Köszönöm szépen! Az lesz akkor. Sajnos ilyen gerincről leágazós megoldás, így csak egyben az egész lakást lehet kizárni, az azért nem annyira szerencsés talán. Ideálisabb lenne ha ez is zárható volna...
Elég sokat vágtam görgőssel ahhoz, hogy azt mondhassam, hülyeséget beszélsz. A pancsolós-bádogoscin módszert csőszerelésben meg azok használják, akiknek halovány fogalmuk sincs arról, hogy messze ellépett mellettük a világ meg a technológia, akik nem hajlandóak tanulni, illetve korrekt, minden előírásnak megfelelő(!) munkát kiadni a kezükből.
"Bádogos cin letvaszer nem jó?" - nem, nem jó - ivóvíz vezetékekhez jóváhagyott paszta a megfelelő felületre, gázzal megmelegítve a kötést megfolyik, ha szükséges hasonló jóváhagyással rendelkező huzallal lehet pótolni. Leírni tovább tart,mint megcsinálni...
Egy apró tanácsot szeretnékkérni tőletek. Egy fürdőszobai radiátornál az egyik oldalon van a termosztatikus szelep, másikon csak egy sarokszelepes bekötés jelenleg. A sarokszelepet így szeretném lecserélni,hogy az elzárási lehetőség megmaradjon, de bekerülhessen egy villamos fűtőpatron is.
Fali 16-os ötrétegű kiállások vannak a radiátornak.
Ha jól gondolom így olyan 7cm kellene a falsíktól a bekötés középvonaláig nem? Talán ennyi még éppenhogy beleférne..
Sajnos nagyon nem lehet belenyúlni az átkötésbe, lándzsás szeleppel stb, csak minimális beavatkozás lehetséges.
Egy nem nagyon gagyi görgős csővágót megkapsz 4-5E Ft-tól, szerintem nem érdemes sarokcsiszolóval vacakolni, pláne, hogy azzal a merőleges vágás vagy összejön, vagy nem :) Utána sorjátlanítás (ha kell), drótszivacs vagy finom csiszolás az mindenképp, illetve normális forrasztóanyag (paszta, illetve huzal).
Milyen flexszel vágsz réz csövet? Mert a normális vágókorong úgy keni, mint a sajtot.
Szerintem pedig egy minőségi forrasztáshoz meg kell csiszolni a rezet is. Azt is, ami újnak néz ki. A sósavat pedig nem engedem be a lakásba, pláne oda, ahol parketta van. Persze van, aki szeret kockáztatni.
Persze, van a fiókban ilyen-olyen elem. Nem is lehet mindenféle, hiszen manapság már legalább 10-12 különböző elem használatos minden háztartásban. De sajnos Murphy azt mondja, hogy amikor kimerül valamilyen készülékben, akkor a fiókban is olyat találsz, ami időközben magától lemerült.
Ezért szeretem a tápegységeket, de elég körülményes a termosztáthoz odavinni az áramot. Van egy szép, esztétikus, jól elhelyezett termosztát és akkor odavezet egy fekete drót...
A napkollektort most lezártam, mindkét ágát, mert meg kellett bontani amúgy is!
Olyan szelepet vettem anno, ami nem vesz fel áramot egyik végállásban sem.
Agyalok azon is, hogy egy manuális kapcsolóval megoldom azt, hogy téli, meg nyári üzemmódban megfordítja az útválasztó állapotát, hogy melyiket mikor tartsa nyitva. Úgy kevesebb átkapcsolási ciklus lesz.
Ma kicsit ázott volt a fa amit ráraktam, így volt pár percig csepegés a kondenzvíz végett, de nem vészes.
"meg honeywell szelep is van 3járatos." Lehet ezzel is kombinálni úgy,hogy alap helzetben a nap felé legyen nyitva (napi 1 begyújtás) és a füst hőcs. mikor üzembe lép relé2 akkor nyissa a bojler felé és zárja a nap felé az útvonalat.
(lehet a gravis keringés is javul,ha nincs útvonala a nap felé)