A vezérműszíj és társai cseréje 120 ezer km-nél vagy 5 évnél esedékes. Sokan javasolják a korábbi cserét. Ha szakad, akkor nagy kárt tud okozni. A gyári szíj, görgő és vízpumpa volt 65 ezer Ft. Ami hűzós volt, az a toronycsapágy (valamivel több mint 20 ezer Ft volt darabja), a gyertya 2.000 Ft alatt van/db, Elf olajat 7.800 Ft-ért lehet rendelni az interneten. Egyébként totál szét lett bontva az autó eleje, még az ablaktörlő motort is le kellett szerelni. Szóval izgi volt, így darabokban látni az autót. Összességében nem volt olcsó mulatság, de mivel sokáig szeretném még használni, így áldozni kellett rá.
Elvégeztettem az első nagyszervizt az autómon 32 hónapos korában, közel 108 ezer km megtétele után. Cseréltettem olajat, pollenszűrőt, gyertyát, görgőket, vezérműszíjat, fék- és hűtőfolyadékot, vízpumpát és toronycsapágyat. A gyertyák 50 ezer km után elég gázosak voltak, a görgőkön is látszott a használat, a szíjak nem voltak vészesek, a vízpumpa kicsit vízköves volt, a pollenszűrő pedig undorító. Ez utóbbit ezentúl 15 ezrenként fogom cseréltetni.
Az első ablaktörlőim 22 hónapot és 74 ezer km-t bírtak, így nem bánom, hogy 12 ezer Ft-ot fizettem korábban értük.
A GE izzók 54 ezer km-t bírtak (16 hónap), ez kb. 780 órát jelent. A korábbi Osram is kb. eddig világított. Most erősített GE izzót használok. Jobban világít, kíváncsi vagyok, meddig bírja.
Kidobtam a gyári nyári gumijaimat (Bridgestone B250) 71 ezer km megtétele után.
Nagyon super a link,ez teljesen megfelel,sajnos úgy néz ki kiszerelhetem a Modusból a xenon-t mert a szervek most új torvényt hoztak ki,még a GPS tartót is betiltották az elso szélvédon, meg mindent régi autópálya matricát,wunderbaumot a tukron....stb!Szerencsére a GPS tartót másnapra visszavonták mert,a 3,5 tonna folott dec.-1tol egy elektromos kutyut kell tapasztani az ablakokba úgy ahogy a GPS tartót ,és az 1 osztályú utak folé scannereket szereltek ami megnézi be van e fizetve az útdíj!Szóval most utaznak mindenre,pl a lámpákban minden csak gyári színu és tipusú lehet!Egyszóval szopacs!Szerencsére a Lagunám gyári xenonos csak az izzó meg a trafó nem az,és az én trafóim zavarják a rádiót gyenge vételnél,ha jó a vétel nem hallani semmi zavarást,ezért érdekelt a xenonotok tipusa!Állítólag a Siemens nem gyárt xenont,pedig én is láttam a dobozokra ráírva,de ha jól mukodik akkor miért ne!Dobhatnátok majd egy linket a xenonra is ,vagy az is a martincartól van?
A műanyag pucust Tix már beépítette fényképezés nélkül:( Nekem semmi zavarás nincs a rádió adásba.. sőt ugye nekem van egy kiegészítő kütyüm is developertől amivel az mp3-at is tudom hallgani penről és ott sem zavar semmi. Márkája szerint Siemens és 29900 volt a szett, persze forintba és a pucus volt 5000 pénz. Megmondom őszintén kicsit szívtam a fogam, de végül is beszélgettem másokkal és jó vétel volt, mivel van rá 3 év garancia, ennyiért nem lehet ilyet máshol kapni.
no fene,nem lehetne errol a muanyag cuccosról valami linket vagy képet feldobni?Illetve érdekelne az is hogy zavarja e a rádiót-nálam észreveheto volt a gyengébb vételnél a súgás,ha kikapcsoltam nem súgott-illetve a márkája nis a xenonnak, és mennyiért ! érdekelne komolyan!
kodben tényleg szuperul látni vele,kodlámpa nem is kellett!
nem volt késő a válasz még. Viszont megvan a szett és lehetett hozzá kapni - ugyan 5000 Ft - műanyag pucust, így ha nem is simán de bent van a kocsiba szombat óta. Szóval szombat óta én is vakítom a tisztes autós társadalmat:)))
Eddigi tapasztalataim alapján jobban lehet vele látni, de ami sokkal fontosabb, hogy ködben sokkal jobban lehet menni vele. Amire még kíváncsi leszek, hogy esőben milyen lesz.....
Bocsesz a késoi válaszért a cégben volt a másik laptopom,és mi tegnap nem dolgoztunk!Van pár képem,kellett csinálnom 2 muanyag cuccost amivel odaszorítom az izzót a helyére-ezek az ablakosok által használlt ,párkány vízszintbeállítására való lapokból lettek kivágva!
Az izzó hátsó takaróját,egy ilyen fúróval vágtam ki!
Most hogy taglaltuk a lagunaclub-ban a lendkerék problémát,érdekes lenne megtudnom a Moduson,amikor leállítom vagy indítom a motort eléggé beremeg a kocsi,alapjárat-minden sima nem ráz,nálatok mi a jelenség?Illetve kis vagy alapgázon indulásnál, szintén eléggé észerveheto !
Dehogynem! Már tegnap délután meg is kaptam! Írtam nekik, másnap felhívtak, hogy melyik boltjukba vigyék.
Utángyártott, egy nagyon kicsivel sötétebb árnyalatú, mint az eredeti. Nem is tudtam, hogy van nálunk AutoKelly, ráadásul útba is esik. Egy régebbi autósbolt alakult át.
Itt csak a gyári van, ami majdnem 10000 Ft! Ennyiért komplett hátsó lámpát kapni! Kicsit sokallom, ezért keresek utángyártottat, karambolost. Állítólag utánygártott csak tükörrel együtt van. Amúgy köszi! Ez a közel 3500 Ft mégiscsak barátságosabb! Autokelly tudtommal nincs nálunk.
Na ezzel van tapasztalatom!lagunán gondoltam hogy kicserélem,mivel letort koccanáskor a sarka a 2 elsonek!Gyári horror áron van,mondom akkor jojjon utángyártott a nyegyedéért!Megjott anyaga is gagyi szinte sehol nem ul van ahol 1cm a difi,szóval nem egy szuper megoldás,viszont a semminél ,vagy nagyon repedtnél sokkal jobb!
Nem dobfékbetétet,sajnos. Ha benézel a kerékjáratban akkor egy fekete műanyagot látsz és nem kasznit, na az a dobbetét. sajnos csak gyárit találok, az első kerékjáratban két darabra van osztva az egész, nekem csak az eleje kellene, de a Renault 16000 ft adja darabját. No ezért keresek utángyártottat.
jó éjt. A turbó nem rossz gondolat, de ez egy sima 1.6 modus a mobile.de-ről. Azt hiszem fel kell dobni a kérdést egy másik topikban. Furdal a kiváncsiság, hogy ez miért más mint az enyém, vagy amit eddig láttam. Nem tud valaki olyan cimet ahol utángyártott dobbetétel lehet venni modushoz? A gyárit elég komoly áron adja a Renault.