Keresés

Részletes keresés

whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 49
Ashea - Mennyit bámulod naponta a képernyőt??? Egészségügyileg max 6 óra engedélyezett. Persze a többi az magánügy. Csak épp tönkremegy bele az ember, de ezt csak több x év múlva fogja igazán észrevenni.
Vandorr Creative Commons License 2000.03.31 0 0 48
Van olyan, hogy szemvidítófű (ez nem vicc!) próbáld meg ezt.
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 47
Ha csak kiszárad és viszket, használhatsz műkönnyet is. esetleg segíthet. (Humalac, Tears Naturale, Liquifilm, Lubrifilm) Konzultálni kellen valami szemésszel!
Monitorcsere erősen javallt!!!
ashea Creative Commons License 2000.03.31 0 0 46
Sajna a VISINE szemcsepp nem túl nagy jó, többszöri rövid pihenőre ha más nem rákényszerülök, de nem szoktam kivárni az utolsó pillanatot!
De azért köszönöm a segítséget!
Csak ne utálnám annyira ha ég és viszket!
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 45
Monitor ellen: Visine szemcsepp, monitor csere (LR, NI), monitorszűrő, többszöri rövid pihenő.
Előzmény: ashea (42)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.31 0 0 44
Kézenfekvőnek látszik a szemcsepp, de mindenképp konzultálj orvossal.
Nekem viszonylad szerencsém van az allergiámmal, mert mind a hat dolog, amire megvan, kikerülhető.
Előzmény: ashea (42)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.31 0 0 43
Nálunk a mamám már asztmás. Szénanáthával kezdte, aztán eddig fejlődött neki úgy jó hét év alatt. Hogy az ő életfelfogásával mi baj van, azt nem tudom, úgy negyven éves koráig semmi baja nem volt. Most meg helyenként hajnalban szállítja a papám az ügyeletre. Mi a környékünkön irtjuk, de pl. Kökényben volt telkünk és ott a tsz-területeken nézhettük, ahogy későn permetezik, rosszul irtják és csak évről évre terjed. Nem csak azért kéne akciózni, hogy irtsák -- az se mindegy, hogyan teszik. A virágzó parlagfű kaszálása sokkal nagyobb kárt okoz, mintha hozzá se nyúlnak, sokszor nagyobb területre szórja a virágport.
Kezelés. A Diprophos egy lórúgás és csak pillanatnyi segítség. Mamámat egy ideje valami spéci injekcióval szurkálják jóval nyár előtt, hogy túlélje és ez elég jól bejött neki, sokkal jobban bírja, de így se teljesen tünetmentes. Gyógyszer, spré már rég nem hat. Viszont Franciaországban és Belgiumban neki se volt semmi baja a csúcs allergiás időszakban. Aztán hazajött...
ashea Creative Commons License 2000.03.31 0 0 42
Helló!
Üdv az allergiásoknak!
Én is csatlakozom de nem igazán örülök neki! Kifogásom persze nem ellenetek van!
Én mindent elviselek de a szemeim olyan szinten száradnak ki, viszketnek és égnek, hogy már a monitort is alig látom néha!
Nincs valami ötletetek?
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 41
slr! A hiba nem az ön készülékében van. Kissé eltértünk az eredeti témától, de azért az allergián belül maradtunk. Próbálunk egymásnak tippeket adni a nehéz időszak átvészelésére, amíg a perlagfű írtása nem lesz számottevő. Csak kitartás, nem akarjuk offra tenni a topicodat. Én meszemenőkig támogatom a gondolatod a parlagfű ellenes munkacsoportról.
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.31 0 0 40
Szevasztok!

Ez a téma 10 napja nyílt a Törzsasztalon. Azzal a feltételezéssel indítottam, hogy a parlagfű káros és NAGYON sok embernek okoz maradandó betegséget és időszakos vagy végleges alkalmatlanságot munkavégzésre és normális életre. Látom a sok törekvést, jószándékú kezdeményezéseket, egyesületeket, parlagfűtöveket kampányszerűen tépdeső diákokat. Ennek ellenére még mindig nagy területek parlagfüvesek és sok embert megbetegítenek (szerintem). Különösen felháborító a dolog (szerintem), amikor általános iskola, óvoda, bölcsőde közvetlen közelében van nagy, kezeletlen, parlagfüves terület, így a gyerekek szeptemberben töményen kapják a (szerintem) különlegesen agresszív parlagfű-pollent. Köreikben úgyis gyakoriak a légúti megbetegedések, egymástól kapják el a fertőző náthákat, ennek kiváló alapot teremt a szénanátha, könnyen tüdőgyulladásba fordul a dolog és egy életre elrontja a gyerek 'életminőségét'.

Azt gondoltam, a hivatalosságok intézkedései fontosak, de korántsem elegendőek. Azt kerestem, mit tudna tenni egy-egy közönséges állampolgár (lakos, személy, polgár, stb.) mint én a helyzet javítására, a parlagfű-mezők visszaszorítására.

Az elmúlt tíz napban gyógyszerezési, asztrológiai és lelki tanácsokat kaptam, melyek azt sugalmazzák, hogy a hiba bennem van, magamat kell megjavítanom, és akkor a természet ajándéka, a parlagfű nem fog többé zavarni. Hát, komolyan el kell gondolkodnom...

SM222 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 39
Válasz a 20.-ai kérdésre(igaz egy picit megkésve).
A gyógyszer-alkalmazási ismertetőben csak felnőttek részére javasolják az injekciót. Gyerekek kezeléséről az ismertetőben nem írnak.Az édesapám azt javasolja,hogy kérdezzétek meg egy gyermekorvost vagy allergológus szakorvost.
Előzmény: iceberg (31)
Vandorr Creative Commons License 2000.03.30 0 0 38
Szerinted a 3 éves kislány csak a szüleitől kapja a benyomásait? Nem érez, nem érzékel? Csak tanul?
Lehet hozzá gügyögni, de értelmesen beszélni nem?
Nagyon érdekes ez, hogy egy gyermeknek nincsenek önálló tapasztalatai.
Előzmény: Herold (36)
Pritamin Creative Commons License 2000.03.29 0 0 37
A világ el nem fogadása - tulajdonképpen ez is igaz lehet. De ha elfogadjuk a három síkon történő létezésünket (fizikai,asztrális és szellemi), akkor meg lehet keresni, hogy az adott probléma gyökerei melyik síkon erednek, és így a kezelés ott a leghatékonyabb. De ezek a létezési síkok hatnak egymásra, tehát ha valójában lelki eredetű a gond, ami allergiába torkollik, és mi a fizikai síkon kezdjük el javítani, környezetváltozás,egészséges étrend stb, akkor sem ártunk a dolognak, csak nem annyit használunk, mintha azon a síkon hoznánk helyre, ahol a hiba keletkezett. A mondásokban mindig van igazság: ép testben ép lélek. De a lényeg az, hogy nem lehet mindenkire igaz és üdvözítő megoldásokat mutatni, csupán utakat, és mindenkinek el kell döntenie melyik az övé!
Előzmény: Vandorr (30)
Herold Creative Commons License 2000.03.29 -1 0 36
én úgy tudom, hogy az allergia lelki oka a világ el nem fogadása

Rosszul tudod. Egy 3 éves kislánynak milyen felfogása lehet a világról?

A parlagfű mindig is volt, vagy nem?

Nem egészen. Csak az utóbbi kb. 15 évben terjedt el ezen az égövön, legalábbis ilyen mértékben.

Előzmény: Vandorr (30)
whisper Creative Commons License 2000.03.29 0 0 35
Lehet, hogy temészetgyógyászilag is magyarázható az allergia, nem mondom, hogy nem, mert senki sem bizonyította, de az ellenkezőjét sem. Viszont a tudományos alapja az, hogy az immunrendszer túlszabályozza a saját védekező funkcióját, és a pollennel, mint idegen anyaggal (fehérje) szemben védekezés lép fel, ami a szükséges végponton nem áll meg, hanem túlpörög. Ennek okát most nem tudom pontosan, de ki fogom keresni tudományos cikkekből, Így alakul ki az orrfolyás, orrdugulás, torokkaparás, szemviszketés. Ezek közül az első kettő a legkellemetlenebb. A szemtüneteimet sokkal könnyebben tudtam kezelni, mint az orrtüneteket. Jó hatású volt a Garasone szemcsepp és a Visine is. Az Opticrom nulla hatású volt nálam. Egyébként mivel magyarázzák azt a természetgyógyászok, hogy esős időben, amikor egy kicsit csökken (nem megszűnik) a pollenkoncentráció, elmúlnak a tünetek. Pedig akkor is ugyannannyi húst eszem, tehát ua. fehérje van bennem (így vulgárisan).
Egyébként egy immunológus ismerősöm szerint két típusú ember létezik: 1., az allergiás, és 2., aki még nem tud róla. Másképp fogalmazva: Mindenki allergiás, csak van aki még nem tud róla. Szerintem ez egy olyan folyamat, mint az, hogy a születő gyerekek egyre nagyobb százaléka lesz szemüveges.
Vandorr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 34
Ha már születésünk óta van lelkünk, akkor lelkileg is élünk akkortól. A gyermek is ugyanolyan lény mint mi, csak kevésbé tudja magát kifejezni. Így, ha érzékel valamit a környezetéből, akkor úgy fejezi ki a véleményét, ahogy tudja. Legtöbbször beteg lesz, ha nem tetszik valami.
Tehát saját magát fejezi ki.
Van egy könyv: Rüdriger Dahlke írta: a betegségek lelki okairól, érdemes tanulmányozni.
Magyar változata a Javaskönyv, amely a jóga szellemi és testi egységére épít, ennek a hátuljában van egy rész amely szintén a betegségekről ír:
Szénanátha: Ok, okok: Szellemi tolerancia hiánya miatti irritálhatóság. Víz-tűz a nyirok és szegycsonti légzőrészeknél. időszakos szénanátha: édes, tompa, olajos minőségek, hús, tej túlsúlya. Egész évben: Érvényesülési problémák. megadja a terápia irányát is, ha érdekel, akkor nézzétek meg!
Missy Creative Commons License 2000.03.29 0 0 33
kedves Vandorr
de környezetszennyezés, és szmog és egyéb káros kémiai hatások sem voltak annyira.
én is hallottam, hogy leki oka lehet az allergiának, de akkor vajon mi a magyarázat arra, hogy kis gyerekek is allergiások, meg hogy egyre többen allergiások? fertőző lett a leki baj?

azért ha majd egyetértünk, teszünk is valamit?

:)

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 32
"az allergia lelki oka a világ el nem fogadása"
Ja. Különösen pedig a világból a parlagfű-pollen el nem fogadása.
Magyarázzátok meg, hogy a parlagfű direkt jó nekem, mert felfedi rejtett lelki aberrációimat.
Előzmény: Vandorr (30)
iceberg Creative Commons License 2000.03.29 0 0 31
Vandorr,kedves,az én 4 hónapos kisfiamnál milyen lelki tényezők jöhettek számításba,
amikor véresre vakarózta magát az ekcémától?
Nálunk bizony kiderült,hogy a bajt a narancs okozta.Ekcéma el.most szénanátha van.
Előzmény: Vandorr (30)
Vandorr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 30
Ha már a természetgyógyászatnál tartunk, én úgy tudom, hogy az allergia lelki oka a világ el nem fogadása. Gondolkozzatok el rajta, hogy nálatok ez mennyire helytálló.
A parlagfű mindig is volt, vagy nem? Gondoljátok, hogy a világháború után, mikor igen sok gazdátlan telek volt, akkor mindenkinek folyt az orra? Szerintem nem.
A szintetikus élelmiszerek, tartósítók, s a túlzott fehérjebevitel is hibás lehet.
Baján egyszer egy egész nyárfasort kivágtak a lakótelepen, mondván, hogy az allergiások...
A szőke nő hasonlat tetszik!
whisper Creative Commons License 2000.03.29 0 0 29
Jó Reggelt!
Mi ez a természetgyógyászati magyarázat? Hogy fehérje-túletetés okozza az allergiás tüneteket? Na Ne! Teljesen más biológiai alapja van a dolognak. Az allergia nem betegség, hanem állapot - állítják a hozzáértők. Most nem kívánom ecsetelni az allergiás reakció kialakulásának folyamatát, de abban szó nincs a sok-sok fehérjéről.
Most munka, később visszajövök.
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.28 0 0 28
Hollandia hihetetlenül és érthetetlenül gazos.
Előzmény: Herold (27)
Herold Creative Commons License 2000.03.28 -1 0 27
Belgiumban nincs parlagfű? Én néhány éve Hollandiában voltam (a német határhoz közel) augusztus végén - szeptember elején, és ott ugyanúgy kínzott az allergia, mint itthon.
Előzmény: whisper (23)
Pritamin Creative Commons License 2000.03.28 0 0 26
S lőn!! Ahogy vártam, megjött a megerősítésem a való életből ;-) Természetesen U-Fóka a hozzászólása utána pénztárhoz fáradhat, ahogy megbeszéltük!! De félre a tréfával: saját példámat is hozhattam volna, de nem tettem, mert messziről jött ember mondhat amit akar, ugyebár.
A lényeg az, hogy esténként (meg időnként) nekem is volt enyhe orrdugulásom, látszólag ok nélkül. Egész más okból választottam az étrendi változást,(egyszerűen jobban odafigyeltem mit "tegyek be az arcba")és mellékhatások tekintetében azt kaptam,(más hasznos járulékokkal egyetemben) hogy az orrdugulásom megszűnt!! Szóval megéri kevesebb állati tetemet és élet-erő-egészség macskabenzin származékot származékot belapátolni a szánkba!!(nem beszélve arról,hogy a jó kis szétpasztőrözött tej milyen egyéb tüneteket okozhat, főleg gyermekeknél, amire nem is gondolnánk... De ez már a milyen tejet igyunk(felnőttként lehetőleg semmilyet)topicba tartozik.
Pritamin Creative Commons License 2000.03.28 0 0 24
Kedves Aller-gének! Természetgyógyászati előadáson hallottam a következőt: "a hiba az ön készülékében van", tehát valószínűleg nem a parlagfű tehet arról, hogy egyre több ember szenved allergiás tünetektől, hanem a mi szervezetünk kerül olyan állapotba, amelynél a parlagfű (vagy kinél mi)egyszerűen átbillenti a vészcsengőt - "gáz van"- és ezért hálásak lehetnénk a parlagfűnek, gondoljátok el milyen lenne a világ szép szőke nők nélkül, mert ha véletlenül bebizonyosodna, hogy a szőke hölgyek allergiát okozhatnak, egyszerűen (a mai olvasatban) kiirtanánk őket. Az a lényeg, hogy megvizsgálták, hogy milyen összetételű váladék folyik ilyenkor az orrunkból és ez rengeteg feldolgozatlan fehérjét tartalmaz, ezt a tünetet azt hiszem a t.gyógyászok fehérjemérgezésnek hívják. A táplálkozásunkban hihetetlen mennyiségű fehérjét fogyasztunk (-a test építőanyaga) és egy fejlett embernek erre nincs szüksége. Nyilvánvalóan egy jó állapotban lévő szervezet ezt a problémat lekezeli, de ahogy az allergia terjed az azt mutatja egyre kevesebben rendelkezünk már ilyennel -sajnos!- (egy egyszerű hasonlat - az épülő házhoz sok tégla kell ugye, de amelyik már felépült, abba minek raklap számra hordani?) Ilyenkor az a tanács, hogy fehérjeszegény étrendet kell követni -hús, sajt tejfélék, fehérkenyér - haljon!! Több zöldség gyümölcs! Én azt mondom, aki ilyesmitől szenved, és igazán szenved, annak semmit se jelent kipróbálni a dolgot, mert ennek mellékhatása nincs (ellenben az olcsónak nem mondható gyógyszerekkel), csak egy kis odafigyelést igényel és az alaknak is jót tesz!!
whisper Creative Commons License 2000.03.28 0 0 23
Üdv Allegiások! Sajna én is gyarapítom a tábort. Aug. közepétől október közepéig alig élek. Van egy tuti lórúgásszerűgyógyszerem, amikor már más nem segít, azzal leszúrom magam. Neve: Kenalog, heti egy adagot lehet max beszúrni. A diprophos is igen erős, azt isiászra kaptam anno. Asszem csak felnőtteknek adható. Szükség esetén ismételhető pár hétig, heti 1 alkalommal. Az orrspray-k egész arzenálját leteszteltem, minimális sikerrel. Egy idő után hatástalanok lettek. Legutóbb Flixonase-t kaptam a gyártól próbára, jó tapasztalatom volt vele. Aztán elfogyott. A Calcium jó hatású, csak rövid ideig hat. Én az injekciós oldatot szoktam meginni, ha nagyon folyik az orrom. Veszélye, hogy az embernek mindene elmeszesedik, ha túlzásba viszi!!! Párszor Brycanil-t kellett használnom, mert a fulladás környékezett. Ez is injekciós oldat, meg is lehet inni. (már aki hozzájut injekciókhoz). A tabletták (Claritin, Zyrtec) gyakorlatilag hatástalanok. Még a bevezető időszakban csak-csak nyomnak el valamit. Önkényesen dózist emeltem, de az sem volt jó pár nap múlva. A Kenalog viszont csodát tesz. Igaz, hazavágja az immunrendszert rendesen.
A parlagfüvet állampolgári kötelességként mindenkinek írtania kellene a saját területén. Érdekes összehasonlítás, hogy pár éve épp augusztus közepén, mikor kezdődtek a tünetek, kimentem az USA-ba, ahol hirtelen megszűntek a tüneteim. Oka: nem volt parlagfű. Ott ugyanis keményen bümtetik, meg persze írtják is. De hasonló eset volt, mikor szeptember közepén Belgiumba látogattam pár napra, akkor is mintha elvágták volna az allergiámat. Hát, ez a különbség magyarhon és Nyugat között. Egyébként nem tudom, a TB-nek mennyibe kerül évente az allergiaellenes gyógyszerek támogatása, de abból biztosan sok-sok közmunkást ki lehetne fizetni, akik szedegethetnék a parlagfüvet. És akkor még nem is említettem a később kialakuló asztma kezelésének költségeit és a munkaerő kiesést.
Missy Creative Commons License 2000.03.28 0 0 22
volt már másik topic itt is meg, máshol is, mindehol elsüllyedt, nem értem meg ezt a közönyt senki részéről...
főleg azokéról, akik magukkal sem törődnek, nem hiszem el hogy csak mi páran vagyunk azok, akik rosszul érzik magukat az allergia meg az asztma miatt

pedig higgyétek el, senki nem fog helyettünk tenni ez ellen semmit

:(

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.25 0 0 21
Missy, Iceberg, Halprin, köszönöm hozzászólásaitokat. Tavaly ősszel egy kellemetlen konfliktus után - ahol azért a nagyfőnök végül levágatta a gazt, de a beosztottai, akik korábban megtagadták a segítséget, kicsit alámtettek - és az EB pénztár fő jogászának elutasító levelét követően elhatároztam, hogy ezzel a hobbival felhagyok. Ami időt ezzel töltöttem, az alatt pénzt fogok keresni, hogy a kritikus időszakokban elhagyhassam Magyarországot.

Aztán itt az Indexen láttam olyan kezdeményezést, hogy le a kalappal: fiatalok, nem gazdagok, bevásároltak, felpakoltak, hogy segítséget vigyenek az árvízkárosultaknak. Nem vártak a sóhivatalra. Gondoltam, egyet érdemes még itt próbálkoznom. Most lenne az ideje,hogy elkezdjünk egy kampányt. Még koratavasz van, egyelőre még nem kezelhetetlen a helyzet. Hamarosan azonban embermagasságba szökik a gaz, akkor meg már daru kell ahhoz, hogy valamit is elérjünk. Szóval hármatoktól elnézést kérek, és a témáról ezúttal tényleg végleg leszállok. Parlagfű ügyben az egyéni védekezésre rendezkedek be, mint sokan mások.

Üdvözlettel SLR

SM222 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 20
(Házi)Orvos,csak most éppen ügyeletes úgyhogy nem tudom megkérdezni.Választ legkorábban csak szerdán tudok adni.
Előzmény: iceberg (18)
Halprin Creative Commons License 2000.03.20 0 0 19
Szerintem nem hulyeseg, amit slr mond, meg lehet probalni a ceges foldeken, de azokon nem, amik magankezben vannak.
Mostanaban eleg sok a dolgom, de kesobb esetleg beszallnek ilyesmibe, lenne hozza egy-ket otletem.
En is allergias vagyok, csak en nem a parlagfure, hanem nagyjabol az osszes tobbi fufelere.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!