Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12061
Félig vicc volt ugyan:) de 1-1 üveggel ha kérhetek azt megköszönném, esetleg ha jövőhéten egy összefutást tudnánk egyeztetni pároddal vagy veled....?
Előzmény: Hatvani Szabolcs (12059)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12060
Nah, lassan leesik. De szép magyarul az van írva oda, amit eredetileg szándékoztam. Viszont a félreértés is teljesen megalapozott. Viszont ennyi szaktudást kinéztem a rovat olvasóiból... :-)
Előzmény: Hatvani Szabolcs (12059)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12059
Na ja, Mestereim. De mit jelent az praktikusan, hogy „érdekel” Titeket???
Előzmény: csite (12054)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12058
Cirfandlia,
addig orulj ameddig forr... ha tul koran megallna akkor max teaba hasznalhatnad cukorsuritmeny gyanant...
ne tudd meg tavlay mekkora buhera volt egy hordo juhfarkot ujra forrasba inditani amikor megalt a szreencsetlen valamiert. A franc a pofajat, csak lelke van neki megis :)

z

Előzmény: Cirfandlia (12057)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12057
Nem éppen bozsolét ittunk: délafrikai 97es sardöné Stellenbosch, Simonsig Estate. Nagynénit palizták be még régen a fánenbergék, és most bontotta fel főzéshez. Fogyasztási javallat 3-5 éves korában; még pont belefértünk, az újvilági trenddel ellentétben nem az acélos iskola volt; érett, érlelt; szépen integrálódott barikkal, aranyba hajló színnel, bár kevéske illattal. Vajas fajtajelleges íz tette teljessé az élvezetet, kellemes élmény volt. Mellé megnéztük nyakasék szeleksön sardonéját; jó ez az érettebb változat, csak ebbe nem kellene már co2. Viszont a fiatalsága döbbenetes volt (illat, frissesség) az előbbi után.

Újborokról álmodoztok itten, az enyim még mindíg -majdnem 2 hónapja- forr, lassan lecsap rám a vámkommandó! :)

VKati Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12056
Cirfandlia: a borvásárlásnál kezembe nyomtak egy kétszemélyes meghívót. Szerintem anélkül is lehet menni. Tényleg Présház. Telefonszám: 266 1100. Küldöm a programot.
Előzmény: Cirfandlia (12026)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12055
Meg engem is!!!!:)
Előzmény: csite (12054)
csite Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12054
ezerfürtű&zweigelt rozé?

ez engem is érdekel! :)

Előzmény: Hatvani Szabolcs (12053)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12053
És ha már újborok: a Bortársaságnál már kapható 2002-es Dúzsi Ezerfürtű és Zweigelt rozé, illetve Mayer Kékoportó. Pénteken megfigyelem közelebbről a Dúzsikat...

Shiraz Mester!

Nálatok van már valami nouveau?

Előzmény: korcsi (12050)
alexandrosz Creative Commons License 2002.11.07 0 0 12052
Szőkemárton általában nem rossz. Bock-ét nem kóstoltam, de akkor már nem is fogom. Nyílván emlékeztek néhány évvel ezelőtt Gál T. Bikuci-jára. No, az volt a förtelem...
Előzmény: korcsi (12050)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12051
Sajnos ott pont nem tartunk, de - részben off - 1 pohár Szőke-féle törköly megvillantotta a "savgerincét":)
Előzmény: korcsi (12050)
korcsi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12050
Ha már az újboroknál tartunk:
tegnap kinyílt Szőke Matyi bácsi márton napi küvéje (oportó+blauburger), igen fincsi, mindeféle friss gyümölcsízekkel, ribizli, áfonya (?) ilyesmi, szerintem jól sikerült újbor, ezzel szemben Bock mártonnapija (mátol kapható a Veritasban) meglehetősen borzasztó: alkoholtúlsúly, szúrós-keserű íz, csalódás.
Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12049
Csak per érdekesség... Hagyomány, kulturális örökség, konzervativizmus vagy sznobság, ilyesmi... :)
Előzmény: Törölt nick (12048)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12048
Jó van no
Előzmény: Öthetes Júzer (12047)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12047
Monggyák a Bozsolében november harmadik csütörtöke az újbor hagyományos bemutatásának napja...
Előzmény: Törölt nick (12044)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12046
Azt őrizzük, mint a szemünk világát!
De azért jut még a kiválasztottaknak
Előzmény: Törölt nick (12045)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12045
Hozhatnál a múltkori kóstolás kedvenc vöröséből is 2-3 üveggel ha elfér a csomagtartóban;)
Előzmény: Törölt nick (12042)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12044
Szerintem már lehet kóstolgatni mint újbort, de a februári borversenyt mindenképpen megvárom
Előzmény: csite (12043)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12043
ok :)

de azért türelmesen megvárom amikorra már a topon lesz a nedű!!

Előzmény: Törölt nick (12042)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12042
Alakul
Ha legközelebb megyek bépestre jelentkezem, és viszek kóstolót
Előzmény: csite (12041)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12041
hogy áll a címke alanya?
(csakmár meglesném élesbe :))
Előzmény: Törölt nick (12040)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12040
Ahogy mongya
Előzmény: knight bandit (12038)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12039
knight bandit,

az eppeszu boraszok nagy resze ezt mindig is tudta :) de komolyan, szerintem olyan hulye borasz nincs a vilagon aki nem tudja, hogy majdnem minden az egeszseges es jo minosegu gyumolcson mulik.

z

Előzmény: knight bandit (12038)
knight bandit Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12038
Lőrincz Gyurival van egy érdekes interjú a mostani Borbarátban, ami a témához kapcsolódik
Elmondja ugyanis, hogy kezdetben az volt a felfogása, hogy ide a szőlővel ő majd csinál belőle BORT, de mára rájött, hogy a szőlőtermesztésben kell a hozzáadott érték nagy részét létrehozni.
kb
Előzmény: Törölt nick (12037)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12037
Szerintem gagyi szőlőből csak gagyi bort lehet készíteni

Más: a legújabb Bor és Piac-ban hungarikum borteszt! Érdekes

Előzmény: fehér ló fia (12034)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12036
Bizony! Inkább engedélyezett faják.
A minőségi bor követelménye továbbá a limitált termésmennyiség és a must cukorfoka is.
Előzmény: Öthetes Júzer (12035)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12035
Gondolom, csak az adott borvidéken ajánlott fajták jönnek számításba...
Előzmény: fehér ló fia (12034)
fehér ló fia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12034
magyarul gagyi szőlőből is lehet különleges minőségű vörösbort készíteni...de akkor csak azt szabad belerakni:O)
Előzmény: Cirfandlia (12033)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12033
annyi. Tv.ből:
a) a meghatározott termőhelyről származó különleges minőségű bor 100%-ban az elnevezésének, jelölésének megfelelő származású, fajtájú, minőségű és évjáratú;
b) a meghatározott termőhelyről származó minőségi bor származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban megfelel az elnevezésének és jelölésének
Előzmény: BZoltan (12032)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12032
en 85%-ot halottam, de utanna nezek.

Amugy a szazalek az valoban kb 2% volt de lehet, hogy 5 nem eskudenek meg ra, de megkerdezem a boraszt, az adott terulet rizlingjet amugy ismerem mint a tenyermet.. es valami nem stimmelt, valamitol olyan erdekes lett. De azt nem tudtam megmondani, hogy mivel lett megbolonditva.

z

Előzmény: fehér ló fia (12029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!