Keresés

Részletes keresés

rumci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 149
Kedveseim!
0. Elég unalmas ez ahmais-nem hamis stb. vita.
1. Régóta szeretem Koncz Zsuzsát, bár nem állítom, hogy ez a 35 éves pálya egyenletes színvonalú, de hisz az lehetetlen is volna.
2. Soha nem állítottam, hogy Koncz Zsuzsa nem hamis, mert van két fülem, és hallom, hogy az.
3. Ettől mégy ugyanúgy lehet szeretni Koncz Zsuzsát, hiszen nyilvánvaló, hogy az úgynevezett könnyűzene nem pusztán zenei, hanem egyéb komponensekből is áll.
3.1. Pl. nézenei felvételeken határozottan zavar, ha az előadó tisztán intonál, ugyanis atól a felvétel – számomra – hitelét veszti.
3.2. Az úgynevezett komolyzenében – kétségtelenül – elfogadhatatlan a hamisság; de: pl. Isac Stern világhírű hegedűművész egyik koncertjét végigszenvedtem, olyan hamis volt, a közönség persze tombolt, éljenzett. Tehát még ez sem feltétleül igaz állítás. (Vagy a hírnév kompenzálhatja a tisztaságot?)
4. Aki egy előadóművész megítélésében – de tulajdonképpen akármiben, ami a humán területre tartozik – bármilyen kizárólagos szempontot kijelöl, szinte biztos kisiklik értékítéletében.
5. Bizonyítékként kritikussal, más füllel előállni nem meggyőző. A hamisság – mint korábban elhangzott – egy zenei kultúrán belül objektív, műszeresen mérhető jelenség. Ha bárkinek szüksége van rá, szívesen kimérek bármit.
6. Véleményem szerint a vita meddő és céltalan.
7. Remélem, sikerült hozzájárulnom a felek összebékítéséhez és így a vita lezárásához.
(a hamiskás) rumci
Useless Creative Commons License 1999.09.16 0 0 148
Ne haragudj kedves Lappantyú, de ha valaki azt mondja KZS-ra hogy hamis, azt én nem tudom megjegyzés nélkül megállni.

Hiányolod az értelmes hozzászólást? Nos, Te is írhatnál értelmesebb hozzászolásokat annál, hogy elmész sörözni.

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.15 0 0 147
Mán megint ez a téma itten! Megyek is a Wágner úrhoz, oszt iszom egy söröt, mer' ez így tré.
Nincs hangja, van hangja, aaaeeeemberek! Nem muszáj hallgatni. Csak lehet.
Lappa_elhúz innen, amíg valami értelemes hozzászólás nem érkez
Useless Creative Commons License 1999.09.14 0 0 146
Akkor ez azt jelenti, hogy nem tudsz ilyen cikket mutatni. Csak miattam ne gyötörd magad! Nem foglalkozom mp3-kal.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.13 0 0 145
Türelem, Useless, amig sikerul feldobnom mp3-ban a dolgot, es akkor sajat fuleiddel 'elvezheted' a kedvenced.
Useless Creative Commons License 1999.09.13 0 0 144
Kedves lemy!

Megtudnál velünk osztani akár egyetlen olyan újságcikket is, ahol kész tényként kezeli a kritika, hogy KZS hamisan énekel?

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.11 0 0 143
Lappantyú, tök igazad van. Az első villámos, meg a Jöjj.. , ezek igen. Azóta halott a pasi, csak nem veszi észre. Ez szomorú. Nekünk meg ciki, és én már nem is bírok udvariasan mosolyogni az ilyesmikre. Lásd alább.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.11 0 0 142
Bocs..

Presser meg a Szikora azér' tudnak zenét írni. Ezért bőven megbocsátható nekik, hogy énekelnek. Nem így a Konz Zsuzsa. Én tudom, hogy rendkívül erőszakos nő volt mindig is, így aztán kénytelen engedték nyammogni a mikrofon előtt.
Tudod, mi a rossz benne? Hogy kb mint a Pataki esetében, ő sem hiteles előadó. Mivel Koncz Zsuzsa mint hús-vér, élő személyiség nem egyenlő azzal a személlyel (szerplővel), aki Koncz Zsuzsa a popsztár. Ez mondjuk egy vers esetében jól is van így (költő nem egyenlő lírai én - ezt jól jegyezzük meg!!!), csakhogy a színpadon más a helyzet, ha popénekesről van szó. Ez lehet gusztustalan. Hát ehhez társul az, hogy még hangja sem volt soha a nőnek. VAn egy felvételem róla (Rockfogyatkozás c. dokfilmben), ahol kiba..tt hamisan énekel. Egyszer felrakhatnám mp3-ban. Szintilyen felvételem van az Illés c. zkarról egy iskolai fellépésükről. Apafejek, a Syrius együttes volt az egyetlen (na jó: kevesek között) banda, aki világszínvonalút nyújtott akkor, amikor itt minden dilettáns Omegás meg Illéses volt. És most ezektől esik le az ékszíjam, hogy megint koncertet adnak. Ezek, Benkővel az élen, akik az életben nem tanultak meg tisztességesen zenélni. Elefánt, a nagy gitáros, haha. Csak volt sok pénz, meg protkó, aztán majd megfulladtak a működben, aztán meg azt se' tudták, hol kell bekapcsolni az erősítőket, hehe.

Már bocsánat.

Peppers Creative Commons License 1999.09.10 0 0 141
Sziasztok!
Elkészült, és FONOGRÁFIA-ban olvasható a Tamagocsi kritikája.
Ezzel búcsúzom két hétre.
Peppers
rumci Creative Commons License 1999.09.10 0 0 140
Mártonfi Attila – ott ugye csak így anyakönyvi néven
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.10 0 0 139
levlistára = levlistáról
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.10 0 0 138
Helló Rumci! Hát akkor Bolyongok. Beletörődtem.

Ps. és az LGT levlistára ki?

rumci Creative Commons License 1999.09.10 0 0 137
Bocs a visszhangért...
rumci Creative Commons License 1999.09.10 0 0 136
Sziasztok!
Bolyongok -- biztosan. Kattints csak ide!
Tolcsvayból nálam a Várd ki az időt! meg a Kapcsolj át! a nyerő. kár, hogy a Tamagocsi nem felszólító módú. Azt még sajnos nem ismerem. A Fehér zaj, csakúgy mint a Miénk itt a tér nálam feledhető kategóriás. Kár régi jó nótákat álmosítóan, unalmasan újracsinálni. Ezért félek az új Koncz Zsuzsától is. Persze létezhetnek jó feldolgozások is. Amúgy a Csodálatos világ visszaadta az igencsak megingott Koncz Zsuzsa-nívót.
P.S.: Úgy látszik, szép lassan átköltözik ide az LGT-levlista.
rumci Creative Commons License 1999.09.10 0 0 135
Sziasztok!
Bolyongok -- biztosan. Kattints csak ide!
Tolcsvayból nálam a Várd ki az időt! meg a Kapcsolj át! a nyerő. kár, hogy a Tamagocsi nem felszólító módú. Azt még sajnos nem ismerem. A Fehér zaj, csakúgy mint a Miénk itt a tér nálam feledhető kategóriás. Kár régi jó nótákat álmosítóan, unalmasan újracsinálni. Ezért félek az új Koncz Zsuzsától is. Persze létezhetnek jó feldolgozások is. Amúgy a Csodálatos világ visszaadta az igencsak megingott Koncz Zsuzsa-nívót.
P.S.: Úgy látszik, szép lassan átköltözik ide az LGT-levlista.
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.09 0 0 134
Sajna, nem ismerem. Nekem Tolcsvaynak csak a Várd ki az időt c. lemeze van meg, arra azt mondanám - kedves barátom szavaival élve -, hogy közepesen nem.
Én őszintén az érzelmes Tolcsvayt szeretem, a Jöjj kedvesemet, meg az 1. villámost, meg ilyesmit. Amikor fehér haját fehér gitárjára lobogtatja és rockosba megy át, az nálam nem jön be - hát bocs.
Tamagocsi: azért a Sziámi szövegeire kíváncsi vagyok. Tud a pasi valamit.

Lappa_mostmár elhallgat, mindig neki jár itt a szája

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.09 0 0 133
Vén kardnyelő? Emmegmifene? Én azt hittem, hogy ismerem BJ minden dalszövegét (...khm, khm, ez látható is a hálózaton, khm, khm...)- de erről még nem is hallottam.

Ez a Bolyongok biztos, hogy Bolyongok? Miért emlékszem én Bolyongóra vajon?

Mondom magamnak: délután menj már be Lappantyú valami lemezboltba és vásárold meg azt a Tolcsvay CD-t, merezmánnemállapot! És Lappantyú majdan engedelmeskedik is.

Zs. nemcsak háziszerzőinek legjobb darabjait nyúlja le, de másokét is (lásd Miénkittatér lemez + Csodálatos világ is egy kicsit, bár azt nem nevezném más szerzők legjobb darabjainak) Lelke rajta - igaz, részemről nem ezért szeretem.

Modern hangzású változat: na, hát erre télleg kéváncsi vagyok... Lehet, hogy hallunk eredeti eszkimó népnótát is, aláfestés gyanánt? :-)))))

Kötözke vagyok ma, bocs, Zs. kedves, imádom a dalaidat!!!!!!!!!

Lappa

Peppers Creative Commons License 1999.09.09 0 0 132
Kedves Useless!
Az új Tolcsvay CD a Fehér zaj c. lemez címadó számában megelőlegezett művészi világot bontja ki csodálatosan. Vagyis igen távol áll azoktól a számoktól, amiket Laci Zsuzsának írt az utóbbi években, Zsuzsa más szerzőktől kapott dalairól nem is beszélve. (Hogy úgy mondjam, "Ég és föld" a különbség, bocs.) Bővebb lemezkritika FONOGRÁFIA-ban, reményeim szerint már holnap!
Aztán két hétre elutazom, úgyhogy hét végétől ne keressetek a topicban!
Peppers
Useless Creative Commons License 1999.09.09 0 0 131
Nekem Tolcsaytól a Fehér zaj című albuma van meg. Ezt a '68 című dal miatt vettem meg, amit a szegedi Zsuzsa koncerten hallottam még '97-ben. A többi dal nem igazán nyerte el a tetszésemet, talán még az Élsz valahol is tetszik. Akkor egy kicsit csalódtam Tolcsvayban. Peppers! Téged hiteles embernek tartalak, a közeljövőben mindenképp beszerzem az új Tolcsvayt. Tényleg! Mi a vélményetek a Fehér zajról?

Jó, hogy újra beindultunk...

Peppers Creative Commons License 1999.09.09 0 0 130
Lappantyú, már igazán megszokhattuk, hogy Zs. lenyúlja a szerzők életművének legjobb darabjait... :) Komolyra fordítva a szót, én azért kiváncsi vagyok, ha gyönge lesz a feldolgozás, legfeljebb még jobban meg fogom szeretni az eredetit! :)

De csigázódjunk-csigázódjunk még egy kicsit!

Itt van előttem egy Hungaroton szóróanyag, amiben aztírjahogy:
a lemezen hallhatók lesznek Zsuzsa ismert dalainak modern hangzású változatai: Ahogy lesz, úgy lesz, Jöjj kedvesem, Valahol egy lány; "meglepetések", mint Ne várd a májust és a Dal az ártatlanságról, valamint három egykor betiltott dal remixe: Mikor elindult a lány, Bolyongok, ill. a Vén kardnyelő, mely Kádár Jánosról íródott.

Ez azért érdekesnek tűnik. Már csak azért is, mert Tolcsvay az új lemezével igencsak magasra tette a lécet, és nekem nagy-nagy kérdés, hogy a régi alkotócsapatból ezt mások is át tudják-e még vinni... A Tamagocsi mellett számomra hirtelen ijesztően haloványnak tűnnek az utóbbi évek Szörényi+/-Bródy+/-Koncz-produkciói.

Peppers

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.09 0 0 129
A Dal az ártatlanságrólt én is nagyon szeretem, de hogy egészen őszinte legyek, Szörényivel szeretem és el sem nagyon tudom képzelni, hogy hogyan szól egy nő szájából.
Menyhárt: messzemenőkig nem örülök, hogy bekerült szerzői közé. Bródy: bizony, bizony, nekem is gyakran tűnik úgy, hogy fogja az összes eddigi dalszövegét, összerázza és markába hullajt belőle nyolc-tíz mondatot...

"Biztos lesz, akinek tetszeteni fog."
NO coMMent.

Ja, igen, az alkotók valóban az utolsókat simogatják... :-)))))

Monográf. Még nem, de igyekezni fogok, felcsigáztál!

Lappa

Peppers Creative Commons License 1999.09.08 0 0 128
Ha már Zsuzsát leszóltam kicsit, hadd éltessek valaki mást, aki talán szintén érdekel benneteket:

TOLCSVAY LACI!!!!!

Gyerekek, ez az új lemez (T-MONOGRÁF: Tamagocsi), ez szerintem valami _hihetetlen jó_! Egyszerűen nincsenek szavaim! Hallgassátok meg!

Peppers

Peppers Creative Commons License 1999.09.08 0 0 127
Szóval: mit lehet tudni? (Mit lehet azt tudni? :)

A kiadó szeptember 26-ára (plusz 1 hét csúszás:) ígéri az új lemezt, vagyis az alkotók már gyakorlatilag az utolsókat kell, hogy simítgassák rajta. Kezembe került egy demo maxi CD, amin a "Szóljon a dal" (Menyhárt János-Bródy János) c. új szám szerepel. Háááááááát.... Ez az a dal, amit zenével-szöveggel-tokkal-vonóval bárki öt perc alatt meg tudna írni, aki kicsit is ismeri Zsuzsa eddigi lemezeit. Szóval borzasztó benyomást tett rám, de
biztos lesz, akinek tetszeni fog...

Egyébként úgy hírlik, hogy az egykor betiltott számok és az új dalok mellett a lemezen több régi nóta átdolgozott változata is hallható lesz. Én talán ezekre vagyok a leginkább kiváncsi. A tervek szerint rajta lesz a CD-n például a "Dal az ártatlanságról" felújítása... Nemes egyszerűséggel megvallom, nekem ez a 73-as Szörényi-Bródy nóta (Szörényi "Utazás" LP) a kedvenc rockzeneszámom, amit valaha írtak. Nagyon kiváncsi vagyok, mit tudnak belőle kihozni 1999-ben.

Peppers

Lappantyú Creative Commons License 1999.09.07 0 0 126
Ma reggel egy négyes busz hátáról a következő reklám tekintett Budapestre (és benne rám): - új - Koncz Zsuzsa.
Khm, valami készülőben van!!!!
Lappantyú Creative Commons License 1999.09.01 0 0 125
Peppers, alábbi kérdés visszavonva, közben információhoz jutottam. Kíváncsiság-szintem megnőtt.

Kedves érdeklődők! Porosz Péter gyönyörű szép Fonográfiája ismét új információval bővült! Menjetek, nézzétek meg, érdemes!

Lappantyú

Lappantyú Creative Commons License 1999.08.31 0 0 124
Le vagyok maradva, de nagyon! Mi ez, amiről beszélsz? Valamit mintha én is láttam volna valami buszon, de ez csak úgy halványan dereng. Mesélnél valamit? Kérlek!

Lappa

Peppers Creative Commons License 1999.08.30 0 0 123
Ma láttam a (T) Monográf lemez reklámját egy BKV buszon!
Látványos egy darab, ráadásul diszkréten reá van pingálva, hogyaszongya "a legenda tovább él". Ha a zene is olyan lesz, mint a dizájn, akkor sokat fogom hallgatni!
Peppers
Lappantyú Creative Commons License 1999.08.30 0 0 122
Köszi Peppers, rád mindig lehet számítani...
Megyek Tolcsvayt nézni! Küldenél egy mailt vagy beírnád ide hogy mikor található új info a Fonográfián?

Lappa

Ui. Tulajdonképpen mi magánban is levelezhetnénk minderről. Azért kereslek mégis itt, mert hátha - ismétlem: hátha - van olyan érdeklődő olvasó, aki arra a célra használja jelen fórumot, ami jó is neki...

Peppers Creative Commons License 1999.08.27 0 0 121
Szia, Lappantyú!
Sajnos a FONOGRÁFIA-t mostanság technikai nyavalyák miatt nem tudom frissíteni, pedig volnának hírek.
Bombahírként először is ajánlom Tolcsvay Laci honlapját! Erről többet nem is mondok, ott minden kiderül, ami nyilvános. (Többet én sem tudtam kihúzni belőlük egyelőre. Illetve egyvalami: az augusztus 26-a inkább szeptember 3-a lesz.)
Zsuzsa új lemezéről csak annyit tudok, hogy szeptember 26-ára tervezik a megjelenését. Koncertturnéról pontos ismereteim nincsenek - egyébként ügyesen el szokták titkolni a dátumokat, minden városban csak a helyi eseményt plakatírozzák ki. A BS-re szeretnék elmenni, feltéve, hogy addig tényleg lesz új lemez, és a tavalyi koncert jegyárain belelkesülve nem kaptak vérszemet a szervezők. (Értsd: két és háromezer közötti pénzért elfogadható helyre szóló jegyet lehet majd kapni.)
Jövő héten el fogok látogatni a Hungarotonba, remélem, lesznek további híreim, és FONOGRÁFIA is frissíthető lesz...
Peppers
Lappantyú Creative Commons License 1999.08.26 0 0 120
Felhozom, bár ki tudja, hogy van-e értelme...
Közhasznú információt keresek a hamarosan megjelenő KZs lemezről. Vannak új hírek? Peppers, tudsz valamit? Koncertre jöttök-e? Országos turné előtte? Utána?
Ilyesmiket kérdezgetnék, bátortalanul...
Lappa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!