Én meg konkrétan a Mazdára gondolok, de csak azért, mert mindenki magából indul ki. :-)
Amúgy egyetértek a Kiával kapcsolatban. Régebben pár napig volt nálam (előző generációs) 1.6 GDI motoros Hyundai I30-as, az alapján én sem vennék hasonló teljesítményű turbós benzinest. Egész jól ment, pedig igazán meg sem cibáltam a bajszát, mert párezer kilométeres autó volt, sajnáltam volna kitaposni a belét. Meg amúgy is más tulajdona volt (kölcsönző), azt meg nem illik rongálni.
Meg a villanyautó, bár ez utóbbi kategória nálunk még alig látható, meg sok nehézséget (hatótáv, töltési lehetőségek...) is a nyakába vesz, aki olyat vásárol.
Én mondjuk ellenállok ennek a downsizing trendnek, de az autógyártók döntő többsége által sugalltak szerint elavult a gondolkodásom. :-)
Egy átlag autósnak városba elég,meg lassan már csak kis köbcentis autót kapsz újba.
Jó vannak 2 L.-ek meg nagyobbak,de a többségnek elég az 1.4-es,meg kissebb.Aki nem akar száguldozni,meg nem mindegy,hogy 5,4 v 5,7L/100Km eszik,az meg veszi. :))
Már októbert mondanak az 1,4 T-GDI motorral szerelt KIA-k várakozási idejére. Ez elsősorban a Proceed januártól beindult rendelése, valamint hogy a kereskedők lerendeltek maguknak egy csomó autót raktárkészletre ,ezek együttes hatása okozza a hosszú várakozási időt.
Tudom, h nem vigasztaló a KIA 1,4 turbósra várakozóknak, de a VW T-Rocra kb.1 év a várakozás....
Cégautónak akartam, de főnököm mondta, hogy várjunk pár hónapot vele (nem elodázás, átbeszéltük a dolgot), így viszont kb most kellene indítani egy rendelést, hogy értelmes időben megkapjam. Vagy a kisebb motorok közt kell körülnézni, nekem elég lenne szerintem a 120LE is.
Nekem az ígért 8-12 hét helyett 1 hét híján 5 hónapra lett meg az 1,4-es turbo motoros. Már ott voltam, hogy bemegyek és rájuk borítom az asztalt, de legalábbis kiverek belőlük 1-2 százezer bánatpénzt. Nem hiszem el, hogy nem látszódott a rendelés leadáskor, hogy a 2-3 hónap az 4-5 lesz. Vajon ők leverték a KIA-n a késedelmés teljesítést sunyiban? Végül mikor már pont elszakadt a cérna, akkor abszolválták az átadást. Én késtem volna a fizetéssel 1 napot, a végrehajtót rámküldik gondolkodás nélkül. Lókupec biznisz ez, ugyebár. Annyit vigyorgott rám a lentebb említett úriember, h. már megfordult a fejemben elállni az egész üzlettől az átvételkor, annyira bajt sejtettem a vigyorgás mögött. Majd kiderül.
Mi az a kormolódási probléma? 1.6 CVVT G4FC motor NGK ZFR5F-11 gyertyákkal, a gyertyák nem "őzbarnák", hanem kormosak. Mi lehet az oka? Tegyek bele magasabb hőértékű gyertyát? Vagy valami vezérlési gond lehet?
Más kérdés: próbált már valaki BRISK gyertyát? 3 elektródás vagy platina, amiket néztem.
a sima 1.4 és 1.6 között semmi az 1.6 gdi (és a mostani 1.4 t-gdi és 1.6 t-gdi) viszont közvetlen befecskendezős, ezeknél van valamiféle kormolódási probléma, aminek az okait mindenki másképp magyarázza, de a legtöbben összefüggésbe hozzák a hidegüzemmel
"Esetleg nyugodtan nézzem a dízeles autókat is, mert rendben van, megbízható a dízel erőforrás is (1.6 CRDI - sosem volt még dízel autóm)"
nézd nyugodtan a dízelt kivéve ha aggódsz attól hogy betiltják, vagy csak nem bírod a dízel füstöt vagy ha sokat városozol vagy rövidtávozol városba jobb az 1.4 alap benzines, az 1.6 gdi és a dízel se szereti a gyakori hideg üzemet
Nekem fiatalabb 1.6 benzines van, az egyik lámpában elromlott a menetfény. Egyenlőre ennyi a hibalista.
Az, hogy jó-e neked a dízel vagy jobb a benzines, a tervezett használati körülményektől függ. Hosszabb időre, alacsony futásra, és azt főleg városban, kár venni dízelt.
"Fogyasztásban mi az, ami elfogadható, mi az átlagos és mi számít mondjuk soknak már?"
Nekem az 1,4-es kombi Budapesten, hétvégéken használva, elővárosban, illetve országutazva, -nagyritkán- autópályázva kb. 4000 km átlaga 6,3 l/100. Amikor ezt a kocsit a húgom használta naponta munkába járásra Budapesten, a legnagyobb dugókban, 7,8-on állt az átlagfogyasztásmérő több ezer km után. Ő használta a start/stop rendszert, és sosem használom.
Vagyis szerintem ezzel az 1,4-essel kb. 5,8 és 8,5 közötti fogyasztásokra lehet számítani. Ha nem 205-ös gumi lenne rajta, lehet, hogy lejjebb lehetne kicsit még menni, fene tudja.
Eddig nem kerültem még közelebbi kapcsolatba Kia személyautóval, de most autócsere előtt állok és nagyon szemezek a Kia Cee'd 2013-2014-es modelljeivel (használtautó.hu). Mielőtt beleugrom a vételbe, mindenképpen szerettem volna első kézből származó infókhoz, tapasztalatokhoz jutni. Emiatt vagyok most itt.
Szeretném megkérdezni, hogy mennyire megbízhatóak a 2013/2014-es Ceed-ek - 1.4 CVVT illetve 1.6 GDI - elsősorban benzines autókat néztem, illetve milyen a szervizköltségük, mennyire hajlamosak arra, hogy elromoljon vmi? Fogyasztásban mi az, ami elfogadható, mi az átlagos és mi számít mondjuk soknak már?
Mivel használt autókat nézek első sorban egy ilyen 5-6 éves autóknál mi számít elfogadható km futásnak és mi az, ami már esetleg gyanúsan alacsony!?
Jobb-e a benzines a dízelnél? Esetleg nyugodtan nézzem a dízeles autókat is, mert rendben van, megbízható a dízel erőforrás is (1.6 CRDI - sosem volt még dízel autóm)?
Válaszaitokat, segítő tanácsokat előre is nagyon köszönöm!
fél éve egy kínai usb-s töltő kiverte a biztosítékot az autóban, aztán a tartalékot is ami oda van készítve a biztosíték panelre kínai ment a kukába, biztosítékkal viszont szívtam mert mint kiderült abból van három méret is, az első amit vettem a benzinkútnál pont nem az volt aztán beütöttem a waze-be hogy autósbolt, elvitt párszáz méterre egy unixba, mutattam nekik hogy ilyen kell, és adtak szerintem az izzóval is így kellene eljárnod, vidd el mintának, filléres dolog az is, szakboltoknak nem kihívás
Sziasztok! Úgy tűnik megadta magát a belső utastér világításom. Kiszedtem az izzót és a típusa: KHA12V8W9 .Nem egy szokványos izzó. Hivatalos márkakereskedéseken kívül nem is árulnak ilyesmiket?
Köszönöm, a főtengely témát a 2006-2011 Ceedek kapcsán olvastam. A kocsit ma megtekintettünk, állítólag garanciában volt már dct cseréje, illetve a fényszórók elöl párásodtak, inkább elengedtük :)