Lelepleződtem, na tessék. :-)) Nekem az Árpy a gyengém, a göndör fürtjeivel.
Igazad van, persze, a csarnoki kofák ott állnak minden nap, de az olyan jó, amikor az ember végiggusztálja a piaci portékát, aztán ugyanannál az árusnál megveszi ugyanazt, amit mindig szokott.
Jut eszembe, egyszer olvatam, hogy a csarnoki kofák közül a bejárathoz közelebb lévő egy igazi nyelvzseni, törökül meg arabul is tud. Ezt eddig nem ellenőriztem, de hogy roppant barátságos, az tény.
"A hely tök alkalmatlan a piacozásra, autók jönnek-mennek, de a néplélekben valahogy benne van, hogy szombaton a piacon vásárolunk."
Nem is a vásárlás miatt jársz oda, hanem azért, mert kitudja, hátha meglátod azokat a gyönyörű Jimmy tesókat! :))
Egyébként szerintem ez a szombati bevásárlás a leghülyébb dolgok közé tartozik! Miért kell az embereknek szombaton agyontaposni egymást a tömegben, mikor pénteken délután nyugisabb körülmények között is vásárolhatnának!
Mondom persze mindezt én, aki szombaton délelött nemhogy a két sarokra lévő piacon vásárol, hanem inkább utazik negyed órát egy másik piacra! :))
Itt vagyok, csak a/dógozok, b/ őszintén és nagyon unom a politikai tárgyú offolásokat.
Ami a körút-belső utcák ellentétet illeti, én egy kicsit bonyolultabbnak gondolom a helyzetet. A mellékutcákban is rengeteg házat újítanak föl, jórészt magánpénzből, de persze a nagyon romosak a legszembetűnőbbek. Viszont az furcsa, hogy a körúton mennyi üzlet áll üresen. Mintha a mellékutcákban állandóbb lenne a kereslet/kínálat. A helybeliek talán megszokják, hogy itt és itt van egy ilyen bolt, és "rájárnak". Nálunk, a Csányi/Dob sarkon pl. pár hónapja befuccsolt egy kis trafik, és azóta is hiányzik, mert az ember automatikusan odajárt újságért. Hiába van most mellette, a zöldségesnél is, az nem ugyanaz. Olyan ez, mint a Klauzál téri piac szombatonként. A hely tök alkalmatlan a piacozásra, autók jönnek-mennek, de a néplélekben valahogy benne van, hogy szombaton a piacon vásárolunk.
A Vas utca a nyolcadik kerületben van (szinte le sem merem írni ebben a topikban), de a Rákóczi útba torkollik be az Uránia mozi magasságában, így ha átmentem a zebrán, már a hetedik kerületben voltam.
Csak elérted, hogy utánanézzek.:) Szóval számos barátod itt él, és szoktál kerületi kocsmákban ücsörögni.
Fogalmam sincs, hol van a Vas utca, egyáltalán, a VII. kerületről sincs sok fogalmam, de azért járok ide szorgalmasan olvasgatni, hogy pótoljam hiányosságaimat. Erre leginkább Goldman Emma írásai a legalkalmasabbak, aki hová tűnt el ???
Te Wangi, Neked tulajdonképpen milyen kötődésed van a hétkerhez ? Mert nem itt laksz, vagy igen ?
Csak ha nem veszed tolakodásnak, személyeskedésnek.
(És kire fogsz szavazni ?:)
Rombolódik, szakad le a kerület ??
Hol ? Én azt látom, hogy mindenhol építenek, felújítanak, renoválnak, sétáló utcákat létesítenek.Lehet, hogy én nem a megfelelő helyeken járok ?
Elnézést mindenkitől, ha valamely érzékenységét sértettem.
Az MSZP-s jelző sem nem pozitív ,sem nem negatív jelzőként szerepelt a beírásomban, hanem tényként és egy jobboldalt fújjoló beírásra született válaszként!
Én nem fújjoltam itt még senkire ,sem világszemléletére, remélem ezentúl más sem teszi..
Mindenki úgy él, úgy gondolkodik, tartozik egyik vagy másik oldalhoz ahogy jólesik neki.
Ezek alapján még liberális is lehetnék! :)
De amit ma liberalizmusnak csúfolnak ,az sajnos ezt a szót teljes mértékben lejáratta.
Nem vagyok Fidesz Fun!
A Fidesznek legalább annyi hibája van mint az MSZP-nek.
Politikáról ennyit.
De egy kerület életében a várospolitika igen fontos, életünket meghatározó kérdés!
Vagy fejünket homokba dugva szemlélődjünk??
Én itt születtem ,itt jártam iskolákba (még bíz a Madáchba is!! -és nagyon szerettem).
Nem bírom szó nélkül hagyni ,hogy rombolódik, szakad le a kerület..
De szóljatok, hogy erről egy szót sem és többé nem írok .. :((
De hát van neked hol aludnod, nem? :) Nagyon kiváncsi voltam, hogyan oldják meg, hogy megmaradjanak a franciaudvarok, de mégis át lehessen kelni az egyik épületrészből a másikba. Ez az üvegfalas megoldás elég frappáns, szerintem a műemlékvédők is le lehetnek nyűgözve. Az viszont elképesztő, ami a "színfal", azaz az egyszobányi mélységben meghagyott homlokzat mögé épült. Gyakran jártunk nézelődni a Hársfa utcába, mert ilyen nyüzsgést a hétkerben nem mindennap látni. Csak azokat sajnálom, akiknek volt eddig egy viszlag világos lakásuk, most meg ott tornyosul az utca túloldalán az a monstrum.
Elnézést Julianustól (is), megkövetem magamat; hogy nagyon hevesen reagáltam a nem is nekem szóló hozzászólásra.
amennyiben felmerül az igény, töröltetem a modival az írásomat.
más.
Mit szóltok a Royalhoz? Szerintem tök szép lett, én rosszabbra számítottam! Legalábis azokon a rajzokon, ami előtte volt kifeszítve, elég diznilend színekben pompázott (narancssárgra, piros, stb). nekem tetszik, bár kétségtelen, hogy egy jó darabig még nem látom belülről. aludni pedig tuti nem fogok benne.. :))
Meséltem korábban a Dob/Akácfa sarkon lévő egykori Polgár kávéházról, amely 45 után évtizedekig varróüzemként működött. Néhány hete elkezdték felújítani. Még mindig látni, ha bekukkant az ember, hogyan nézett ki: L-alakú kávéházbelső, hatalmas belmagasság, oszlopok, a portálablakok félig föl vannak ugyan falazva, de a hangulat érzékelhető. Most megint kiírták, hogy eladó. Szerintem vegyük ki, és nyissunk benne kávéházat, Hétker Topik Törzsasztallal.
Nekem csak _itt_ mindegy, de itt nagyon.
A függőkert nem rossz, de ha lúd, legyen kövér: trópusi kert a Dembinszky utcában? Trolivezetékeket át- meg átszövő liánok, trillázó papagájok?
Most tényleg muszáj ilyen személyeskedő stílusban nyomni? (Nem pont veled van bajom, azért rád válaszolva írom, mert a te hsz-od az utolsó, legalábbis amikor elkezdtem írni ezt a hsz-t.)
nekem tök mindegy, hogy te MSZP-s vagy vagy sem, hogy julianus Fideszes-e vagy sem, hogy terasz egyik-e vagy mindkettő vagy sem, szóval mindent tudok, most már senki ne írjon a másikról semmit.
Én olyat hallottam egyszer, hogy a Felvonulási tér területével kibővítik a Városligetet. Mondjuk nekem tetszik az ötlet. Ja, alatta meg asszem parkoló lenne, bár ebben nem vagyok biztos.
Rólam mit tudsz? Mert jul.ap. találgatása ügyes, de sajnos téves. :))
A Dózsa Gy. utat én kérdeztem, és továbbra is érdekel: hol az ördögbe' lesz a fasor? Teljesen eltűnik a Felvonulási tér?
Lejjebb kérdeztem az "öregeket" arról a feltételezett moziról a Rottenbiller/Damj. sarkon. Azóta nézegettem, hogy hány helyen játszottak régen filmeket. Mára még a körúti mozik is hogy megritkultak: a Bástya bank lett, a Híradó egy amerikai egyház gyülekezeti terme. Mi van a Zrínyivel? Még működik?
ok, most már mindent tudunk emmáról és julianusrtól is, de itt hagyjuk ezt abba.
Dózsa Gy. és környéke felújítását kérdezte valaki korábban: én már látom a változást /bár a munkások valóban nem a nyugat-német munkamorál szerint dolgoznak ,a környék kocsmái és kisboltjai szeszeladását viszont jelentősen fellendítik/ pl. a Dembinszkyben már le van rakva az aszfalt fele, ráadásul a bal oldali parkoló sávban meghagyták a macskakövet is, elég jól néz ki. Hogy fasort akarnak valahová, azt nem hallottam, el se tudom képztelni, hogy hol lenne
"A hozzászólót minősíti" gondolatomhoz pár idézet julianusapostatától, a teljesség igénye nélkül, természetesen.
2 méter magas, rövidre vágott barna haj, fehér poló, zöld gatya, barna bakkancs lesz rajtam. Kilógok a tömegből ígyhát megtalálsz állj elém és próbálkozz :)
Ha nem jösz akkor bízz rongy ember vagy és jogod kb. nulla pofázni..
Kis érdekesség: Örvendj Magyarország!
A legjobb minőséget(J-Stereo 3606kbs) a Hunnián találtam.
http://www.hunnia.net/orvendj_magyarorszag.mp3
Miért nem vagyok MIÉP szavazó?
Mert a jobboldal ereje a Fidesz mögött van.
Ez így alakult, így hoztaa történelem.
Ök azok akik önmagukban is kormányképkesek és van elég széleskörű támogatotság mögöttük.
A MIÉPre is szükség van persze ,mert nagyon sok ember véleményét ,akaratát, gondolatvilágát képviselik.
És sok-sok értelmes ,jó gondolat van abban a amit mondanak.
De soha de soha nem szavaznék baloldalra, akár milyen szépek, európaiak, szocdemek is lesznek egyszer.. :)
SZDSZ-eseknek ezen a fórumon mindent lehet.Másoknak nem..
Megtudhattuk még róla, hogy igencsak jártas történelemben, és egyébiránt jó ember. csak hát a stílus.
Politikáról nyugodtan beszélhetünk 1 kerületi topikban, tényleg nem lehet kihagyni; de ismétlem: mindezt meg lehet tenni intelligens módon is, anélkül, hogy bárkit olyan jelzővel illetnénk, ami nem igaz.
bár úgyis csak a hozzászólót minősíti.
Emmáról fogalmam sincs 1részt, hogy párttag-e; másrészt nem is érdekel; harmadrészt meg ha az, majd ő közli - ha egyáltalán akarja. erről ennyit.
osztom a véleményedet, én sem szeretem, ha polfórumos szintre süllyed a színvonal, én is otthagyom az olyan topicot, ahol ez uralkodik el.
de az is az igazsághoz tartozik, hogy nehéz megkerülni a politikát egy kerületről szóló topicban.
Bár igazából kényes a kérdés. Mert egy topiclakó párttagságát a topicban megírni - annak hozzájárulás nélkül - szerintem személyiségi jogokat sért. (nicknek is van szerintem személyiségi joga)
Politikai szerepet vállaló emberről, pl. képviselőről megírni azt , amit ő saját érdekei miatt el akar hallgatni, értelmezhető közérdeknek.
Hagyd már békén. Ha ontopic hozzá akarsz szólni, tedd, de személyeskedni totál fölösleges. julianusapostata is és mi is vettük, hogy nem tetszenek neked a hozzászólásai, de akkor is kár ezért verni itt a balhét.
Egyébként - ha bárkit is érdekelne - öt napig nem voltam pesten, egy olyan topikidegen helyen voltam , ahol nincs hetedik kerület, viszont kezd elborzastani a poszáta hozzászólásainak mérhetetlenül alacsony színvonala. Kivéve ha lopásról-csalásról van szó, amit én is elítélek. (A bíróság nem.)