Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 -1 0 347190

Annak soha nem volt jelentősége a háború megnyerhetőségének és elveszíthetőségének. Pl a német mentetelés az európai hegemónia felé a 19. század közepén elkezdődött és a háborúk kimenetelétől függetlenül folyamatos volt 100 év 2 generáció alatt el is érte azt.

A háborút soha senki nem akarja csak úgy jön. Annyi bombát ez a társadalom már nem is lenne képes előállítani se, az okos eszközök meg nagyon hamar kifogynak, majd machetákkal vagdaljátok egymást ha elakadt az olaj.

.... amúgy meg valószínűleg nélkülözhetetlen társadalmi jelenség mert a háború dobja fel a kiemelkedő képességeket amik a jól olajozottan működő jólétben elkallódnak, a viselőjének csak hátrány. A rombolás nem olyan nagy mint első ránézésre gondoljuk, hamar újra egymásra rakjuk a köveket, kiegyengetjük az elgörbült vasakat, az emberek szeretik egymást, a háborúban megerősödött társadalom hamar pótolja a megfogyatkozott népességet is.

Előzmény: Auralianus (347188)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347189

....vagy nem tudom.... de reménykedjünk, hogy már a sötét középkorban járunk ....vagy a lovasíjjász seregek még ezután jönnek? eltakarítani a romjainkat? )-:

Előzmény: zöldkomcsi: (347187)
Auralianus Creative Commons License 2019.04.05 -1 0 347188

Mint tudjuk azóta is rengeteg értelme van flottát építeni, meg stratégiai csapásmérő erőt...

 

... a támadó háborúk már megnyerhetetlenek... aki a szükséges védelmi képességeknél nagyobb
haderőt tart fenn, az erőforrásokat veszít.

Előzmény: Törölt nick (347185)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 0 1 347187

Csak akkor meg ugy velte mind a ket fel, hogy lesz egy kis lovoldozes, de aztan a civilizacio gyozedelmeskedik es miutan mindenki lelovetett par szazezer lazongo prolit az elet megy tovabb, mint elotte.

 

Igen, ez volt a totális háborúk kora amikor nem katonai költségvetés van, hanem a társadalom minden erőforrását arra fordítja és célja az ellenség teljes megsemmisítése. Bár lehet, hogy igazad van és az elején tényleg nem így gondolták, de így működött az. A 30 éves háborúval kezdődött ez a korszak és azzal, egy szintén 30 évessel is zárult. Az s400 légvédelem, az F35 repülőgép és hasonlók a páncélos lovag megfelelői, bennük a korabeli technika minden csúcstejesítménye, kis számú elitek fogják vívni megint a háborúkat. Ez a 2-3% katonai kiadás ami elviselhető mint a középkorban. Szerencsére az atom arzenált leszerelték és ez a társadalom már nem elég erős újra felépíteni, szerencsére. Szerencsére vagy még se? A magyar máltai vezető Kozma atya mondott el egy tanulságos beszélgetést. Szíriában nem rég beszélgetett egy belga fiúval, 20 éves, a nagyszülei vándoroltak ki Szíriából Belgiumba, szülei is ott születtek. Elmondta, hogy sehogy nem találta helyét a belga társadalomban, ott hagyta őket és beállt az iszlám állam katonájának. A srác fején találta szöget mert mondta, hogy európát nagyon könnyen meg fogjuk hódítani mert gyenge és a gyengesége

az önzősége.

Előzmény: Törölt nick (347185)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 -1 0 347186

A múlt században  (legalábbis a vége feléig) NEM volt globalizáció, mindenki magának kapart - így az országok simán bombázhatták, meg gyújtogathatták egymást, mint ahogy meg is tették.

 

Dehogy is, a lényegét tekintve nem globalizáltabb ez most se mint a 20/1 számú világháború előtt, ennek semmi jelentősége, hogy én írom te meg már tudod is olvasni.

Más lett a béke alapja, az atomenergia de nem elsősorban a katonai alkalmazhatósága a tudománynak közvetlenül, hanem az a tudományos, technikai, társadalmi forradalom ami lehetővé tette, hogy bárki hozzáférjen a Föld bármely természeti erőforrásához és a rohamosan növekedő népesség olyan korlátlanul növelhető árúpiacokat szolgáltatott, hogy jutott az is mindenkinek. Ennek megfelelően a gyűlölködő idegen ellenes ideológia és propaganda is visszahúzódott ami most nyitogatja a szemét.

 

Pont a 21. században nincs lehetőség a feszültségek csökkentésére, majd a 22. ben lesz, a mindent megbocsájtó tehát lustálkodásra is hajlamosító, katolikus szellem az araboktól lesz addigra visszatelepítve.

Lesz a távoli gazdag kína, titokzatos india, az ezeregy éjszaka mesevilága stb.... azok a despoták építsék a pagodákat meg a tadzs mahalt, európa meg lesz az a sárfészek ami volt ezekhez képest a 15. századig, viszont mi mondhatjuk, hogy szabadok vagyunk. A kínai meg dolgozzon orrvérzésig ha az a jó neki, a fene ott egye meg a most már km magas pagodájával  együtt ahol van.

 

Peak Oil --- Egy Korszak Vége ---

Előzmény: GPS (347184)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347185

Ja vegulis ezert esett egymasnak a tengeri kereskedelemtol abszolut fuggo Brit Birodalom es a Nemet Birodalom 1914-ben. Nem viccbol epitettek fel az elso es a masodik legnagyobb hadiflottat, de plane nem viccbol tartottak fent az elso masodik legnagyobb kereskedelmi flottat. Konkretan nemzetkozi kereskedelem nelkul mind a kettot az ehezes fenyegette.

Csak akkor meg ugy velte mind a ket fel, hogy lesz egy kis lovoldozes, de aztan a civilizacio gyozedelmeskedik es miutan mindenki lelovetett par szazezer lazongo prolit az elet megy tovabb, mint elotte.

Előzmény: GPS (347184)
GPS Creative Commons License 2019.04.05 0 1 347184

 

A XXI. szazadban VAN lehetöseg a feszültsegek csökkentesere.

 

Az európai (és a nyugati világ) háború-mentességi esélyeket kizárólag csak a globalizációnak köszönhetjük.Semmi másnak.

 

A múlt században  (legalábbis a vége feléig) NEM volt globalizáció, mindenki magának kapart - így az országok simán bombázhatták, meg gyújtogathatták egymást, mint ahogy meg is tették.

 

Ma már ez nem olyan egyszerű, mert ma már minden-mindennel összefügg és nincs olyan osztilis (pl. katonai) megmozdulás bárki részéről, ami ne járna ön-seggberúgással is egyben.

 

És mivel tudjuk, hogy a politika csak a tőke kesztyűbábja .... innentől tudjuk mi van akkor.

.

Előzmény: _Berci (347181)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347183

Persze, hogy a középutas megoldás a jó, a szubszidiaritás, a népek önrendelkezésének elvén alapuló EU, a négy alapelv betartásával. Nem kell feltalálni ehhez a spanyol viaszt, az USE-disztópiát akarók a szélsőségesek.

 

igen, ennek szep peldajat lattuk pont par napja, a szlovak nep onrendelkezesenek egy kituno peldajat, hogyugymondjam "ha Szlovakiaba jossz, be kell tartanod a torvenyeinket"

 

Előzmény: Petrucciani (347158)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347182

Pont hogy nem.

Előzmény: zöldkomcsi: (347179)
_Berci Creative Commons License 2019.04.05 -1 1 347181

 

A történelem során sem volt még arra példa, hogy európai kultúrállamok, mint pl. Németország, Franciaország, Ausztria, Anglia, stb. háborúztak volna egymással.

 

Felesleges probalkozas a multat linearisan a jövöbe vetiteni. Pl. Napoleon törtenetet.

 

A XXI. szazadban VAN lehetöseg a feszültsegek csökkentesere. Akkor NINCS, ha a tagok egymastol szetvalnak, betokosodnak. Ilyenkor MINDEN ESETBEN az ellentetek növekedese varhato, ... hiszen a zarvanyosodott orszag fejlödese biztosan NEM LESZ harmonikus ... a többiekevel konform ...

 

A gazdasagi erön kivül pedig a vedelmi potencial (is) dönt. Azt pedig a fegyverek, szervezetek allapota hatarozza meg. Katonai szempontbol pl. "egy önallo, esetleg semleges" Magyarorszag NEM kerül abba a helyzetbe, hogy raronthason szomszedaira (Borneo, meg Celebesz pedig magatol kiesik a listarol ...). De a szomszedok se kivanjak "bekebelezni" az orszagot. Legyözhetö ellenseg hianyaban pedig a haborusdi ertelmetlen.

 

Ha Europa szerencse nelküli nemzetallamokra potyogna szet, akkor a vilagpolitikaban jatszott szerepe majd konvergal a nullahoz. Ja, megse, hiszen pl. egy (legalabb 250-300 millios) mag biztosan marad (Nemetorszag, Franciaorszag, Benelux, skandinav orszagok, ... meg aki meg maradni ohajt ...). A többiek (a kivalok, a vesztesek) pedig majd szerencset probalhatnak. Olyan sportosan, dinamikusan, mint pl. jelenleg a brexitelök ezt teszik ...

 

Előzmény: GPS (347173)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 -1 0 347180

meg az erőltetett bevándoroltatás szépen elhozza majd az ominózus jelenséget.

 

Nincs az erőltetve, keletről nyugatra, délről északra mozognak akik akarják, hogy érjen többet a munkájuk, északról délfelé, nyugatról keletfelé meg azok akik szeretnék ha többet érne a nyugdíjuk.

Kontinensek közt jelentéktelen a mozgás, évi pár százezer talán, de évi millió se sok vizet zavarna.

Ez semmi, ha esetleg a választási kampány céljára ide rendelnek egy karavánt vagy valami ilyesmi.

Menni megy de nem az, itt albán a pék (itt Gyulán pl egy némettől vette át) török vendéglátás, kínai nyelvű óvodák is vannak. Pontosan mint a németeknél 50-60 éve, most kezdődik, de lényeges eltérés, hogy onnan kivándorlás közben alig volt és több volt a gyerek is mint itt és most.

 

Ha megakad az olaj, nem úgy kell érteni, hogy semmi nem lesz, csak problémásabb, hébe hóba esetleg szó szerint hiányok is, akkor ugyan az vadság tör elő ami mindég is jellemezte európát. Az iszlám vagy katolikus (az a kettő ugyan az)  szellemiség csak majd valamikor 100 év múlva érezteti a hatását, térünk vissza a 15. század előtti mindent megbocsájtó békességhez. 

Egyelőre reménykedjünk, hogy a 20. században a 30 éves háború zárta a totális háborúk korát és lovagok fogják mostmár intézni az ilyesmit.

Előzmény: Petrucciani (347171)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347179

"gagyisodik", ismerd el.

Előzmény: Törölt nick (347174)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347178

Türelem, már főzik a feketelevest. Ébredezik az ami 1945.-ben be lett nyugtatózva, Európába visszatér a hagyományos gyűlölködés. Egyelőre jólét van, de lassan de biztosan növekedik a jövőkép nélküli tömeg.

 

külső konfliktusok helyett inkább az államokon belüli belső polgárháború-közeli helyzetet fog létrehozni.

 

Szerintem is, de államhatárokon átívelően, mint a 19 századi forradalmak vagy jobban emlékeztet a korábbi, a 16. századi parasztfelkelés hullámra most ez az arab tavasz. Érdekes párhuzam, nem csak ez, hogy a fogyókúra úgy terjed mint a korabeli interneten a lelki üdvösség, vagy a lecsúszó középosztály, legszembetűnőbb ahogy a korrupt elit az iszlámmal ilyesztgeti a népeket. Addig várták a pogány törököt míg végül tényleg megjött de nem az hanem a dózsa. Végül nem a törökök gyújtották fel erőszakolták meg, rabolták ki Európát hanem saját kapzsisága, önzősége, züllöttsége, gonoszsága.

Ha megakad az olaj, mert a banán, a platina, a stb.... az hagyján, de ha azt nem küldik otthonról utána a migránsnak akkor elszabadulnak az indulatok. 

 

De nyugodtan meglehet ilyesmi államok közt is, a bevándorlás ellenességgel megjelölt politika egyre erősödik sok, majdnem minden országban, de ezek nagyon gyűlölik egymást. Van náci vs libsi is (deffinitíve libsi az aki nácizik, náci az aki libsizik) de szerintem mélyebb a gyűlölet a bevándorlás ellenzők között, az meg kezd országokra tagolódni.

Előzmény: Petrucciani (347175)
Auralianus Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347177

Ez nem áll össze... logikai szinten...

 

... a különálló hadseregekre mi szükség van, ha nincs támadó szándék? Olcsóbb, ha egy parancsnokság vezeti őket.

A demográfiai trendek kapcsán is több értelme van, hogyha tökmindegy hol él a nyugger és hol és a dolgozó. Annak

meg pláne ideje lenne, hogy a szociális demagógiát kivezessük a politikumból.

 

Mindenki erről papol...  de lemondani meg senki sem szeretne arról, hogy kicsit kotorásszon a húsosfazékban...

 

... az egész gondolatmenetedről ordít, hogy még életedben nem éltél szövetségi államban és fingod sincs a működésükről.

 

Németország, az USA, Mexikó, India... melyikben van Orvelli elnyomás? :Đ

 


Pont ellenkezőleg...  egy rakás extra fék be vanépítve a rendszerbe. Ezt neked is látni kéne... ehelyett meg erőlteted

a saját rémképed.

Előzmény: Petrucciani (347175)
Petrucciani Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347176

Szerintem a (347133)-ban inkább te próbáltad ezt tenni.

Előzmény: Auralianus (347172)
Petrucciani Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347175

Nem. Úgy gondolom, hogy egy szoros együttműködésben, kereskedelmi és katonai szövetségben lévő államok szövetsége esetén (EU, NATO) ugyanúgy nem áll fenn az egymás közötti katonai konfliktus veszélye, ahogy uszkve az elmúlt 30-50 évben. Egy fokozatosan csökkenő pályán lévő demográfiai trenddel hatványozottan ez lenne a helyzet. Az ezzel való riogatás, az USE ennek kapcsán történő erőltetése teljesen fals, ráadásul kontraproduktív.

A XXI. században Európa fejlettebb részein nem a nemzetállamok egymás közötti konfliktusa a fő veszélyforrás, hanem az önrendelkezés felől egyre inkább a  központi lopakodó hatásköráthelyezés technikája, a technológia révén az orwell-i disztópia felé történő elmozdulás, a kényszerített demográfiai átalakulás, ami külső konfliktusok helyett inkább az államokon belüli belső polgárháború-közeli helyzetet fog létrehozni. Röviden az USE-utópia.

Előzmény: GPS (347173)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347174

Meg szerencse hogy a valosag szempontjabol tokmindegy hogy pont te minek tartod az autoipart.

Előzmény: Pomber Béla (347148)
GPS Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347173

 

Dehogy mennének egymásnak Európában, szó nincs, szó nem volt ilyen szinten eszkalálódó konfliktusokról az EU-ban. ...ellenben az USE-féle lopakodó orwell-i diktatúra meg az erőltetett bevándoroltatás szépen elhozza majd az ominózus jelenséget.

 

Igazad van, ez nonszensz.

 

A történelem során sem volt még arra példa, hogy európai kultúrállamok, mint pl. Németország, Franciaország, Ausztria, Anglia, stb. háborúztak volna egymással.

 

Európai nemzetállamok soha nem háborúztak egymással a múltban...ezért soha nem is fognak a jövőben sem.

Hacsak a migránsok miatt nem.

 

Így gondoltad, kolléga?

.

Előzmény: Petrucciani (347171)
Auralianus Creative Commons License 2019.04.05 -1 0 347172

Nálad ez valamiféle becsípődés? 

 

A fixa ideádhoz akarod kalapálni a valságot? Esetleg MÁS fixa ideájához? :Đ 

Előzmény: Petrucciani (347171)
Petrucciani Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347171

"De az erős szabad független nemzetállamok meg nekimennek egymásnak. "

Dehogy mennének egymásnak Európában, szó nincs, szó nem volt ilyen szinten eszkalálódó konfliktusokról az EU-ban. Maximum vetélkednek (ami egyébként általában a fejlődés egyik motorja). Szépen lassan csökkenő lakosságú tagállamokban pláne nem lenne ez a veszély, ellenben az USE-féle lopakodó orwell-i diktatúra meg az erőltetett bevándoroltatás szépen elhozza majd az ominózus jelenséget.

Előzmény: zöldkomcsi: (347160)
GPS Creative Commons License 2019.04.05 0 0 347170

 

De az erős szabad független nemzetállamok meg nekimennek egymásnak.

 

Semmi gond. Ha majd nagy lesz a balhé, majd jönnek az amerikaiak és rendet tesznek. Ahogy szokták.

.

Előzmény: zöldkomcsi: (347160)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 0 0 347169

....vagyis, tömören:

a nyugatból bevándorló világ lett, megy a káosz felé míg a keletből nyugger világ lett lett, megy a kihalás felé

Előzmény: zöldkomcsi: (347168)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 -2 0 347168

....ha az a fél vagy 1 millió fiatal itthon lenne azokkal rengeteg probléma lenne. döbrögi állandóan fenyegetve érezné magát. ennek a kelet európai rendszernek ez a jó, a csökkenő lakosság és emelkedő átlag élet kor, a nyugatit ennek az ellentéte élteti.

érted? nem érted. nyugi! én se. de ez van. )-:

 

...úgy kell talán elképzelni, hogy akkor 1944 ben ha a fiatalok a határon belül tartózkodnak, úgy rúgták volna fenékbe a nemzeti hazafi nyilas stb.... testvért, hogy berlinben landol. és szépen megegyeztek volna sztálinnal meg stb... vel.

Előzmény: ,m,1710 (347166)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 -2 0 347167

Megy ami kezdődött több száz éve, népesség mozgás ide oda. Főleg a kontinenseken belül, mint Európából se kimegyünk hanem keleti feléből a nyugatiba déliből az északiba, ugyan így Afrikán belül is, az pár millió vagyis lényegében semmi akik más földrészre is eljutnak.

Amiért időnként finanszírozott, szervezett az csak politikai propaganda. Mint a 2015 ös, ha eloszlik 1-2 évre észre se veszi senki. Ez a propaganda pedig azért hatásos mert magas az átlag életkor. A migrációtól félelem valójában a jövőtől az élettől való félelem, de a jövőtől nem az fél aki 20 éves hanem aki 70-80.

Hülyén hangzik de ez a helyzet, látjuk.

 

Ez a határ zárás ugyan olyan megosztó mint a keleti blockban a határ nyitás volt a felbomlás látszólagos oka 8 évvel a lengyel krízis után, ez most kb annyival van a görög krízis után és ugyan olyan bomlasztó hatású csak ez a folyamat lassúbb nagyobb a block. Mint kiderült persze semmi különös nem történt a nyitott határ után se, tehát a kgst varsó szerződés nyugodtan maradhatott volna nyitott határokkal is, most a határ zárás ugyan az.

Előzmény: ,m,1710 (347166)
,m,1710 Creative Commons License 2019.04.04 0 0 347166

Há ezt nemértem vagyia a gondolatmenetet (bocs)

Előzmény: zöldkomcsi: (347165)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 -1 0 347165

((((((((-: nincsen olyan. Majd lesz, de azt így nem lehet megelőzni.

Aki finanszírozgatja az propaganda céllal teszi.

Szokták mondani, hogy a baloldali kormányoknak kellenek mint választók. Na, ebben van valami, de nem így igaz ez se. mert a másik meg az lenne, hogy ha elmennek a szegények nem lesz szegénység, ahogy oda kellenek a fiatalok ide viszont nem kívánatosak, mert ott van köztük "ludas matyi" is. )-:

Előzmény: ,m,1710 (347164)
,m,1710 Creative Commons License 2019.04.04 0 1 347164

Én mindeg "migri"párti voltam és vagyok, de nekem néha mégis aszmondják,hogy náci meg ijesmi

 

tudom, hogy nemtudják sokan, hogy mitjelent a nácic de akkoris

 Én azt nembirom amikor istenittik ezt a KONTROL nélküli vándorlást keresztül kassul, mindha ezek a népek többet érnének, mind bárkimás.

én tudom, hogy miröl beszélek.

Előzmény: zöldkomcsi: (347156)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 -1 0 347163

nyugi már! különb dolgok is voltak vannak lesznek ott, ott élet van. nincs iszlamizáció, még az iszlám többségű országokban se. de pl a közel keletet meg ellepték a keresztények, 4 millióan már, olyan mint ha ide Magyarországra bejött volna 1 millió. még sincs semmi nyafogás. (-:

Megy a népvándorlás, olyan fél évezred ez is, kezdték az európaiak, most úgy fele idő körül járunk, úgy 200-250 év múlva nyugszik meg stabilizálódik megint valami helyzet. szóval van, kell foglalkozni a témával, de nem ég a ház.

Ez csak propaganda, ahol öregedő a népesség, el is hagyja a fiatalsága meg nincs is, ott választást lehet nyerni valami félelem valami gyűlölet keltéssel. szignifikáns ez pl a német választási térképre nézve is:

 

Előzmény: Pomber Béla (347162)
Pomber Béla Creative Commons License 2019.04.04 0 0 347162

Nincs iszlamizáció, semmilyen izáció,

 

Tényleg... a Trafalgaron is csak egy vicces flashmob volt, nem pedig ima délben, ami miatt leállt a forgalom is.

Előzmény: zöldkomcsi: (347156)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.04 0 0 347161

Lenin szerint és bejönni látszik a jóslat, a kapitalizmus keretei közt európa nem egyesülhet.

A másik nagy gondolkodó Bonaparte Napoleon hagyatéka pedig, hogy Európa vagy egyesül, vagy kozák lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!