Keresés

Részletes keresés

IT88 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 69

Szia,

 

Delfinnel úszásra egyértelműen volt lehetőség, ez nem nyílt vizi dolog, csak egy Punta Cana-hoz közeli állatparkban lévő delfin show részeként lehet részt venni benne, egy nem túl nagy medencében. Arra emlékszem, hogy néhány nappal korábban kellett foglalni időpontot, mert elég sokan szeretnének ilyen élményt szerezni. A foglalást a szállodában működő többféle kirándulásszervezőnél is meg tudjátok tenni.

 

Mi két hét AI ellátás mellett 1000 USD-t vittünk, amiből 7-800 el is ment, pedig nem túl sok kiránduláson voltunk.

 

EUR vs USD, szerintem egyértelműen USD. Azzal bárhol lehet fizetni, átváltás nem szükséges.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: Sporol (68)
Sporol Creative Commons License 2006.11.17 0 0 68

Sziasztok!

 

Köszi a sok hasznos infót és tanácsot!

Ancsa! Mi december 13-án indulunk.

Neckermannal megyünk 2 hétre és Frankfurti átszállással közlekedünk.

Tényleg, az átszállásnál nem kell nagyon tartani attól, hogy elkeveredünk?

Egy-két tájékozódási tanácsot szívesen veszek ez ügyben is tőletek!

A Hotel Carabela-ban fogunk lakni, prospektusban nagyon tetszik!

Ami a fakultatív programokat illeti, én delfinekkel szeretnék lubickolni. Néha azt olvasom van erre lehetőség, néha azt, hogy nem. Szóval?

És még az iránt is érdeklődöm, hogy mennyi költőpénzt célszerű vinni.

Nem akarunk drága ajándékokat, csak 1-2 fakultatív programra befizetni, kicsit látni is. Csak USD jó, vagy lehet EUR is? Illetve bankkártyát mennyire fogadnak el vásárlásra, utazáshoz?

 

Előre is köszönöm:

Ági (Sporol)

Előzmény: ancsa1 (67)
ancsa1 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 67

Szia Sporol!

 

Bár én már 7-8 éve voltam Dominikán, csatlakoznék az előttem szólóhoz, mi sem oltattuk be magunkat és gyógyszert sem szedtünk, nem volt semmi bajunk. (egy kisebb hasmenést leszámitva).

A repülőre szerintem is a nadrág jó, fölülre pedig réteges, alul póló, fölötte pulcsi.

Igy mikor odaértek le tudod venni a pulcsit , mert bizony a meleg páradús levegő az első 10 percben elég kellemetlen, de aztán megszokod.

A fakultativokra (ha akartok mászkálni) érdemes helyi irodát keresni, mert nem kis pénzt lehet megspórolni!

Mikor indultok?

Mi ha minden igaz, dec. 8-án megyünk (újra).

Előzmény: Sporol (64)
IT88 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 66

Szia Smile,

 

melyik hotelben voltatok? Fényképeket is szívesen nézünk :)

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: Smileto (65)
Smileto Creative Commons License 2006.11.11 0 0 65

OLÁ!

 

Mi sajnos ma jöttünk haza Punta Canaról. :( Védőoltás pirula ilyesmi nem kell, mi ettünk, ittunk rendesen, és (eddig) nem lett semmi bajunk. Sztem nem kell fertőzéstől, ilyesmitől tartani, sokkal igényesebb nép, mint az arabok. Pl a saját szememmel láttam, hogy amikor takarították az éttermet, lemosták a székek alját is. Ez még itthon sem jellemző...

 

A másik kérdésedre az odafelé 10, visszafelé 9 óra tényleg elég sok. A mi gépünkön odafelé volt mindenkinek saját monitora új filmekkel, meg mindenféle hülye kis játékkal, azzal el voltunk. Visszafelé meg szerencsénk volt, mert alig lézengtek emberek a repcsin (mindenki két hétre jött) így a hármas üléseken el tudtunk feküdni. Utazni hosszú nadrágban érdemes, a repülőn megy a légkondi. Viszont a gépből kilépve durván megcsap a forróság. Én azért kibírtam azt az egy órát a hotelig farmerban, de persze át is lehet öltözni.

 

Hosszú nadrágot mindenképp érdemes vinni, mert a vacsit elég komolyan veszik, oda illik kiöltözni (nem öltöny nyakkendő, de azért egy vékony inget vigyetek). Persze kaptok vacsorát rövid nadrágban is, de főleg amennyit készülődnek előre kellemetlen ha pont Te nem vagy normálisan felöltözve.

 

Összességében jópofa hely, végig 30 fok ( ja igen a netes előrejelzést ne nézzétek, mert nekünk is írtak mindenféle felhőkről meg esőről és végig jó idő volt), barátságos helyiek ( a szállodán belül persze) akik az arabokkal ellentétben nem nyújtogatják a tenyerüket minden egyes mosoly után. Finom koktélok, finom ételek. Fehér homok, pálmafák, meg minden féle ilyesmi jók.

 

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, még frissek az élmények.

 

Üdv,

Smile 

Előzmény: Sporol (64)
Sporol Creative Commons License 2006.11.07 0 0 64

Sziasztok!

Mi a Karácsonyt töltjük Dominikán, Punta Cana-n.

2 kérdésem lenne:

1.) Kell-e valamilyen óvintézkedés, azaz védőoltás, pirula, ilyesmi? Tudom, hogy kötelező nincs, csak javasolt, de tud-e valaki fertőzésről, van-e ilyen ismerős, ilyen tapasztalat?

2.) Hogy lehet kibírni illetve túlélni a tizenx óra repülést? Mit javasoltok, hogyan töltsük, mivel üssük el az időt? Miben érdemes menni egyáltalán, vagy a repülőn át tudunk-e öltözni téliből nyáriba?

Légyszi segítsetek nekem ebben!

Köszi!

IT88 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 63

Nagyon szuper nyaralást (vagy inkább telelést?) kívánon nektek és várjuk a beszámolótokat, illetve fényképeket.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: spica (62)
spica Creative Commons License 2006.11.07 0 0 62

Szia!

 

Sokat segítettél, úgyhogy tényleg nagyon köszönöm.

Mi inkább olyan nyaralásra vágyunk, ami nem zárul annyira ránk, tehát mondjuk több mindent is tudunk csinálni, mint strandolni, és a delfinúszás is egy szempont, meg Mauritiuson januárban, amikor mi tervezünk menni, állítólag szuper az idő, úgyhogy szerintem döntöttünk :)

Tényleg nagyon köszi!!!

 

Spica

Előzmény: IT88 (61)
IT88 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 61

Szia,

 

Nos, nehéz lenne dönteni a két úticél közül, mert mindkettőt más miatt lehet szeretni. Mi júliusban voltunk Dominikán, de annyira meleg volt, hogy sokszor nem volt kedvünk kirándulni (igaz volt egy pár nap taxis és buszos sztrájk is, ami miatt sok programot visszamondtak). Ezzel együtt az egész nyaralás gyönyörű volt és ha tehetem, akkor mindenképpen szeretnék visszamenni a Karib térségbe, ha nem is éppen Dominikára.

 

Mauritiusion szeptemerben voltunk, ami ugye nem a legmelegebb időszak arrafelé. Viszont szuper az idő a kirándulásokra és túrázásokra, és temérdek természei látnivalót kínál a sziget. Őszintén szólva nekem kicsit hiányzott a kánikula, ha nem is a dominikai 34-36°, de legalább egy 29-30°-os levegő és legalább 28° tenger. Ezzel együtt viszont bármikor, bármelyik hónapban visszamennék Mauritiusra.

 

Tudom, hogy ezzel most nem sokat segítettem, de végül is ezt úgyis Nektek kell eldönteni. Ha mégis mondanom kellene valamit, akkor az Mauritius lenne.

 

DOminikán nem találkoztam nyílt vízi delfin úszással, csak egy állatparkban volt rá lehetőség medencében kipróbálni.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: spica (60)
spica Creative Commons License 2006.10.31 0 0 60

Sziasztok!

 

Segítsetek lszi: két uticél között hezitálunk: Dominika vs. Mauritius. Ti melyiket ajánljátok?

Nem tudjátok, hogy Dominikán pl. van -e delfinúszás (csak az óceánban...)

 

Köszi előre is!

IT88 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 59

Szia Gertud,

 

A turistakártyát még a repülőgépen megkaptuk a leszállás előtt, így még ki is tudtuk tölteni.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: gertrud84 (58)
gertrud84 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 58

Sziasztok!

 

Él még ez a topic? Májusban megyünk a párommal a Dominikai Köztársaságba két hétre. A beutazással kapcsolatban szereték megtudni néhány dolgot. Mi angliából megyünk, de magyar útlevéllel. Az oké, hogy vízumra nincs szükség, de a turistakártyát meg tudom venni a reptéren? Mennyibe kerül? Sokat szórakoznak a reptéren? Mi az északi partra megyünk, mert itt nagyon dícsérték, de a fórumon azt olvastam, hogy a déli jobb választás lett volna. Milyen az idő ott májusban, volt valaki akkor? Milyen programok vannak, mennyibe kerülnek?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: gertrud

bluevic Creative Commons License 2005.10.25 0 0 57
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy milyen a hőmérséklet egész évben? Januárban pl hány fok van stb?
Szeretnénk egy nagyot pihenni, tengerpart, napsütés. dominika?:)
IT88 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 56

Szia BÉva,

 

a Punta Cana - Santo Domingó út kb. 4 óra hossza egy irányban, tehát oda vissza min. 8 óra. Mi csak Baya Hibe-ig mentünk Punta Cana-ból, de az alapján szerintem a 4 órás út akár 5 óra is lehet.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: BÉva (55)
BÉva Creative Commons License 2005.09.26 0 0 55

Sziasztok,

meg tudja valaki mondani, hogy Punta Cana és Puerto Plata, Santa Domingo és Puerto Plata hány órás autó-, busz- utazási időbe telik?

 

doryka77 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 54
Szia IT88,

már nem emlékszem melyik szobában voltunk, de a koordinátái körülbelül azonosak az általad leírtakkal.
Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy valóban meseszép tengerpartja van, de ha ez a fő szempont + a pihi, sütkérezés --> akkor inkább Maldív-szigetek....
Mivel az aktív pihenés híve vagyok, tehát nem a tengerparton fekvő, köldöknézegetős... legközelebb inkább Ázsia. Azon belül aztán lehet Indonézia, Thaiföld, stb..
Igaz a repjegy egy kicsit húzós, de ha már ott vagy nem kell a pénzt számolgatni és azon aggódni hogy mikor mire lesz elég.
Mert azért ha megnézzük egy Saona, Samana, egyéb kirándulások árát Dominikán, hááát..... 1 kirándulás árából vígan kifizetsz 1 hét szállást + kaját /persze nem all incl/ pl. Balin. És a tengerpart ott is van olyan szép!


Előzmény: IT88 (53)
IT88 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 53

Szia Doryka77,

 

Már-már gyanúsan megegyezik a véleményünk!! :))

Esetleg emlékszel még melyik szobában voltatok? Mi a 447-ben voltunk, ami kb. pont félúton volt a part és a főépület között, talán egy kicsit közelebb a parthoz.

A kirándulások valóban elég drágák, de a választékot nem találtuk olyan vészesnek, csak hát a sztrájk miatt szinte mindegyik meghiúsult (Saona és Manati park azért megvolt). Ennek ellenére azért jól elvoltunk az édes semmittevésben a parton.

A szállodán kívüli világ viszont meglehetősen megdöbbentő volt. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy volt lehetőségem eljutni oda, meglátni és kicsit talán megérezni a karibi hangulatot, de Dominikára tényleg meggondolnám, hogy visszamenjek.

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: doryka77 (52)
doryka77 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 52
Szia,
2 éve mi is a Bavaro Princessben voltunk. Nagyon aranyos szálloda, mikor eljöttünk akkor kezdték felújítani a szobákat/bungikat.
A kedvencem azok az aranyos kis utasszállító kocsik amivel a kertben cipeltek...:-)
Ja, és isteni pizzát csináltak, esküszöm lekörözték az olaszokat.

A szállodára semmi negatív dolgot nem tudok mondani, viszont Dominika az egyetlen hely talán az eddigi nyaralásaink közül, ahol az általunk eltöltött 2 hét éppen elég volt, sőt...
Bevallom őszintén, hogy oda vágyom vissza a legkevésbé.
A kirándulási lehetőségek elég korlátozottak, és ha privát úton szervezed, akkor is nagyon-nagyon drágák.
Viszont ha valaki csak pihizni és egész nap a tengerparton sütkérezni szeretne, akkor ezt a helyet neki találták ki!
Előzmény: IT88 (51)
IT88 Creative Commons License 2005.08.10 0 0 51

Sziasztok,

 

Crx-ék után mi júliusban jártunk Dominikán, szintén Punta Cana volt a célpont, de két (vagy három) hotellal odébb laktunk, a Bavaro Princess-ben.

Természetesen "elzarándokoltunk" Crx-ék szállodájához is a parton.

 

Hurrikánnal hál' istennek nem akadtunk össze, de volt helyette taxis és buszos sztrájk, ami jónéhány kirándulási tervünket meghiúsította. Sajnos útleírás még nincs, de néhány kép azért található a http://photos.yahoo.com/zbartha címen.

 

Kérdésre természetesen szívesen válaszolok!

 

Üdv.:

 

IT88

crx Creative Commons License 2005.07.04 0 0 50

doryka77,

igen, az ilyen az kellemes élmény, én is tapasztaltram korábban hasonlót, a Chavonnál Michael Friedel is ebből a szögből fényképezett :-))

Előzmény: doryka77 (49)
doryka77 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 49
Szia, megnéztem a fényképeidet. Jót mosolyogtam , mert 3 éve pontosan ezt az útvonalat jártuk be, ugyanezekkel a kirándulásokkal, stb. Volt olyan kép pl. az Altos de Chavon-nál amit ugyanabból a szögből is fényképeztük :-))
Jó volt egyet nosztalgiázni.....
Előzmény: crx (48)
crx Creative Commons License 2005.07.01 0 0 48

Halihó,

bár a fórum nem pörög hasznos infóval állhatok elő. 2005. júniusában voltunk Punta Cana-n az LTI Beach resort-ban, nos...

 

Képek:

http://community.webshots.com/user/crxcar2

 

Útleírás, élménybeszámoló:

http://crxcar.uw.hu/index.html

 

Kérdések esetén: malongo@index.hu illetve a cím most változik talán malongo@vipmail.hu -ra, ha az indexen jól olvastam.

(Ez utóbbi kb 1 hét múlva lesz kész és fent a honlapomon.)

 

IT88 kollega, izgultok már 5 nappal az indulás előtt? felraktam újabb képeket a lapra, fusd át 7végén, ha van időd rá...

 

Sziasztok,

Crx

crx Creative Commons License 2005.06.23 0 0 47

Hali,

tegnap megjöttünk Dominikáról (Punta Cana), ha felkerültek a képek és infó a  netre, akkor belinkelem ide. Addig is ha valakinek van kérdése, akkor írjon a malongo@index.hu -ra.

 

Aug-szept tényleg hurrikános időszak. Ezt mondták ott is. A nyomait meg láttuk ledölt házak, hidak és autoutak formájában. 4 éve volt egy nagyon erős hurrikán arra, de évente van ott ekkor kisebbek, de ezt előre tudni nem lehet.

Sztem októberre told el az időpontot, de nem akarlak lebeszélni sem.

 

Crx

Előzmény: compot (46)
compot Creative Commons License 2005.06.23 0 0 46

Sziasztok!

 

Szeptember elejen terveztem Dominikára utazni, de egy kicsit utána olvasva azt hallottam, hogy ez különösen hurrikán veszélyes időszak.

Nem tudtok többet erről?

IT88 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 45

Igen, igen, igen ... vannak bizoyn akiket minden részlet és kép érdekel :-)

 

IT88

Előzmény: crx (44)
crx Creative Commons License 2005.06.09 0 0 44

Szia,

Megnéztem őket, köszi jól esett.

 

Éjjel indulunk és ha visszaértünk majd teszek fel képeket, meg írok beszámolót is, talán hasznos lesz azoknak akik érdeklődnek...

 

crx

Előzmény: Amazon (43)
Amazon Creative Commons License 2005.05.05 0 0 43

Szia!

 

Én voltam Maldívon is.

Olyan szép vízalatti világra ne számítsatok. És nem is lehet az egészet összehasonlítani.

 

De: a tenger itt is gyönyörű. Kirándulásokat lehet tenni a szigeten bellül. Santo Domingo nekem tetszett.  Ha tanácsolhatom, akkor a délkeleti-déli partszakaszt célozzátok meg.

 

Képek: http://fototar.origo.hu/pages/albumlist/albumview.jsp?id=717488

 

Remélem jó lesz a link.

 

Ildikó

Előzmény: crx (42)
crx Creative Commons License 2005.05.04 0 0 42

Sziasztok,

most gondolkozunk ezen a helyen. Érdekes 2x szer voltunk maldívon és mind2x a winairrel, teljesen korrektek. Most megint náluk talána  leglcsóbb az út...

Kár h ez a fórum nem pörörg úgy mint a maldív...

crx

Gabó45 Creative Commons License 2005.04.13 0 0 41

Sziasztok!

Már azt hittem nincs is Dominika topik, olyan régen volt az utolsó hozzászólás!

Az idén  ide szeretnénk menni, nagyon jó akciókat találtam a Winair irodánál, bécsi indulásal. Örülnék, ha többen lennénk itt, aki volt már ott vagy oda utazna, légyszi írjon.

Gabi

balidog Creative Commons License 2005.01.26 0 0 40
Sajnos mi nem voltunk a vízesésnél, de nem is láttunk ilyen programot, pedig szivesen megnéztük volna.
Előzmény: dijoni (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!