Igen, neked volt úgy emlékszem. Egy laikus számára, azaz nekem elég jó támpontot nyújtott a teszt, amikor elkezdtem keresgetni, hogy mit is kellene választanom. A lényeg, hogy a normál izzó erejéhez képest csak jobban járhatok akkor. Gondolom a +120-as sem okoz még semmi problémát a lámpatestben melegedés szempontjából.
Értem, azt hittem valami komolyabb összehasonlítós teszt. :)
Amúgy ha rám gondoltál, hogy nem láttam különbséget a +90 és a +120 között az azért van, mert a +90-et még a családi Suzukiban próbáltam, a +120-at pedig már a saját opelben. :D De a +120% elég erős volt, kicsit már bánom is, hogy továbbadtam, de legalább jó helyre került. :D
A teszt címe: S lőn világosság! (2012. május 31-én jelent meg a cikk az autós magazin oldalán melynek rövidítése TC de többet nem árulok inkább el nehogy valmi jogi részt megsértsek vele.)
Van az Osram Diadem sorozatban van helyzetjelző is, sőt méregdrágán piros típus is elérhető. Az Ultra Life - az 50 lumen fényáram ellenére - nem halogén. A W5W izzók közól csak a Cool Blue típus halogén.
Én próbáltam már a +90-est és a +120-ast is, szerintem egyikkel sem jársz rosszul, de a 120-ast ajánlom. Vagy egy másik lehetőség az Osram Night Breaker Plus, esetleg Philips X-treme Vision. Bár esős időben nem tudom mi lenne a legjobb szabályos megoldás.
Neten nézelődve azt találtam, hogy fényerőben a +120 talán a legjobb most és a tompított fénye fehérebb, mint a Night Breaker.
Az autós magazin tesztje viszont érdekelne. Tudsz betenni róla képeket?
Üdvözlöm a fórumtársakat! Suzuki SX4-be keresnék H4 izzót, mert a jelenlegi gyári fényerővel nem vagyok annyira elégedett, legfőképpen esős időben, nedves aszfalt esetében. A GE (vagy Tungsram) Megalight Ultra +90%-os eseleg +120%-os izzókkal szemezgetek. Egy autós magazin tesztje alapján ezen típust hozták ki műszeres, objektív mérések alapján a legjobbnak és szubjektíve is ennek volt -legnagyobb bevilágított terület- a legerősebb fénye.
Valakinek volna esetleg személyes tapasztalata, hogy mennyire jelentene érezhető javulást? (Olvastam itt, hogy a tesztelő a +90 illetve +120 között nem érzékelt eltérően nagy különbséget.)
Nem elvakítani szeretném az autóstársaimat, hanem látni korlátozott fényviszonyok mellett is, pláne ilyen már-már életveszélyes úthibák mellett, amelyek felénk előfordulnak rendszeresen a tavasz közeledtével.
Nem, nem, várom az ötleteket. a cél az volna, hogy a h7 NBP mellé még vegyen valamit a kuncsaft. Gondolkozunk Silverstar csomagon, de elgondolkodtató lenne az alig ismert Diademeket is valamilyen csomagba beletenni.
Vagy hogy, egy előre meghatározott termékcsoportból (ilyen és ilyen H7esek, H1esek, helyzetjelzők, whatever) három pár egyszeri vásárlása esetén, X% kedvezmény. Jók a csomagok is. Kettő sem zárja ki egymást. Amúgy miért csak Osram?
Igazából a h7-nek benne kell lennie. Tényleg sok autónak az a tompítottja.
De a fényszóró az lehet bármi. Nekem a Civicben H1-HB3 páros volt. Az Accordban van talán H1-H7 páros.
Tényleg nehéz, nemtom...
Az hülyeség, h két fajta NB, plusz a CB helyzetjelző fix áron? Tehát a lányeg, h a kuncsaft vegyen 3 terméket, összeválogathatja és ezt megkapja fix áron? Lehetne Siverstar csomag, Nightbreaker csomag, alapcsomag. Hülyeség?
Valóban jó ár, kivéve a helyzetjelzőt. Nem tudom, a std. csomag helyzetjelzőhöz képest majd nyolcszoros(!) ár, indokolt e. No de sebaj! Sárga izzó ügyben nincs fejlemény?
Suszter cipője. Szóval még nem cseréltem ki. DE MAJD HOLNAP (talán). De az apósom Citroen Xsara Picasso-jába a multkorában beraktam a 2,5! éves Night Breaker Plus mellé, hát durva lett.