Keresés

Részletes keresés

SM222 Creative Commons License 2000.05.09 0 0 80
Csak 500 zsepit töltöttél meg?Lesz ez még rosszabb is.Nálam volt olyan is,hogy egy nap alatt 1 százas csomagot elhasználtam:(.A taknyos zsebkendőket dobáld valami sarokba,aztán ha megszáradnak,csak használd fel újra őket.Nem valami guszta ,de legalább lehet spórolni.:)

Egy kérdésem van.Nem lehet ,hogy a kólában van valami allergia elleni szer?Mert mostanában naponta megiszok minimum 1 litert és jelenleg még semmi bajom(le is kopogom).Lehet ,hogy ez lesz az új gyógymód?Kólaterápia?

Az a csalántea dolog jól hangzik,valószínűleg kipróbálom,a kólánál biztos olcsóbb.

Előzmény: Törölt nick (79)
SM222 Creative Commons License 2000.05.09 0 0 78
Meg kell nézetned,hogy mire vagy allergiás(kórházakban végeznek ilyen vizsgálatot,de nem mindenhol).Ha ez megvan utána meg felírnak neked egy gyógyszert,ami ha mázlid van még talán használ is.
Előzmény: nori (75)
Banita Creative Commons License 2000.05.09 0 0 77
Sziasztok! Csatlakoznék...
Eddig én is a nyár végén "tetőztem", de most már két hete gondjaim vannak. Lehet, hogy ezentúl áprilistól októberig gyógyszerezhetem magam? :-(
A szegedi helyzet tényleg szörnyű, ezért megváltásnak tűnik, mikor a hét végén hazamegyek Debrecenbe. Ott sem jó a helyzet, de még mindig jobb...
Lisette Creative Commons License 2000.05.09 0 0 76
Én is teljesen kétségbe vagyok esve. Se levegő nem jön normálisan, se orrot fújni nem tudok, mert mindig be van dugulva. Van mindenféle gyógyszer, spray otthon, de semmi nem használ. A fülem be van dugulva és baromira szenvedek. Mikor lesz már vége a nyárnak???? Azt hiszem nekünk valami csodaszer kellene. Vagy egy jó hosszú hibernáció...
nori Creative Commons License 2000.05.09 0 0 75
és ilyenkor mit kell csinálni?
Előzmény: whisper (74)
whisper Creative Commons License 2000.05.09 0 0 74
Nagyon úgy tűnik!
Előzmény: nori (73)
nori Creative Commons License 2000.05.09 0 0 73
Kedves allergiások,

az utóbbi egy-két évben azt érzem, hogy az orrom hátul, mintha állandóan tele lenne, időnkét fáj a torkom és amikor a vattafa elkezdi szórni a szöszöket, egyfolytában vakarózom, mintha ezer bolha mászna rajtam, ilyenkor a szemem olyan, mintha kőből lenne, ez lehet allergia?

whisper Creative Commons License 2000.05.09 0 0 72
Ha kicsit lentebb böngészel, talán találsz Neked megfelelő ajánlatot. Az idei újdonságok felhasználói tapasztalatai csak most fognak majd beérkezni. Nekem még van talán pár hónapom, az én "bajom" augusztus végén szokott indulni. Már előre félek!
Előzmény: Lookretia (71)
Lookretia Creative Commons License 2000.05.09 0 0 71
Beindul bizony, ráadásul korábban, mint más években. Ma reggel hallottam a rádióban, hogy Európában Magyarország a legszennyezettebb pollenileg, és azon belül is Szeged környéke.
Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy már lassan az iroda ablakát sem lehet kinyitni, ha dolgozni akarok, és nem szenvedni.
Tudtok ajánlani valami jó allergia ellenes szert? (lehetőleg nem olyat, amely korlátozza a munkaképességet, mert olyannal már találkoztam)
Előzmény: whisper (70)
whisper Creative Commons License 2000.05.09 0 0 70
Kicsit megfeneklettünk!
De lassan beindul a pollen-szezon. 8-(((
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.07 0 0 69
Kedves Nemisbéka, lehet, hogy megárt, de a cselekvéssel már nem óvatoskodok. Most mit tennék, szóljak mindenkinek: hé emberek, menjetek gazokat huzigálni, mert én viszketek tőle? Majd távolról drukkolok, de aztán csináljátok ám!

Ezt csinálja mindenki fényévek óta, eredménytelenül. Baromi kíváncsi vagyok, hogy lehet-e, érdemes-e példát mutatni. Persze eddig főleg szarnak arra, amit csinálok. Merhogy nálam a gaz nem csiklandozza a kutyuli becses tökét.

Előzmény: nemisbéka (68)
nemisbéka Creative Commons License 2000.04.07 0 0 68
Kaszálással óvatosan, tényleg virágzás előtt, ha nagyon muszáj, de inkább toborozz a lakótelepen önkénteseket és huzigáljátok ki tövestül, vagy kapáljátok, mert különben jövőre kezdhetitek elölről. Lehet, hogy ez naiv elképzelés, persze.

A homeopátia engem is érdekelne, pliz írjátok le tapasztalataitokat.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.07 0 0 67
Kedves MDBZ, régóta lakótelepen lakom. Magyarországon hagyomány az, hogy a közterületek elhanyagoltak (annak dacára, hogy egy csomó embernek nincs mit csinálnia...), ezt minden bizonnyal az előző rendszer alakította ki. A lakását, autója belsejét többnyire mindenki takarítja, de már a lépcsőház is egy merő kosz, a külső területekről nem is beszélve. Azok a területek, ahol ápolt pázsit is lehetne, vagy kitaposott sáros részek, vagy felveri azokat a dudva. Ahová én költöztem, az is így nézett ki, a földszinti lakásomba dőlt a parlagfűpollen, derékig ért a gaz. A valaha ültetett sövény elkorcsosult: túlnőtt, foghíjas lett. Vettem egy nagy levegőt és nekiálltam rendbetenni a környéket. Sok pénzembe került és sok munkámba. Parlagfű már nincs, maximum pongyola pitypang. Vettem egy mechanikus fűnyírót (olyan, mint egy kis kombájn - zsíroskenyér hajtású), azzal rendszeresen végigszaladok a lakásomat környező területen, ahol már egy csomó fűmagot elszórtam, a verebek nagy örömére. Lassan kezd pázsit lenni, a főgyökeres gyomokat időnként kihuzigálom. Igen, érzem a bőrömön, amikor kimegyek nyírni, de összességében most sokkal jobb, mint amikor kontrollálatlanul nőtt az ablakom alatt a gaz. Az ott lévő fűfélék nem jutnak el a virágzás fázisáig, mert kéthetente jön a fűnyíró... Most azon gondolkodom, hogy egy kaszával a kicsit távolabb lévő, még parlagfüves területeknek is megadhatnám a kegyelemdöfést. A 'gyökeres' megoldást meg egy hosszúnyelű kapa segíthetné (még mindig olcsóbb, mint egy golfütő).

Mondjuk kíváncsi vagyok, pár év múlva több pénzt fog-e érni az én lakásom, amit ápolt kert vesz körül, mint az azonos formájú, szemétdombra néző lakások...

Előzmény: mdbz (66)
mdbz Creative Commons License 2000.04.06 0 0 66
sir!

Szerintem a kaszálás mindenképpen árthat neked. Több okból. Biztos sétáltál már frissen nyirt területen, vagy közvetlen közelében. A levágott és még el nem száradt növényzet kipárolgása majdnem ugyan azt a hatást (néha még rosszabbat)váltja ki mint a virágpor. A parlagfű virágzása július közepétől október végéig tart. Ebben az időszakban még számos más "káros" növény is virágzik (utifű, pázsitfűfélék, libatop és disznóparajfélék, csalánfélék stb.)így ha a parlagfű éppen nem is virágzik, biztos van a környezetében olyan növény amely megnehezíti egy szénanáthás kaszás életét. A kaszálás egyébként sem oldja meg a parlagfű problémát, gyökerestől kell kihúzni. Olvastam valahol, hogy a parlagfű magja negyven évig csíraképes.

mdbz

Előzmény: Törölt nick (63)
KAti Creative Commons License 2000.04.06 0 0 65
Sziasztok,

Iceberg : Mint írtam, a legfontosabb a búza és a tej(termékek) elhagyása volt. De mindez függ a vércsoporttól, vedd meg a könyvet, amit javasoltam. A megfelelő ételek elhagyása nem gyógyítja az allergiát, (nem gyógyítható, írta is valaki) csak tünetmentessé lehet tenni az életet. A lényeg az, hogy bizonyos élelmiszerek anyagaira is allergiás reakciókkal válaszol a szervezet. Ha valaki egyébként nem allergiás, akkor ezek a reakciók nem okoznak tüneteket. Ha hozzájön az allergén anyag, a reakciók összeadódnak, és akkor jelentkeznek a "kézzelfogható" tünetek.

Nálam nem jeletkeztek a klasszikus allergia tünetek, csak rendszeresen előjövő, lassan múló szervi bajokkal nem magyarázható köhögésem, mandulagyulladásaim jelentkeztek. Egy-két év küzdelem után a háziorvosom azt mondta, ugyan nem tipikus allergiás tüneteket mutatok, de csináltassak egy allergiatesztet. Még ott is csóválták a fejüket, ugyanis a vérvizsgálat IgE (talán ez a neve) értéke teljesen normális volt, de a poratka teszt sok + -os volt. Gyógyszereket kaptam, és a tünetetek elmúltak. Szedtem először valami tablettát, amitől rémálmaim voltak, majd a Rhinocort spray jónak bizonyult, csak attól bizonyos szagok észlelésének képességét elvesztettem. Most egy éve nem használok semmilyen gyógyszert, gyakorlatilag annyit változtattam az életemen, hogy nem eszek húst (és kombucha teát iszok), és elfeledtem az allergiát. Nomeg a lakásból kidobtuk a (4 éves) szőnyegpadlót, parkettáztunk.

A kisfiamnál én beszéltem rá az orvost, hogy küldje el allergiatesztre.... azóta is javaslom minden olyan szülőnek, akinek gyermeke sokszor bajlódik náthával, mindenféle üreggyulladásokkal, ... ne a mandulákat vetessék ki, ne az antibiotikumokat szedjék, hanem menjenek el allergiavizsgálatra.

És most már azt is javaslom, ne gyógyszereket szedjenek, hanem annak járjanak utána, mit ehetnek és mit nem. Persze ezt nem egy fulladozó asztmásnak javaslom, hanem egy "sima"allergiás tünetekkel küszködő sorstársnak.

Uff.

Sziasztok : Attila

Ha kettő lenne a levél, bocs. El lettem utasítva, s ha már így esett :
Lehet kapni poratka ölő spray-t és porszerű anyagot is. A neve most nem ugrik be, de majd otthon megnézem, talán még az is megvan, hol lehet rendelni. De szerintem a gyógyszertárak is tudnak felvilágosítást adni. Sőt lehet venni tesztet is, hogy eldönthessük, hol kell a vadászatot megrendezni. (Mindenhol....)

whisper Creative Commons License 2000.04.04 0 0 64
Ha jól tudom, árulnak poratka ölő spray-t. A nevére nem emlékszem, de nagyobb helyeken biztos tartanak.
Előzmény: nomira (61)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.04 0 0 63
MDBZ, kösz. Szerinted a virágzat kifejlődése előtt végrehajtott kaszálás is árthat nekem?

Érdekelne, mi mindennel próbálkozol és hogyan buzdítasz. Üdv SLR

Előzmény: mdbz (62)
mdbz Creative Commons License 2000.04.04 0 0 62
Üdv. MINDENKINEK!

Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, és nem tudom megállni hogy ne szóljak hozzá. Sajnos csak rossz híreket tudok mondani, főleg a "kezdő" betegek számára.
Én jelenleg még a második embercsoporthoz tartozom, de feleségem és idősebb fiunk az első csoport tagja. Feleségem az első száz hivatalosan allergiával kezelt beteg között van nyílvántartva. 25 év tapasztalata jogosít fel arra, hogy elmondjak néhány dolgot.
Az előttem szólók közül többen írták, ettől vagy attól a gyógyszertől, módszertől meggyógyultak. Legyen igazuk, de azt kell mondanom csak tünetmentesek. Mi végig csináltunk mindent, többször volt egy két év tünetmentes állapot, utána viszont fokozott erővel tért vissza kór. Ahogy mindenki feleségem is orrcseppel gyógyszerekkel kezdte, azután injekció kúra (3 évig minden télen, 3 tünetmentes nyár)újabb gyógyszerek, természetgyógygyász, homeopátia, sóbarlang, átmeneti sikerek, kezdő asztma, majd egyre súlyosabb. Szanatórium, némi javulás, újabb gyógyszerek, éltmód, lakóhely váltás, étrend változtatás, érdemi változás nincs.
Többen javasolták előttem a hús elhagyását, kérdésem ha egy négytagú család azonos környezetben, azonos étrenden él, miért 2/2 az arány a parlagfű javára.

sir!
A parlagfű írtásától óva intelek, a Ti állapototokat csak ronthatja ez a tevékenység. Én viszon igyekszem megtenni minden az írtás érdekében (most nem keresem meg ki írta a szőke nő hasonlatot, de a "hölgy" sánta.)és erre budítom valamennyi ma még második csoportos embertársamat.

Bocs hogy ilyen hosszú voltam, de még sok mindent el kellene mondanom.

mdbz

nomira Creative Commons License 2000.04.03 0 0 61
Nincs padlószőnyegem, hajópadlóm van. A háziporokra én is gyanakodtam, de az allergiateszt nem reagált rájuk. Egyébként csak a méregdrága atkaelszívó porszívókkal vagy valami mással is lehet a porok ellen védekezni?
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.03 0 0 60
Nomira, van padlószőnyeg a lakásodban? A padlószőnyegen kívül is vannak remek rejtekhelyek egy lakásban, ahonnan a szezonális porok is akkor törnek elő, amikor csak akarnak.
Előzmény: nomira (59)
nomira Creative Commons License 2000.04.03 0 0 59
Sziasztok!

Azt írta valaki itt a topicban, hogy két embercsoport van, ugymint az allergiások és akik allergiások,de nem tudnak róla. Én mától az első csoportba tartozom, tegnap még a másodikba n voltam.
A furcsa csak az, hogy +++-es parlagfűallergiát mutatott ma ki a teszt, pedig nekem eddig (kopp, kopp, kopp) nem voltak olyan tüneteim nyáron, mint a kollegáimnak.
A tesztet is azért végezték el, mert krónikus megfázásom van, már karácsony óta, rohamszerűen havonta elő-elő tör, aztán elmúlik. Mostanra már nem tisztul le rendesen és szép kis orrhangom van tőle. A CT vizsgálat kimutatta, hogy a rostasejteim okozzák a gubancot és a nyálkahártyaduzzanatot. Ezért lett az allergiateszt, én azonban szkeptikus vagyok, hogy jön ide a parlagfű. Kaptam orrsprayt, ami a dr. szerint használ majd - legyen igaza.
Egy ismerősömnek hasonló panaszai voltak évekkel ezelőtt és őt homeopatiaval gyógyították meg, és azóta is tünetmentes. Ha nem használ az orrspray valószínüleg én is kipróbálom ezt a gyógymódot. Ha van ilyen irányú ismeretetek osszátok meg velem!
Köszi

nomira

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.01 0 0 58
Iceberg, hidd el, nagyon együttérzek veled. Amit éveken át, közröhej és értetlenség tárgyává téve magam csináltam a parlagfű ellen, érte is tettem. Most ha elmegyek az OBI-ba egy kaszáért, rád is fogok gondolni. Jobbulást SLR
Előzmény: iceberg (57)
iceberg Creative Commons License 2000.03.31 0 0 57
SM222,sejtettem,hogy nem lesz OK,de azért köszi!!!!!!
Előzmény: SM222 (39)
iceberg Creative Commons License 2000.03.31 0 0 56
Kedves KAti!
Tudnád konkretizálni,hogy a te kisfiadnál melyik élelmiszerek váltják ki a tüneteket?
Az én fiamnak is gondjai vannak. Ami nálunk sokáig mumus volt,az a narancslé és
minden élelmiszer, (szörp,nápolyi stb) amiben narancssárga ( E v.mennyi?????)
szinezőanyag van.
Mi is kaptunk szteroid -tartalmú vackokat,de én kidobtam őket. A "sima" gyerekorvos
még csak támpontokat sem adott,merre induljunk,inkább felírta a gyógyszert.
A mostani tudásom és a részleges eredmények a kitartó kutatásnak és utánaolvasásnak
az eredménye.
.Elgondolkodtató.
Nem. Inkább elkeserítő.
Előzmény: KAti (54)
graffiti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 55
Nálam a Zyrtec vált be.

Van valakinek tapasztalata, hogy miként reagál a gyógyszer az alkoholra?

KAti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 54
Szasztok sorstársak,

Reményt a porba : Én is (37), és kisfiam is (10) allergisok vagyunk, a fiamnál ez kis asztmás tünetekkel is jár augusztus-szeptemberben.
Pontosítok : járt !
Nálam poratka, fiamnál szinte minden.
Ámde !

Amikor a srácnak 4 féle gyógyszert írt fel a doki, közte szteroidtartalmú szert is, elmentünk egy természetes orvoshoz. Aki előtte rendes gyerekorvos volt... Ez a doki azt állítja, az étkezésünk és emésztésünk tehet sok mindenről, illetve ezek szabályzásával a bajaink egy részét el lehet mulasztani. Kellett a fiamnak innia valamilyen baktériumkultúrát pár hónapig, az étrendjéből ki kellett tiltani szinte mindent, amit addig evett : tejet, tejtermékekek jó részét, búza, kukorica, burgonya, sertéshús,.. a lista hosszú, de ezek a gyakori kaják.
Mindez tavaly júniusban volt. A doki azt mondta, kb 1 év, mire minden rendbe jön, de már az az augusztus is rendben fog telni. És igaza lett ! Nem volt orrfolyás, szemgyulladás, köhögés, sipoló légzés. Azóta sincsenek tünetei a srácnak, hacsak ki nem rúgunk a hámból vagy a körülmények nem kényszerítenek olyasmire, hogy több étlezésen át rendszeresen olyanokat eszik, amit nem kellene. Akkor elkezdődik a hapci meg a trombi. Aztán, ha visszaállunk a kínzatós menetre, a tünetek is elmúlnak néhány nap alatt.

Nálam tök véletlenül úgy alakult, hogy tavaly februárban elhagytam a húst az étrendemről. 2-3 hét múlva megszűnt a szinte mindennapos fejfájásom. Két hónap múlva próbaképpen elhagytam az orrspricnimet, (hátha !?) és azóta sincs rá szükségem. Néha reggelre bedugul egyik-másik orrlyukam, ennyi az allergia tünete.
Egyszer-kétszer megcsináltam az ellenpróbát, és több napon át minden nap ettem husikát. Fejfájás vissza, orrdugulás erősen, ... nem éri meg.

Van egy könyv, AB0 terv a címe, a doki az alapján (is) adja tanácsait. A vércsoporttól függ erősen, mit szabad és mit nem enni. Javaslom.

Sziasztok : Attila

KAti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 53
Szasztok sorstársak,

Reményt a porba : Én is (37), és kisfiam is (10) allergisok vagyunk, a fiamnál ez kis asztmás tünetekkel is jár augusztus-szeptemberben.
Pontosítok : járt !
Nálam poratka, fiamnál szinte minden.
Ámde !

Amikor a srácnak 4 féle gyógyszert írt fel a doki, közte szteroidtartalmú szert is, elmentünk egy természetes orvoshoz. Aki előtte rendes gyerekorvos volt... Ez a doki azt állítja, az étkezésünk és emésztésünk tehet sok mindenről, illetve ezek szabályzásával a bajaink egy részét el lehet mulasztani. Kellett a fiamnak innia valamilyen baktériumkultúrát pár hónapig, az étrendjéből ki kellett tiltani szinte mindent, amit addig evett : tejet, tejtermékekek jó részét, búza, kukorica, burgonya, sertéshús,.. a lista hosszú, de ezek a gyakori kaják.
Mindez tavaly júniusban volt. A doki azt mondta, kb 1 év, mire minden rendbe jön, de már az az augusztus is rendben fog telni. És igaza lett ! Nem volt orrfolyás, szemgyulladás, köhögés, sipoló légzés. Azóta sincsenek tünetei a srácnak, hacsak ki nem rúgunk a hámból vagy a körülmények nem kényszerítenek olyasmire, hogy több étlezésen át rendszeresen olyanokat eszik, amit nem kellene. Akkor elkezdődik a hapci meg a trombi. Aztán, ha visszaállunk a kínzatós menetre, a tünetek is elmúlnak néhány nap alatt.

Nálam tök véletlenül úgy alakult, hogy tavaly februárban elhagytam a húst az étrendemről. 2-3 hét múlva megszűnt a szinte mindennapos fejfájásom. Két hónap múlva próbaképpen elhagytam az orrspricnimet, (hátha !?) és azóta sincs rá szükségem. Néha reggelre bedugul egyik-másik orrlyukam, ennyi az allergia tünete.
Egyszer-kétszer megcsináltam az ellenpróbát, és több napon át minden nap ettem husikát. Fejfájás vissza, orrdugulás erősen, ... nem éri meg.

Van egy könyv, AB0 terv a címe, a doki az alapján (is) adja tanácsait. A vércsoporttól függ erősen, mit szabad és mit nem enni. Javaslom.

Sziasztok : Attila

whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 52
slr Bingó! te megfogalmaztad azt, amit én csak gondolni mertem. LCD-re még csak gondolni sem mertem.
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.31 0 0 51
Na jó, akkor én is off maradok, fejet hajtva és elismerve, hogy a környezeti hatások összeadódnak és a parlagfű mellett a többi károsító 6ást is csökkenteni kell.

Ha a monitor nézésétől szenved a szemed, azt javaslam, gyorsan cseréld ki a monitorodat egy NAGYON JÓ monitorra. Én napi kb. tizenkét órát töltök képernyő előtt, és elég sokat költöttem már erre, jelenleg főleg LCD monitort használok (nagyon jót).

Ha akár a munkáltatódat, akár magadat kell meggyőznöd, gondoljatok bele: ha egyszer elvesztenéd a látásodat, mennyit lennél hajlandó fizetni (mennyit követelnél a munkáltatódtól) azért, hogy azt valaki visszaadja. Aztán eszerint mérlegeljétek, szabad-e kiadni annyit egy képernyőre.

Előzmény: whisper (49)
badi Creative Commons License 2000.03.31 0 0 50
Helló mindenki!

Én nem vagyok asztmás, ezért csak mások tapasztalatát tudom előadni, akik azt mondták nekem, hogy a Dianetika könyv elolvasása és alkalmazása segített nekik.
Ezt a könyvet L.Ron Hubbard írta.
Elég rázós témát feszeget, és nem olyan a stílusa, hogy "ó milyen könnyű is pozitívan gondolkodni".
Hogy úgy fejezzem ki magam, ez egy nagy falat, bátor emberek számára.

Üdv mindenkinek és jobbulást!

badi

u.i.: Akinek elfárad a szeme számítógépezés közben, annak csak annyit tudok most hirtelen ajánlani, hogy amikor a gép éppen "emészti" az elvégzendő feladatot, akkor csukja be a szemét, addig is pihennek a szemizmok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!