Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Hát barátom te is pont annyit értesz ehhez, mint a sok okos! Még fel is tettél egy képet a guminyomásokról!!!!
Akkor neked is leírom, hogy miért volt baromság amit írtál. Az ural felnije, egy lapos ágyazású felni! Személy autóknak mély ágyazású. Ha érdekel, nézz utána mit jelent a két fogalom ;-) Tehát. Amikor összeszereled az Ural kerekét, akkor a következő lépésekben tudod ezt megtenni:
-a gumiabroncsba belehelyezed gyűrődés mentesen a belsőgumit
-aztán fújsz bele annyi levegőt, hogy lazán kitöltse a belső gumi a köpenyt
-veszel egy nagy levegőt, és a farpofáidat fullra zárod, nehogy beszarj, amikor felállítod a gumiabroncsot (kb. 60-70 kg/db.)
-oda táncoltatod az így felszerelt gumiabroncsot, és a szelepkivezető pozícióját tartva, ráereszted a felnire
-aztán a gumiabroncs felső peremét, rátaposod a felni felső pereme alá! Ez azért fontos, mert van egy feszítőék gyűrű, amit a felni, és az abroncs pereme közé be kell ütni, 2-3 kg-os kalapáccsal.
-majd legvégül egy külső rögzítőtárcsát kell felszerelni a felnire, amit 16 db. 12-es csavarral rögzítesz a felnire.
-aztán felfújod a kereket az előírt nyomásra.
Ha ezek után azt gondolod, hogy ez a gumiabroncs valamilyen okból megfordul a felnin, laposan, vagy felfújva, akkor nem velem van a gond! ;-)
Örülök, hogy megnevettelek!:-) Egyébként az első videóban tiszta vízben megy az autó és a jobb oldala egy rövid időre a sárvédő tetejéig ér a víz, a másikban 1,2 méter gázlómélység van írva, illetve 180 ó teljesítmény!:-)))
Azt szeretem, amikor olyanok osztják az észt, akik sohasem vezettek ilyen járművet.
Én pont ezt gondolom rólad. Ilyen badarságot, hogy full leengedett abroncsal menni. Csak olyan mond akinek fingja nincs az autóról.
Csak gondoljunk bele. Fog egy becsületeset az abroncs és a felni megforog az abroncsba. Szelep szevasz. Nem is kell felfújni. Vagy simán lefordul az abroncs a felniről.
Én nemtudom hol voltál te katona? Ahol én voltam. Szolnok, Tököl. Mőkövesd, Eger. Mindenütt kímélték a teknikát. Azt se nagyon engedték, hogy vízbe menjenek. Nem hogy 2m es iszapba.
A 2 méteres iszapra volt kipufogó toldócső, amit négy csavarral lehetett a kipufogócső flansniára szerelni. Ez kb. 70-80 centi hosszú volt. Mi nem szereltük fel, mert nagy gázzal mentünk át az akadályon. A kopasznak megmondtam, ha elveszi a padlógázt, ő megy ki a lökhárítóhoz beakasztani a vontatókötelet. Mindenki görbítette kifelé a padlólemezt! ;-)
Azt szeretem, amikor olyanok osztják az észt, akik sohasem vezettek ilyen járművet, vagy egyáltalán nincs jogsijuk, esetleg csak automata személygépkocsit. Gyuri! Te vagy a legalján a kommentelőknek. Neked meg sem kellett volna szólalnod, annyira nem vagy képben. A többieknek legalább van jogsijuk :-)
Mondjuk lehet növelni. Kell egy Snoker, a vagyítyelnek egy búvárfelszerelés. Oszt mehet 5m es vízbe is. De jó nagy gázzal. Mert ha a kipufogón visszafolyik a víz kaki van.
Hát te lehet, hogy nem jöttél volna onnan ki, de azért feltételezd, hogy egy ilyen vagy hasonló terepre kitalált jármű azért nem ragad be. Egyébként meg üsd be a yutubra, hogy ural 375b és látsz majd csodákat az orosz tajgában. Mondjuk én még nem láttam, hogy az oroszok leengedték volna fullra a gumikat.
Miki ! Ha leírtad volna , hogy beton aljú mű mocsárban szarakodtatok aminek annyi értelme volt mint halottnak a csók mert csak a kocsikat piszkítottátok be akkor simán elhittem volna . Én mint gyalogos határvadász is képben vagyok mit tudnak bizonyos katonai teherautók páncélosok . Nálunk a határon az Alpokalján a felázott csizma marasztaló sárga agyagos hegyoldalakban mutatkozott be melyik mit tud amikor kivitt minket a szolgálati helyekre . A Csepel mag a terepes IFA olyankor szopott és helytől függően ki kellett híni a Kerülettől a Krazt vagy a D4k traktort ami kihúzta őket .
Tényleg! :-) Te mint gyalogos határvadász kijelented itt ex cathedra, hogy én nem írok igazat, vagy esetleg hazudok az említett témában? Hát elárulom neked, hogy egy telepített betonteknőben levő híg iszapban, -nem ingoványban!- simán átmegy az Ural. Ez a gyakorlat arra jó, hogy a terepjárást fokozó berendezések kezelését gyakorolják a bakák. Tudom, most az összkerék kapcsolása, és a felező bekapcsolására gondolsz, de emellett a kerekek "0" atmoszférára leengedése is volt a gyakorlat része, majd az akadályon áthaladás. Mivel a kerekek nyomását a fülkéből lehetett szabályozni a hídtestbe vezetett sűrített levegővel. Így amikor a híg iszapba beérkeztünk, már nyomás alatt voltak a hídtestek, és így a híg iszap nem tudott keveredni a differenciálmű olajával. A leeresztett kerekek pedig 50-70 centi széles traktor mintás tapadófelületet adtak minden keréken! Beláthatod, hogy a 30 centi széles csúszós lánctalp a fasorba sincs egy ilyen gumifelülettel. Nálam például gyakorlat volt, hogy elindulás előtt kinyitottam az összes szelepet a gumikon, hogy kiegyenlítődjön a nyomás az összes gumiabroncsban, és legyen egy lényegesen nagyobb puffer tartályom, ha fékeznem kellene, ha elromlana a kompresszorom. De ez egy olyan titok, amit keveseknek árultam el! ;-)
Léges is meg nem is de időszerű sajnos Halottak napja alkalmából ! 2008 . Plzen 18. Nemzetközi ISSF Veterán lövész bajnokság magyar csapatáról készült kép, mivel lőttünk tűzfegyverest is meg léget is . Ketten már az angyalokkal versenyeznek közülünk . Felső sor jobb szélen Hollandi Palkó barátom a Mátyásföldi Technokoop elnöke és versenyzője . Alsó sor bal szélen alattam Bodai Imi remek lövész barátom szintén a Mátyásföldiek szuper standard pisztolyos versenyzője . Emléketeket őrzöm amíg élek !
Ez a problem . A motor működtetéshez elég hidrogént produkáló vízbontó berendezés meg az ahhoz elektromos energiát adó cucc nagyobb lenne mint az autó .
Zoli pár méteres iszapról volt szó nem tócsáról abból semmi nem jön ki . Az iszap olyan mint a lekvár nem tud semmi megkapaszkodni benne se terep gumi se lánctalp . Jó sok éve egy Dunai átkelési gyakorlaton Dunaszekcsőnél egy víz alatti homokpad kifogott egy PT-76-os kétéltű felderítő harckocsin . Felhasalt a homokpadra és a két vízsugár hajtása már félig a levegőbe nyomta a vizet a lánctalpak meg a laza vizes homokban csak kaparásztak . Az átkelő komp motoros hajója húzta le róla egy fél órás akcióval .
Ezt szerintem már lebeszéltük , hogy egy személyautóba beépített vízbontó készülékkel nem lehet annyi hidrogént előállítani ami elég lenne a motor folyamatos működéséhez .
hááát , ez olyan mint a dongó esete : "Az aerodinamika törvényei szerint a dongó nem repülhetne. Ő viszont ezt nem tudja, és egyszerűen csak repül"
De a somogybabodiak is sokan nevetnek ezen a vasaikkal mert ők is olyan helyeken mentek amik hivatalosan nincsenek is programba nem kis tócsákba az alakított vasakkal , mégis kijöttek onnan , és nem vontatva , Tovább megyek , az új kiadású !!"hosszú"!! jeep wrangler is felült a dombtetőn, csak épp erős volt a gép és jó volt az alváz lemezelése (nem milis acél meg dísz fellépő , hanem masszív cső mint a régi fűtésrendszerek vascsövei ... Na azok szépen eltolták azt ami útban volt különösebb erőlködés nélkül és a wrangler ment tovább mint aki jól végezte dolgát , konklúzió : 1 dolog mi van leírva , meg egy másik mi végrehajtható gyakorlatban, és a kettő nem mindig fedi egymást :)
Sokkal okosabb nem lettem tőle (na persze ennél okosabb már nemigen lehetnék :) ), de több baj is van vele:
1./
Nem is vízzel megy, hanem H20-al, ami nem tudom mi, de a víz H2O :)
2./ Látványosan iszik a tiszta csapvízből, de aztán a folyó zavaros vizét "tankolja".
3./ Hozzákever valami titokzatos fehér port, ami mi? Talán só, hogy működjön a vízbontósdi?
De komolyra fordítva:
Azt még csak elhiszem, hogy a korábban, máshol elbontott vízből származó hidrogént - mondjuk napelemekkel táplálva - lehűtik, komprimálják, tartályokba töltik, kiszállítják a felhasználókhoz, és ott átfejtik a kocsik tartályába. Bár amennyire tudom ma még zömében orosz gázból állítják elő a hidrogént ipari méretekben - ami rögtön ad egy kis "bukét" a ződ energiának - de ne legyünk ennyire földhözragadtak, igazad van.
Hogyha mindezt végigcsinálják, még működhet is.
Hogy ilyenkor a károsanyag kibocsájtást csak áthelyeztük az autóból a gyártó, kiszolgáló, stb. területre az OK, azt csinálják a villanyos kocsik is.
A paraszt segge alatti villnyautó OTT nem szennyez, nem bocsájt ki CO2-t, (talán) igaz - de mi van az erőművi oldallal (meg a hibridekkel)?
Én persze nem akarok egy ilyen hidrogénes gépezetet a fenekem alá egyenlőre, de elhiszem, hogy van rá jelentkező.
Hogy ez mitől lenne ződ, azt el se tudom képzelni. Azt se, hogy mitől lenne ez energetikailag kedvezőbb, mint ha csak simán a gázzal (metán) menne a kocsi - busz? Mert olyan már van, legalább 50 éve. Kiforrott technológiával, valóban széria-éretten.
Jó, csak szakszervizek piszkálhatják, nem parkolhatsz vele akárhol, mondjuk egy mélygarázsban biztos nem, de ettől még lehet életképesnek nevezni. Valami gond azért itt is van, mert ha akkora üzlet lenne - mára már csak ilyen kocsiknak szabadna lenni, és ettől azért fényévekre vagyunk. Mert ezelőttig az orosz gáz szinte ingyen volt. Már nem nekünk persze, de az országnak filléres cucc volt. Ma persze más a jányka fekvése.
De,
hogy ezt a hajtógáz hidrogént, "online", ott a helyszínen, a motortól 10 centire állítsa elő valaki, olyan mennyiségben, hogy azzal a motor üzemelhessen - hát azt kötve hiszem.
Ahogy a Biblia írja:
Oroszlán csak oroszlántól születik!
A példánkra: X energiával felbontjuk a vizet hidrogénre és oxigénre. OK,
Azon nyomban elégetjük, és vizet kapunk, meg energiát.
Mennyit is? Ha X-et, akkor 100 %-os hatásfokkal dolgoztunk. Ami elég esélytelen, mert veszteség mindig fellép.
De ezen is lendüljünk túl, ma nagyvonalú vagyok.
Akkor már csak egyetlen kérdés marad:
Mi a francra jó ez az ide-oda alakítgatás?
Miért nem azzal a kiindulási X energiával hajtjuk a járművünket?
Minek ez a macera?
Vagy másként: milyen energiával bontja a vizet a pali motorja? Ha azt mondja, hogy a motor generátorával (dinamójával), akkor megkarmolom magam!
Mert akkor a víz létrejöttekor több energiának kellene keletkezni, mint amennyit befektettünk a bontásba. Merugye a motor hajtása is energia zabáló...
Itt már azért visít bennem az elfuserált mérnök...
Új Kína Hírügynökség: Az árulás szele hinti el a kapitalizmus zsizsikjeit a magyar pusztákon. A magyar kormány tízezer Trabant kocsival segíti az amerikai imperialistákat. A Trabant a legmodernebb típusú járművek közé tartozik, motorja két ütemben sűríti össze működését, melyet a korszerűtlenebb típusok csak négy ütemben tudnak megoldani, vastag páncélzata szárazföldi és vízi harcra egyaránt alkalmassá teszi. Nagykövetségünk kérte: a dudákat úgy alakítsák át, hogy gombnyomásra Mao Ce-tung-idézeteket tülköljön. A magyar hatóságok megtagadták ezt a kérést, nincs tehát semmi csodálatos abban, hogy vörösgárdistáink megtorlásul a pekingi magyar boltban összekeverték a piros paprikát a hintőporral.
Miki ! Egy 6x6-os URAL teherautó egy méteres iszapon sem megy keresztül mert a merev tengelyei megakasszák ! A 12x12-es orosz is csak fél méteres sárban küzdi át magát ! A T-72 is beragad lánctalppal 1 méteren !