás sem produkálja.
Biztos nem ártana neki ha nagy zimankóban békén hagynám,de mit tegyek ha nincs fűtött garázsom és a betegség környékez ha egy nap is úgy telik el,hogy nem mentem vele.
na -merulo forralom- azaz 220asrol menne valami, de az most pont nem mukodik...visoznt ami a hideginditorol mondtal az nem semmi. pedig pont azon tortem a fejem. amugy tegnapreggel aksit kicsit kifarasztottam...delutani -melegben- mar majdnem indult...