Na jó, elhiszem, hogy valami pajzstetű féle, de mik azok a fehérek, valami burkok, és hol vannak az igazi, szép kövér pajzstetvek, mert itt semmi mozgás, ezek kb. tavasz óta így néznek ki. Én a régi, a komolyan pajzstetves korszakban nem láttam ilyen fehér "tokokat".
Amit Bordo írt, attól még lehet pajzstetű. A levelek sárgafoltokat csak akkor lehet észlelni, ha már egy darabig ott tanyázott a fonákon a disznó (vagyis tetű). Ha idejekorán észreveszi az ember, akkor úgy is ki lehet irtani úket, hogy a levelek mépek maradnak.
Én sem pajzstetűre gondolok, de sokan azt mondják, hogy az. Pici fehér pöttyök, szárazak, nincs gyakorlatilag testük. igensok pajzstetvet láttam már az életemben, de olyat tavaszig nem. Annó fel is raktam róla képet, sajnos már persze kitöröltem, de lehet, vissza tudom keresni. Megpróbálom, sejtem merre lehet.
Nyár elején mutattam én is a beteg leanderemet.Azt akkor visszavágtam,megpermeteztem. Persze a régi levelek nem szépek,de amiket hozott újak, azokat úgy látom egészségesek.Mutatok képet majd. Meg élőben is megmutatnám anblock, ha lehetséges:)!
Szerintem Bi58 vagy Actara nevű felszívódó szerrel permetezd meg behordás előtt és ha hideg helyen teleltetsz, akkor nem lesz gond tovább. Esetleg képet nem tudsz mutatni, akkor okosabbak lennénk. Nekem is vannak némelyiken olyan fura kis fehér pöttyök, amilyenek régen nem voltak, de nem nagyon örődöm velük, nincsenek olyan sokan és behordás előtt mindig megpermetezem őket alaposan atka és egyebek ellen.
Most készülünk egy honlapot csinálni, abban mindenről részletesen írunk, többek közöt természetesen a magvetésről is, reményeim szerint október elejére elkészül, csak kisérd figyelemmel az eseményeket!
Itt mindenki piros, akár szimpla, de tuti piros leanderről álmodozik, de még nem sikerült előállítani egyet sem, igaz, vannak megközelítő élményeink időjárásfüggően, meg lehet, hogy valakinek van is olyan valahol, de az is szimpla. Hogy venni lehetne e valahol, azt végképpen nem tudjuk.
Most járok itt először. Több oldalt végigolvasva sem találtam meg az én problémámra a választ. Kérlek Benneteket, ha tudtok segítsetek! Több leanderem van. Problémám a következő. Tavasszal kihoztam a teleltetőből őket és sok fehér "tetüt?" találtam rajtuk. 2x permeteztem Zolonéval, kicseréltem a földjüket. Azóta is permeteztem, mivel nem tüntek el a fehér kártevők. Arra már rájöttem, hogy nem pajzstetű, mert az állítólag nem ilyen színű, és nem jön le a levelekről egykönnyen. Ez könnyen lejön. Mit tegyek, hogy még a tél előtt helyrehozzam Őket? Nagyon sok tövet tavasszal egészen botra visszavágtam és ecsettel hordtam fel a permetezőanyagot. Ez sem használt, ill. újra előjött a baj.
Másik kérdésem: magról hogyan és mikor lehet leandereket nevelni?