Keresés

Részletes keresés

mgpeniso Creative Commons License 2018.08.30 0 0 14999

uroprob2!

Az orvosok közül, akiket írtál melyikekhez jártál? címem publikus, ott is válaszolhatsz.

Ricciardo Creative Commons License 2018.08.30 0 0 14998

Hűvös reggeleken minél rövidebb ideig legyetek kint. Én egy óra kint tartózkodás után (reggel fél 6-től fél 7-ig) eléggé megb.sztam a mellékherém. Szóval óvatosan, ti ne járjatok így. Nálunk egykettő elszaporodik amiből amúgy is van elég.

KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.30 0 0 14997

8 éve volt. Fene se emlékszik már rá.

Előzmény: uroprob2 (14996)
uroprob2 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 14996

milyen AB-t szedtél vele együtt és milyen bakira?

Előzmény: KILGORE TROUT (14994)
uroprob2 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 14995

Ejsk után és nap végén erősebb.

Vizelèsre enyhül. Ha sokat iszok és pisilek, akkor jobb.

Előzmény: Törölt nick (14993)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14994

Szerintem a kettő együtt fog szép lassú javulást hozni ha ezek segítenek. Nekem hónapok voltak!

Előzmény: uroprob2 (14992)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14993

Neked mikor van hugycsőégésed? Mármint csak ugy spontán vagy ejak után? Ill mennyi ideig tart átlagban?

Előzmény: uroprob2 (14992)
uroprob2 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14992

Omnicot szedem 5 napja, most mást nem.

Húgycsö égés nem javult semmit, és úgy általában sem lett sokkal másabb vagy jobb a helyzet. 

Doki szerint az AB kúrában fog sokat segíteni. Igaz lehet ez?

Előzmény: KILGORE TROUT (14977)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14991

Nem tudom az almaecet e vagy a iso de a nyelvemen a feheres lepedek is szinte teljesen eltunt.Ejak utani eges is gyengebb,hamarabb elmulik.Sztm ez helyrepakol,kerdes hogy meddig ugyanis ezt nem szabad orrba szajba szedni!

Előzmény: Törölt nick (14990)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14990

Fájdalmaim(gát) minimalizálódtak, sőt az ülést is jobban bírom.Ugy összességében jobban érzem magam odalent.

Előzmény: KILGORE TROUT (14989)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14989

Min segített neked? Min okozott javulást?

Előzmény: Törölt nick (14988)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.29 0 0 14988

Sziasztok!

Sajat magam vettem kezelésbe a dolgokat, és úgy néz ki, egyenlőre működik a dolog. 2,5 héttel ezelőtt Isoprinosin kurába fogtam, ill. almaecetet fogyasztok (reggelente) mellette! Ezt az immunerősítőt csakis orvos irhatja fel. Speciel bőrgyógyász által jutottam hozzá. Soha semmitől nem javultam ennyit mint az említett cucctól. Kérdés az, milesz ha befejezem. Azt bizonyára tudom, hogy az étkezésemen változtatnom kell mert konyhamalac modjára eszem, és nem tul sok zöldség ill gyümölcsöt. Szinte ki vagyok cserélve napok óta, ugy érzem. Kb bő egy hét után kezdtem érezni javulást. Fogalmam nincs, másnál működik e, de egy próbát megér! Nem olvastam itt, hogy bárki is próbálkozott volna hasonlóva?!

bakon Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14987

Ez az utolso mondatod rám is illik. Ha elmegyek dokihoz és elmondja hogy nincs nagy baj sokkal jobban leszek

Előzmény: KILGORE TROUT (14980)
Ricciardo Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14986

Köszi a választ. Alfa blokkolókat nem próbáltam, de gyull csökkentőt kipróbáltam. Nekem nem jött be, csak a gyomromat vágta haza. De ahány ember annyi féle megoldás fekszik az embereknek, mert nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Lavoix (14976)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14985

Nekem az a gyanúm, hogy civilizációs betegség. Nem hiszem hogy elődeinknél gyakori lett volna, pedig ki voltak téve hidegnek rendesen.

KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14984

Kb egy árban van a Tamsulosin és az Omnic Tocas.

Előzmény: Lavoix (14983)
Lavoix Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14983

Szép. Kismedencei fájdalom szindróma! Igen, nálam ez a hipotermikus tünet mindig a lábszáron kezdődik. Ez valahogy az energia- és hőháztartással függhet össze. De erre nincs teoretikus magyarázat abban az esetben ha nem keringési problémáról van szó. Én ezt mindig a zsírréteg hiányára fogtam de biztos nem az az oka.

A Tamsulosin tényleg egy jó gyógyszer. Kevés a mellékhatása és azok is jól tolerálhatók. De azt hiszem, hogy az Omnic Tocas elég drága, más gyártók generikus változata olcsóbb.

yossarian73 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14982

Ez az általad említett ún. "jellegzetes fázós, borzongós érzés" ma köszöntött be a Kárpát-medencébe...:):) Én ezt a fekvőhelyzettől felerősödést mindig napközben tapasztalom, 8 éve nem tudok sajnos semmit pihenni. Ha tele hassal történik, azt megértem, de éjjel meg tudok rendesen aludni.

Mindenki szinte egybehangzóan mondja, hogy nem sokat segítenek a gyógyszerek, meg a szokványos terápiák, ezért is említettem nemrég a neuropátiát, amit már több orvostól is hallottam olyan esetekben, amikor nincs más oka az elhúzódó betegségnek, azaz egyszerűen megtanulja az idegrendszer (agy) a fájdalmat, és naponta lejátssza újra meg újra.  Valaki kérte már neurológus véleményét krónikus prosztatagyulladásban?

KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14981

Próbáld meg, hogy ilyenkor jól betakarod a derekadat, lábadat és az előbb leírt fekvő helyzetet veszed fel (én gátfutó póznak hívom).

Előzmény: yossarian73 (14979)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14980

Lavoix! Igen szedem az Omnic Tocast. Cca 6-7 éve. Odafigyeléssel szinte tünetmentes. Többször próbáltam leállni vele, mert frusztrált, hogy folyamatosan gyógyszert szedjek és félek a hozzászokástól, vagy hogy idővel hatástalan legyen. Változó hogy milyen gyorsan, de változó erősségű visszaesés volt mindig a jutalom ha abbahagytam. Volt hogy egy hét után, volt hogy 3 hét után jelentkezett. Ha újra elkezdtem szedni gatyába rázott. Szóval oda vissza próba megvolt vele. Ha visszaesés van, akkor Voltaren kúp 3-5 napig esténként, napközben valami más pl Aflamin Rapid eddig mindig segített.

A szinten tartás nálam Prostazyn 2x1, Omnic Tocas 1x1, szex inkább ritkábban, mint gyakrabban és nagyon vigyázni a hideggel. Melegen tartani a lábamat és a derekamat. Azóta nem tudok szandált hordani, cipőt titokzoknival. Rövid nadrág csak eszement melegben. Átrendezte az életemet ....

A visszaesés leginkább stresszes időszakban van. A combok belső izmai ilyenkor mindig feszültek. Sokat segít az izmok lazító masszírozása, nyújtása. Összefüggést érzek a derék állapotával is. Azt is erősíteni, edzeni, nyújtani kell. Bevált egy gátfutáshoz hasonló aszimmetrikus hason fekvő póz, ami alvás közben lazít és nyújt. Hol az egyik lábbal, hogy a másik lábbal felhúzva. Forró vizes zuhany és utána usgyi a meleg ágyba van amikor percek alatt rendbe tesz. A javulást segíti a meleg az biztos. Ha gázosabb a helyzet, akkor a fürdés után még a pizsamára felhúzok egy tréning nadrágot is. Volt hogy melegítő párnát tettem a derekam alá.

Nem emlékszem, hogy olvastam volna itt de nekem mindig együtt jár a visszaesés egy jellegzetes fázós, borzongós érzéssel. Mintha a hőérzetemet hazavágná ilyenkor. Elképesztően zavar a hideg és fázom folyamatosan, miközben a testhőmérséklet némileg csökken az átlagoshoz képest.

Ha visszaesés volt, akkor többször volt hogy rohantam orvoshoz, hogy hátha most nyakon lehet csípni a bacit. Hiába. Megkínoztak feleslegesen. Van olyan mintavétel, ami után 3-4 nap pokoli az élet ... Volt mintavétel mindenből, mindenhonnan, teljes panel mindenre. Mindig negatív minden. Meszesedés van, de a mérete elvileg normális. PSA normális.

Ja és hogy mennyire összefügg a gondolatokkal, amint bejelentkezek az online foglalási rendszerbe és sikerül közeli időpontot foglalnom egy megbízható orvoshoz jobban kezdek lenni. Mindig! Ez nem vicc! Ha eljutok a dokihoz és megnyugtat hogy nincs nagy gáz, akkor megint még jobban leszek.

Előzmény: Lavoix (14978)
yossarian73 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14979

Ti ismeritek ezt a tünetet, hogy napközben nem csak ülés, hanem fekvő helyzettől (délutáni szieszta) is felerősödik az alhasi fájdalom és a vizelési inger?!?Ezt mi okozhatja?

Lavoix Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14978

Igen, un az a hatóanyag. Szeded..? Használ?

Előzmény: KILGORE TROUT (14977)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14977

Lavoix a Tamsulosin az hasonló mint az Omnic Tocas? Hatásosabb?

Lavoix Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14976

De, persze van. Kb. 10 évvel ezelőtt volt az első epizód (leginkább gáttáji fájdalom és vékonyabb vizeltsugár), ami fél évig tartott majd azt követően évekig csendben maradt. Majd később 1-2x előjött de csak hetekre. Aztán sokáig hideg égövben laktam, amit elég jól toleráltam, nem jelentkeztek a tünetek. Azonban idén május óta ismét egy huzamosabb recidiva van. Az augusztusi meleg azonban elég jót tett, elmaradtak a tünetek egyelőre.

Ismert kórokozót soha semmilyen mintából sem tudtak kimutatni, viszont meszesedés van, tehát egyszer lezajlott egy látens, tünetmentes gyulladás. Terápia volt sokféle. Ami korábban javulást eredményezett azok a gyulladáscsökkentők (leginkább a diklofenak) és a Tamsulosin, különösen kombinációban. Először Alfusosint szedtem de annak kifejezettebbek a mellékhatásai, jóllehet hatásosabb, mint a Tamsulosin. Ami még segíteni szokott az a lábmelegítés, autóban ülésfűtés. A sport hatása változó. Homeopátiás szerek nem segítettek, de nem is volt türelmem végigcsinálni a több hónapos kúrákat. Masszázs is volt szorványosan, az is jót tett.

El nem tudom képzelni, hogy az elmúlt századokban miként boldogultak a prosztatagyulladással a férfiak amikor még védekezés sem volt, hatásos gyógyszerek meg mégkevésbé. De talán az immunrendszerük kevésbé volt ennyire szelektív a rosszabb higiénés viszonyok miatt.

Előzmény: Ricciardo (14967)
Lavoix Creative Commons License 2018.08.26 0 0 14975

Talán a gyakori ejakuláció a legjobb megoldás, feltéve ha nincsenek kellemetlen kísérő tünetei (például bármilyen diszkomfort érzés), no meg ha van késztetésed hozzá. A rendszeres masszázs is jó de ahhoz kell egy extra személy (urológus, stb.), hogy hatékony legyen. Valamint sok az ellentmondás is a gyógymódokat illetően, mert ha sok folyadékot viszel be, az jótékony a kórokozók kimosása ellen, ugyanakkor növeli az ondó térfogatát is, azaz jobban pang..

Előzmény: uroprob2 (14966)
Ricciardo Creative Commons License 2018.08.25 0 0 14974
En pl ezekre nem szoktam figyelni, sot, amikor ilyen rizikos dolgokat eszem ami bakterium olo, de viszont a gyomromnak nem tetszik, sokkal jobban vagyok. Fokhagyma, voroshagyma (ezt van hogy ecettel) na ezek utan masnap sokkal egeszsegesebbnek, energikusabbnak erzem magam. Viszont ezeket tobbszor kell enni hogy jobban legyen az ember, bar ezeket az emberek 90%a nem szereti. Persze akinek kronikus emesztorendszeri problemai vannak az vigyazzon arra mit eszik, mert nem biztos hogy segiteni fog. Meg allandoan azzal jonnek hogy az alkohol ront a helyzeten. Sortol en se vagyok jobban, sot... De hetente kb 3deci vorosbor neha jot tud tenni.
Előzmény: arpdsz (14973)
arpdsz Creative Commons License 2018.08.24 0 0 14973

Ha figyeltek a savasító ételek kerülésére, akkor gyorsan javul a szervezet. Én az IC-m kapcsán tapasztaltam meg ezt. Fehér csokit nyugodtan lehet enni, az pl nem savasít.

Előzmény: nonnnnó (14969)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2018.08.24 0 0 14972

Teljesen egyet értek veled! Volt időm a 8 év alatt kitapasztalni ... Ha más bajom előjön és arra koncentrálok akkor szinte el is felejtem ezt a bajt és szinte panaszmentes vagyok. Sajnos azt kell mondjam, ha nincs panaszom és eszembe jut itt beleolvasni és megnézni ki mit írt, szinte biztos szarabbul leszek! Ha más mondja el se hinném :D A másik hogy ha belehúzok és nekiállok csokit csokival enni szinte biztos hogy hamarosan erős visszaesés jön. Kódolva van.

Előzmény: nonnnnó (14971)
nonnnnó Creative Commons License 2018.08.24 0 0 14971

Egyetértek! Ha nincs az epekövem, talán soha nem hittem volna el, hogy az egészséges táplálkozás a prosztatára is milyen hatással van.  Hagyni kell a szervezetet dolgozni, nem kell az urológusokhoz futkozni, mert @art sem érnek! Azon véleményeknek is igazat adok, hogy fejben is rendet kell rakni, amikor az epém fájt, soha nem fájt a prosztatám, mert nem azzal foglalkoztam, ha a fogam fájt szintén ugyanúgy nem fájt a prosztata. Az évek alatt szinte kódolva van a szervezetbe a fájdalom, ami szinte berögződik belénk és nem tudunk gyógyulni.

Előzmény: Ricciardo (14970)
Ricciardo Creative Commons License 2018.08.24 0 0 14970

Eszembe jutott erről, hogy éhesen még napközben is rosszabbul szoktam lenni, de amikor ebéd után voltam, és jól voltam lakva akkor mindig enyhülés következett be. Továbbá mióta teljesen elhagytam az édességeket és a cukros italokat, vagyis mióta minimális a cukorbevitelem, azóta nagyon nagy javulás következett be. Az étrendemen is változtattam immáron két éve, nincs olyan nap hogy ne egyek zöldségeket. Az egészséges étrend sokkal többet segít rajtunk, mint hinnénk. Szerintem én ezzel a módszerrel értem el ezt a 95%-os állapotot, ami annyit jelent hogy napközben el is felejtem hogy mi volt, mivel nagyon ritkán kell hogy eszembe jusson hál Istennek.

Előzmény: nonnnnó (14969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!