Már évek óta használok php-t de windows alatt most először.
Az a problémám, hogy a mysql hibaüzeneteit valamiért nem írja ki a PHP. Teljesen elvesznek. Még ha tök hibás query-t is írok be.
Mi lehet az oka
Van az ini-ben egy mysql.trace_mode nevu opcio, ez On-ra van állítva.
akkor feltehetően ezért nem bonyolítottam én sem túl ezt a kérdést:))
tényleg azt kell megfogalmazni, mire kell az email ellenőrzés.
egy boltnál macerás, ha a leendő vásárlónak a regisztráció után még egy újabb ellenőrzésen is át kell esnie (ahol neki kell dolgozni) szvsz. így ott marad még lehetőségként pl. a telefonos kapcsolatfelvétel.
de valóban mindenki azt csinál amit akar:)
Az email-es regisztráció visszaigazálás lehet a nyerő mint már lentebb elhangzott. Az, hogy a user mit ír be az nem számít. Az ő dolga. Egy portálnál nem számít de egy online boltnál mondjuk igen.
Ellenőrizni nem lehet a világ több milliárd email címét. Legfeljeb a konvenciókat, hogy érvényes-e a formátuma.
Ellenőrzés : küldesz egy mailt és ha nem érkezik failure notice a Mailer-Daemon-tól akkor valószínűleg él a cím. Két usernél megteszi de 1.000 fölött?
Ezek szerint nem lehet az email címeket normálisan ellenörizni? A hotmail esetében egyébként már pingelés esetén sem érkezik válasz.(vagyis valóban olyan, mintha nem is létezne. Az AOL-t lehetett pingelni.)
Amennyiben mégis van valamilyen lehetőség emailcím ellenörzésre, akkor írjátok meg légyszi!
Csatlakozok. Code maintainability mindenek felett. Azonkivul az MX rekord ellenorzese sem mindig valik be. Pl. hotmail.com, es aol.com nem fog neked valaszolni, szoval mar kizartal egy rakas usert.
naja, mond ezt majd 5 ev mulva is amikor kitudja hol vannak scriptjeid, es mar nem fersz hozzajuk stb stb :) Persze lehet mondani, hogy, hat az mar nem az en bajom ;) amig otthon, vagy 1 helyre megy a barkacs, addig jo lehet. Mindig az a kerdes, mi a cel, es mire fog ez kelleni, es milyen korulmenyek kozott es mi vanrhato a jovot illetoen. Nem mondtam, hogy az a jo, csak bizonyos esetekbe.
szerintem azért nem kell folyton frissíteni, hiszen nem minden nap vezetnek be új TLD-ket... a létezők listáját meg hamar meg lehet találni és a scriptet frissíteni sem bonyolult...
ja csak sajnos mar regi, van mar 5 karakter hosszu domain vegzodes is:) Megjegyzem felesleges ennyire lemenni, hogy belevenni a "letezo" vegzodeseket, mert csak a szivas van vele, folyton frissitheted. Okosabb technikakkal kell eldonteni valoban user-e a user. Kulde neki mail-t es ha abban levo linkre elmegy, vagy beirja az ott talalhato akarmit vagy egyaltalan reagal ra, azt amit leirsz benne, akkor letezi a user, amugy meg csak azutan lesz valos felhasznalo ha sikeres ezen resze, ha nem torles adott ido utan. De mindenki azt csinal amit akar:) Egy megfelelo regexp boven eleg, peldaul:
if(!ereg("^([a-zA-Z0-9\._-]+)@([a-zA-z0-9]+)([a-zA-z0-9\.-]+)\.([a-z]{2,6})$",$email)) { hiba } else { ok }
Aztan ugyis lehet torni a fejunket, ha elszabadulnak az azsiai karakterek :D)
Ez jónak tűnik. A kettes szintig hibátlanul ellenőriz. Ha magasabb szintű ellenörzést szeretnék akkor kiír egy hibaüzenetet, de az szerintem az ultraweb miatt van.
Warning: getmxrr() has been disabled for security reasons in /ultraweb/....../mail.php on line 90
Nem létező email címeket szeretnék kiszedni egy adatbázisból. Vagyis a host létezését, jobbik esetben a felhasználó létezését is. A tuti azonban valami ehhez hasonló lenne:
Köszi! Ezt a kódot is megtaláltam (nem copyrightos formában), de ez sem az igazi. Egy picit átírtam, hogy teszteljem. Sajnos eredménye nincs a dolognak. Először beírtam egy érvényes freemail-es címet. Eredmény=1, ami azt jelenti, hogy érvényes. Utána egy kamu címet írtam be (lásd a példát). A probléma az, hogy erre is 1 az eredmény. Én szúrtam el valamit, vagy a kódban van a hiba?
<?php
Function email_check($string) {
$mailurl = "([-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+@[-!#$%&\'*+\\/0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+\.".
"[-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+)";
if (eregi($mailurl, $string)) return true;
else return false;
}
A kód copyright-os de gondolom nem nehéz ilyet írni :).
Remélem sikeresen átmegy!
// (c) the regexp strings were written by Benjamin
Function email_check($string) {
$mailurl = "([-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+@[-!#$%&\'*+\\/0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+\.".
"[-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+)";
if (eregi($mailurl, $string)) return true;
else return false;
}
Nekem egy emailcímellenörzőre lenne szükségem. Nem tudna valaki egy kódot másolni a fórumba?(vagy kijavítani a hibát) Találtam egyet, de valami miatt nem müködik:
mint irtam a forum lenyeli a kacsacsoroket, nyito szoveg zaro formajuakat:) Nyito kacsacsor: < formaju. Ha nem volt a short open tag engedelyezve, akkor azt a php fel sem dolgozta, tehat a forrasban ott volt neked, persze ha kivetted volna a header meg a setcookie reszt, hogy ne errorozzon.
Akkor talan probald azt irni amit en. A valami kod elott a file legelso soranak legelso oszlopanal ez legyen:
<?
ob_start();
utana lezarhatod ?> -vel es irodgathatsz meg headereezgethetsz. Latom te se vagy az az olvasos fajta. php.net/header -t azert olvasd el ha mar hasznalod.