Ez azért nagyon szemét dolog, mert még a gyári csatlakozókat is lespórolta a cég!!!!
Így lehet igazán nagy profitot termelni. Alább írtam, hogyan működik ez a "fekete doboz", na most ezen termék fotója alapján biztos vagyok benne, hogy ugyan azt produkálja, mint az általam leírt.
Annyi többlet van benne, hogy a lamda jelét felhúzza táp felé, így megnövekedik a lamba érték, és több anyagot biztosít.
A máshol hapható termékek 40-50 eFt-os áron azért kerülnek olyan sokba, mert az adagolóhoz menő vezetéken lévő 2 csatlakozót is tartalmazzák (azok közé kell bekötni) és az 5-10eFt-ba kerül. Na, most ez a termék mentesült ezen csatlakozóktol, és így ennek a nyereségét is profitként könyvelheti el a cég.
Ránézésre úgy 1500 ft-nyi alkatrész van benne, és ezt igen megtolja a rozsdamentes felfogató. Legalább egy dobozba tette volna bele, mert az is vagy 2000 Ft!
Felháborító, és mi buta emberek, mindent megkajálunk!
Már megint letapadtak a turbóm geometria lapátjai !!! Unom már a vákuumos megoldást, nem úgy mozgatja mint ahogy kellene! Nyomásos labdája felesleges nincs valakinek aki megválna tőle ?? GT17-re kéne ! köszönöm
Egyébként tényleg a fsz ki van, hugyozni nincs időm. Komolyan, régen nem csak hogy jobbna érdekelt a tuning, de tudtam is rá időt szakítani. Most le is szarom, meg időm sincs:(
A készülék beépítésével lendületes erőt, meglepően forgatónyomatékos és "harapós" motort kapunk, egy ki- és bekapcsolási lehetőséggel, természetesen bekapcsolt állapotban 5-15 % többletfogyasztással, viszont 10-12 % teljesítménytöbblettel és 30 %-al kedvezőbb gyorsulással, továbbá típustól függően 5-15 % végsebességnövekedéssel.
álltalában azt csináltatja meg mindenki,ami elromlik, és azt nem ,amitől elromlott... pl. félre van kopva valakinek a gumija,vesz rá egy másikat,de a futóműhöz nem nyúl,mert az már drága...vagy ha hozzányúl,akkor a futóműállítás drága...
Ezek szerint, részedről barokkos túlzásnak nevezhető a következő állításod: "Mire valahogy beállítod az is lehet, hogy 8szor le és fel kell rakni mert az ütközőcsavart nem tudod a helyén állítani."
Az általam Szakembernek nevezett, Kiss Zoltán nevű személy hátsó fertájával kapcsolatban, semilyen terveim nincsenek! :-)
Egyik barátom autójához keresek jó állapotú vagy új GTB17et vagy gt22-est. Ha valakinek van ilyenje akkor dobjon rám egy mailt a rozsia@enternet.hu vagy az akosrozsi@gmail.com -ra.
Szerintem azzal van baj, hogy emberek túlontúl bíznak a német mérnökök precizitásában. Van ilyen példa is, a 45 lovas bogár váltó 200 lovat még szépen kiszolgál. Ebből kiindulva sokan úgy gondolják, hogy gyári teljesítmény x2 ugye vígan ment (+100 LE), akkor az a 40-50 már mit árthat, az csak a FELE.
A súlyemelőnek sem az a 2kg sok amit még rátetet, hanem az egész. Ebből lesznek a "széthullós" autók. Nekem mázlim van, mert Krézi gyártmány az adagolóm a turbo vezélése, és Pusztaszabolcson készült a kocsim többi része. Csak akkor látom őket (sajnos - mert ultra normális emberek ebben a beteg világban) amikor viszket a seggem mert több lovat érezne. Úgyhogy én nem tudok beszámolni a porlasztócsúcs reszelgető, meg 1.9 TD adagolót felpiszkáló, TDI-re faragó "mesterekről", csak hallomásból. Abban viszont biztos vagyok, hogy azokból van több.
Üdv: igazad van. Csak az a baj a mi kis országunkkal hogy sok az állitólagos (SZAKEMER-SZAKBARBÁR !? ) elviszem az állítolagos szakemberhez, bizonyos brobléma miat,mert ha értenék hozzá nem kéne szakember. cseréljük ki ezt+azt-vagy még ezt ís, fizes ennyit, oct nem joó HÁT Ő nem tudja mi a baj. szóval kevés az olyan SZAKI aki SZÍVVEL-lélekböl az autó szeretetéből csinálja amit csinál, neem lahúzásbol. TISZTELETTEL
Mint irtam benzines tuningot készen megvehetsz, az utolsó csavarig , USA-ban, Japánban igy árulnak szetteket. Hazaviszi a teljesen laikus, a DVD-t beteszi a lejátszóba, és lépésről lépésre épit egy ezerxxx lovas autót.
Voltam Kanadában fél évig, és jártam ottani autós versenyekre , rengeteg ember épit ilyesformán otthon saját maga igy komoly autókat.
Ott ez mögött egy egész iparág áll, és minden megvásárolható, minden információ megszerezhető.
A volvó kúlert azért ajánlottam Neked anno, mert akkor a pénztárcádhoz, és az elképzelt 180 lohoz az illett. Ugyanakkor elmondtam azt is, hogy ki és hol csinál jó kúlert, meg azt is hogy az 10* annyiba kerül, meg hogy kezd el újból épiteni az autódat , mert az egész egy hulladék.
annyi benzint nem eszik,viszont az tuti,hogy nem dugul el mert le van dermedve minden... az árban nem fogunk versenyezni, igazából nekem is a padláson figyel kb3 éve, be fogom egyszer szerelni, csak hát ha az árát megadják... nekem tartozásból van,így 80e...viszont ez nagyteljesítményű ;)
Elöbb találd ki milyen teljesítményt szeretnél!Aztán tudnak páran segíteni. vagy használd a keresés funkciót. "A következő kérdés még az lenne, hogy 2-es golfba 6-os váltó?" mindent lehet csak nem 1szerű :)
sok mindenben igazad van, de azért ez a szöke nő- benzintunig, azért durva volt. egy benzines sokkal hamarabb megboszulja magát ha szarul van összerakva mint egy diesel, pl amig egy dieselen szinte büntetlenül állitgathatja a luzer a nyomás addig a benzinesnél már 2-3 tized különbségnél, eltünik a dugó az éterben és stb:)
benzines tuning sokkal nehezebb és több dologból áll mind az hogy kell neki olaj, meg levegö mint a dieselnél és hagy menjen. mindenesetre teljesen igaz az, hogy a szemét tákolt munka miatt megy szét rengeteg autó, többek közt és is ez miatt szoptam sokszor a kocsival, pl volvo coolert se tennék már fel a kocsira, se igényesen, se igénytelenül ha dieselbe vágnám a fejszém megint. mondjuk igaz azt pont te ajánlottad anno:)
Mikor elkezdtem dízelezni, mindenki azt mondta, hogy az autó benzinnel, a traktor olajjal megy, és ez így van rendjén (90-es évek eleje). Persze akkor még közel sem voltak ilyen jók a motorok, de mindennel elment, amit meg lehetett gyújtani. És persze a kúton is 50-70 Ft-al olcsóbb volt a nyál, mint a benzin.
Ma, 2007-ben ott tartunk, fogy megfordult a világ. Drágább közel 10 forinttal a dízelolaj, mint a benzin. Tudjátok miért? Mert minden évben 10-15%-al több olajkályhát adnak el az autógyártók, mint az előző évben. Lassan felesbe megy a dízel-benzin eladási ráta (persze ezt az eredményt meghamisítja magyarországon az a tény, hogy a sok kispénzű ember csak az olcsó SUZUKIT, FIATOT, hunyadit, stb... tudja kifizetni 1 liter körüli benzinmotorral).El jön sajnos még az a nap, hogy kényszerből veszünk benzines autót, mert olcsóbb lesz tankolni! :((
Így azt mondom, drága sorstársaim, hogy ha valaki kilép a dízelesek oldaláról, azt nem visszahúzni kell, hanem segíteni, lélekben, hogy jó a BENZIN!! Jó, mert minél kevesebben leszünk olajimádók, annál elképzelhetőbb számomra, hogy nem emelik a nafta árát az egekbe!!
krézi: szerintem hagyd rájuk, mi tudjuk , hogy a dieselek előbb utóbb jobbak lesznek.. vagyis, már JOBBAK is ! Mind határsfokukban, mind nyomatékban. És az eltert 1-2 évtized eredménye ez, mivel eddig nem nagyon foglalkoztak vele. Nem úgy mint a benzinessel. Szerintem ne hergeld magad :))) Kényelmes lightos utazáshoz tökéletes egy jó diesel autó. Olvastam itt jó pár hozzászólással visszább én is, hogy széthullik autópályán 200-nál egy diesel, ezt meg kell cáfoljam. Ugyanis haverom 190-200-al közlekedik M3 pályán és már belevágott 40ezret amióta megvette. A másik, ha komolyabban veszed a dolgot, akkor rá kell szánni egy 6-os váltóra a pénzt pl. és nem forog még annyit sem 3700 a fordulat 200-nál, ahogy olvastam, és ha minden igaz, akkor 3700nál még nem pereg szét még az én vén 1,6 TD-m se ! Nem még egy korszerűbb közvetlenes.. na ennyi.
A közúti közlekedés és az élményautózás nagyon eltérő fogalmak...
Aki mégis a közutat szemeli ki erre a célra annak egészsége előbb-utóbb maradandóan károsodik, vagy elvesziti vezetői engedélyét, esetleg elhalálozik, vagy mások vesztét okozza...(mindannyian tudunk "biztoskezű" pilóták haláláról)
Az "élményautózás" meg a futóműnél kezdődik, a fékkel folytatódik, utána jön a gumi, majd a váltó-hajtáslánc, aztán a motor... És nem arról szól , hogy 400m-t tudok egyenesen menni...
Egy jó dizelmotor rugalmasabb , szélesebb fordulatszám tartományban használható mint egy azonos teljesitményű benzines, kevesebbet fogyaszt, alacsonyabb fordulaton ad le jobban kezelhető nagyobb nyomatékot.
Mondom(!): egy jó!!
Nem egy olyan, amit teleraknak mindenféle "giga" cuccal, annélkül, hogy azokat összefüggéseiben átlátná az épitő, és megkoronázzák egy olyan adagolóval amit saccra, alapvető ismeretek és megfelelő mérések (pl adagolópad) nélkül raknak össze...
Vagy nem egy másik olyan amiben azthiszik, hogy egy jó adagoló mindent(igényes kúler , korrekt üzemanyagellátás, jó turbószabályzás,a teljesitményhez igazodó turbó, stb) pótol, és hülye aki csinálta, mert rátekerve sokkal jobb lett.
Naponta találkozom minősitett eseteivel a hülyeségnek, átgondolatlanságnak, igénytelenséggel fűszerezve.
Amikor versenyszerelő olyat kérdez: jó-e a Nissan csúcsa a Mitsuba, (milyen nissan milyen mitsu, aztán kiderült, hogy azzal sincs tisztában, hogy mi egy közvetlen, vagy kamrás moci) meg régi tuningautó tulaj, hogy a 6 henderes adagoló jó-e a négyhengeresre, és még sorolhatnám...
Egyszóval fulladok amikor a hülyeség, a tudatlanság meg az igénytelenség fröcsög, meg osztja az észt.
Miről beszéltek baz+!!?
Arról hogy tákoltok, gányoltok, hülyén , és mivel nem jött össze most lemegyünk fikázóba, hogy igy a benzin, meg úgy, vagy hogy a dizel az mind széthullós fajta...
Először is meg kéne tanulni igényesen dolgozni...
Másodszor a dizel tuning egy szint felett nincs leirva, ezért nem egyszerű...
Harmadszor nem kihegyezni és égig húzni nehéz egy dizelt, hanem úgy megcsinálni, hogy az a rugalmasságából , élettartamából, komfortjából ne veszitsen, és ne szórja a kéményen a szénport!
Erre szoktam mondani, hogy benzinest úgy lehet tuningolni, hogy felveszek versenyszerelőnek egy szőke betanitott varrónőt, internetről megrendelem a cuccot fullosan, egy összeépitési segédlet DVD-vel amin megnézheti azt is, hogy a csavart jobbra kell meghúzni...
a GTB17-es és a GT1749 között mi a külömbség ? Ha most építkezne valaki, 1,9 tdi-re milyen turbót rakna, milyen csonkkal ? GT20 pd csonkkal , vagy jobb az 1,6 TD csonk? A következő kérdés még az lenne, hogy 2-es golfba 6-os váltó? :D befér-e, nagyobb-e sokkal mint az elterjedtebb 5gangos, féltengely kivezetései jobban eltérnek?
Bálint306XSi: "Nem füstöl így, hogy full nyitott a rendszer?" nekem végig 60-as nyitott van az 1,6 TD-men, és még így se füstöl hogy előkamrás, pedig toltam neki kajeszt rendesen. Eleinte szar, míg nem épül fel a nyomás 1-2 mp, utána jó. Éjszaka látni viszont, hogy füstöl ha hátulról rávilágítanak , nappal nem látszik.
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1671108&command=ugras&screenwidth=1024 Ha valakit esetleg érdekelne... A turbóért külön köszönet E.Miklósnak..már az instrukciókért:)
Helló!Lenne hozzátok 1 kérdésem 1.9tdi motoromba a 3-dik termosztátot teszem bele, és a hűttőt is letakartam már... akár mit csinálok 55 fok fölé nem megy a víz. Kifőztem a termosztátokat és jók, egy álló helyben sem megy fel! Ha valakinek volt hasonló problémája, akkor légyszi segítsen! MEGFAGYOK!!!!!!!!!
Hát a lemezfedelessel egyszerűbb lenne... Én a helyedben kivenném a TD motort, eladnám, és betenném az alufedelest.
Ha maradsz az átfűzésnél: kicsontozod az alufedeles motort. A hengerfejet át kell alakíttatni az olajjáratai miatt (a lemezfedeles TDI hfej egy az egyben felmenne) Erről megkérdezheted az egyik fórumtársat, azt hiszem "Aladár" néven fut, Ő rakott alufedeles hfejet az AAZ-re. Az új motor főtengelyét le kell rövidíttetni fél centivel egy esztergályossal, aztán mehet össze, új főtengely dugók karok stb csak be kell pakolni
Na erre majd válaszolnak az okosabbak (pl AtiTDI, Xtremetuning), a PD nem kötődik hozzám. Azt tudom, hogy a főtengelynél a hajtókarcsapokban van eltérés, 115 lóig 48mm, 130 lótól 51 mm-es. Ja, és az olajszűrőház alján lévő hőcserélő (olajhűtő) a 130-ason egy nagy szögletes darab és vízszintesen csíkos, ez nincs előírva de én így figyeltem meg a motorokon.
Amúgy a 115-ös is nagyon jól tuningolható állítólag csak a PD elem kicsi benne, a többi része állítólag jól bírja annak is
Nem értek veled egyet a gt20 gt1749vb ügyben. Nekem volt mindekettő. Korábban azért választottam a 17est, mert sok helyen beszélték, hogy a gt20at nem lehet lentről elindítani. Ezzel szemben a gt20al 1500as fordulatnál már keréken lead 200Nm-t az autóm. A normális közlekedéshez szerintem ez bőven elég, pláne ha azt nézem, hogy egy széria 110es csúcsnyomatékben sem tud ennyit. Amikor először ültem az akkor még TDI-Drag tulajdonában lévő autómban azt vártam, hogy 2000ig agyhalott lesz és felette fog csak jobban menni, mint az én régebbi toledom (amin 502es csúcsok, 11es KZ adagoló, 60as kémény, Nagy Jani cooler, Krézi tengely, Pd szívósor, és az emlegetett 17es csiga volt). Ezzel szemben már alacsony fordulaton is jobb volt a Gt20, felette pedig ég és föld annak ellenére, hogy a régi autóm könnyebb volt. Öcsémnek Pd autóra került a gt20 és komfortos maradt annak ellenére, hogy jóval erősebb a chipes 150eseknél.
A gt20al akkor van gond, ha nem hozzáértő szereli fel.
Én most ott tartok, hogy utcára is el tudnék képzelni a kocsimra a gt20nál nagyobb turbót.
aaz-be szeretnék átfüzni aluszelepfedeles tdi-t,és azt szeretném megtudni, hogy ez milyen módon valósítható meg. Aki csinált ilyet kérem írja meg tapasztalatait. köszi.
motorkód ki csiszolva, ezért vagyok bizonytalan a motorom teljesitményében,akkor elvileg a 115 helyére nem is passzol a 130 -as nyomóelem?ezekszerint hiába vennék mondjuk 130 as pd elemet,be sem tudnám rakni a 115-ös helyére.tudsz konkrét értéket hogy mit mérjek meg hogy végre kiderüljön hogy hanyas a motorom?
Ehhez még annyit tennék hozzá, gyanítom, azt a Gt20 + 1,6Td kipucsonk párost, amit te szereltetsz fel, nem kell 8 szor fel- és leszerelni, mert azt SZAKEMBER állította össze! :-)
Motorkód nincs? A 115 és a 130 lovas motorok közt rengeteg különbség van, főtengelynél csapvastagság, hajtókar, dugó, stb, és a PD elem is nagyobb a 130-asban
Sziasztok!Uj vagyok itt, csak most találtam rá a fórumra. nemrég vettem egy pd motort ami állitólag egy 130 lovas sharanban volt, viszont a pd elemek cikkszám szerint a 115 lovas-é.kérdésem hogy van jelentősége a pd elemnek a teljesitményben vagy csak a kompjuter és a turbótól függ hogy 115 - 130 -150 lovas egy motor?
Igazából ez volt az egyetlen ami korrekt volt, a többi...... a V6-ról meg nem is beszélve, pedig azzal is szemeztem! :)
Télre nekem tökéletes a 4motion sőt esőben is jól el levet vele indulni tempósan, ha úgy alakul. Én se verszenyzek, de chipelés után azért jól jön majd. :)
a komp kereken vagy a komp hazon nem latszik serules? akkor van visito hangja egy turbonak ha a legres/illesztes megno a komp oldalon. Olyankor is ezt lehet hallni ha regi turborol van szo, kapott mar hideget meleget, legszuro nelkuli homokutat:) akkor elkopik a kerek szele, es a levego turbulal a haz es a lapatok kozott. ez adja a hulye hangot. Max teljesitmenyben nem veszel eszre sokat, inkabb azt lehet eszrevenni hogy kesobb reagal, eloszor inakbb csak a hang. De ezt egy geos turbonal eleg nehez eszrevenni.
gt1749vb, nem tudom mekkora a baja és van e. A lényeg, hogy valami szaki megmondja. 2500 fele szirénázó hangot ad (elektronikus zajnak hallatszik). Az előző tulaj szétszedette és kikormolták, állítólag a lapát kopott.
Teljesítménycsökkenést, durvább hangot nem észlelek, de szeretném tudni mi a here ez a zaj.... :)
tenyleg teljesen felesleg gyozodnod, tudom hogy valahol megterulne. egyebkent kizart hogy 8 literrelt jart volna emil, mert az 1,9 sem 8 literel jart alattam, es ezzel te is tisztaban vagy!
Kulonitsunk el 2 dolgot. Az egyik a "kenyszeu" minel olcsobban, az adott keretek kozott a legnagyobb elvezettel eljutni Abol Bbe. Es maga az elmenyautozas.
A kenyszeru kategora a dizel, es ezert is letezik dizeltuning, hogy azt valamelyest elvezetessebe lehessen tenni.
Es a masik kategoria az elenyautozas, ahol semmi sem szamit csak maga a vezetes elmenye. Olyan mint a motorozas. Ahol az auto uttartasa, teljesitmenye, hangja osszesegeben dominal, es oromodet leled benne.
Mas kerdes hogy az elmenyautozas, mas anyagi keretek koze sorolando. Amennyiben ez faj nektek akkor nincs mirol beszelni. De a dizel nem adja meg azt amit ez az auto, pedig vannak nala gyorsabb/erosebb dizelek is.
egyebkent meg most en mondom azt hogy ha valamelyikotok aki nagy dizeles, es meghall egy 10ezret forgo 4hengert vagy szep 5 vagy 6 hengert, esetleg v8at es nem all fel neki a karjan a szor, akkor impotens. sorry
A duenen árul valaki gti cumókat. Nem is kell faragni semmit csak csövet kell cserélni,ami amúgyis érdemes ha még vas. Én a hármasomra raktam fel. Mi van az adagolóval,szétszedted? :)
Nekem is 150-es Pd-van. 82e van benne és a gyári turbóm már gyengélkedik. Most fog rá kerülni egy GT20 (pénteken lesz kész). Én nem azért választottam ezt mert versenyezni akarok, hanem azt akarom hogy tartós legyen a kocsi. Akár kivel beszéltem (Pusztaszabolcsiak, Golf3 Tdi Nyh) mindenki azt mondta hogy a GT1749vb nem egy örök életű darab főleg nem csippel. Én meg nem akarok állandóan azon parázni mikor döglik le a turbo a kocsiról.
Én is egy ilyet konfigot szeretnék, mint HoIsti ezért nem akarok a gt20-al szívni és rákölteni egy vagyont. Nekem is bőven elég lenne a 190-200ló + üzembiztosság! :)
nekem bőves bőven elég ami van, nem akarok semmin változtatni
nekem a fő szempont az üzembiztonság és az hogy így ahogy van megóvjam , azért kérdezgetem hogy ez így megbízható-e és hogy használjam mit nem szabad csinálni /motor bemelegítés és turbo hűtés az megvan /
Nekem volt a pd-n gt20 és sztem jobb a gyári. Az tölt alul is, sokkal használhatóbb az autó a hétköznapokban. Szétreszelt versenyautóra nagy turbo való, de attól nem szabad csodát várni főleg 2000 alatt. Továbbá a golf4-bora-leon-octavia platformra elég kókányul lehet csak felrakni a 20ast, mert gyárilag a v6on felfelé áll, ezekre lefelé kell felszerelni. Mire valahogy beállítod az is lehet, hogy 8szor le és fel kell rakni mert az ütközőcsavart nem tudod a helyén állítani. De egyébként ez már lerágott csont itt a fórumon, a pd-k szűk keresztmetszete először is a csúcs. Ha vettél nagyobbat utána lehet nagyobb turbóban gondolkodni. Másrészt a hajtás többi eleme még viszonylag tartósan bírja a 450 körüli nyomatékot, de nem biztos hogy feszegetni kéne a határokat. Ahol most áll a teljesítményed, az relatív kicsi pénzből kevés átalakítással egy gyárias konfigból jött ki. Minden mechanikai átalakítás áldozatokkal jár, ami kedvezőtlenül fogja befolyásolni az üzembiztosságot, élettartamot, és a vezethetőséget.... Én a helyedben örülnék mint majom a faszának, hogy egy ilyen jó és ilyen erős kocsim van. Ha kevesled ezt a teljesítményt akkor nem az 1.9es dízel a legjobb választás, hanem a v8 benzin. Szigorúan SZVSZ
És tényleg. Ha Pd-t tuningolnék, az 150lovas lenne és bisztos, hogy a motortuning race csucs és chip lenne és pont. Hajtás meg egytömegü lenderék és kevlár.
lehet még ragozni, vogy benya v. olajkályha, de szerintem nem érdemes.
Egy apró történet:
A cégvezetőnknek van egy 150LE-s 1,8T-je, jobban mondva volt. :) Most 2.0 TFSI-vel jár. Na szóval, megörököltük kulcsos autónak a jó öreg (2000-es) A4 Q 1,8T-t. Mivel nincs igazán gazdája, így magamhoz vettem-e nemes állatot, én felügyelem, ápolgatom, stb.. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van benne 285e. Na, elvittem a szerelőbácsihoz, mert szerintem nem igazán ment. Persze a töltőn egyből találtunk egy bazi nagy hibát, az axiális csapágy szétkopott, így a laufer (így hívják a turbinakerék-tengely-sűrítőkerék együtest) el tudott mozdulni tengelyirányban, amikor megkapta a turbina oldalról a terhelést, és a sűrítőházba (csiga, stb...) nyomta a sűrítőkereket, azt megcsiszolgatva. Persze, hogy szar a töltés! Adtunk bele vadi újat, megcsináltak rajta mindent, szuper hiper gyertyák, olaj, szűrők meg minden, ahogy azt egy jól profitáló cég autóján illik. Fizettünk is cirka 6 kilót.
Na, megyek a verdájért, mondom most megnézzük, hogy is szól a 6lövetű. Egy kicsit el voltam kókadva az eredménytől, mert nem sokkal lett jobb, pedig minden a helyén van. Város, 1-,2-,3, és nem jön az erő. Persze, autópályán 160-nál vissza 3-ba, na ott szedi a lábát!! Pikk-pukk és 2 kiló fölött zörög a verda! Halkan megjegyzem, hogy a fedélzeti lassan eltolja egy tizedes jeggyel a kijelzőt jobbra, hogy ki tudja írni a pillanatnyi fogyasztást, de hát nem én tankolom, kit izgat?
Aztán hazérek, lerakom a parkolóba és átülök a kotlámba. Indítok, halk kerregés, kis pamacs hátul. életre kel a 90 paci. Kifordulok a parkolóbol, az Audis fílingel nyomok egy gázt, oszt sikítanak a 185-ös kerekek. Na, itt a különbség!! Persze hazafelé meghajtom, és igen nehezen tudom feltornázni a sebességmérőt 160 fölé, de kis mosollyal nyugtázom, hogy a pillanatnyi fogyim a kijelzön úgy kezdődik, hogy 1.
Meséltem a fent említett cégvezetőnek, hogy így 'ódi', meg úgy 150LE, azért városban nem igazán szedi a lábát a kicsike. Ezzel természetesen egyet értett maximálisan, csak azért hozzátette:
-Te A-ból B-be közlekedsz, néha lakott területen kívül is mész, évi 30-35e kilóméteres futásteljesítménnyel. Én meg havonta 2x oda-vissza a németországi anyavállalathoz, alkalmanként 1200Km-en át. Te naponta max 1 órát töltesz autóban, én meg a fél életemet a két ország közt töltöm ingadozással, nekem az idő pénz!!
Tény, és való, hogy neki ilyen nagy teljesítményű, sebeslábú autóra van szüksége, nekem meg egy nyomatékos, fürge, takarékosra (mert vele szemben az enyémet én tankolom.)
Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett, de Krezi, be kell látnod, mások az igények. Nekem is nehezemre esik elfogadni, hogy a főnököm benzintemetővel jár, de maximálisan megértem, mert neki a nagy végsebesség fontos. Majd ha eljön az az idő, hogy esetleg Ő tankolja a kotlát, kicsit átgondolja a tempót. :)
Emil aki a tepsi 200-assal járt gyorsulni 1,4milért adta el a gépét. Nagykúler , nagyemelőtárcsás adagoló, 520 R csúcs, V6 KKK csiga+ WG, 70-es kémény ,6 seb quattro, és a 13,7 körül ment a kocsi elektromos ablakokkal memóriás ülésekkel, stb... Azért ennyiért adta el, mert ennyibe volt neki úgy, hogy az utólsó csavarig épitette, ő semmit nem csinált rajta (nem ért hozzá).
Normál utcai használatban 8 latt evett neki a gép.
Ja fogyasztás: az asszony passatja 11-es elem 502-es csúcs, stb, tehát nem széria.
A motorban kb 5-6 százekm. Rendszeresen 10eft-ért tankol és nulláz. 8-900km között megy el vele, de van úgy hogy többet, azt vezetni se tud takarékosan.
Volt itt nemrégiben egy videó bovdenes-rugós megoldásról, csuklós rudazatos vezérléssel a gázkarról. Labda is volt, annak az elhelyezése sem szokásos volt. Nem mondom persze, hogy magától rájönne az ember, szellemes volt mindenesetre.
44-es átmérőjű rézcsőből vagy 56-osból csináljam a coolerezést ? a pénztárcám szerint 44-esből csinálnám ez hány lóig elég ? (később 1,9 TDi) jelenleg 1,6 előkamrás TD-re lenne. Szívem szerint az 56-osból csinálnám, de az meg nem nagyon fér el itt - ott, meg drágább is sokkal .
Fölhoztalak példának, igaz. Bocs, ha nem árnyaltam pontosan a tényeket. De ahogy leírod, az még durvább számomra.
6-os váltó bele, vágtad a féltengelyt, marattad a dugattyú tetejét, szét-össze szereltél mindent, legjobb cuccok, PD blokk, nagyturbó, költöttél rá, vártál rá, és a labda helyszűke miatt eladtad? Tény, hogy nem tudom fejből, mit kellett volna tenni, de így még keményebb. Különösen, ha láttál üzembiztos 270-el menő TDI-t (ráadásul nagy KKK-val, ha jól tudom), olyan futóművel ahogy írod.
Talán még most is fent van a használtautón. Motorcserés (is). Q hajtást nem tudsz betenni, csak ha szétszabdalod az autót, egész más az alja, nem éri meg - és szerintem nem is lesz jó.
Hát ja!! Csak pont ezért szeretnék többet tudni, hogy ne nagyon basszanak át, pont az olajcserével kapcsolatban, szalonból származik új autókba kellet volna önteni, de oda csak a rosszminőségű ment! Hozzám meg a nagyon jóminőségű olcson!
Na ezért vigyázok, hogy ne legyen fogkövem,de azért még fehérithetem:)
Én továbbra is 4 hengerre értettem az egészet. Úgy a 7 liter reális, nem?
4 hengeres benzines alapautó (Q), és abba 4h TDI.
ui: Találkozó?
uui: Most akkor jól értem, hogy egy PD blokkos adagolós TDI nagy coolerrel, race csúccsal, megfelelő turbóval nem tud hosszú távon stabil 220 lovat? Ha az enyém beadja a kulcsot (amire remélem még nem kerül sor a jelenlegi terheléssel 3-4 évig) ilyen irányba szeretnék továbbmenni.
uui: 70.000 km-re én akkor se vennék benzinest. 1 M-ért már van 100/A6 sor 5 tdi, felette meg Q is.
A fórumot kb fél éve kisebb nagyobb megszakításokkal olvasom, mert érdekel a téma, de nem volt még arról szó, legalábbis nem emlékszem, hogy egy ilyen húzott tdi mennyire tartós és mennyire van pariban pl a felsorolt autókkal. Ez engem érdekelne. A téma most lesz aktuális, mert most akarom eladni a kocsimat és belevágni ebbe. Ezért is regeltem be.
Nem lehurrogni akartalak, csak konyorgom vegyek mar eszre az emberek magukat. Az utoszereleshez kell egy eleg nagy adag elmelet, es kibaszott nagy gyakorlat. Ekkor talan mar selytd hogy mit fogsz csinalni. nincs olyan hogy fel fordulat a wg-n es az ennyi es ennyi...
fogorvosos peldalval elve az olajcserere reagalva, ezekszerint egy fogko leszedest azert bevalasz? szakszeruen, nem fog fajni, es minden eszkozod meg is van hozza, ugye?
Én is próbálkoztam olajjal a csőbe (a Te írásod alapján, mert régebben is írtad) de valahaol engedett fent az óra és assan felnyomta az olajat. Nekem a 62-es karburátorfúvóka jött be, a 45-50 körüli még jobb csak épp nem vlt a blotban és azóta nem foglalkoztam vele
nulla, azaz NULLA tudasal miert kell autot piszalni? voltal mar fogorvosnal is, latad is hogy kell, megsem valalsz otthon tomest... miert van az hogy minden magyar ember autoszerelo is?
mondhatjuk ugy is hogy a biztonsagnak ara van. legyen az balesettel szembeni biztonasg, vagy mechanikai biztonsag. jelen esetben mechanikai. de pl ez mercedes/volvo/bmw eseteben meg balesettel szembeni biztonsagot kell megfizetni. en ezt erzem.
egy korlampas E300td lehet hogy 12 litert eszik, de megved ha baj van, es nem hagy ott sehol sem. es 170 lo 3 literbol....
elso korben 250 alatt nem kapsz 5h motort. V6ot nem akarok mert mechanikus adagoloval nem lehet 4 fole forgatni, es csomo nyugje van. valto legalabb 1 kilo, de a dizel valtohoz kell egy urq hatso difi is ami 3,89, az megint csillagaszati ar. lehet talalni 4,11es dq valtot is.. feltengelyt csinaltatni kell elore,mert nem volt nagycsillagos, nagycsuklos kivul.. egybol 5 csavarosra, mint a race audin,m ert s2ben is a hatso feltengelycsuklok tornek a nagy nyomatektol... millio 1 dolgo kell hozza, munkat nem szamitva.
a masik dolgo meg hogy egy q 80 soha a kurva eletbe nem fog 7 literel jarni. azaz fog de nem 100kmen:) foleg ha 2,5... nem realis az osszehasonlitasod.
egyebkent nem ketlem hogy kb ralisan masfel ev utan megterulne a bekerulesi koltseg, DE attol az meg ha akarmilyen precizem csinalom egy egydi kiforratlan konstrukcio marad. es ha baj van, segitseg kell, eleg nehezem magyarazom meg pl rotterdamban az aktualis audi szervizben, hogy a motor ael, a valto v6, de a kardan kocka 80q.... nem kell ilyen auto.
Még valami, és leszállok az egészről (bocs ha zavar, hogy neked írogatok). Számolgassunk, mert a számok makacs dolgok.
1 év alatt 70.000 km-t mész, ugye jól olvastam?
Benzines:
12 l-es átlagfogy
290 Ft-os benzinár
70.000 km-re az 8.400 liter benzin, 2.436.000 Ft, az üzemanyag
Diesel:
7 literes átlagfogy
285 Ft-os gázolajár
70.000 km-re az 4900 liter gázolaj, 1.396.500 Ft, az üzemanyag.
Kicsivel több mint 1M Ft marad a zsebedben az első év végén.
Annak fényében, hogy 70.000 km-t autózol egy év alatt, bevállalhatónak tűnik a 100e Ft-os 6os váltó, szerintem.
Ha kevesebbért veszel gázolajat, ha 6-literrel eljársz, akkor mások a számok. Korábbi hozzászólásomban írtam, hogy van az a KM, amikor pozitívba fordul a mérleg, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
ui: dec 9én lesz Audi találkozó a Mátrában. Nem jössz? Szívesen látunk minden FANATIKUST! ;-)
en sohasem voltam elvakult dizeles mint krezi! es ez nem negativum, egyik fel reszere sem. Zoli szereti a kihivasokat, es szeret gondolkodni, kulonben nem tartana itt. En ugyanigy vagyok ezzel. Nekem is mint hogy Zolinak is (biztos)kezdetben voltak ballepesei, de ezeket kikuszobolve tartunk ott ahol tartunk. egy qrvanagy kulonbseg van Zoli es koztem. Zolinak az elete a dizel, es ezert csak tisztelni tudom. De nekem nem. Engem a teljesitmeny, es olyan kihivasok hajtanak amit dizelben mar nem talalok meg.
Az anyagi részét elismerem, drágább lesz a beker költsége a 4h tdi Q-nak. Főleg, hogy 4-500e-ből lehet olyan autót venni mint amit most hajtasz. Viszont ez egy diesel tuning fórum! Tudod, amiből te is élsz!? :-)
Csak az egészet olyan furcsa tőled hallani. Mintha Krézi térítene, hogy mennyire király egy ami V8 benzines az 50-es évekből, mert Havannában még mindig futnak Lada karburátorokkal...
a beindulas csak 1 dolog. de nem tudom miert nehez megerteni hogy nem akarok egy 1,9 motort utcara 220 lora felhuzni magamnak! a gyari teljesitmeny 2xesere... meg a zold ibizam elso meresen 188 volt, 70ezerkm utan 176. 1 alatt mentem vele ennyit. nem akarok agyonhuzott motort! inentol kezdve nem lehet 4h. es a kor mar be is zarult... de erdekes modon az anyagi reszere nem tersz ki, mert erzed hogy abban igazam van! ameg joval 100 felett van egy dq 6gang valto addig nincs mirol beszelnunk!
> Minek csinaljak? igy biztos hogy beindul, raadasul minden papirja ok.
Audi 80 B4 1.9 TDI volt legálisan, quattro is, tehát azt le lehet papírozni hivatalosan is. Minek egyből R5, vagy V6? 4 hengeres már nem is TDI? Ha 220 lóra húzod fel, akkor is ~50-el több mint amid most van, a nyomatékról nem is beszélve.
Persze ha olyan motort csinálsz amiben nem vagy biztos hogy beindul, akkor inkább ne :)
Nem hozzáértőként: ez nem úgy van, hogy te azzal állsz szerződéses kapcsolatban akitől az alkatrészt vásároltad?
Mi közöd van neked a gyártóhoz??? Levelezze le a forgalmazó a gyártóval amit akar.
Ugyanígy: Magyarországon tudtommal csak magyar nyelven írt szerződés, vagy szakértői vélemény érvényes. Ha a gyártónak nincs itt képviselete, vagy kirendeltsége pont mindegy mit irogat, hogy szerinte mi történt, nem?
Tudom hogy sok macera, de PONT ezt használják ki, amikor küldözgetnek erre-arra, meg ellevelezgetnek veled. Talán egy ügyvéfi munkadíjat megér egy ilyen levél megiratása...
Volt szerencsém ülni turbinás Imprezába és Foresterbe is és a Subaruk útfekvése és feelingje után én is ezt mondom, de egy jó gékettő gti nem rossz 200-nál.
A benzín-dízel vitáról az a véleményem, hogyha félretennénk a fogyasztásbeli illetve a különböző üzemanyagbeszerzési árakat, akkor megcsappanna a race csúcsok és a különféle tákolt adagolók iránti kereslet! Annak ellenére vallom ezt, hogy én is dízeles vagyok az említett okok miatt.
Természetesen a futómű a fékek és a kocsi "alja" lenne az első amit megcsináltatnék, de mivel ez nem egy futómű topik ezért csak a motorról szerettem volna kérdezni egy két dolgot. Bármennyire is furcsa nem olyan vagyok ahogy leírtad : Jó van vazze kell 200 ló aszt had mennyen!!! Abszolút érdeklődés szinten ment az egész, és nem én vagyok akiből a véres sztori ki fog alakulni. Mivel a tartósságát is kérdeztem, ebből azért nyilvánvaló, hogy nem eszetlenül szét akarom hajtani, és számomra sokkal többet ér egy 20 éves autó tetőtöl talpig felújítva, mint egy 2-3 éves fostalicska, amit kb 5 évre gyártanak. Ui.:Ílyen válaszokkal vannak elijesztve szerencsétlen "új" forumozók.
Szándékosan értesz félre? Mégeccer mondom, Kötél kolléga mesélte, hogy ez indította a kocsija megépítésére. Ahogy te is odáig voltál a pd témával. Nem vagyok biztos benne, hogy a te Caddy-d műszaki, biztonsági paraméterei mindenben megfeleltek a teljesítményéhez pl.
Én éppen azt írtam, hogy mindazok, akik megelégszenek a kocsijuk korábbi teljesitményének másfél - kétszeresével, azoknak ragyogó jó, tartós TDI-jük lehet, és nem kerül milliókba, továbbá eljárnak 6-7 liter gázolajjal. Aki meg megalomániás, az belebukik a projektjébe, ráfizet pár misit, és mivel nehezen tudja az élményt feldolgozni, ide jön másokat téríteni. Én nem vitatom, hogy aki jobb autót vesz, annak jobb az autója. :-) De ha így nézzük, minden autónál van jobb.
Ne várja senki, hogy a Dízel tuning topikban arról folyjon a szó, hogy mi a fenének dízel kocsikat tuningolni.
Mindig kiboritanak ezek a dumák amikor valaki bedobja, hogy egy 1,2, vagy egy 3 golfal milyen sebességeket megy, amikor alkalmatlan mindene ezeknek ehez a sebességhez.:D 270hez kell futomü, erö, attétel, normális kaszni. . . És nem utolsó sorban egy olyan müszer ami mutatja hogy mennyivel megy.:D 1es 2es golfoknál már a 200km is a halálkategoriába tartozik.
Na de miért kéne, hogy 1,9-es legyen? Korábban még benzin kontra dízel volt az összehesonlítás. Ti hasonlítgatjátok állandóan az almát a körtével, ráadásul a körtés topikban. Most valaki beírja, hogy tudja a kocsija széthullás nélkül amit a tied (gondolom kisebb átlagfogyasztással), és akkor az a baj, hogy nem 1,9-es.
Köteles kolléga meg, aki azóta már a benzines BMW-k feltétlen híve, maga mondta nekem, hogy azért építi az Ibizát, mert utasként vitték egy 3-as TDI Golffal 270-nel. Neki nem jött össze, most ő is néha itt kompenzál, és próbál meg mindenkit jobb belátásra bírni, hogy lássa be - szarok a dízelek.
Szerintem inkább csak félreértések vannak köztünk. Lehet, hogy valaki gyorsabban akar autózni, és keveset fogyasztani, az tuningoljon dízelt, ameddig neki még érdemesnek tűnik, ha nem bánja a 20 literes fogyasztást vegyen 300 lovas benzinest, és még jobb autója lesz, és persze ha még több pénze van, lásd be van gyorsabb és jobb választás az Impreza turbónál is.
Minek egymást ezzel húzni, gyerünk át a Trabantos topikba röhögni, hogy mind hülye, akinek papírból van a kocsija. :-)
Még csak véletlenül sem ott kezdené a felsorolást, hogy kéne neki nagy fék, rendes futómű és fasza gumi a kocsijára, neeeem neki 180 ló kell. Az ilyenekből tud megélni a média, mindig van valami véres sztori..:D
Építeni szeretnék egy kettes golfot 1.9 tdi motorral. Plusz:
Adagoló Gt20 Intercooler Normális kipuff.rendszer Race csúcsok vagy 502
Kb 170-180LE-t akarok. Mennyire tartós ez a konfig, nem versenyezni fogok vele, de ha kell és betalálnak a hondások meg suzukisok akkor ne legyen gondom velük. Ez még füstmentes verzió? Nem mintha érdekelne, de kb mennyit eszik? És utoljára : milyen ellenfelek jöhetnek így számításba. Gondolok itt arra, hogy meg lehet-e egy ilyen kocsival fogni pl.: egy Leon sportR-t 180LE, Civic type-R-t vagy hasonló kaliberű autókat?
A dolog előtörténete az, hogy májusban a feszítőgörgőm csapágya megadta magát, aztán a szíjam leugrott az egyik lámpánál indulásnál. A létező összes görgőt, feszítőt cseréltük ezek után, kapott 8 új hidrotőkét, 8 új szelepet, stb, stb. A 8-ból 4 darab Freccia volt... Ezek közül adta meg magát az egyik, a többi Federal Mogul volt. A szelep vége tört le az ékpályánál, de úgy, hogy a rugótányér az ékek és az a kis darab egyben maradt, amikor levettük a vez.tengelyt csak úgy kilőtte a szeleprugó. A szelep beleesett a hengerbe, a dugót összeverte, a hengerfejet is és az egyik PD elemet is...
Ezek után megkerestük a magyar importőrt, aki felvette a kapcsolatot az olasz gyártóval. Sajnos emberi mulasztás miatt sok idő volt, amíg kiért a szelep két vége, amit kiküldtünk vizsgálatra. A közepét azért nem, nehogy véletlen elvesszen minden darab... Lényeg a lényeg, hogy 3 hét alat kijutottak a darabok, aztán azonnal hiányolták a közepét, de szerintünk el lehet végezni a vizsgálatot a végén is. Jelenleg azt mondják, hogy nem vállalják a felelősséget, mert szerintük azért fordulhatott elő ez, mert:
- összerakás közben pl. kalapáccsal megütöttük a szelep végét
- nem vártunk 30 percet a beindítás előtt
- nem cseréltük a rugótányért, az ékeket és a rugókat
A hivatalos autószerelő műhelyben történt, megfelelő szerszámokkal. Ebbe nem lehet belekötni. Egy levelükre hivatkoznak, amit 2003-ban küldtek ki a partnereiknek, hogy az 1.8T és az 1.9TDI motorok hajlamosak ilyenre, é sezért minden a szeleppel kapcsolatos dolgot cserélni kell... :S De érdekes módon az érintett motorok és a szelepek között nem szeretpel az én motorkódom és a szelep sem...
A motor az május óta nagyjából 8-10 ezer km-t futott.
A tank és gázolajszűrűből történő vízleresztés és gázolajjal történő feltöltése után gondoltam a műveletet elvégezni, bár lehet hogy Krézi nem értene velem egyett.
Üdv mindenkinek! A következő kérdésem lenne: a családi Golf Puszunk olyan hibákat produkál, hogy hosszabb autópálya menet után kivillantja az olajlámpát, de a nívópálca szerint viszont van bent elég olaj sőt, néha a MAX félé megy. Szervízben annyit mondtak hogy valami vezeték szkadt volt, utána el is múlt kb 10km ig. Van ötletem nekem is mi lehet a hiba de nem akarok senkit befolyásolni. Az autó 2006.06 os BKC motorkód 105 lovas PD, 27e km-el. A válaszokat előre is kösz.
ööö...felhivnám az szelep eladoját.....ibiza vezérmű komplett csere, 100km annyi az egyik feszitőnek,szétvert mindent....adják a tönkrement dolgokat az uj feszitő mellé..probálkozzál,ne vessz el:) as pd-s kérdésekre meg hamarosan lehet lesz vmi válasz...
Helló! Csendes, külsős topic olvasóként azt szeretném kérdezni, hogy hány km-t futott a motorod mielőtt ez megtörtént, és lehet e tudni, hogy mi okozta a gebaszt? Köszi!
Úgy alakult, hogy sajnos egy szeleptörés miatt megállt a szerkezet. 1.9 PDTDI AJM-es motorkód, 115 lovas G4. Úgy néz ki, hogy tönkrement a hf, 1 dugó, 1 pd elem. Úgyhogy érdeklődnék, hogy mennyibe kerülnek ezek a dolgok, vagy esetleg mit lehet betenni helyettük. (Másik hf, nagyobb pd elem, másik dugó)
Ezekről lenne szó:
- hengerfej - pd elem(ek) - dugó(k)
Köszi minden segítséget előre is. :)
üdv,
wtp
u.i.: Esetleg ha van valakinek tapasztalata abban, hogy mi a teendő akkor, haz 5 hónapos szelep vége, az ékpályánál elszakad és összerver mindent a leeső szelep, az ne tartsa magában kérem... :(
kösz a tippet a nyomásmérővel kapcsolatban! Tökéletes lett. Kis offtopic kérdésem is lenne, nincs esetleg v.mi forrásod B4 alkatrészekre? Kéne nekem fordszámmérős műszeregység, meg ülésgarnitúra. Örülnék ha tudnál v.mi infót.
Minek csinaljak? igy biztos hogy beindul, raadasul minden papirja ok. 2,5tdi nem volt 90ben. mivel vigyem fotos muszakira? 1,6td papirral? eleg ha csak egy sikerorientalt menedzser tipusu rendorrel talalkozik az ember, es rajon hogy nem 4h hanem 5h, esetleg 6h... nincs kedvem vele mindenfele hivatalbol kirendelt eredetiseg vizsgara jarni, meg kfre, meg mindenfele birsagot fizetni, es a meghurcolashoz sincs kedvem...
es ha abbol a szempontbol nezem hogy mennyibe kerulne egy 5hvagy 6h tdi motor+adagolo+turbo(k)+dizelq valto, akkor a benya es a gazolaj kulonbozetet nezve eleg sokat elautokazhatok meg igy vele... es hozza sem kell nyuljak...
Sziasztok! 110 lovas afn motor, majdnem minden gyári (502-es csúcsok). A hibajelenség: 3-4-5 fokozatban terhelésnél és nagyobb fordulatszámnál (kb 3000 felett) néha elmegy az erő, de csak fél, esetleg 1 teljes másodpercre, aztán megy tovább, olyan mintha kicsit levenném a lábam a gázról. De nem mindig ugyanott csinálja és mondjuk 3000-től 4500-ig akár háromszor is. A geo lapátok le tudnak úgy ragadni, hogy ilyen hibát produkál?
Írtad, hogy 200-ról még gyorsul, na azt úgy olvastam, hogy 200-as audi. De akkor ez egy B3/B4 2.3 20V quattro.
Van pár uilyen a "klubban", és nyáron mentem is az egyik ellen (Bp-Dorog távon többször), kb pariban vagyunk (ha tiltásig forgatja, akkor még gyorsabb is a 20V, ha csak úgy megindulunk, akkor a kezdeti előnyt nem tudja ledolgozni)
Nem értem hogy hogy lehetsz ennyire elájulva tőle, te pedig brutális erős dieseleket építesz, amik úgy eszik a hajtást mint az olajat.
Az én autóm csak egy 16 éves 1Z KZ 10-es adagoló, 502, GT20 ~1,5-ös nyomással. Nyáron, melegben volt ez kis szállítású üzemanyagrendszerrel. Mostani körülmények között (rendes üzemanyagrendszer, hideg) megenném. Mindezt 6 literes fogyival.
Amúgy csak 1 dolgot irígylek tőled most, a hajtást ;-)
Miért nem építesz egy 180 lovas TDI Q-t? Ugyanott lennél fele üzemeltetési költséggel. Ha X km-nél többet jársz (ki kéne számolnod), akkor mindenképpen megéri 2-3 éves távlatban.
Milyen 20V-d van, ami 176LE? Szívó? 2,3 20V szívó ilyen erős. A 3B-s 2.2 20V 220LE, későbbiek 230LE gyárilag.
Van még a 10V 175-182LE között (KG,MC).
Egyébként tényleg másmilyenek vagyunk. Nekem volt 20V-m, ~ 240 lóval. 525 chipes levert, 1.8 sirci shrick tengellyel elvert, 607 chipes HDI elvert. Szóval nem volt az se az utak királya, és többet kellett vontatni mint akármelyik másik autómat. Mondjuk én ki is fogtam, ezért is maradtam 1.8 szívónál, meg most az 1.9 TDI-nél.
Fizikai fájdalom volt 380 km-re 68-70 litereket tankolni.
A végén már fogyasztási versenyt játszottam a fed komppal, hogy húúú de jó, nem megy az átlag 11 fölé. Aztán rájöttem, hogy itt szarozok egy bika 200+ LE-s autóval, közben lehagynak a "kicsik".
Aki nem megalomániás (és manapság ki nem az...) az beéri kevesebbel is.
Engem mostanában az zavar, hogy nem tudom kikormolni az autót, mert zömében 2000es fordulat alatt járok.
Azt is meglehetne próbálni hogy egy írható ECU-val megvezérelnénk egy elektromos adagolót.Ezesetben fordulat és gázpedál függvényében tudnánk beadni az anyagot,akár víz és levegőhőmérséklet korrekciókkal.
Tudnátok technikai infókat adni egy ilyen standard 1.9tdi elektromos adagolóról,hogy hogyan kellene módósítani a jelenlegi kompjuterünket hogy tudja vezérelni az EDC adagolót?
Vannak infók az elektromos állítású geos csigákról,hogy milyen jelekkel lehet működésre bírni őket?
Akkor én full elmeháborodott vagyok mert én azt mondom, hogy egy benzines autó élettartalma sokkal több ugyan azon terhelés alatt mint egy dieselnek. Nézük pl. Az én autóm 7000fordulatom 260km/h megy. Nézük meg melyik diesel tudja ezt pl nem 100 csak 10kilóméteren át.
nezd zoli:) en bazijol erzem magam most a benzines automban, es ezt az erzest meg egy 6000kobcentis dizel sem tudna karpotolni 500loerovbel. sot egy olyan 1,9se amire te csinalsz adagolot:P jelenleg nekem igy jo, neked meg ugy.
irtam hogy peace, feleselegesen vitazol a benzin vs dizelrol. tudja mindenki nagyon jol hogy a dizelnek sokkaljobb a hatasfoka, megis a benzint szeretik.
ha van egy ronda de jol kuro no, es van egy szep, de kevesbe jol kuro no, a szepre fognak a ferfiak ramenni. ebben az esetben te hiaba mondod hogy a ronda igy meg ugy porog a farkadon...
te a rondat eled, mert megtalalod benne a szepseget. Mi meg a szepet, mert megtudjuk magunkat eroszakolni, hogy ez a szex is szex.
ahogy irtad, inkabb a csaladoddal legyel, ha eleted mostani korszakaban az a fontos. en is igy tennek, ha nekem lenne....
Van benne valami amit mondasz. Söt, igy van. De én arrol beszélek hogyha pl 300lóvat szeretnék, azt benzinessel olcsobban és probléma mentesebben érem el mint egy dieselel (a hangról és a komfortérzetröl nem beszélve). épp az általad elöbb emlitett dolgok miatt. számomra meg a füstmentes diesel azt jelenti, hogy pl 0-kmes és részecskeszűrő van benne no chippel, a többi füstmentességröl diesel csak legenda.
Nyilván a Tied többet kell hogy fogyaszon, mert összkerekes (ha jól rémlik) és egy húzott benyás (272 fokos tengely) fajlagos fogyasztása durván romlik.
De ha egy ember azt kezdi el bizonygatni, hogy a benzines autója alig eszik többet egy dizelnél, az a tökéletes elmeháborodás első jelei...:-))
De ha még azt is megpróbálja elmagyarázni, hogy egy benzinmotor élettartama hosszabb azonos(!) igénybevételnél az orvosi esettanulmány...
Azt felejtitek el, hogy egy átlag 10 éves tdi-be beleraknak 3-4 száz ekm-t minimum, aztán beépitik többé kevésbé rosszul egy golfkettőbe, és megtöltik 1,8-2,5barral, meg forgatják 5000 fölé...
És jé széthullik...
És mennyivel jobb egy benyás, mert szériában nem hullik szét....
Csak azt felejted el, hogy egy 90-110 lovas dizel ha 200 lovas akkor lájtos szerintetek...
Húzz egy benyást a gyári teljesitménye kétszeresére, és utána beszélj fogyasztásról, élettartamról, költségekről...
Tudomásul kéne venni, hogy meddig szabad húzni egy dizelt, főleg ha utcai!
Aztán rendes kúlert, korrekt turbó beépitést egy kezemen meg tudom számolni hányat láttok, külső olajhűtőről nem is beszélve...
Azt is tudomásul kéne venni, hogyha egy dizel füstöl, az fáj neki.
Gyakran felhivanak: "nem füstöl az autó"
kérdezem: rosszul is megy?
"nem de nincs füstje, akkor csavarhatunk rá?...
Kérdem én, hogy minek...
Tegnap is felhiv egy ismerős, hogy az utcára épitett közlekedési eszköz célú autójára csinált adagoló 4700-től el kezd leszabályozni, 5000 fölé nem forog, és csináljak vele valamit.
Mert egy csont széria 90 lovas motort utcai használatban 5500-al kell forgatni....
Mondtam vegyen hondát ha a fordulatra élvez.
De a turbója kicsi, a kúlerja meg a zsebemben is elfér, a nyomása meg felmegy 1,8-ig. Mondom neki először ezeken kéne változtatni. De rövid a váltója...
És akkor az a megoldás hogy halálba forgatom?
Ne mindent egy adagolóval akarjunk megoldani!-válaszoltam.
elnezesedet kerem de egy cseppnyi technikai kulonbseget erzek a 124es mercibol 3000kobcentibol 180loero, es a 2,3ccmbol 176 loero kozott... nekem gyarilag csoleomlo, 276fokos tengelyek, 7500 a rev limit.
mind1 ne menyjuk bele, en igy erzem magam jol, te meg ugy. nem lehetunk egyformak, es ez igy van rendjen!
Elfelejted , hogy nekem is volt benzines autóm....
Vagy más fogalmaink vannak az ütős városi vezetésről, mert amiket leirtál adatokat
annál többet eszik egy dizel is, ha ütik.
Pl a mercim (benzines korában) a 62éves anyám alatt nem ment el 10l alatt, pedig csak 180 ló és kétkerekes...
Vagy Gál Babával épitettük a dizel protót, az övé meg benyás. Csont egyforma két autó. A dizel 40-et eszik, a benyás (ugyanaz a moci mint Szalainak, GM gyári V8) meg 80-100-at, és kb azonosat megy a két gép.
Mégiscsak a benzines kocsi a dízel tuning csúcsa... Nekem mög van egy biciklim, oszt, ha le nem esik a lánc, nem leszek olajos, és városba két sört fogyaszt egész nap, országúton még annyit se (mer nem viszek magammal). Sok hüje dízeles. ;-)
Egy Balaton-kisquattro-klónt szeretnék csinálni,picit kevesebb teljesítménnyel,utcai támadós,csapatós,esőben 2 torsennal keresztbe gyakorlósat. Fontos lenne hogy alulról menjen (nagyturbós benzines szemszögből!),és csúcsban szeretnék 220-230LE-t.Hosszú quattro TDI váltó,vagy jó rövid benzines quattro váltó van mint erőátviteli opció. Mindenképpen mechanikus adagolót akarok,a létező legkevesebb füsttel.(Jól értelmezem hogy a végén a füst még jelent némi teljesítményt??) Mindezt úgy hogy a komponensek mindegyike a maximális teljesítőképessége alatt dolgozzon,hátha így tovább bírja.
Még az hozzátartozik a fogyasztáshoz, hogy nállam lehet, hogy átlag fogyasztása ilyen 15liter körül van, de egyszer a feleségem elvitte egy nagyon ligthos 100kilóméterre, és nálla 10.6 volt a 100km, pedig ezen nincs füstcsavar amit lehetne tekergetni :). . . . .
Szerintem ebben bőven igaza van a ferinek, a másik meg az nem mindegy, hogy egy nyomorult széria 1golf 1.6d-vel megyek vagy egy 20v quattroval, a nem széria dieselek, mint ami kb olyan erös mint egy ilyen széria audi, azok meg hullanak szét mint a legyek állandoan. Arrol nem beszélve, hogy ez nem büdös, nem kerreg, gyorsan bemelegszik. . . .én pl 20eFtböl megyek 450kilómétert, de soha nem fát mert egy dolgom van a kocsival, hogy vezessem ugy hogy több mint 300ló.
Ez nem ilyen egyszerű. Gázok áramlását nem szokás 2x2=4 egyenlettel megoldani. Több oldalas integrálás után is a kisérleti mérés az igazi végeredmény. Ez esetben a V6 2.5 biturbós topik társat kérdezzétek, ott 1250 ccm fújja a gt15/17 geos turbókat. Neki van tapasztalata. Üdv.:Fareszati.
Pálinkás jóreggelt! egy-két nap és hozom. A keresztmetszet duplázódásra annyit megjegyeznék hogy egyéb keresztmetszetek nem változnak és az korlátoz ugyanúgy, lásd turbószűkitőm
Szerintem teljesen jó lenne. Ha két turbód van akkor a szívócső kereszmetszetek is duplázódnak mivelhogy 2 van belőlük. A Kipuff is duplázódik.2x akkora keresztmetszeten 1ségnyi idő alatt dupla levegőmennyiség áramlik a motorba elméletileg.CSak a 4 bemenetnél torlódik fél jobban a levegő.A VTGs turbó tényleg sokkal jobb mint WG-es, az más kérdés hogy senki nem tud normális vezérlést csinálni hozza. A BV50 tenyleg sokkal egyszerübb egy villagyos adagolóval. Ezzel füstmentesen kb 220 ló kijönne.Krézivel csináltass egy jó villanyos adagolót.
ja, jart alapjaraton, aztan abbamaradt. most talan ujra elo lesz veve a dolog, mert az akkori megakadasra talan lenne megoldas. De en mar a motort is eladtam, meg igazabol annyira nem izgat mar a dolog.. ha lesz akkor lesz, ha nem akkor nem.
hetek oda benzines autoval jarok uccan, es gecire nem tud zavarni hogy 15rongybol megyek el 450kmert... jol megy, quattro, 200rol is megy, es nem hullik szet. Nem budos a kezem az uzemanyagtol, nem lesz dzsuvas a kocsi oldala tole. Ha szerelni kellene akkor az olaja lejonne a kezemrol. pont annyival dragabb mint amennyivel kevesebb a nyug vele.
Azt, hogy milyen turbót érdemes felrakni alapvetően meghatározza, hogy mire akarja majd használni a motort, milyen emissziós határokat akar betartani, és ha autóba rakja, akkor mennyi pénze van váltóra.
Próbálj egy nagy WG-s turbóval, egy utcai nagy ejtésű váltóval, normális keretek közt maradni a füsttel...
A 15-ös kicsi turbó, nem alkalmas magas nyomásra. Hiába raksz fel kettőt, egy 1,9 tdi-re, a magas fajlagos teljesitményhez magas nyomás kell (sok levegő) amit jó hatásfokkal (alacsony EMAP) kell szállitani. A kicsi turbók magas nyomáson rossz hatásfokúak.
anno "krezi "irta :
Két 17-esen én is gongolkoztam pár éve, de szépen megcsinálni nagyon sok meló. Elektromosra meg biztosan nem csinálnám, vagy legalábbis nagyon nehéz lenne. Ráció úgy lenne benne ha a két turbó nem teljes szinkronban dolgozna, hanem részterhelésen, alacsony fordulaton csak egy üzemelne. Ezt a széria elektronika nem tudja levezérelni, vagy kiegészitő elektronikát kéne mellé szerkeszteni. Szivesen segitek benne, érdekelne egy ilyen projekt. Egy cimbivel egy 17-est és egy giga nagy turbót készülünk ráépiteni egy autóra, az mechanikus adagolós és elektronikusan vezérelt turbós lesz (?? lassan halad a projekt).
Egy gt20-al 200 lovat biztonságosan meg lehet csinálni, a két 17-esel se lehetne 250 fölé menni,mert a kicsi turbók nem birják a magas nyomást.
Nem mondtam hogy ne próbálja ki, csak kb. 200 lóerős motort akar csinálni ellentétben mondjuk Veled. Sokkal vadregényesebbnek tűnik Passat Kocsord által kijelölt irány (54615 hsz)
eleve így néztem meg hogy mi jön belőle, csak nem tudom hogy mindenhonnan kizavarja-e magából a vizet? nemhiszem hogy jó ha valahol meg tud állni az aljában
Lehet hogy kevés lenne 2 henger gázmennyisége hogy jól meginduljon egy gt15. Jobb lenne talán egy wg-s hagyományos turbó, ilyenekre vannak már itt is referenciák. Nem biztos hogy megéri fejleszteni ilyen irányban
Szerintem nem szoktak 1,9-es motorra ilyen turbókat rakni mert nem nyersz vele semmit. De ha sok gt15-öd van VAG autókra való, akkor egyet legalább átvennék
Na de úgy képes beállni is nem ? A szűrőben is néha le kell engedni, de nekem eddig max fél deci víz gyűlt össze, ami azért szerintem elég sok. Lusu neked meg hogy tele lett :S Tuti valami köcsög volt aki vizet cserpált a tankodba, vagy máshogy hogy kerülhetett annyi víz bele ? A 95% nem kevés. Na ezért nem nagyon akarok én ellenségeket, inkább maradok alattvaló :(
Leginkább úgy tudod kipucolni ha tehermentesítetten megjáratod adagolót. A magasnyomású csöveket lekötni a porlasztócsúcsokról és akkor alig van nyomás adagolóban viszont bőven szállít anyagot. csak a kifolyó anyagot kell felfogni.
nos ránéztem a motorra és úgy néz ki nincs akkora gond, vezérlésem adagoló tökéletesen a helyén, viszont az üzemanyagom meglehetősen innovatív csak sajnos a motor még nincs felkészítve hogy vízzel menjen...
megforgattuk a motort hogy az adagolóbol mi jön és kb 95% víz, ettől volt a fehér füst
de hogy ennyi víz hogy került egyszerre bele azt nem tudom, mert semmi fokozatossága nem volt, mintha elvágták volna a gázolajat és ami az adagolóba maradt azzal elpöfög, vagy valahol ennyire vizes a gázolaj vagy valaki jót akart nekem
viszont a kérdés az lenne hogy az adagolómat ki tudom-e tisztítani annyira levétel nélkül hogy ne legyen benne víz? ha az alőtöltés állító dugattyú fedelét és a fedelet leszedem kifolyik-e a tartalma? utána féktisztitóval átfujkálom hagyom kiszáradni és összerakom elégséges putzeva?
+2 üzemanyagszűrő csere és a tankot is ki kell takarítanom és remélem az adagolómban nem tett kárt
A turbónyomás szabályozását egy egyedi programozható ECU-val oldanám meg,gázpedál és fordulatszám függvényében.Az adagoló mech lenne.Mekkora max nyomást viselnek el a GT15ösök?Létezik ezekből több méret?
Kb mekkora lenne a hasznos fordulatszám tartomány?
Az egészet egy 1Z-be képzelem el,tudom vannak erősebb blokkok is,de nem akarom maxra húzni,az említett 220 ló elegendő lenne.
Össze lehetne hasonlítani egy KKKBV50 -et ezzel a képzeletbeli biturbó felállással?
Szevasztok!Golf 1td már megint nem tudja, hogy mit beszél!Én raktam össze az autót és tényleg nem egy nagy szám, csak én nem ettől az embertől vettem az adagolót, hanem a CSABA TDI-től valami Szlovák srác!Én úgy kértem az adagolót, hogy 160-180-an lovas legyen, ő azt mondta rak nekem össze egyet, ami igen jó lesz!Hát ehhez képest max. 120 lovas lett a járgány!Már eleve úgy kaptam az adagolót, hogy a füstcsavar be van csavarva, és már itt gyanús volt a dolog! Szerintem egy 1 bar-os nyomásnál egy 160 lovas adagolónak teljesen becsavart füstcsavarral "kicsit" füstölnie kéne!Ehhez képest semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AtiTDI bocsánatot szeretnék kérni a hülye haverom nevében!
Sose adtam el adagolót senkinek, ez fix. Ami a saját kocsimon volt, az komplett motorral együtt adtam el, és krézi gyártmány. Talán keversz valakivel...:PP
Sziasztok.érdeklődnék hogy egy 1,9es td mociból pusztán beállítással miként lehet egy kis plusz erőt kicsalogatni?? esetleg valami útmutatással tudnátok szolgálni?? illetve a 90paciból kb mennyi az ami várható hogy lesz?? köszi előre is.
Nezd en jot akartam azert mondtam el mit hogy lehet. 57/81 et csak ujat tudok, 54/82 van. Ha erdekes akkor dobj egy mailt a saybor kukac tvnetwork pont hu-ra es megbeszeljuk.
ezt első körben miért nem privátban próbálod intézni....neked is jobb lett volna, mert HA kiderül , hogy te vagy a f@sz akkor beégetted magad az okoskodással...
B5 AFN, megállt a hoszbordás szijfeszitö állitólag ,a szij szakadt a darabjai meg meg mentek mindenfelé,és bebujt a vezérléshez ,kerek egy foggal mászott a vezérkerék ,mint utólag jóval utánna kiderült ,mert addig nö hajtotta a vasat és nem tünt fel neki ,hogy szarul megy.
az az igazság hogy átlátszó csövek vannak ugyan az adagolón de csak hirtelen szemrevételezést tettem a visszatérőre ami általában habos ha valahol levegős a rendszer, de rendesen megnézem
vezérlés terén meg 1 fog ugrás kell a szelepösszeveréshez (sajnos volt ilyenem "szakember" beállította), és ha a vezérműkerekek a helyükön, még mindig esélyes az adagoló menesztőkereke :) mindenesetre köszi a tippeket, maholnap megnézem csak idő kell rá
arra gondoltam,hogy a közepét kiszedetem esztergással,aztán hegesztek bele akkora csövet(de inkább kúpot,amekkorát kér... hogy mire? még nem tudtam eldönteni. inkább csak szedem össze a darabokat... amúgy az biztos hogy dízelre... megírod az árakat, persze ha eladók...
Nekem ugyanez a jelenség volt egy ibiza cuprával. A gázolajszűrő tartója eltört a szűrő leesett kb 10 centit csak a csövek tartották, és a szűrő teteje szétnyilt (komoly minőség) :) ugyanigy dadoogott majd leállt.
De miért is nem szűkítesz jobban? Én meg azt mondom neked,hogy minél közelebb az órához.Ha minél távolabb szűkíted,pontatlan lesz az órád,mert a szűkítéstől mire felfúja a hosszú csövet az óráig,addigra már rég nem az a nyomásod.Ha közvetlen az óra tövébe szűkítesz,szinte egy tűszúrásnyi lyuk is elég,és az órád is gyors lesz,és nem fog remegni.
Szerintem is, mielőtt szétszeded a vezérlésedet, nézd meg, hogy van-e anyag? Én akkor jártam így, amikor a nyári nyál belefagyott télen a szűrőmbe. Amígy volt anyag az adagolóban, ment, aztán nagyon hasonló módon kezdett el viselkedni. Illetve egyszer volt olyan, hogy állítottunk az előtöltésen, és elfelejtettük igen rendesen lehúzni az adagoló rögzítőcsavarjait. Mentem egy igen keményet, és egy visszaváltásnál ugyan ez történt, mint most veled. Elkezdte okádni a fehér füstöt, amire azt hittem, hogy vízgőz. Nagy septiben szétszedtem a fél autót: hengerfej le, átvizsgál, meg persze akkor már fel is újít. Aztán össze, és semmi eredmény. Szégyen szemre elvittem egy dízeleshez, aki nagy kegyesen fordított az előtöltés miatt az adagolón, lerögzítette és kért egy 10-est. :( Elég ciki volt. Na, akkor tanultam meg, hogy ha a gázolaj nem ég el, akkor fehéren fütöl.
Egyik sem fer el a 26os kalapjaban mert annak szivocsovenek kulso atmeroje 51mm. Mindket kereket csak a sajat hatlapjaval es kalapjaval tudod csak felhasznalni. Mire szeretned tenni? Csak mert kurvanagy kulonbseg van a 2 kerek kozott!
Az Oktáviámon nekem is "csak" az adagolómon lett modósitva + a porlasztócsúcsok cserélve és a MAP átverve. Tehát semmi chip, mégis meg vagyok vele elégedve, családi autónak tökéletes. Ja és azért ajánlottam Zolit, mert ő megcsinálja rendesen és valószínűleg tartós is lesz.
Ez az álandóan szerelgetős dolog egyik autómnál sem volt jellemző. Egyszer kell megcsináltatni akkor is rendesen. Szerintem a bajok akkor jönnek ,amikor még ide csavarok egy kicsit, meg még ezen is variálok egy kicsit ...
Egyébként is amennyi töbletet te szeretnél, azt semmiképpen sem mondanám merész elképzelésnek. Ja és a TDI az nagyon nem TD-ám! Ha nem egy széthajtott szekeret vettél, a kötelező cseréken és a gázolajon kívül nem sok minden kell hozzá. ;-)
Helló mindenkinek régóta olvasgatok itt, chippel kapcs már érdeklődtem késszégesen is segítettetek, remélem most is.
Most lehet hogy balga kérdéssel jövök: mégpedig hétfőn Tiszakécskén hallotam egy ezüstmetál VW lupót; alapjáraton mint egy varrógép (PD), de mikor odatolta neki a srác nagy turbóhang és lefújószelep és brutál állat volt a hangja mikor lefújt, a kérdés az, tudok e és miként ilyen hangot csinálni az én 2.0 110le HDI motoromnak, tehát lefújószelepet hogyan és mikor szoktatok használni? Hálistennek a túrbóm hangja így is jó hangos alappból, és szeretem is hallani.
nekem csak gyári fixgeós kisturbóm van ám ! :) Nemtom mennyit tudhat ez. Asszem garrett t2. De turbónyomás szabályzó szinte teljesen be van tekerve de még így is csak 1,2ig megy fel kb amit látok a remegő óra miatt :D
ennek az óraremegésnek a másik véglete még a rögzítés, én most azon buktam el hogy nagyon remeg a lemezke amin van és szűkítgethetek én akármit :)
más: ma reggel elindultam az autómmal, tök normál minden, majd fél km után alapjáraton elkezd dadogni, óvatos gázfröccs, tovább dadog és fehér füst, majd leállt, következő indításra még beröccent de másodperceken belül le is állt
még nagyon nem volt időm nézni és úgy gondolom a vezérléssel kezdek, hátha csak az ment el valahol valamerre
ha valaki állt már meg ilyen gonddal ilyen hirtelen ne kíméljen, hátha valamire nem gondolok, köszi
Nekem az első turbóm annyira szórta az olajat, hogy felnyomta az órába. Néha ki kellett fújni a csőből az olajat. Mondanom se kell, hogy nem remegett az óra.
Az új turboval meg igen. Eleinte szűkítgettem (2 csavar + alátét, és húztam rajta), aztán öntöttem 15 csepp olajat a csőbe, és kész :)
Volt hengerfejezve az autó olyan 60.000 km-rel korábban. Padlógázon sose álltam sokáig, csak 1-2x elnyomom ha kell (pl előzés). Ennek nagy része autópályán telt, és 0,8-1 baros nyomással (annyit tudja a 150-et)
Remélem tényleg csak hidrotőke... Tavaszig most ki kell bírnia (bár a mostani terhelést olaj nélkül is vinné :)) Napi 15 km, max 1800-as fordulat. Pesti dugó RULZ!)
erre is gondoltam csak hat akkor is lenne vele sok szopas szerintem mert a motort kicserelem ecu csere lehet meg kábelköteget kicserelek de nem biztos egy pozitivum van hogy a motor szamom nics tehat azt rakhatok bele amit talalok
Az 502 csucson is gondolkodom de akkor az adagolot is alakitani kell gondolom azt tudom hogy ebben 3.2es emelotarcsam van gyarilag mivel voltam sajnos vele adagolosnal es o mondta hogy ezt keresik nalla tuning celjabol
Hi igen a mostani ecum nem egyezik meg a tdi vel ezt tudom sajnos mivel a multheten kellett cserelnem.A tököm ki lett a végére de rájöttem hogy a legegyszerűbb nem vag-gal szarakodni pin stb hanem az ecuban van egy eeprom eredetiől levettem hőléggel at az uj vezerlo egysegre es az immo ujra ment a kocsi indul
A turbora ugy gondoltam én laikus hogy hátha meglehetne ugy oldani hogy nem kellene a fél autot kicserelnem
Volt tdi m imadtam egy b5 passat volt de sajna elkellett adnom es ezt talaltam kint németben bagoért hat elhoztam alig eszik de nem is megy
Szeretném megtudni a véleményeteket arról, hogy muzsikálna 2db GT15 egy 1.9TDI-n (magyarán biturbo).Mikortól indulna el,és mi lenne az ésszerű maximális teljesítménye?Milyen max nyomást bírna elviselni?
Ha a v8ra gondolsz, akkor most rendeltem meg egy rakat kipufufogo szelepet, ev elejere tervezem az s8pro dta-t. Szepen lassan ballagok elore, nem megy minden honapban a felmillio kiadas:( sajna lehet hogy lesz meg1 ev is mire minden alkatresz itt lesz hogy elkezdjem csinalni. nehez egyszerre tob dolgot futtatni.:( mert:) tegnap megvettem a 35. robertet, a dizelre es most remego kezekkel varom mar hogy megerkezzen:) Aztan csinalhatok uj leomlot:) kivi vagyok ezt, hogy fogom megfujni:) megis 61,4/82 68/62,3:)) teljesen extazisba vagyok:)
a legjobb és a legegyszerűbb csak ritkán ugyanaz... nekem a vento kamrásan 1 évig ment így, felrobbant(1.5-1.6 bar-al mentem) rajta egy 17-es turbó, és akkor lett átépítve. a motor "belének semmi baja nem volt, a hf-nél a szelepek között volt megrepedve minimálisan 2 hengernél úgy,hogy nem volt bekúlerezve(ennek ellenére sem forrt fel soha)... kapta az ívet,mert már megvoltak a tdi cuccok, és hát egy hibátlan motort mégse szed szét szívesen az ember :DDDDDDD
szóval kb annyit ér amit írtam, mint egy 100000ft-os box ;)
mex86: 1 bárt ér csak el ? az érdekes, mert nekem tudott 1,6bárt is a kicsi GT17. Ha szűkebbre veszed, akkor meg mégtöbbet forogna, és mégjobban nyomna szerintem. Dehát az már turbó kínzás meg HF. Nézd meg szerintem a szívócsonkodban a biztonsági szelep el van -e zárva(hajtsd beljebb). Egy kis fekete műanyag kerek izéé a közepén egy jó nagy csavarral amivel állítod a gumit mennyire jöhet fel. Nekem teljesen bevan, és így nem enged el semennyi levegőt. Ha változó geós, az már máshogy szabályozza a nyomást mint a régi KKK.
törpi DI: sajnos még nem nyúltam hozzá csak annyira ,hogy beköszörüljem az LDA rudacskát ;-) Ha minden igaz, ma vagy holnap lesz rá egy kis időm. Tudod, melózni is kell, ha hazaérek akkor meg a ház körül van tennivaló. El ne felejtsem megjelölni a gázkart... mindig eszemben van :) Nehogy 4000-es fordulat legyen az alapjáratom.
homa123: pár ismerőssel még anno mikor szívó 1,6 D-m volt, hogy turbósítani kéne, de többe lett volna mint egy másik 1,6 TD motor lett volna! Ugyan ez van szerintem akkor is ,ha pl fel akarod korrektül újjítani az 1,6 TD-d, inkább 1,9 TDi motort bele, ha pár ezerrel többe is kerül, később jobban jársz.
szia! ez így van meg minden nap járok rácalmás felé, de attól félek hogy tulságossan felnyitná a szemem, nagyon belemerülni nem akarok,mert aztán jön sorba legalább 1 GT17-es turbó,mechanikus adagoló stb, nekem az lenne a fontos hogy ne keljen mindig bütykölni belepiszkálni,és ne kormoljon, meg azért vettem piszkálás mentes motort mert nem akarok se hengerfejet cserélni se turbót se semmit, gond nélkül használlni évekig.a 2-es td golfnál meguntam hogy mindig volt valami nyűg, a chipptől mindössze azért idegenkedek mert belebolygatnak az agyába és az nem 5 perc visszaalakítani,nem ugy mint 1 boxot. A box meg 1 kalap szar állítólag, és 50 ezerFt. Ajánlották a 110 esnek a csúcsat rakasam bele állítólag, csak azt kéne még megtudnom hogy a 90lóerős mibe különbözik gyárilag a 110 től......valaki elmesélné?Tudom erősebb ezen kívül? :-)
Kettő SDI megy nálunk felszerelt GT17-el ,502-es csúcssal és 11-es elemmel. Mechanikus turbóvezérléssel. Az ECU teszi a dolgát és nem tud semmiről! Hibátlan utcai autók. Mivel az SDI-n nincs tömegáram mérő még az sem romlik el rajtuk soma! Az egyiket mérték 150 ló körül. Üdv.:Fareszati
hala az egnek ettol sokkal egyszerubb:) ez is fenekhuteses, az sdinek is 19,5 a suritese. Igazabol nem sok kulonbseg van a ket motor kozott. Kulsore a turbo kivetelevel annyi hogy az sdi-n kisebb viz-olaj hocserelo van, de olyat lattam mar 90 lovas tdi-n is ugyhogy nem igazan oszt vagy szoroz.
Hát Krezi biztos jobban tudja, mert gyakran találkozik ilyen őrült ötletekkel, de én a helyedben nem nagyon próbálkoznék ezzel. Szinte biztos, hogy le kell csökkentened a kompressziót a megfelelő végnyomás miatt, illetve kell egy turbonyomásmérőt beszerelni, és eléggé át kell faragni a vezérlést is. Ha jól tudom, nem olyan ECU-d van, mint a TDI-n, így egy olyat is be kell szerezned, aztán azt illeszteni az adagolóhoz, a műszerfalhoz, az immo-hoz, központihoz, és még ki tudja hány kütyüd van az auódban, amivel fel kell ismertetni az új ECU-t. Aztán jön az, hogy kell a régi ECU Pin kódja, az új ECU pin kódja, szóval ha még nem csináltál ilyet, akkor nem egyszerű. Vegyél inkább P-box-ot :)), vagy egy tádét!!
na akkor kérdezek tovább. Drucklabdán ráállítottunk a turbómra, de ott 1-1,1bar-ig tudtuk felnyomni. Emiatt vettem egy turbonyomásszabályzót hogy 1,3körülre fel tudjam nyomni, ilyen mechanikus cuccot, duenen is meg carstylingen is hirdették, 8rugóért. Beszereltem a drucklabda elé, de nemigen látom hogy valamit is szabályozna... avagy nem jó helyre tettem? vagy csak átvertek vele? :D
Amekkora elfér a szelepfedélen annélkül hogy billegne.:-))
(hülye kérdésre, hülye válasz...)
Milyen motor? Tipus évjárat, motorkód!
De általánosságban egy-két motortipust kivéve, rosszul tűrik ezt a mutatványt a gépek, arról nem beszélve, hogy költséges, ha korrektül meg akarod csinálni.
068 145 703 ez a vw szám van rajta, de ETKA-ban csak...702 van. képet nem tudok most kőni róla sajna, de képet most nem tudok. nem változó geos, és 50-es a "szája"..... Üdv: Tamás
Üdv! Bocsi, nem akarok pofátlan lenni, de sürgős lenne, hogy tudjam, mire való ez a Garrett M24 turbina, azt tudom, hogy valami Foxi cucc, de hogy egyátalán mire való, azt sajna nem.... csak az érdekelne, hoy 1.6 vagy nagyobb? Egyátalnán diesel???? Köszi: Tamás
1 adott adagoló adott teljesitmény kiszolgálásához elég. Általában az nem sokkal több mint a gyári. A régi adagolók, meg arra se elegek (korrektül) amire készültek.
Nem csak több anyagot kell betolni egy dizelbe, hanem az se mindegy, hogy mikor, és mennyi idő alatt. Az elhúzódó égés (kis elem alacsony hullámostárcsa) növeli a kipufogógázok hőfokát. A helytelen előtöltés (az adagoló a fordulat és terhelés függvényében azt is állitja) meg vagy túlzott égési végnyomásokat, vagy szintén elhúzódó égést eredményez.
Ha az adagoló korrektül igazodik az adott teljesitményhez, akkor a motor sokkal kevesebb üzemanyag elégetésével hozza ugyanazt a teljesitményt.
Kevesebb üzemanyag, meg kisebb (hő-és mechanikai ) terhelés a motornak, kisebb turbónyomás (kevesebb levegő is elegendő a füstmentességhez), normális fogyasztás, kevesebb szénpor,stb,stb...
mex86 kérdéséhez csatlakozok ! Nekem is mondta Lusu, hogy szűkítsem le, és nem az óránál, hanem inkább a szívócsonk, vagy turbó nyomóoldalához közel ahova bevan kötve az óra. Ez eddig nagyszerű is, sokat tompúlt a rezgés.. szóval valamivel jobb lett, de nem tökéletes. Az óra még mindig remeg... dehát én már beletörődtem. Ha lenne normálisabb megoldása, örülnék :)
Múltkor már volt v.kinek ilyen problémája, csak nemtom hogy lett megoldva, és nem találom vissazolvasva. Szóval beszereltem Audi 80 1.9tdi-mbe egy turbónyomás mérőt, sima pneu boltban vettem, 2,5barig mér, szóval nem kaptam semmi szűkítőt egyebet. Naszóval a szívócsonkról veszem a nyomást, és pu4-es pneu csövön jön a levegő. Namost az óra rezeg mint állat, eddig karbifúvókákkal próbáltuk szűkíteni de nem jött össze. Mit csinálok rosszul? Vagy mennyire kell leszűkíteni? 50es fúvókát tettem bele jelenleg :D
Múltkor egy szaki rakott rá egy órát ideiglenesen, ugyanilyet míg a wg-men állított, ő is v.mi fúvókát iktatott be és tökéletes lett.
Ja, még1, gyári turbót mennyire ildomos húzni hogy bírja is? 502 csúcsok bennvannak, szóval kaja oldal adott.
Szerintem az PD Box lehetett. Azt kb 25-ropiért forgalmazzák és abba van egy gagyi ellenállás. Katt ide!
A TDI-kbe már 40-50 körül van, na abba már van egy IC és már kondi ellenállással. Annak az anyagköltsége sem üti meg az 1000 forintot.
Nekem volt PD Boxom, kb 3 hétig, utánna el is adtam. Igaz, jobban ugrott, de az alapjáratom siralmas volt és első indításnál elég nagy gázzal indult. Egyszóval nagy sz_r az egész!!!!
Adtak hozzá leírást is részletesen kifejtve... a lényege, hogy az üzemagyag hőmérsékletéről kűld téves értéket.
magyarul adsz neki kaját,meg adsz neki levegőt,hogy a plussz kaja elégjen.
LDA:az adagoló "legteteje" , 4 csavar,rugó,membrán,a közepén tengely,amin van horony.adsz neki flexel egy meredek éket,épphogy még tartsa a tengely az alját...
a turbó aljánál van egy "konzervdoboz" a közepében imbuszos csavar kontraanyával...azt kifelé tekerve nő a nyomás.
ja és ésszel végig kell gondolni,mit is csinálsz,és jó lesz.
a kockázatok és mellékhatások : enyhe vagy durva hengerfej repedésekhez vezetnek:) sok sikert:D
Az egyik görgő amit tőlem vitt nem lett jó méretben, és azt a szerelője szerezte be. Passzolom már, hogy melyik volt. Ha megvan a hiba, szólj és utánanézek.
Nagyon szívesen, bár azt hittem már nem hisztek nekem a 180 ohmos elenállással kapcsolatosan.. :)) De örülök, hogy végre nekem is igazam van, és segíthetek a fórumozóknak.
Egyébként nemrég elkövettem egy hibát ..jó zártra állítottam a turbóm geometria lapátok állását, hogy hírtelen felugorjon a nyomás, hogy ne füstöljön úgy mint eddig, amíg meg nem jön a turbónyomás... arra a hülye fejemmel nem gondoltam, hogy többet folyt a turbó (kis lapátocskák) mint amennyit használna. :D Arról nem beszélve, hogy kúrva nehezen indul. Szóval mint mindenben, ebben is az arany középút a legjobb.
akkor valamelyik görgő adta meg magát gondolom, úgy lehet a legjobban hallani folyamatossan ha az alapjáratnál nagyobb olyan 1100 fordulaton folyamatossan pörgetem akkor végig "nyivákol"
ezeknél nem kell szétszedni fél autót ugye? mert fater a6-jánál /1.9pd hossz motoros/ egész elejét le kellett bontani
nem pd-m van, hanem off cr, de én minden olajcserénél(10-12e) kib..szom, sztem azon a 2-3000HUF-on nem múlik semmi, ha meg hozzá kell nyúlni az adagolóhoz az hat számjegy.
kb 2órát olvasgattam vissza de meguntam-túl sok itt a diesel fan ugyhogy inkább kérdezek és visszaolvasom a válaszokat. Szóval a chip mibe nyul bele, és milyen árba van 1 megbíható chip 1 megbiszható szaki által beszerelve, estleg tudtok e ajánlani valakit?????
Sziasztok! 1 hete vettem egy Golf II 1.6 td. És szeretném egy kicsit tuningolni, csak csippet nem lehet, az átalakítások meg nagyon drágák, ha van ötlet légyszi írjatok köszi.
Te visszaolvastál??? Pont most volt leírva hogy mindegyik 1foscsomó!!! Ha többet akarsz akkor chippeltesd meg, ha nincs ennyi pénzed akkor meg inkább gyűjtsél rá!
Szevasztok! kicsit visszaolvasgattam a topicba,de nem jöttem rá amit kerestem ígyhát kérdezek! napokban vettem egy 3-as golfot 1Z motorral van szerelve 90lovas a kérdésem az lenne milyen p-box nevű kütyüt érdemes bele venni amit nem kell álogatni és tényleg dob rá egy 15-20 lovat.füstöt nem szeretnék látni mert most sincs mindössze 1 picit dinamikusabb motort belepiszkálás nélkül.Milyen tapasztalatok vannak?ki mit ajánl nekem?
ido szerint nem tul jot jelenleg:( ezert is szeretnek a rajton valtoztatni. milliomos lennek? sztem mindenki legurrantott mar atalgban 2 turbot. az mondjuk 2x 40rongy. 40rongyba kerul atalagba egy k27 komp kerek. a tobbit meg ossze lehet kukazni hozza, a hatlapot, meg a kalapot. nem mondom hogy nem all sok penz turboba, de van akinek bakelitba egy haz ara... tudodo kinek a pap kinek a papne:)
kkkval nekem sohasem volt baj, de en csak a regi k2x szeriat hasznaltam. turboim magam szerelem, csak centiroztatni hordom el. Igazabol tonkre nem ment egy sem, midig valami varia aldozata lett. a q-n a k26 turbinahoz 55/65 6os turbinahaz, majd kesobb 8as, probaltam 53/76 54/82 57/81 kerekeket. Most csabit egy k27 turbina 60/70 11es haz, komp kerekben meg egy 29es 60,5/87. de lehet hogy inkabb hasonlo meretu gt35r mellett dontok, mert csak golyos...
egyebkent a bw.nel van ismerosom, csak nem itthon. kaptam tole mar erdekes cuccokat:) pl nem 6,8as tengelyu 55/65 turbina tengelyt:) hozza 53/72 kerekkel:) qrvajo volt:) most egy ilyen vastagtengelyes 55/65 53/76om van, nezegetem az uccai automra:)
nem tudom mennyire vagy kepben a regi modellekkel 14, 16, 24nek 5,25mm a tengelye ahova a komp kereket huzod, a 26, 27, 28, es par 29nek 6,8mm, a 3x szerianak 7,8mm. a fenn emlitett erdekes darabok 7,8asok voltak:) hihetetlen miket ki nem birtak:)
tavaj 4. verseny utan volt 4 verseny kihagyasom egy hulye problema miatt. 6 fokot csavarodott el a fotengely 1h a 4h kepest. azota mas jellegu hiba miatt kellett levenni 2x a hengerfejet. 1x azert mert mar a quattroval rajtoltam es a kezem a valtokaron volt. rajtnal kirantottam 1bol uresbe, es szeleplebeges miatt osszevert. akkor fej le, fej vissza, elso inditas utan eltort a veztengely. akkor masodszor fej le, megint szelep csere, masik vtg vissza, azota a motorral nincs baj. A hajtaslanc viszont nagyon fogyos:( iden a qban 2 kupplung 4 feltengely, 2 valto a merleg ugy hogy debutalos versenyen nem sokat mutatott turbonyomas elegtelenseg miatt. masodik versenyen elso lett, harmadikon megint szetszakadt a valto. gyakorlatilag azota leszartam a versenyzest idenre. de izgat mar jovo marcius:)
Még valami: egy töltő életútja úgy kezdődik, hogy kitalálják, megtervezik, eladják. Ez úgy 2-3 év. A szériagyártás beindítása cirka 2-3 év, így jó közelítéssel mundhatjuk hogy a "vadi új" fejlesztés lassan mehet elsőbe! :)
500 benzin cirka 400 dizel loero. jelenlegi kompresszor kerekem 500-530 benzinloerore kepes. jeleneleg a rajtolassal vagyok bajba mert nem tudok uresben nyomast epiteni. 6000nel van 2 tized nyomasom, ezert a rajt befullados. egy golyos turboval ez valamelyest orvosolhato lenne. szivem szerint kkk-t hasznalnek tovabb, de en mar latom hoyg nem fog megjelenni a piacon golyos kkk 2 heten belul hogy 5-6 heten belul legyen vele tapasztalat... sajna asszem igy gtxxxxr szerianal kell maradnom.
de szivesen veszem akarmilyen elorelepes van uj kkk ugyben.
szivem a nemet fejlesztes fele huz, de meg kell hagyni nagyon ugyesen a japok manapsag.
És kiszedsz belőle 500 fölött? És mit kezdesz ekkora erővel? Nekem egy kicsit át lett variálva a 90 LE-m és ha ki van kapcsolva a kipörgésgátló, 2-3 ban is húzza a csíkot. Persze, ez nem Racing-car, de a gumim nem rossz, és nagyobb a kerék, mint a gyári méret.
Ekkora méreteket csak a német gyáregységben gyártanak, illetve fejlesztenek. Lesz golyós, már tesztelésen van néhány termék. Milyen autóval nyomulsz, amire ekkora csiga van feltéve?