Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 1999.07.26 0 0 80
Useless! Itt volnék... Csak nem tartottam érdemesnek szólani.
Két dolog van. Az egyik:
semmi sincsen, ami mindenkinek egyformán tetszik
semmi sincsen, amit mindenki ugyanúgy szeret
ami más, mint az, amit értéknek tartasz
az valaki másnak még érték lehet
szóla Bródy valaha.
Én ezt már nem tudom (nem is akarom) tovább ragozni. A másik: én a tömjénezést sem szeretem. KZs-t szeretem. Sem nem ő a legjobb nő kis hazánkban, sem nem a legokosabb, sem nem a legjobb hangú, sem nem semmi. Egyszerűen csak kihallottam a hangját a többi közül, a szövegek miatt, a zene miatt, a hosszú haj miatt, mittomén mi miatt. És most megveszem valahány új lemezét, elmegyek valahány új koncertjére. De _nem költözöm a lakása elé, hogy megérinthessem a ruhája szegélyét.

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon megörültem ezen topic létrejöttének, de sajna nem elégíti ki igényeimet. Be kellett, hogy lássam: a Tasztal nem az a fórum, ahol KZs-ről beszélgetni lehet. (De ettől még a Tasztal jó asztal!)
Lappa

MarK Creative Commons License 1999.07.26 0 0 78
Jajjaj!
Hát nem volt még elég?! :-)
Az egy dolog, hogy egy véleményt lehetne finomabban is fogalmazni, de akkor is erről az egészről csak az "ízlések és pofonok" jut eszembe...
Kinek mi tetszik.
Szerintem pl. a Szörényi-Bródy szerzőpáros annak idején valóban egyedi és örökzöld dallamokat alkotot, nem véletlenül voltak a csúcson az akkori kortársakkal (LGT, Omega) együtt. Mondom ezt annak ellenére, hogy viszont az István király személy szerint nekem sem tetszik annyira (1-2 daltól eltekintve), mint Sz.-B. többi munkássága. A "zenészmaffia", ha így szó szerint nem is létezik, sejtem, hogy mire gondol Pancho és e tekintetben egyetértek vele. Pl. egy LGT még "elment" a 70-es években (mint fentebb utaltam is rá), de amit most művelnek, az katasztrófális. Méghogy a múltból nem lehet megélni... Useless szemszögével gondolkodva viszont azon gondolkodom, hogy végül is miért baj, ha a múltból élnek? Éljenek, engem nem édekel...
Mondom, sokmindenben igazat adok Uselessnek, de szerintem teljesen feleslegesek az olyan mondatok, hogy pl. "Részvétet nyílvánítok, hogy milyen szegényes zenei világa lehet egy olyan embernek, aki a legnagyszerűbb magyar rock opera szerzőit hallgathatatlannak nevezi." A különbség: neked a legnagyszerűbb, neki nem az... Ennyi.
Vagy: "Azért az még is csak nevetséges, hogy egy olyan ember alkosson véleményt a magyar kultúráról, aki a tehno fórum éllovasa." Azért mert a tecnho fórum éllovasa, attól még joga van véleményt alkotni (gondolom a PTK szerint is :-)). Mondom ezt én, aki hihetetlenül utálja ezt a mai house feelinget (pontosabban inkább azokat, akik ezt is csak divatból kedvelik).
Na mindegy, Useless, remélem azért majd "élőben" szintén megtudjuk vitatni - többek között - ezeket a dolgokat is pénteken a DM Klubban :-). Jöttök a PeCsába a Zephyrrel?

Useless Creative Commons License 1999.07.26 0 0 76
Abban azért egyet kell velem értened kedves Panco, és mindenkinek, hogy a szórakoztatóipart, így a zenét is, egyre inkább elönti a mocsok, a szenny. Amikor a magyar televizíózás nézettségi adatait tönkre vághatja egyetlen Lagzi Lajcsi Dáridó, vagy egy Xena-sorozat, akkor meg kell becsülnünk azokat akik az igazi értékeket próbálják közvetíteni, egyre reménytelenebbül. Nem kell engem kioktatni a téren, hogy a lemezeladási listák számjai "mögé kell nézni", mert önmagában egy szám nem mond semmit. Az azonban elgondodtató, hogy Koncz Zsuzsát a 3+2-vel hasonlítod össze. Ebből aztán végképp nem akarok semilyen következtetést levonni. Örülök, hogy van újságíró ismerősöd. Ő tőle megtudod kérdezni, hogy mit jelent az a szó, hogy "hitelrontás". De én, mint jogi karra járó emberke, is szívesen segítek. A hitelrontás az, amit Te csinálsz ebben a fórumban. Ha azok a kijelentések amiket Te itt tettél, egy zenei szaklapban jelennek meg, minden bizonnyal keresetet lehetne benyújtani hitelrontás címén, hivatkozva a Polgári Törvénykönyv 78§ -ára.

"A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A jóhírnév sérelmét jelenti különösen ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tény állít, híresztel, vagy hamis tényt valós színben tüntet fel."

Olvasgatva a felszólalásaidat Te tényként kezeled azt, hogy Koncz Zsuzsa hamisan énekel. Ez itt a lényeges elem. Az már mellékes lenne a per szempontjából, hogy Te mindvégig lekezelően beszélsz egy 35 éves zenei pályáról, és annak 28 nagylemezéről, bár ezt is érdemes lenne megemlíteni a bíró előtt. Ezt a pert azért nem lehetne megindítani, mert a véleményed itt jelent meg a "nyílvánosság" előtt, és nem újságban. Az internetes nyílvánosság fogalma még nem tisztázott a bírói gyakorlatban, nem is számítva azt, hogy Te ezeket a kijelentéseket "álnév" mögé bújva teszed, így körülbelül egy közteret csúfító falfirkával esik egybe. Ezért van az, hogy a legtöbb, amit tenni lehetne az a kimoderálás. De ez is kétséges, mert mint beleolvasva a kimoderálás feltételeibe ott csak büntetőjogi vonatkozásokat találtam, és amiről itt szó van az polgári jogi ügy.

Egyébként aki azt mondja a Szörényi-Bródy szerzőpárosra, az István a király alkotóira, hogy "hallgathatatlan", aziránt csak őszinte részvétemet tudom kifejezni. Részvétet nyílvánítok, hogy milyen szegényes zenei világa lehet egy olyan embernek, aki a legnagyszerűbb magyar rock opera szerzőit hallgathatatlannak nevezi.

"A kortárs magyar kultúra és Koncz Zsuzsa mégcsak érintőleges viszonyban sincs egymással"- mondotta Ambipotalamusz anno. Azért az még is csak nevetséges, hogy egy olyan ember alkosson véleményt a magyar kultúráról, aki a tehno fórum éllovasa.

Az e heti Story magazinban( Stahl Judit van a címlapon) egy beszélgetést lehet olvasni Kovács Katival. Olvashatunk ebben az interjúban Zsuzsáról is, érdemes megvenni. A horószkóp rovatban pedig megemlítik, hogy Zsuzsa stúdíóba vonult!!!!!! Tényleg lesz új album, már alig várom.

Lappntyú merre jársz??? Úgy hiányzol!!!!!!!

pancho Creative Commons License 1999.07.22 0 0 74
Hello, Useless,

bocs, vagy egy hete nem volt időm benézni ide.
Koncz Zsuzsa koncerten (mivel a stílusért se igazán rajongok) életemben kétszer voltam, egyszer 1989 decemberében a KEK-en (kaptam egy ingyenjegyet egy újságíró ismerősömtől, és elmentünk együtt - neki írnia kellett róla), meg volt egy szabadtéri buli pár éve a Hősök terén (nem miatta vetődtem el arra, de ha már ott voltam, meghallgattam). Meg pár koncertjét láttam TV-ben, meg a Koncert c. filmet, amiben szintén szerepelt, de akkor még én is gyerek voltam (már akkor se tetszett, de ez más kérdés, nekem zeneileg az egész Szörényi-Bródy vonal hallgathatatlan). Ennyi elég szerinted ahhoz, hogy leszűrjem, (objektíven) hamisan énekel-e vagy sem? (Nekem még sok is volt.)
A lemezeladási mutatókat ne nézd, az inkább a hazai zenei igénytelenséget tükrözi. Elrettentő példaként a 3+2-t hoznám fel, lemezenként 250 ezer fölötti eladási példányszámmal. Na, ha kettejük közül kéne választani, akkor már inkább Koncz Zsuzsa.

Useless Creative Commons License 1999.07.21 0 0 72
Most böngészkedjünk egy kicsit az 1997-es magyarországi lemezeladási listán!

Ebben az évben jelent meg Koncz Zsuzsa "Ég és föld között" című nagylemeze, amelyből 25000-et adtak el. Vessünk egy pillantást néhány lemezre:

-Best of communism 15000
-Bikini 10000
-J.M. Jarre:Oxigene 10459
-U2: Pop 16000
-Metallica: Reload 18400
-Kispál és a Borz 15270
-Spice Girls 19018
-Rolling Stones 5967
-Kelly Family 5500
-Romeo and Juliet 15410
-Prodigy 16000
-Depeche Mode 11000
-Genesis 3053
-Radiohead 1678
-Blur 2900

Gondolom észrevettétek, hogy szándékosan azokat a lemezeket írtam le, amelyeket Zsuzsa "leelőzött". Nem vonok le ezekből a számokból semmilyen következtetéseket, mert nekem ugrotok, hogy nem nagy érdem ma Magyarországon félév alatt aranylemezt csinálni. Mint tettétek azt már egyszer, amikor megemlítettem, hogy Zsuzsa mindig képes megtölteni a BS-t. Tényleg! Erre melyik magyar énekesnő képes még?

Még mindig feszült figyelemmel várom Panco válaszát, amelyben megosztja velünk, hogy melyik Koncz Zsuzsa koncerten volt ott. Bár attól tartok, ezt hiába várom.

Useless Creative Commons License 1999.07.20 0 0 70
Szia Kisgazda!

Komolyan érdekelne, mit értesz az alatt, hogy "zenészmaffia". Attól ne félj, hogy berágok Rád, mert közös a pártállásunk.

Useless Creative Commons License 1999.07.27 0 0 97
Peppers isten vagy, köszi a hungaroton linket! Pontosan ezért hoztam létre ezt a fórumot, hogy az ilyen információkért ne kelljen tűvé tennem az újságosstandokat. Egyébként azt, hogy Zsuzsa lett az év énekesnője, is innen tudtam meg.

Lappantyú, szerintem ez nem válogatásalbum, ez vadi új lemez lesz.!!!

Én tartozom azzal a vallomással, hogyan szerettem meg Zsuzsa dalait. 1997-ben a TV lottóshow műsorában hallottam előszőr az Ég és Föld között című dalt. Utána egyre jobban füleltem a rádióállomásokat, hogy fel tudjam venni. A Fotex recordsban szédelegtem, amikor láttam, hogy a lemez ki van téve, így belehallgattam. Első hallásra megtetszettek a dalok, de a lemezt még nem vettem meg. Gondoltam előbb elmegyek a lemezbemutató koncertre, ami éppen Szegeden volt. Elmentem, és nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg. Ott hallottam előszőr a Valahol egy lányt, Az első villamost, stb... Döntöttem, meg kell vennem a lemezt. Megvettem. És novemberben ott voltam a BS-ben a lemezbemutatón. Az első sorban. :-) Ezután viharos gyorsasággal ismertem meg a többi dalt. Tehát én nem egy "ős" Zsuzsa hallgató vagyok, de azt mondják rám, hogy későn érő típus vagyok. :-)

Peppers Creative Commons License 1999.07.27 0 0 95
Hi, Lappantyú!

Két kiadatlan Koncz számról tudok biztosan. (Az persze nem biztos, hogy ezek az új CD-n is ott lesznek.)

1. "Bolyongok" (Bródy-József Attila)

Ez a Jelbeszédre került volna. Teljesen elkészült, két nappal a lemez stúdiómunkáinak bejefezése előtt szólt közbe a cenzor. Ekkor huszáros rohammal megírták helyette a Kertész leszek-et. (Szóval így született az életmű egyik csúcsa.) A Kertész leszek-ben is visszaköszönnek a Bolyongok motívumai, később pedig Halász Jutka Helikoffer lemezére, Hullócsillag címmel, Bródy saját szövegével felkerült a szám teljes zenei anyaga.

2. Majomország (Bródy-Weöres Sándor)

A Fonográf-korszakból származó darab. A verset ismerve nem is értem, hogy gondolták a megjelenését. Szintén Halász Jutka adta később elő, 1989-es Ismeretlen ismerős c. lemezén.

Egyébként a Hungaroton-hírből én úgy veszem ki, hogy az új lemez nem válogatás-anyag lesz! Bár lehet, hogy belefér 1-2 klasszikus "rendszerellenes" opusz, pl. a címadó dal. De talán a legjobb lenne, ha azt is újra felvennék.

Peppers

Peppers Creative Commons License 1999.07.27 0 0 93
Hi, Lappantyú!

Két kiadatlan Koncz számról tudok biztosan. (Az persze nem biztos, hogy ezek az új CD-n is ott lesznek.)

1. "Bolyongok" (Bródy-József Attila)

Ez a Jelbeszédre került volna. Teljesen elkészült, két nappal a lemez stúdiómunkáinak bejefezése előtt szólt közbe a cenzor. Ekkor huszáros rohammal megírták helyette a Kertész leszek-et. (Szóval így született az életmű egyik csúcsa.) A Kertész leszek-ben is visszaköszönnek a Bolyongok motívumai, később pedig Halász Jutka Helikoffer lemezére, Hullócsillag címmel, Bródy saját szövegével felkerült a szám teljes zenei anyaga.

2. Majomország (Bródy-Weöres Sándor)

A Fonográf-korszakból származó darab. A verset ismerve nem is értem, hogy gondolták a megjelenését. Szintén Halász Jutka adta később elő, 1989-es Ismeretlen ismerős c. lemezén.

Egyébként a Hungaroton-hírből én úgy veszem ki, hogy az új lemez nem válogatás-anyag lesz! Bár lehet, hogy belefér 1-2 klasszikus "rendszerellenes" opusz, pl. a címadó dal. De talán a legjobb lenne, ha azt is újra felvennék.

Peppers

Lappantyú Creative Commons License 1999.07.27 0 0 91
Peppers, azt nem tudod véletlenül, hogy mi az a három dal, ami nem jelent meg sehol?

Amúgy egy kicsit elkedvtelenítő, hogy ez már megint válogatásalbum. :-((( Ez a három dal viszont érdekel, kifejezetten.

Jó volna, ha olyan dalokat is énekelne, amiknek meg kellett változtatni a szövegét - és természetesen az eredeti szöveget hallhatnánk.

Aztán meg jó volna példúl a Ne várd a májust hallani az ő előadásában - tudomásom szerint eredetileg neki íródott, csak nem engedte a CenzÚr.

Peppers vagy valaki, ha tudtok némi konkrétumot, plíz....
Lappa

MarK Creative Commons License 1999.07.26 0 0 89
Reménytelen eset, mind a kettő...
:-)
Peppers Creative Commons License 1999.07.26 0 0 87
www.hungaroton.hu, Hírek menüpont
Useless Creative Commons License 1999.07.26 0 0 85
Szia Pancho!

Amennyiben elfogadod Apámat zeneértőnek( kétszer volt Szegeden az év zenésze, és minisztérumi dícséretet is kapott) akkor kinyomtatom neki ezt a fórumot, és megkérem, hogy írjon ide a fórumba. Az üzenetét természetesen én továbbítanám. De csak ha elfogadod őt.

Visszatérve a perre. Ha lenne ilyen per, ott Neked kéne bizonyítanod, hogy KZS hamisan énekel, és nem KZS jogi képviselőjének, hogy nem hamis. KZS ügyvédjének a hitelrontás tényére kell rámutatnia, és nem fordítva, ahogy azt Te írod.

Én is rühhelem a Story magazint, de mit csináljak, ha a Story magazinban olvasható a riport?

pancho Creative Commons License 1999.07.26 0 0 83
Kedves Useless,

lehet, hogy lehetne ilyen pert indítani, azt viszont - ha lenne zeneértő (pl. elfogulatlan zenész) is a szakértő bizottságban - minden bizonnyal megnyerném, ugyanis Koncz Zsuzsa minden kétséget kizáróan objektíve hamisan énekel, de ezt már lentebb elmagyaráztam, hogy ez hogyan értelmezhető. Olvasd el ismét. Ha viszont valakiről igazat állítasz, még ha az negatív is, tudtommal nem beszélhetünk hitelrontásról. Egy példával élve: ha azt mondom (ne adj isten le is írom), hogy a te boltodban lejárt szavatosságúak a húskonzervek, és csakugyan azok, az nem hitelrontás, még ha elpártolnak is a vevőid, hanem tájékoztatás.
Bocs, de először beszélsz a kultúrát elöntő szemétről, aztán meg a Story magazin megvételére biztatod az embereket? Az szerinted mi, ha nem kultúrszemét? Beleolvastam egy számba, ritka színvonaltalan írások vannak benne.
Koncz Zsuzsát meg az igazi értékeket inkább hagyjuk. Nem sok közük van egymáshoz.
Őszinte részvét? Hát, én is azok iránt, akik Szörényiék zenéjét kedvelik. De ebbe ne menjünk bele, tudod, ízlések és pofonok. Én elég sokféle zenét kedvelek. Őket pont nem (és ebben még az sincs benne, hogy kit milyen gerinces/gerinctelen embernek tartok abból a társaságból, csak a zene).
Ja, a legjobb magyar rockopera? Hallgasd meg egyszer a Sztárcsinálókat, lehetőleg a bakelitlemezes verziót. Nem mondom, hogy az a legjobb, mert nem ismerem az összes hazai rockoperát, de az Istvánnál szerintem ezerszer jobb (te ismersz másikat?).

Useless Creative Commons License 1999.07.26 0 0 81
Szia kedves Lappantyú!

Igazad van, az érték fogalmát valóban nem lehet objektíven meghatározni. De én ezt nem is kíséreltem meg. Ebben a fórumban nem én vagyok az, aki mindenféleképpen objektívan akarja bizonyítani amit nem lehet. Összekevertél Panchóval. :-))

Valóban itt kevés az olyan emberke, akivel lehetne KZS-ról értelmesen beszélgetni. Az a korosztály, aki az ő zenei világát szereti, annyit tud az internetről, hogy "I" betűvel kezdődik.

Amikor azt írtad, hogy nem szereted a tömjénezést, remélem nem a versemre gondoltál. Én csak örömet akartam Zsuzsának szerezni az ötvenedik szülinapján, ami sikrült is. Ez nem tömjénezés, ez emberiesség.

Lappantyú Creative Commons License 1999.07.26 0 0 79
Useless! Itt volnék... Csak nem tartottam érdemesnek szólani.
Két dolog van. Az egyik:
semmi sincsen, ami mindenkinek egyformán tetszik
semmi sincsen, amit mindenki ugyanúgy szeret
ami más, mint az, amit értéknek tartasz
az valaki másnak még érték lehet
szóla Bródy valaha.
Én ezt már nem tudom (nem is akarom) tovább ragozni. A másik: én a tömjénezést sem szeretem. KZs-t szeretem. Sem nem ő a legjobb nő kis hazánkban, sem nem a legokosabb, sem nem a legjobb hangú, sem nem semmi. Egyszerűen csak kihallottam a hangját a többi közül, a szövegek miatt, a zene miatt, a hosszú haj miatt, mittomén mi miatt. És most megveszem valahány új lemezét, elmegyek valahány új koncertjére. De _nem költözöm a lakása elé, hogy megérinthessem a ruhája szegélyét.

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon megörültem ezen topic létrejöttének, de sajna nem elégíti ki igényeimet. Be kellett, hogy lássam: a Tasztal nem az a fórum, ahol KZs-ről beszélgetni lehet. (De ettől még a Tasztal jó asztal!)
Lappa

MarK Creative Commons License 1999.07.26 0 0 77
Jajjaj!
Hát nem volt még elég?! :-)
Az egy dolog, hogy egy véleményt lehetne finomabban is fogalmazni, de akkor is erről az egészről csak az "ízlések és pofonok" jut eszembe...
Kinek mi tetszik.
Szerintem pl. a Szörényi-Bródy szerzőpáros annak idején valóban egyedi és örökzöld dallamokat alkotot, nem véletlenül voltak a csúcson az akkori kortársakkal (LGT, Omega) együtt. Mondom ezt annak ellenére, hogy viszont az István király személy szerint nekem sem tetszik annyira (1-2 daltól eltekintve), mint Sz.-B. többi munkássága. A "zenészmaffia", ha így szó szerint nem is létezik, sejtem, hogy mire gondol Pancho és e tekintetben egyetértek vele. Pl. egy LGT még "elment" a 70-es években (mint fentebb utaltam is rá), de amit most művelnek, az katasztrófális. Méghogy a múltból nem lehet megélni... Useless szemszögével gondolkodva viszont azon gondolkodom, hogy végül is miért baj, ha a múltból élnek? Éljenek, engem nem édekel...
Mondom, sokmindenben igazat adok Uselessnek, de szerintem teljesen feleslegesek az olyan mondatok, hogy pl. "Részvétet nyílvánítok, hogy milyen szegényes zenei világa lehet egy olyan embernek, aki a legnagyszerűbb magyar rock opera szerzőit hallgathatatlannak nevezi." A különbség: neked a legnagyszerűbb, neki nem az... Ennyi.
Vagy: "Azért az még is csak nevetséges, hogy egy olyan ember alkosson véleményt a magyar kultúráról, aki a tehno fórum éllovasa." Azért mert a tecnho fórum éllovasa, attól még joga van véleményt alkotni (gondolom a PTK szerint is :-)). Mondom ezt én, aki hihetetlenül utálja ezt a mai house feelinget (pontosabban inkább azokat, akik ezt is csak divatból kedvelik).
Na mindegy, Useless, remélem azért majd "élőben" szintén megtudjuk vitatni - többek között - ezeket a dolgokat is pénteken a DM Klubban :-). Jöttök a PeCsába a Zephyrrel?

Useless Creative Commons License 1999.07.26 0 0 75
Abban azért egyet kell velem értened kedves Panco, és mindenkinek, hogy a szórakoztatóipart, így a zenét is, egyre inkább elönti a mocsok, a szenny. Amikor a magyar televizíózás nézettségi adatait tönkre vághatja egyetlen Lagzi Lajcsi Dáridó, vagy egy Xena-sorozat, akkor meg kell becsülnünk azokat akik az igazi értékeket próbálják közvetíteni, egyre reménytelenebbül. Nem kell engem kioktatni a téren, hogy a lemezeladási listák számjai "mögé kell nézni", mert önmagában egy szám nem mond semmit. Az azonban elgondodtató, hogy Koncz Zsuzsát a 3+2-vel hasonlítod össze. Ebből aztán végképp nem akarok semilyen következtetést levonni. Örülök, hogy van újságíró ismerősöd. Ő tőle megtudod kérdezni, hogy mit jelent az a szó, hogy "hitelrontás". De én, mint jogi karra járó emberke, is szívesen segítek. A hitelrontás az, amit Te csinálsz ebben a fórumban. Ha azok a kijelentések amiket Te itt tettél, egy zenei szaklapban jelennek meg, minden bizonnyal keresetet lehetne benyújtani hitelrontás címén, hivatkozva a Polgári Törvénykönyv 78§ -ára.

"A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A jóhírnév sérelmét jelenti különösen ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tény állít, híresztel, vagy hamis tényt valós színben tüntet fel."

Olvasgatva a felszólalásaidat Te tényként kezeled azt, hogy Koncz Zsuzsa hamisan énekel. Ez itt a lényeges elem. Az már mellékes lenne a per szempontjából, hogy Te mindvégig lekezelően beszélsz egy 35 éves zenei pályáról, és annak 28 nagylemezéről, bár ezt is érdemes lenne megemlíteni a bíró előtt. Ezt a pert azért nem lehetne megindítani, mert a véleményed itt jelent meg a "nyílvánosság" előtt, és nem újságban. Az internetes nyílvánosság fogalma még nem tisztázott a bírói gyakorlatban, nem is számítva azt, hogy Te ezeket a kijelentéseket "álnév" mögé bújva teszed, így körülbelül egy közteret csúfító falfirkával esik egybe. Ezért van az, hogy a legtöbb, amit tenni lehetne az a kimoderálás. De ez is kétséges, mert mint beleolvasva a kimoderálás feltételeibe ott csak büntetőjogi vonatkozásokat találtam, és amiről itt szó van az polgári jogi ügy.

Egyébként aki azt mondja a Szörényi-Bródy szerzőpárosra, az István a király alkotóira, hogy "hallgathatatlan", aziránt csak őszinte részvétemet tudom kifejezni. Részvétet nyílvánítok, hogy milyen szegényes zenei világa lehet egy olyan embernek, aki a legnagyszerűbb magyar rock opera szerzőit hallgathatatlannak nevezi.

"A kortárs magyar kultúra és Koncz Zsuzsa mégcsak érintőleges viszonyban sincs egymással"- mondotta Ambipotalamusz anno. Azért az még is csak nevetséges, hogy egy olyan ember alkosson véleményt a magyar kultúráról, aki a tehno fórum éllovasa.

Az e heti Story magazinban( Stahl Judit van a címlapon) egy beszélgetést lehet olvasni Kovács Katival. Olvashatunk ebben az interjúban Zsuzsáról is, érdemes megvenni. A horószkóp rovatban pedig megemlítik, hogy Zsuzsa stúdíóba vonult!!!!!! Tényleg lesz új album, már alig várom.

Lappntyú merre jársz??? Úgy hiányzol!!!!!!!

pancho Creative Commons License 1999.07.22 0 0 73
Hello, Useless,

bocs, vagy egy hete nem volt időm benézni ide.
Koncz Zsuzsa koncerten (mivel a stílusért se igazán rajongok) életemben kétszer voltam, egyszer 1989 decemberében a KEK-en (kaptam egy ingyenjegyet egy újságíró ismerősömtől, és elmentünk együtt - neki írnia kellett róla), meg volt egy szabadtéri buli pár éve a Hősök terén (nem miatta vetődtem el arra, de ha már ott voltam, meghallgattam). Meg pár koncertjét láttam TV-ben, meg a Koncert c. filmet, amiben szintén szerepelt, de akkor még én is gyerek voltam (már akkor se tetszett, de ez más kérdés, nekem zeneileg az egész Szörényi-Bródy vonal hallgathatatlan). Ennyi elég szerinted ahhoz, hogy leszűrjem, (objektíven) hamisan énekel-e vagy sem? (Nekem még sok is volt.)
A lemezeladási mutatókat ne nézd, az inkább a hazai zenei igénytelenséget tükrözi. Elrettentő példaként a 3+2-t hoznám fel, lemezenként 250 ezer fölötti eladási példányszámmal. Na, ha kettejük közül kéne választani, akkor már inkább Koncz Zsuzsa.

Useless Creative Commons License 1999.07.21 0 0 71
Most böngészkedjünk egy kicsit az 1997-es magyarországi lemezeladási listán!

Ebben az évben jelent meg Koncz Zsuzsa "Ég és föld között" című nagylemeze, amelyből 25000-et adtak el. Vessünk egy pillantást néhány lemezre:

-Best of communism 15000
-Bikini 10000
-J.M. Jarre:Oxigene 10459
-U2: Pop 16000
-Metallica: Reload 18400
-Kispál és a Borz 15270
-Spice Girls 19018
-Rolling Stones 5967
-Kelly Family 5500
-Romeo and Juliet 15410
-Prodigy 16000
-Depeche Mode 11000
-Genesis 3053
-Radiohead 1678
-Blur 2900

Gondolom észrevettétek, hogy szándékosan azokat a lemezeket írtam le, amelyeket Zsuzsa "leelőzött". Nem vonok le ezekből a számokból semmilyen következtetéseket, mert nekem ugrotok, hogy nem nagy érdem ma Magyarországon félév alatt aranylemezt csinálni. Mint tettétek azt már egyszer, amikor megemlítettem, hogy Zsuzsa mindig képes megtölteni a BS-t. Tényleg! Erre melyik magyar énekesnő képes még?

Még mindig feszült figyelemmel várom Panco válaszát, amelyben megosztja velünk, hogy melyik Koncz Zsuzsa koncerten volt ott. Bár attól tartok, ezt hiába várom.

Useless Creative Commons License 1999.07.20 0 0 69
Szia Kisgazda!

Komolyan érdekelne, mit értesz az alatt, hogy "zenészmaffia". Attól ne félj, hogy berágok Rád, mert közös a pártállásunk.

Kisgazda Creative Commons License 1999.07.19 0 0 68
Én ugyan nem szeretem se Koncz Zsuzsát, sem dalait, de tény, hogy
a legtöbb szám egy nagyon sajátos hangulatot tükröz. Mindenféleképpen
stilusa van, mely gondolom, önmagának is köszönhető. Magát K. Zsuzsát a Kádár rendszerben kialakult és mára hihetetlenül meggazdagodott zenészmaffia aktív tagjának tartom. Zenéje ettől függetlenül még tetszhetne,
ez pusztán azért nem tetszik, mert én nem szeretem ezt a stílust. (Igaz, én az őt közvetlen követő generációba tartozom).
Useless Creative Commons License 1999.07.19 0 0 67
V.Polgár Judit-újságíró

"Csillag. Olyan csillag, amelyik mindig ragyog. Amelyik befényesíti a mi életünket is. Akinek a dalain nőttünk fel. Akinek hangja(!!!!), mozdulatai, karcsú alakja, kisugárzása elvarázsolja a közönséget. Aki ismét magával ragad, felemel bennünket, nem más, mint Koncz Zsuzsa. A sztár."

Vámos Miklós-író

"A horizont teteje és alja között ő másra figyel: az ott lebegő és lobogó vágyakra, reményekre, álmokra, keservekre, örömökre, emlékekre, s legfőképpen a szavakra, a gondosan mérlegelt, emberi üzeneteket közvetítő szavakra."

MarK Creative Commons License 1999.07.19 0 0 66
Gyerekek...!
Folyamatosan végigkisértem a topicot, még egyszer írtam is és elmondtam a véleményem K.Zs-ról. Vegyétek már észre, hogy mennyire felesleges ez a vita. Van aki x-et szereti, van aki y-t, s ebből aztán bármi kisülhet. Pont emiatt gerjed aztán bármilyen irányba a vita. Persze a vélemény lehet normális, vagy primitív is, de szerintem az utóbbiakkal nem kell törődni. A zenei témákat elég nehéz objektíven megítélni, aki szereti K.Zs-t, az úgyis egy kicsit elfogult (persze lehet józan, mások számára is elfogadható véleménye), aki pedig nem kedveli, annak nehéz megmagyarázni, de nem is kell.
Szóval, úgy gondolom, hogy nem szükséges ezen a "haisanénekelvagynem" + egyéb dolgokon jojózni. Vegyetek példát a DM Klub topicról (ez itt a reklám helye volt, bocs :-)))). Bár nálunk is vannak néha viták, mindig felmerül egy újabb érdekes téma, amit normálisan meg tudunk beszélni. Egyébként meg, hiába mondaná nekem bárki is, hogy pl. Dave Gahan milyen hamisan énekel, mégha igaz is lenne, nem érdekelne, mert igazából nem ez számít, hanem, hogy valakit, valamiért megérint egy hangulat, egy érzés, ami az adott zenéből árad. O.K., azért nyílván nem árt, ha valaki jól énekel, de igazából szerintem az összhatás a fontos.
Na mindegy, nem okoskodk tovább...
Hellóka!
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.16 0 0 65
Kedves pancho!
Már figyelem egy ideje, hogyan próbálod megértetni a rajongókkal a hamisság objektív voltát. Tiszteletem. Talán én voltam az első, aki ebben a topicban ezt a kérdést felvetette, és falba ütköztem. (Hogy milyenbe, azt te is tudod... :-)

Kedves Hun!
Szerintem egy alapvetően K. Zs. kedvelőknek írt topicba nem kellene ennyire nyersen fogalmaznod, noha válaszodban majdnem minden tömören szerepel, amit kb. én is gondolok. Viszont én megígértem Uselessnek, hogy nem piszkálom. Talán nyiss egy ellenkező előjelű topicot, amiben az egész jelenséget összefüggésestől vizsgálni lehet.

Üdv.

izé Creative Commons License 1999.07.16 0 0 64
Hun, próbáld ki, milyen lehet harmincvalahány éve állandóan reflektorfényben állni, mindig jópofákat mondani, fittül kinézni.
Szerintem ő ezt az állandó szereplést nem igazán tudta feldolgozni, s felvett egy pózt, nevezzük manirnak, amihez már annyira hozzászokott, hogy ihajj.
Próbálj meg mondjuk 10000 ember előtt úgymond normálisan viselkedni.
De gondolom, ismerve korábbi hozzászólásaidat, a fő gond, hogy KZs a szadistákkal (SzDSz) szimpatizál.
Előzmény: Hun (54)
Useless Creative Commons License 1999.07.16 0 0 63
Ennek őszintén örülök! Légy újra üdvözölve!

:)))))))))))

Előzmény: Lappantyú (61)
Useless Creative Commons License 1999.07.16 0 0 62
Ennek őszintén örülök! Légy újra üdvözölve!

:)))))))))))

Előzmény: Lappantyú (61)
Lappantyú Creative Commons License 1999.07.16 0 0 61
Jaj!
Akkor inkább maradok.
Előzmény: Useless (60)
Useless Creative Commons License 1999.07.16 0 0 60
De kedves Lappantyú!

Te írtad nekem, hogy " ne törődjünk a színvonaltalan felszólalásokkal, hallgassuk KZS-t, és örüljünk annak, hogy tudunk neki örülni". Nem kéne megsértődnöd csak azért, mert olyanok, akik nem szeretik KZS-t, ezt kifejezésre is jutattják. Gondolok itt Hunra, és Ambipotalamuszra. Pancho egyébként elég érdekes dolgokat mondott. Én szívesen hallgatom a kritikát is, de csak akkor, ha az a kritika megfelel a következő kritériumoknak:

-hozzáértő embertől származik
-nem általánosításokban beszél
-nem romboló, hanem építő jellegű.

Pancho utóbbi hozzászólásai megközelítik ezeket a kritériumokat. Bár kiváncsi lennék rá, hogy melyik Koncz Zsuzsa koncerten volt ott, ugyanis ez az elvárható minimum. Ha például egy filmről kritikát írok, akkor minimum egyszer megkell néznem azt a filmet. Kedves Panco! Melyik KZS koncerten is voltál ott?

Én azért nem vagyok elkeseredve, Koncz Zsuzsát lehet szeretni, és nem szeretni. Az persze más kérdés, hogy én pl. a Tecno fórumban nem kezdek el anyázni, csak azért mert nekem nem tetszik ez a műfaj. Az intelligencia nagyon jól megmutatkozik akkor, amikor olyanról kell véleményt mondanunk, amit legszívesebben elátkoznánk.

Tudjátok mit mondok? Aki elmegy innen, csak azért, mert megsértődött ezekre a beszólásokra, az nem is szereti igazán Koncz Zsuzsa dalait.

Én maradok! Tisztelettel: Useless

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!