Azt nem tudom hogy megéri-e vagy sem. a gazdája 4-es ekével szánt vele. sokkal erősebb így csak nem mindegy hogy meddig. Azt tudni kell hogy a turbós motorok vezérmű tengelye , főtengelye más kiképzésű sőtt még a hüvely+a dugók sem ugyanazok. ja meg asszem hogy a turbósokon más hengerfej van. pl én a sajátomra (820.2) semmi pénzért nem tenném rá. Akkor inkább vennék egy gyárilag turbósat.
Üdv. a pont 2-est nem ismerem, de szinte csak jókat. Nálunk a faluban van 1 pont 3-as. kb 1000 üó van benne de a diffi leégésén és egy kis elektromosságon kivül semmi gondja. 4-es ekével szántanak vele, pótozni is szoktak 300 mázsa búzát visz+a 2 pótkocsi. traktorosa van rá a fickónak. néha ölik rendesen de bírja. A fogyasztása nem rossz. A kupplung kiváló erős. A váltóját(kétkaros) jobban szeretik mint a hagyományost. Előnye még hogy az elsőhajtásnál nincs törés a gardánban. Sztem jó traki az 1025. csak nehogy belefuss vmi szétgányoltba. ha kell még vmi akk szólj.
Üdv mindenkinek! Üzemeltetési tapasztalatok érdekelnének MTZ 1025.2 típussal kapcsolatban. Vételi szándékom van és érdekelne, hogy mennyire váltak be az orosz újításai ennél a típusnál /gondolok a váltóra, több elektronika, kéttárcsás kuplung, egyenes híd, erősebb motor, stb./. Előre is köszi a segítséget.
Nem világit mind a kettő, azért írtam hogy olyan mint a viharlámpa mert a fényt szanaszét szórja, tompítotton meg aránylag jól megvilágítja az utat de refin foltokba világít.
Üdv.Ha tompítottan jól világit,csak reflektoron nem akkor érdemes megnézni,hogy jól van e be kötve.Lehet,hogy reflektoron mindkettő izzószál világit.A lámpaburát le,égőt ki venni.Szemre vételezéssel meg állapítani.1szere csak 1 izzó szál izzik.Tompítottnál ami a fémlemez mögött van az izzik.Refinél ami szabadon van az izzik.1szere mind2 soha.Remélem tudtam segíteni.
Levenni az adagolót és elvinni egy adagolóshoz, hogy lője be az adagolót 2200 max fordulatra és gyári 80-asnak megfelelő értékekre. Ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás, mert akkor az adagolód is be lesz állítva és átnézve.
Az órát nem tudom mert szét volt hullva és tegnap raktam össze, meg még spirált kell vennem bele! a Felező föl volt felezve! de ahogy a hangjából hallottam felpörgött rendesen! bár ezt nem állíthatom addig amig az órát be nem kötöm! Ha nem pörög föl rendesen akkor kaját kell neki adni vagy mi a teendő?
Egy 80 as MTZ nek mennyit kellene menni? Mert nekem 25 km/h a max! kocsival mérve! És a forgalmiba is bele van irva hogy hogy max 25 km/h! Azért csak ennyit megy mert 50 mtz gumijai vannak rajta? a válaszokat köszönöm!
Igen ha az 50-es is elpörgetnénk 2200-al akkor az is menne 33-mal mint a 80-as. Én egy 952.3-asal szoktam dolgozni az elpörög olyan 1800-1950-et és 40-45-tel elmegy, pontosan nem emlékszem mert ősszel pótkocsiztam vele utoljára.
Aha te a karra gondoltál én meg az áttételre mert aból is lehet 3 meg még ki tudja hány? 1. mondjuk az 50-es felező nélkül 25-27 Km/h 2. 80-as felezővel 33,4 Km/h 3. 892-952 40-45 Km/h
1. ami 820-asban van S betühöz hasonlít 2. ami megvan hajlítva egy kicsit ezek a kisfülkésekben van 3. pedálos sőt van egy negyedik is előre hátra lehet egy egyenes kart mozgatni. Az 1-es, 3-as és a 4-esről van kép:
Az elején igen. Fődarabokkal nem volt baj kivéve a kuplungtárcsát. Inkább a hidraulika olajfolyások voltak meg elektromos hibák. A motort újra kellett állítani. Adagoló (orosz)többszöri baszogatásra lett jó, kb 2éves korára kinőtte a hibáit utána gond nélkül ment. Ja a váltón difin motoron csavarok lazúltak meg állandóan. Csavarrögzítőzték utána jó lett. Orbit kormány vacakolt, nagyobb szívattyú kelett hozzá. A hengerfejjel is volt probléma, de azt nem tudom, hogy mi.
Csak evvel a gyorsabb felezővel az a baj hogy ha magunk felé húzzuk a kart akkor felez és ha előre toljuk akkor gyorsít forditva mint a régiek és lefelezve útban van a kar.
Azért nem volt pontos, mert a műanyag úszó hamar elreppen először és gázolaj szívárgott bele majd végül leesett. Az enyém is mikor tele van a tank az óra felet mutat. :) Ja minden 12V-os.
Érdemes, de már valami újfajta jeladót kell belerakni. Az tovább bírja. Annyit tudok, hogy több vezetékes. A régi meg 1vezetékes. A havernak az mtz-éjébe már ilyen volt 8éve, hogy tökéletesen megy.
A válasz funkciót megint elfelejtetted. :) A kapaszkodóról gondoltam, hogy 88előtti. Mert 88-tól már másfajta kapaszkodókkal jött ki. Eddig így tudtam. :)
Én így voltam annak idején a tárcsával, csak ott 10ezer Ft volt a különbség. 250cm-es jármi tárcsa 290ezer. 250cm-es vadkerti tárcsa 300ezer. Csak vasanyagba nem 10ezerrel van több benne. És ne is beszéljünk az öntvény távtartókról, meg az 1mm-el vastagabb tárcsalapokról.
Üdv! Szép kombinátor! Használd egészséggel és sok probléma mentes üzemórát kívánok hozzá! Nem ajánlottam én rosszat neked. Látszik a jó hegesztés és anyag is van benne. Gondolom súlya is van? Mennyibe fájt végül is?
A vezértömb is meglehet kopva mert a függesztő szerkezetet működtető kart használod leggyakrabban a másik ketőt ritkábban és azért kapja fel a pótkocsi platót mert az a szelep nem kopott.
Hát azt így nehéz elmondani, kell egy képszerkesztő program és át kell méretezni a képet. Én a nagy képeket mindig 1024x768 méretre szoktam alakítani és így leszokott menni a mérete 512 kilobájt alá.
Én a Microsoft Office Picture Manager programot használom.
Ja és a képet mikor feltöltötted ott lent lessz kicsibe és mellet bal oldalt van két felirat BESZÚR és TÖRÖL a BESZÚR-ra kattints és így beteszi a szövegbe a képet és küld el a hozzászólást.
2008. december végi képek. Szegeden ekkor leginkább a kocsiműhelyben használták, amikor nem volt bobó vagy nem kellett bobó. De szokott azért dolgozgatni.
Mik a tapasztalatok? Nálunk vannak olyan helyek a fűtőházban ahol az M28-al már komoly problémák adódnak ha pl. egy szergejjel kell elindulni (szűk ív plussz emelkedő).
A kipufogón biztos ilyen munkavédelmi hülyeségből kifolyólag van a hővédő. Amúgy a múlt év végén hozták. Még nem megy élesban csak gyakorolnak vele, 15 üzemóra van benne.
Valamelyik nap már tettem be a veterángépesbe egy képet erről a gépről, de tegnap volt egy kis időm jobban körbenézni. Ez lesz nemsokára az új tolatómozdony a műhelyben. Egy egri cég alakítja át, meglehetősen nagy mértékben. Pl. kapcsolószerkezet, emelhető vezetőkerekek, kapaszkodók lépcsők a tolató dolgozóknak, kormány reteszelés a vasúti üzemhez, légkürt, és egyéb apróságok.
Ez 13,6-os. Ha nem kapsz szélesebb felnit akkor csakis Taurust vegyél 13,6-osba, mert annak a bordája majdnem a duplája mint az oroszé. Annó az 50-esek is gyárilag 13,6-os gumival jöttek.
Az biztos, hogy csakis rávaló gumit rakok rá. De ha esetleg az a felni amit kapok széles akkor szerintem azt rakom rá. Vagy nem ér olyan sokat az a néhány centi plusz szélesség?
Ez keskeny felni, a kép magáért beszél. A keskeny felnire ne rakj 15.5 gumikat én a helyedbe 13.6-os új gumikat vennék mert azokon nagyobb a köröm mint a 15.5-ön. A keskeny felnin a széles guminak hamar kopik a közepe.
Nekem ez ránézésre a keskeny felninek látszik. A két felni között kb 8-10cm a különbség szélességre. A keskeny felnire is rámegy a széles gumi, csak rosszul áll rajta, a közepe kipuposodik.
Csináltam képeket! Elég rávalónak tűnik így szemre a gumi, sajnos:( De elméletileg kapok két felnit, vagy minimum egyet remélem az már a szélesebb lesz. Ha nem akkor ilyen marad. Mondjuk gumi mindenképp kell rá.
Üdv! A 15,5-ös felnire vagyis az csak 14-es arra is rámegy a 13,6-os és ugyanúgy szarul néz ki. :) A 13,6-os gumihoz 12-es felni kell. Jól mondtad, hogy csináljon képet és megmondjuk.
Ha a traktorodon 13.6-os gumi van akkor valószinű hogy a keskeny felni van rajta. A 15.5-ös gumit felteszed a keskeny felnire akkor szarul áll a rajta kipuposodik a gumi közepe és azt koptatja el.
Csinálj képet a felniről és megmondom hogy keskeny-e vagy a szélesebb de azt mondod hogy 13.6-os van rajta akkor valószinű hogy keskeny.
Ezen a képen jobban követhető a működési elv.Ez úgy jó, ha zuhanásgátlónak akarod beépíteni,hogy a szelep és a munkahenger között gumi hidr.cső ne legyen.
Öszinte részvétem. Nem kis meló lehetett a barázdában megcsinálni. Látom egy párszor járkáltál mert jól levan taposva a szántás. Féltengely törés volt és a kerék kiesett?
Üdv! Azért működött majdnem pontosan, mert az eredeti TX-135-ös üzemóra áttétele 2,75:1-hez, ez az óra a TX-123-asnak meg 2,625:1-hez az áttétele. Minimális különbség volt közte.
Köszi az infót! Azért az érdekes, hogy az MTZ-ben is jól működött. Igazán az üzemóra számláló volt lényeges az olajcserék miatt. Én 200 üzemóránként szoktam olajat cserélni.
Üdv mindenkinek! Nekem is lenne egy kérdésem az órákkal kapcsolatban,csak kíváncsiságból. Tudja e valaki, hogy ez az óra vajon melyik MTZ-be való. Amikor az első órám tönkre ment ezt az órát adták az üzletben. Szerintem jól működött a 82-esben, amig megnem állt az üzemóra számlálója .
Tényleg! De hülye vagyok! sorry! msot hogy irtad egyből beugrott hogy egy műanyag lap van előtte!
MTZ Betyár: Az biztos! :D de akarok beletenni radiátort és fel akarom tenni a rendes helyére hogy a radiátorrol szivja a levegőt és a rendes helyén meg nyomja ki! de az még odébb lesz! válság van ...
A rádió helye gyárilag is akkora. Csak egy műanyag keretbe kell beépíteni. Nekem gyárilag elektromos van és még baja nem volt. Szerintem jó. Jó a levegős difi de miatta állandóan járatni kell a kompresszort.
Ahogy irtad az egy ventillátor :D van az a kis vas lap a mögöttről fujja az arcomba a levegőt ugy hogy lobog a hajam! :D télen klimának tünik! :D nyron meg majd kiderül... :D alulról szivja a levegőt és az forog benne!
Ahha! Köszönöm a gyors válaszokat! a difit nem baj hogy kikötötték mert nekem levegős! egy kis csap van a fülkében és azt kell nyitni zárni! Szerinted jobb az elektromos? A 3 kép mögött nincs kapcsolo és fütö radiátor se! :D de majd teszek ha lesz egy kis pézem! :) Szép nagy rádió lehetett! :D meg nekem ugy tünik hogy gyárilag van igy kivágva! :S mert a rádiónak egy kicsit balra van a rendes helye! :( ezért vagyok tanácstalan! nem mintha sok jelentősége lenne! :D
Üdv! Az első képen kikötötték a difizárat. Attól működik a kormány csak difizárad nincs. A 2. képen igen az a vizhőfokmérő patronja. Hagyd elektromoson. A 3.képen pl lehetett rádió. A másik oldalt vannak kapcsolók? Mi az a kék kütyü a sarokban? A 4.képen az óra jó a 80-asba.
Sziasztok! Több kérdésem is lenne felétek: Az első hogy ezen a képen ami nekem kivan kötve az mire szolgál? és hogy baj e hogy kivan kötve? ugyanis még csak hazahoztam a vasat (80km) és talajmunkát meg semmit se csináltam még vele! Kép 1
A második kérdésem hogy ez amit bekarikáztam ez a vízhőfok mérő lenne? Mert sehol msáhol nem találtam és elektromos a kijelzése nem pedig mehanikus! ( nem sokáig) Kép 2
A harmadik pedig: ez minek a helye? mi lehett itt szerintetek? Kép 3
Azt nem tudom, hogy mennyit pörög a motorod. Elméletileg egy tx135-ös órával majdnem pontosan meg lehet mondani. Az igazi az adagoló pad. A felfogatást meg kell venni a hidat meg kifurkálni és menetet vágni meg illesztő stiftet rakni bele. Azért jó a gyári mert akkor műszakin nem tudnak bele kötni. Egyenlőre még nem foglalkoznak vele tudtommal, de ha gyári cuccot látnak akkor nem tudnak bele kötni. Egy pár ábra:
Igazad van megnéztem a katalógust és tényleg 135-öst ír, akkor elvileg az enyém mint korábban írtad 1800-at mutat de a motor 2200-at pörög, hú de jó hogy nem nyomom neki jobban a franc esen belé aki kicserélte. :-)
Az orbitot meglehetne úszni olcsóbban is a felfogatást lehet csinálni otthon, munkahenger se muszály új csak hosszúságba stimmeljen egy másik fajta, használt is lehet meg hallotam már domintor orbitot raktak föl.
A 80-asokba TX-135 jó. 2200-nál va a pötty. Mtz-550-be meg a TX-114 való 1800-nál van a pötty. Gyárilag is 135-össel jöttek a 80-asok. Nézd meg a könyvében.
Elég húzós, inkább meg tuningolom a régi kormányt. Veszek majd nyomásmérőt ami 200 bárig mér és leellenőrizem a kormány rendszerbe a nyomást meg a hidraulikában is.
Az nem lehet Szaby, szerintem az enyém a 114-essel jó. Így jöttek gyárilag. Leellenőrizni ezt úgy lehetne ha az adagolót elvinném adagolóshoz és padon megnézné a beállításait, fejből már nem tudom hogy van mert régen volt leszedve. De 1800-tól többet forog, én eddig 2200-nál jobban nem pörgettem ment volna még de ez is csak próba volt 1800-al szoktam dolgozni.
Az 550-es volt. 550-es és 80-as közti lett. :) Nincs száma. :) 80-as motor de a felező nincs benne. De már orbitos a kormány. Nem tudom, mert csak segítettünk összerakni. Olyan 80-100 ezer körült volt ha jól emlékszem, de a híd is lett cserélve, mert a régin nem volt a munkahenger felfogatás.
Műszerek javításával, felújításával, restaurálásával, gyűjtésével foglalkozom. Régebben olvastam mechanikus üzemóra és fordulatmérővel volt kérdés, most
már figyelem az oldalt. keresek órákat, műszereket rossz, hiáhyos állapotban is.
Biztosra ment. Lehet pl hasogatot uzemeltetett vele. Mi hajtattunk egyet mtz hidraulikarol. a kar ki volt kotve. A nyomo ag ment egy masik mtz tombre a hasogaton, na ezen a tombon szetnyomta a resolaj azt a fura alaku fedelet... Gondolom a maszek megoldas miatt nem volt hova menni a resolajnak. Elotte es utana is problema nelkul uzemelt. Megjegyzem a hajto trakin volt a csapkolodos tomb(felkapott szinte barmit, es engedesnel le is dobta)...
A sárga nyíllal jelzett helyre egy vékony cső volt bekötve ami az erőszabályzótol jött a vezérlőtömb jobb oldalára és aztán oda a visszafolyóba. Valami résolaj vezeték lehet az a vékony de, hogy minek ágaztatta oda is azt nem tudom gyárilag nincs ott és még másikakon se láttam. Valószinü utólagos megoldás.
Üdv! Kösz a képeket. Az enyém is korábban visszaugrott alapjáraton, most már csak egy gázfröccsre ugrik vissza. Belül kopások vannak valószínű, vagy az olaj vékony, de lehet az is, hogy kicsi az alapjárat. :)
Azt akartam kérdezni, hogy ha felemelt a hidraulika a karnak vissza kelle ugrania semleges helyzetbe, az új vezérlőtömb mikor feltettem alapjáraton is visszaugrott később már csak nagyobb gázra, a régi is amíg hideg volt az olaj addig vissza ugrott utána már nem. Ez mitől van?
Az új vezérlőtömb tipusa: P80-3/1-222 és kék színű.
A szártépővel kapcsolatban: Elnézést a tudatlanságomért, mennyi az egy kiló, csak nehogy azt írd 1000g :-) Mennyire van egyben, megvan a külön csövön (a vontató rúdon) lévő szöghajtás hozzá, kardánok, kapák? Te győri vagy?
A gépet 92-ben gyártották. Én 92 december hónapban vettem és 93 márciusban lett levizsgáztatva. 550-est akartam venni, de az egész országban nem lehetett kapni csak az export kivitelű 82-est,ami akkor 1000000 Ft volt. Akkor hozták be a kékeket. Állítólag ezek belföldi piacra készültek.
Azért gondoltam a régiről hogy 50-esé mert nem stimmel a tipusszáma a katalógusban lévővel. Holnap lefényképezem a régit, meg tükörrel alánézek a traktor alá az új tipusát is megnézem.
A múltkor berakták magyarul, hogy hogyan kell leolvasni a vez tömbön lévő számokat. Én ezt kinyomtattam puskának. :) Ami a műhelybe van neked az már 80-asé, 160 báros és erőszabályzóval történő használatra való. A "P" jelenti azt, hogy erőszabályzóval való müködtetésre. Kösz a fáradozást. :) Én is kimennék a műhelybe csak 30km van légvonalba. :) A P75-ösökből még nincs szelepes változat. A képen piros nyíllal jelöltem a szelepet:
Megnéztem a katalógust a kisfülkésbe ezt a tipust írja: P75-B3BP-001 erőszabályzóval, P75-B3B-001 erő.szab.nélkül. Kimentem a műhelybe megnéztem a régit a tipusa P75-33P 1971-es szelep nincs benne, és a katalógus se írt szelepet. Szerintem a régi tömböm 50-esé mert 71-es évjárat meg a tipus szám se stimmel. De ha te beépíted az erőszabályzót akkor avval szépen milliméterenként lehet ereszteni.
Ok. Úgy döntöttem, hogy marad ez a vezérlőtömb. Ha sikerül csövet szerezni beépítem a régi erőszabályzót ami van nekem és meglátjuk. Ezért kérdeztem sokat Tőled valamelyik nap. Ha így se lesz jó vagy jobb akkor fogom a vez tömböt cserélni. De szerintem így jónak kell lenni. Végül is csak leakasztáskor gond nekem, de erre is kitaláltam azt, hogy leállítom a motort és kart emelésbe rakom úgy szép lassan lemegy. Kint a földön meg mindegy. Már csak két cső hiányzik, de több helyen igérték, hogy megszerzik. Mikor csinálni fogjuk akkor úgyis fotózók.
Azt én tudom hogy hogy néz ki a szelepes , csak telón tudtam beszélni vele ,ő meg nem annyira ért hozzá, de mint írtam biztos hogy szelepes mert azt határozottan mondta hogy jó a leengedés is, de ha megyek felé alá kukkantok.
Üdv! Elméletben igen. A gyári HYDROSILA prospektus is erőszabályzóval irja a szelepes tipust is. A P80 3/1 222-est írja önálló beépítésűre. Állítólag ilyen volt az 50-esekben.
Nem tápszivattyúztam, de szerintem még az izzítás sem működik rajta (mikor leállt, akkor még jó volt......). 12 voltos, 2db 100Ah-ás akkuval, de már megvan a párhuzamkapcsoló (Ifa), csak idő kellene, hogy be tudjam építeni.
Üdv! Kösz az infókat. Ha alá tudnál kukkantani a gép alá és meglesnéd a vezérlőtömböt akkor a sárga nyíllal jelölt csavart látsz akkor szelepes, ha csak sima vakdugót akkor nem szelepes.
Üdv mindenkinek. Kérdeztem az ismerőst a vez.zömbről, azt mondja hogy nem tudja hogy szelepes e ,de a szerelő aki betette azt mondta neki hogy újabb fajta ,ezalatt nem tudom mit ért de egyébként nagyon jól működik gyorsan emel , zárt álapotban egyáltalán nem enged, és azt mondja normálisan süllyeszt nem ejt ,akkor viszont csak szelepes lehet szerintem mert erő-helyzet szab. nincs már benne
Katalog, lábasba főzve mértem kazán mérővel meg 50-es mechanikussal is és mindkettő ennyit mutat. Betettem a traktorba és az is ennyit mutat. Holnap próbálok állítani rajta mint ahogy Feri72 kollega írta. Azt nem értem akkor minek írja rá hogy 70°C meg 86°C ha 10-20 fokkal előbb kinyit. A szemét Iván nem próbátja ki, hogy jól állította-e be. :-(
Üdv! Egy hagyatékból maradt még egy Traaup vízszintes tengelyű vontatott mulcsozó! Ez a lapátkéses fajta, max két sort visz, én azért nem vettem meg ugyanis ez olyan fajta, hogy nem közvetlen mögötted dolgozik hanem oldalt így nem kell a kukoricába menni. Nekem pedig fák közét kellett volna rendbe tartani oda meg nem férek be vele! Az ára viszont barátságos ha jól tudom 1 kilóért megválnának tőle! Helység: Győr
Akkor megbeszélem vele, hogy fifti fifti ok? bármelyikünknek küldheted, mert találkozunk összejövetelen! A póstaköltséged nagy valószínűséggel 990 Ft lesz ezt természetesen átutalom majd neked számlán előre is köszönöm! A címet privátban küldöm!
A váltó volt javítva többször, különböző problémákkal. Difit tavaly előtt cseréltem a fék tengelyekkel együtt . Hidraulika szivattyú még a gyári van benne, de még mindig jó. A vezértömböt egyszer lecseréltem, de az új amit rátettem nem szabályzós volt . Minden működött csak az erő-helyzet szabályzó nem. Egy év után visszaraktam az eredetit, most is az van rajta. Hátul 400/75x38-as taurusz gumi van, ez a harmadik garnitúra rajta. Előre most fogok újat venni, de még nem döntöttem el ,hogy milyet vegyek. Elől ez lesz a negyedik garnitúra. Gyárilag keskeny kerékkel vettem, ezért maradtam ennél a guminál.
A taurusz három éve van rajta, de nagyobb a bordája mint az új ukrán guminak. Az sem mellékes, hogy öt év garancia van rá.
Üdv uram! Én láttam rosszul csak, hogy a Dutra fórumon senki sem reagált a felajánlott Csepel tápszivattyúkra, mert akkor én benevezek rá természetesen lehet választani ellenértékben soproni kékfrankos-Cabernet couve(saját) vagy borpárlat(saját), vagy cseresznyepálinka(saját) vagy ilyen sorrendben:-) Merre vagy helyileg?
Üdv! Én meg Szabolcs megyéből. A váltó, difi, hidraulikához nyúltál? Látom előre a keskenyebb gumit raktad miért. Ezzel a gumival jobban ráz az eleje tudtommal. Hátul hanyas gumi van? Milyen munkagépeket húzgálsz vele?
Csongrád megyéből. Lehet, hogy egyszerűbb volna felsorolni mit nem javítottam rajta. A motorhoz 8000 üzemóra után kellett hozzányúlni, akkor kapott egy új hengerfejet, mert az egyik kipufogószelep beégett. Olajfogyasztása minimális volt. A hengerfej cseréjekor kapott egy új gyűrűsort is. A motor erősebb lett, viszont napi fél liter olajfogyasztás. Utána meglett hüvelyezve, majd háromszáz üzemóra után újból egyre nagyobb olajfogyasztás. Motor szét. olajlehúzó gyűrűk elkopva. új gyűrűsor bele. azóta jó. A klímát két éve szereltettem be, eddig jól működött.
Üdvözöllek én is! Isten tartsa meg az olyan szokásod, hogy magyar nyelvű mtz-és infókkal látsz el. :) Ha van még ilyened akkor azt oszd meg velünk. :) Jól néz ki a géped.
Üdv! Köszi a válaszokat. Láttam a képet jó kis kép, sok mindet megértettem a vezérlőtömbbel kapcsolatban. Régen nekem is volt egy ilyesmi prospektusom, de nem tudom, hogy hova szórtam el.
Üdv . Nézd meg gáztűzhelyen egy lábas vízben pontos pl. higanyos kazánhőfokmérővel, ha nem jó ,van rajta egy csavar leforrasztva azt melegidsd ki és álítsd be aztán visszaforraszt és kész.
Üdv mindenki.Amit igértem holnap megérdeklődöm az ismerőstől, amint látod a kolléga által föltett táblázatból is elég sokféle vez. tömb van, de nem csak a tolattyúk rögzítése de a kivitele is külömbözik( zárófelületek megmunkálására gondolok). Amit kérdeztél arra mind a 3 kérdésre igen a válasz, a régebbi tip.-ra értelmezve.
Belarus 925.3, olyan kérdésem lenne, hogy vettem tegnap egy új termosztátot már a második rövid időn belül. Az a baja mindkettőnek hogy korán nyitnak, az elsőre 70°C van ráírva 60°C-nál kinyit, a második az a 86°C-os az kinyit 70°C-nál. Most mit csináljak velük?
Nem nagyon volt időm meg most nincs ilyen traktorunk, de nem sokára megyek szervizelni majd csinálok sok képed neked:D főleg a váltóját de majd ha sikerül akkor rajzot is hozok szerzek róla:Dtényleg ne haragudj de a héten eddig elég sokat dolgoztam és alig volt szabadidőm de most is megyek mert marha álmos vagyok nem rég értem haza két napot szereltem sikerült lefárasztanom magam
Üdv! Gyártanak kék mtz-éket is minszkben, csak felszereltségbeli különbség van. De ukrajnában is raknak össze kék mtz-éket. Érdekesség képen: Minszkbe összeszerelt kék 82.1-es ára 630ezer rubel Ukrajnában összeszerelt kék 82.1-es ára 535ezer rubel.
Az apam trakijan is ilyen:-( De azon azota, miota vez tombot csereltek, vagy szivattyut, mar nem emlekszem. Tul nagy a nyomas nala, szinte barmekkora sulyt felkap, mint a pinty, de le is dobja ha sullyesztes van. Az istenert nem akarta visszabb allitani a nyomast... Az en 80-asomnal ilyen gond nincs...
Nekem is bent van ez a helyzet és erőszabályzó,de ki van kötve a karja egy darab dróttal,mert miota az eszem tudom nem müködik jol. A vezérmütömb szélső karjával müködtethető a hidraulika. Ha erről leveszem a drótot,lezuhan a munkaeszköz,ha visszahuzom a kart,felemel,de csak ugy ha a vezérmütömb karja is emelés állásba van,aztán azt ugye visszalöki alaphelyzetbe és minden kezdődik előlről ha nem kötöm ki dróttal hátra.
Fel lehet ezt ujitani egyáltalán,vagy uj tömböt kell venni kompletten és jo lesz?
Ok és kösz. Várom az infókat. Úgy döntöttem, hogy ha sikerül az összes fémcsövet beszereznem akkor berakom ezt az erőszabályzót és meglátjuk mi lesz. Hidraulika gumi csővel meg nem akarok kisérletezgetni, mert azért szét kell szedni a gép hátulját vagyis kerék le tank ki munkahenger ki, műszerfal alatt burkolat le, meg lehet még az ülést is. Ha már szét szedem akkor normális alapanyaggal akarom összerakni. A haver 552E-jéből való az erőszabályzó amit be akarok építeni. Az ő vezérlőtömbjével tudtam finoman ereszteni 3-as váltvaforgatós ekét is. Csak 1 picit mozdítottam a hidraulika karon és rögtön megindult szép lassan az eke lefelé. Az enyémen ilyen nincs. Annó a T25-össel is 5mázsás tárcsát finoman le tudtam tenni. Az erőszabályzóra visszatérve: 1. Ha azt a két pálcát kihagyom akkor is fog működni( nekem csak emelni és süllyeszteni kell)? 2. Tegyük fel be van építve az erőszabályzó és szántok a kart fullra előre tolom akkor úszóba lesz? 3. Ha be van építve az erőszabályzó akkor a vezérlőtömbbel tudom a főmunkahengert működtetni úgy mint most, hogy nincs erőszabályzóm? Bocs a sok kérdésért de ez a rész még nem világos nekem.
Emlékszem ezt már régebben is tárgyaltuk hogy szorul de az nem szorulás hanem olyan tip. a vez tömb, az enyém is úgy működik,a kihelyezett csatlakozón nem lehet vele nagy a súlyt szépen engedni. De csodát ne várj az új szelepestől se, mint írtam újkorába nagyon passzos volt ,csak már nem nagyon emlékszek hogy mennyire lehetett finoman engedni a nagy súlyt,az tuti hogy a lassítószelep elég jól működött mert egy-két helyen ablakos lett a búzavetés a késői vetőgépleengedés miatt (a másik tömbhöz voltam szokva amivel repült lefelé a vetőgép), de tudod mit, az egyik ismerős tavaly vett a 80-asába új tömböt majd megnézem hogy milyen, meg kifaggatom hogy hogy műkszik.
Üdv! Épp ezért rakta a bogarat a fülembe a vaterán talált szelepes vez tömb. Nekem a lényeg az lenne, hogy a munkagépet ne vágja a földhöz. Az már mindegy, hogy csak vez tömbbel vagy vez tömb+erő szabályzóval jönne össze. Igaz már sokat javult a sűlyesztés mióta a lassító szelepet beépítettem. Most már a nagy tárcsát se vágja úgy földhöz mint korábban, de csak úgy tudok még mindig leereszteni, hogy feltolom úszóba és a földön megáll a munkagép, igaz már most lassaban. Köztes megoldás nincs vagy fent vagy lent. Egyszerüen a kar szorul és átugrik úszóba. Mikor nincs semmi felakasztva akkor szépen megy a hidraulika tudok finoman süllyeszteni is.
Üdv mindenkinek. Én vagy négy éve cseréltem az 552-be vez. tömböt, a tipusát nem tudom de szelepes volt szerintem olyan mint amit te is először akartál de nekem ki volt kötve az erő-helyzet szab.. Végülis nem volt rosz ,először kibaszott nehezen működtek a karok de aztán puhult, emelt jól ,úgy emlékszek a süllyesztés is jó volt ,és tartotta is a sújt.
És a régi vez tömbbel fog működni? Ami most van benne. Elméletileg még gyári a tömb. És ilyen erőszabályzó volt benne. Ebből már 2-öt szereztem. 3 fémcső hiányzik és utána össze tudnám rakni.
Értem. Akkor ez a része kilőve, nem foglalkozok ezzel a tömbbel. Inkább olyat rakok majd bele ami eredetileg is van. Meg az erőszabályzót is be kéne építeni, de fém hidraulika csövet nem találok még a bontóban sem. Amit találtam az már tákolva van. Azért meg pénzt nem adok. Találtam egy hidraulikást aki megcsinálná fémcsőből úgy ahogy eredetileg van, de rohadt drága. Egy kérdés, ha az erőszabályzó be van építve és bekötve úgy mint a gyári van akkor csak a vez tömbel lehet a fő munkahengert működtetni úgy mint most van az erőszabályzó nélkül? Ez az erőszabályzóm van:
Azért nem enged le mert az a helyzeterő szab. keresztül vezérel az a rendszer. Ha te fölszereled viszont csak az új tip . helyzeterő szabal fog működni .
Ok! A vez tömbre visszatérve a szelepesre azt írják a vaterán, hogy zuhanásgátlós lassan ereszt vele. Na nekem ilyen kéne, csak nem tudom, hogy beépíthető-e. Vagyis beépíthető csak azt kérdezném, hogy P75 -ös vez tömbök azok a 160báros a P80-as meg a 200 báros rendszerű? Vagyis ezeket találtam több napos kutatómunka után. Én meg az enyémen 160 bárt mértem.
Ezt az 1 képet találtam így semmi infót nem tudok ezekről motorokról. A www.dorker.hu oldalon találtam. Annyit tudok, hogy egy másik helyen egy D243-as komplett motor papírokkal 830ezer Ft. Egy turbós motor akkor olyan 1 miska felet lehet.
Mint említettem - Olajat le engedni - Fedelet le szerelni -Irányító karokat le ütni Így le ell. a holtjátékot .S közben figyeled mi az ami lóg vagy kopott.
Üdv. Ha Jászberényi vagy akkor nem lakunk messze egymástól. Jászboldogházán tudok egy egész normális gumist, lehet vele egyezkedni ha még érdekel a gumi megadom a tel.számát.
Üdvözletem! A vakdugóra rájöttem. Én a 15550-es hsz-be berakott szelepes vezérlőtömböt kérdezem, hogy én 2 kivezetést látok rajta és 3 kart. a 3. kar mit működtethet.
Üdv Katalog.Igen,mindent úgy raktam vissza ahogy volt.de biztos,hogy onnan jön a csattogás.Mér azon gondolkodom,hogy össze rakom rugó nélkül és meg nézem mi koccan le.Köszönöm válaszát.
Az 550 hez annyit . Előző tip. nál nem mindegyikénél volt úszó állítás az ut szelepen ha van akkor mindegy ,hogy mi van rákötve. Csak a csövezéstől függ .
Nézni nem néztem, de ha az első kardánnál fogom a kormánytengelyt és úgy kormányozom, akkor is ekkora a holtjáték, mintha a a fülkéből tenném ugyanezt, ebből gondolom hogy ott nem lehet gond. Van az a szorító akármi ahol belép a tengely a szervó oszlopba, egy haver azt mondta, ha a rögzítő csavart fellazítom és ráfelé húzom, akkor ott egy kúpgörgős csapágyat nyomok befelé és ettől csökkenni kéne a csiga előre hátra mozgásának, de koppanásig ráhúztam, mégse változott semmit. Ma vettem hozzá csapágyat, a boltos azt mondta hogy sima golyós csapágy kell bele 6205-ös, de nem egészen értem hogy akkor hoyg is van ez. Ez egy 84-es kiadású 82-es típusú gép, lehet hogy ebbe kúpgörgős csapágy kell, de a boltos meg újfajtához való csapágyat adott?
Néztem, ki lett cserélve a kardán után az a bordás tengely, meg az ahoz kapcsolódó hüvely is. Abból gondolom hoyg ott a gond, mert a kormánytól a csigáig semmi lógása függőleges tengelytől a kerekekig úgyszintén.
Tóni bácsi, megkaptam a mailt, de nem bírom megnyitni a csatolt fájlt. Lehet a freemail szarakodik vagy nemtudom. Elküldené mégegyszer erre a címre: nemesgergo12345@indamail.hu
Nekem is lenne 1 kérdésem mesterek.Cseréltem 2 db sarok tengelyt az Mtz-n.De amióta az újak vannak azóta a legkisebb gödörben is csattog az eleje,mintha le ütne.Ki cseréltem mind 2 db rugót.De nincs változás.Továbbra is csattog.Zavarja a fülemet.Hol keresem a hibát?
Sziasztok! Megnőtt a kormány holtjátéka, de elég rendesen, kb 150 fokot lehet fordítani, már kicseréltem a gömbcsuklókat, ellenőriztem az irányítókart, és a tengely felső végén lévő fogaskerék szerűséget, de ezek rendben voltak. A problémát a csiga-tengely előre hátra mozgása okozza, de az a félfordítós ív már teljesen rá van húzva. Ma vettem 2db 6205-ös csapágyat. (azt mondta a tag hoyg ez kell bele) Mielőtt még jobban elrontanám, kérdésem az lenne, hogy hogy kell ezt szétszedni?
Most kaptam meg emilben a KRESZ módosításokat, meg a büntetési tételeket egységes szerkezetbe foglalva, akit esetleg érdekel, szívesen elküldöm emilben.
Feltétlenül kérdezz rá, hogy nem-e újrafutózott és mennyi garanciát vállalnak rá. Meg azt kérdezd meg, hogy ukrán vagy orosz gumi, mert nem mindegy. Az ukrán rosszabb minőségű. A márkát is kérdezd meg. Oroszba nekem a Voltyre és a Belshina jön be.
Futózottat nem szeretnék! Nem sokat megy a gép.Még a gyári gumik vannak rajta.(első nagyfülkés) Jászberény. A hirdetésben kiszállitást is ajánlanak,ezért tűnik jónak. Du.felhivom az emberkét több infóért.
Vigyázz mert sok az újrafutózott. 1-2év és hajíthatod le. Az olcsó szokott a drága lenni. Mennyit üzemórát mész 1 évben? És az ország melyik részén "garázdálkodsz"?
Üdv Mindenkinek! Segitséget szeretnék kérni! MTZ hátsó gumit szeretnék vásárolni. Csak orosz gumi érdekelne(ÚJ)! Tud valaki normális áron? Minden megoldás érdekelne.Számla nem szükséges!
Ezen egyértelműen látszik, hogy a 3 kar mit működtet. Dutrancs itt meg a másik helyre lehet kötni a kihelyezett hidraulikát. Akkor Önnek van igaza, a két kivezetés közül lehet választani.
Egy baj van a gép orrára szerelt poroltóval.Mégpedig az,hogy szinte garantált,hogy egy idő után elengedi a nyomást,elszökik belőle a gáz,mivel az uj készülékek már nyomás alá vannak helyezve.Rázkódik ám rendesen,meg süti a nap keményen néha. A régi leszakadós beütős belső patronos azért volt jó,mert az üzembe helyezéskor került csak nyomás alá,de olyat már nem fogadnak el. Sőt igazándiból ezeket is minősittetni és bevizsgáltatni kéne mindig,mert ha baj van az ember idegbajt kap ha nem indul a készülék.Mondjuk traktoron nem kell tőle félni,hogy összeáll benne a por és csak a gáz jön ki :)
Ok. Mindenképpen lesz kép . De előbb még hátra van egy UAZ első futómű javításom. :( (Ezzel az Index-el nagy gond van nálam,...láttad előbb azthittem itt van Szaby ........hi..hi )
Azért kérdeztem, mert nálunk egyik ismerős is vett 952.3-ast és azon 2 vezetékes volt, de a kereskedővel kicseréltette 1 vezetékesre és így nem került pénzbe.
Na, ez tényleg jó megoldásnak tűnik . Meg fogom nézni a kivitelezhetőségét. :) ...... Látom ,...és láttam is már ezt az orrsújra rakott poroltó megoldást is ,...de ott van a vontatókötél is ,...meg hát a kinézet ugye ....:) Köszi az ötleteket .
50-60 ezer körül volt talán az alkatrész 30ezer..nem digitális óra volt, hanem jött mögöttem a kocsi és az mérte..ja és 60-65 között mozgott a kocsinál a kmóra..sajnos eladtuk már
"94 es,üzemóra nagyon sok volt,novemberben volt egy főtengely törés akkor lett komplett motor felújítás,hengerfejjel,vízszivattyuval,stb,szóval onnantól kezdve nem sok
Nem rossz ötlet az mert ha nem kell nem hajtja a kihajtást se, meg a közbenső támaszt se, az elsőkerék. Ha, kell akkor egy csapot át dugsz az elsőhídnál a kereszt után azt hajt. De nekem 80-asom van és azon nincs elsőhajtás sajnos. :-(
Belaruszhoz lenne 2 kérdésem,1 éves egyenes hidason,terepen ha bevan kapcsolva az eleje szét rázza a fülkét,a másik egy régi 82 es egyik pillanatról a másikra a kuplung olyan kemény lett hogy majd kiemel kuplongoláskor
Van poroltóm három darab is de nincs a trakin egysem. Ott a sárvédőn nem a legjobb hely, ha hirtelen meggyullad a tarló nehéz levenni. :-) Láttam már lépcső elé rakva is, meg előre a súlyokra is fektetve.
Üdv. Ez nagyon bitang ! És ,..látod a gyári helyén van a poroltó . Én is próbáltam oda rakni ,de akkor nem láttam hátra a visszapillantóból. :( Neked hova van rakva ?...már ha van.....:)