Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 97

Üdvözletem!

 

Mi vagyunk a HITACHI Videómagnók új tulajdonosai. Nos, átnéztem azóta, javítottam amit kellett és teszteltem, a helyzet a következúő volt velük: A VT-145E (szinte hibátlan , a közlő kereket kellett variálni egy kicsit, hogy teljesen tökéletes legyen.  A VT-110E-nek is már jó, igaz annak nagyobb volt a problémája: A kuplung "rotált" főleg play+csévélés módban, (javítani kellett), a közlő kerék úgyszintén mint a másiknál javításra szorult (de ettől eltekintve is ment rajta lejátszás, felvétel rendesen), bár a kuplung és a közlő kerék együttes hibája miatt lekapcsoláskor a szalagot nem mindig tudta rendesen visszafűzni, így kihúzta (már rendben van teljesen) Ékszíjat is kellett cserélni mert kicsit hosszabb volt a szalagbefűzés ideje pár másodperccel és hangosabb az ékszíj megnagyobbodás miatt, + szilikonozást is kapott + 1 nyomó görgő cserét, hogy ne csípje meg a szalagot sehol sem. A másik amit még észrevettem ennél a készüléknél: Amikor áthangolták (Nyugati normáról a Keletire, benne van a kis áthangoló panel) valószínűleg nem ment elsőre és rossz helyre illesztették, mert el lőtték (zárlattal) az oldalsó panelen lévő (a kép minőségért) felelős egyik IC-t és egy kis áramkör beiktatásával és átforrasztásával oldották meg az IC részleges meghibásodását, hogy azért működjön rendesen a készülék. Bár -e miatt nem adja ki teljesen azt a kép és szín minőséget amit kellene, ha ez a "dolog" nem történt volna vele. Amit kiad a VT-145-ös, nagyon szép színekkel és éles kép hatással (ott nem történt ilyen malőr, nem fedeztem fel), tehát ott teljes kapacitással dolgozik mindegyik IC. Amúgy mindkettő készüléknél a Tuner egységen belül elállították a fényerő hatását, túlságosan erősre, (Kimenet és Bemenet) ezért azt vissza állítottam (ehhez ki kellett bontanom a hátulját és a Tuner egységet takaró kis fém lemezkét le kellett szednem, hogy vissza állítsam normál fényerőre (tehát átlag felhasználó szerelés nélkül ezt nem tudta volna megoldani). Az átlagnál magasabb fényerővel viszont nem tudta kiadni teljes mértékben a színeket és elég zavaró volt a szemnek, hogy eléggé felvetekerték rajta a fényerőt, mert úgy még a minőséget is gyengítette, a képi és szín hatást egyaránt. Összességében ezek voltak vele, most már teljesen jók és olyanok amilyennek alap állapotában is lenni kellett volna, a VT-110-es kicsit gyengébb árnyalatában az átforrasztott és áramkörrel helyettesített részleges képi IC meghibásodás miatt. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (94)
dbogii Creative Commons License 2013.10.31 0 0 96

Tisztelt pazozo87!

Nekem lennének VHS kazettáim. Disney mesék, grimm mesék,stb. meg egy pár régebbi film.  Külsőleg a legtöbbje hibátlan, de voltak használva.

Ha érdekli akkor írjon az e-mail címemre: dekaiboglarka98@gmail.hu

Üdvözlettel: dbogii

Előzmény: pazozo87 (89)
csibesz2 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 95

Szia!

Ha érdekel még VHS kazetta,keress meg a publikus e-mail címemen.

B.

Előzmény: pazozo87 (89)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.31 0 0 94

Csak márkás kazettáim vannak-Scotch-Panasonic,Fuji,Kodak,Memorex,etc... gagyi márka nincs.S-VHS-em van,de az kevés,nekem is kell.A kazetták nem újak,de szinte alig használtak,illetve lepróbáltak.Többnyire japán,amerikai gyártmányok.Ha érdekel,adok hozzá két régi,működő,de valszeg felújitandó kb. 25-30 éves Hitachi VHS video,ez ingyen elvihető.Nekem ezeken kivül is van tartalékban,azért nem kell.Előltöltősek.

Előzmény: pazozo87 (93)
pazozo87 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 93

Szia!

Milyen kazettáid vannak?

Ezek újak vagy jó állapotban lévő használtak?

Van S-VHS kazettád?

 

Válaszod előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 92

Előremutató a hsz.-ed,én is S-VHS,t,VHS-t használok rögzitésre.30 év múlva is le fogja játszani a video.A kérdés az,hogy a szolgáltatók meddig nyomják az analóg adást.Szerintem nem sokáig.De ne legyen igazam.

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 91

Szevasztok! Én már megoldottam a VHS videó kérdést. Mivel nekem is a régebbi katód képcsöves TV-k vannak és ráadásul nem akarok megválni a két nagyon jól és megbízhatóan működő VHS videóm- tól sem, megrendeltem az egyik kábel szolgáltatónál az analóg adást. Igaz -bár szándékom szerint csak a legalacsonyabb díjú csomagot akartam megrendelni (ami 13 csat), de sikerült rábeszélniük az egyel magasabb -ra ami 30 csat de ezeknél már szerepelnek a természetfilmes (állatok életét is bemutató) és tudommányos műsorokat adó csat. -k is. Az sem elhanyagolható, hogy mindezt 2300-Ft-ból megúszom / hó és a beszerelés is ingyenes most. Gondoltam igy a videóim is működhetnek és még kapok is valamit a pénzemért, amiért érdemes leülni a TV elé és nem csak azt a 3 agy zsugorító csat.-ot nézem majd. Ha már mindenképpen megfejnek legalább jól is essen. Ez van.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 90

Vannak videokazetták-mind márkás és jó állapotban.

Előzmény: pazozo87 (89)
pazozo87 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 89

Tisztelt Traider!

Ha esetleg van még eldaó VHS, S-VHS vagy MC kazettája érdekelne.

Főleg ha bontatlan új kazi

 

Üdvözlettel: pazozo87

Előzmény: Traider (48)
langelaszlo Creative Commons License 2013.07.08 0 0 88

Sziasztok!

Van 4 db fitness videókazettám, szinkronizált angol, most nagyon kedvező áron odaadom!

Kemény, zsírégető edzések! :)

Írj privátban, ha érdekel.

 

D-box2 Creative Commons License 2013.07.06 0 0 87

Kedves Látogatók!

 

Az oldal,amihez ez a fórum kapcsolódott,időközben elköltözött a

http://web.t-online.hu/lazartibor62/index.htm

címre és a facebookon is elérhető

https://www.facebook.com/LazarbibiHonlapja?ref=hl

 

 

üdv mindenkinek!

 

Doky586 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 86

"Valamikor régen be akarták vezetni a TV adót, ( pár száz Ft- lett volna, ) az nem jött össze nekik."

 

Valamikor régen az 1980-as évektől egész 2002-ig kellett fizetni a TV után (családon belül korlátlan TV-vevő lehetett).

Arra nem emlékszem hogy 'adó' nemű volt-e, de nem fizetése esetén téged terhelt a bizonyítás hogy nincs TV-vevőd...

 

Ez az 'adó' már egy évtizede megszünt...

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 85

Mindig a képminőséggel jönnek.Hol van a BD?Sehol. Arra azért kiváncsi leszek,meddig marad az analóg adás a kábelszolgáltatóknál.

Én semmi pénzért nem cserélném le az S-VHS illetve VHS videoimat digitálisra.Drága kábeleim vannak,kiváló a képminőség és 20 év múlva is lejátszható!

Szerintem vagy előbb,vagy utóbb kiveszik az analóg adást a szolgáltatók!

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 84

Sziasztok! A Set-Top-Box-nál már megtárgyaltuk és kiveséztük ezt a digitális  meg az analóg adás problémát, különösképpen a VHS videókkal kapcsolatos felvételi megoldások -ra kihegyezve.  A lényeg amit sokan nem tudnak és a médiákban sem propagálják, hogy maga az analóg adás nem szűnik meg, csak a föld felszini sugárzása. Ezt úgy tudtam meg, hogy elmenten egy UPC-s irodába mivel előzőleg TV szerelő szakemberrel konzultáltam a digitális átálással és az általam is hőn szeretett VHS videóimmal kapcsolatos aggodalmaim miatt. Mivel igen lehangoló jövő képet vetített elém (minden VHS -hez egy-egy DVB-t egység + a TV-k hez is külön külön), ha mást akarunk nézni és mást felvenni a ház különböző helyiségeiben. Egyedüli jó megoldásnak az ígérkezett, hogy egy kábelt behúz az utcai oszlopról az UPC ( vagy tetszés szerinti más szolgáltató amennyiben van már a környéken ilyen )és az eddigi tetőantenna kábelt egyszerűen lekötve a ház hálózatára rákötik a behúzott kábelt és megy minden ugyanógy mint ha mi sem történt volna, vagyis analóg adást adnak be a kábelen keresztül amik VHS videókkal  továbbra is rögzíthetőekNem kell eldobni imádott VHS-üket!  Az analóg adást külön kell rendelni, mert a szolgáltatók is igyekeznek a drágább digitális adást eladni, ( az analóg adás szolgáltatása még most is a legolcsóbb) ami mint nyuggernek nekem tökéletesen megfelel. Na persze ez sincs ingyért de bár részletekben ( ha DVB-T egységeket veszünk akkor egyben nagy összeget ) de fizetünk mint a katonatiszt. Az eddigi ingyenes gondtalan TV-zés nek annyi.

Ezt üzenem brave helios -nak (63) és a többieknek is.

Csak még annyit, de ez a magán véleményem: Ez ami itt az Országban folyik nem szól másról mint, hogy minnél több pénzt kivenni a lakosság zsebéből. Valamikor régen be akarták vezetni a TV adót, ( pár száz Ft- lett volna, ) az nem jött össze nekik. Nesze nektek most a többszörösét perkáltok TV készülékes lakosok. Ez egy burkolt adónem.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 83

Én nem hajintanám ki,ha nincs nagy baja.Aktivan használok vhs-t,a legkényelmesebb és 50 év múlva is rajta lesz a felvétel.Winchester,usb 10 év múlva kukában landol,10 éve irt dvd-n nincs semmi és 15 éves gyári cd-n szintén nincs semmi már,helyes tárolás mellett.Ráadásul 30 éves felvételeimen ha most beteszem,ugynaz a minőség. Ha megnézel egy amerikai filmet,mindig vhs kazettát használnak,ha valamit meg akarnak nézni.Az S-VHS pedig pazar képet produkál.Egy feltétel van,a hardwarenek jó minősigűnek kell lenni.500 ft-os scart-kábelről csak sz** minőséget kapsz.Még a 80-as években Bécsben vett Hitachim is kifogástalan,igaz,hogy annyit volt használva,hogy fel kellett újitani.Vedd le a fedelet és a szalagot vágd el és dobd ki a kukába!

Előzmény: kacsalovam99 (81)
fertomi47 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 82

Nekem megvan a  KINCSVADÁSZOK 1998-as VHS!

fehergeza47@gmail.com

Előzmény: filctoll (79)
kacsalovam99 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 81

Sziasztok! Nekem van egy videomagnóm, amibe beszorult egy kazi, elvileg működik, illetve javítható! Kb 25-30 éves csórikám, nekem már nincs rá szükségem, de ha valakinek kellene, akkor szívesen odaadom neki, ingyen!

imre 24 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 80

szia vaterán néz szét ot  sok video kazi van még régi jo vagy vagy javithtó videok is van töbet birnak a régi gépek mint az ujak találtam a régi videomba fejdobot csak forasztani kéne én nem értek hozá

régi videok érdekelnek mindegy az álapota csak ne legyen ki belezve

Ha valakinek kel van olyan rosz videom ami épnek tünik még se jo elektronikai bajaha kell szolj és viheted  olyan videohoz biztos jo amnek mehanikai baja van ha kel meg irom milyenek vanak akai sony oroin grunding de mind lgalább 20 éves

Előzmény: filctoll (79)
filctoll Creative Commons License 2013.01.07 0 0 79

Sziasztok.

 

Nekem is van még videóm kettő is. :)) Keresek 3 darab filmet akár VHS-en is.A szexi csapat Kincsvadászok1998,Amazonok szigete 1992 és a Parti örült jogi Doki 2001 es filmet.Mentek ezek a tv-ben is. Valaki tud segiteni benne?Vagy tudtok olyan helyet ahol sok videó kazetta elérhető téka vagy valami hasonló?

imre 24 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 78

szia érdekelne azért nem irtam mert nem volt meg olyat keresek aki ért a forasztáshoz régi vhs videomban elszakad akábel de javithato csak én mem értek a forasztáshoz a video 33 éves amugy jo álapotban van  és elég bonyolult a kábezése minél régebi a video anál többre becsülöm saba 6024 a video neve hasonlo videom van jvc-be csak azak képe  nincs a kazenánál 16 kg-os amugy elég erösen játasza kazit ha a fejben a kábel nem lenne el szakadva

Előzmény: Domi (77)
Domi Creative Commons License 2012.12.22 0 0 77

Nekem van kettő is egyik működik, de makrancos, a másik javítható, továbbá van két gazdaságosan nem javítható is. DomiG@freemail.hu

Előzmény: imre 24 (76)
imre 24 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 76

Sziasztok van valakinek régi liftes felül töltös videoja ha igen írjon ilyen videot keresek régota ha rossz az se baj csak javihato legyen az a lényeg meg hiányos ne legyen de jó video érdekelne inkább de ha rosz az se baj

Előzmény: Gebbbe (75)
Gebbbe Creative Commons License 2012.08.22 0 0 75

Üdv!

 

Eredeti Bud Spencer & Terence Hill VHS kazettákat keresek.

 

Akinek van eladó, az kérem jelezzen nekem! Megbeszéljük levélben.

 

capitalsov@gmail.com

zabizebe Creative Commons License 2012.08.08 0 0 74

Gyerekek, nem kell valakinek egy video átjátszó rendszer ? 1 db.négyfejes Fischer

fel-le, és egy Goldstar le, meg az összekötő vezetékeik. 10 doboz sörért vihetők !

Pestközel, Pécelről . 06-20-480-1234

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 73

Állits a trackingen!

Előzmény: barny6 (71)
D-box2 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 72

Helló!

 

A rosszabb minőségű felvétel másik videómagnóval lett felvéve?Mert ha igen akkor a szalagpálya eltérő beállítása okozhat ilyen jelenséget.Általában a baloldali szalagbefűző baba negyed vagy fél fordulattal való eltekerése (óvatosan) valamelyik irányba megoldja a problémát.

 

 

D-box2

 

Előzmény: barny6 (71)
barny6 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 71

Sziasztok!
Toshiba v232uk videómagnóm van.
Az a problémám,hogy a rosszabb minőségű felvétel nézésekor ugrál a kép.
Jó minőségű felvétel esetén ,tökéletes a lejátszás.
Másik videómagnő, a rossz minőségű felvételt is lejátsza.
Nem értem mi lehet a gond,pedig keveset volt használva és szét sem volt szedve.(fejtisztításon kívül).
Azt megcsináltam most is.
És semmi javulás.
Köszönöm a segítséget, előre is!

imre 24 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 70

nálam nem halnak ki a vhs videok

imre 24 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 69

kazit celuxal ne ragasz neke mteknokol vát be a györödés mag soha nem tünik el a kazirol

Előzmény: Penty (55)
imre 24 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 68

nekem volt hogy be györte vag yszé tszakitota a a szalagot vagy nem birt tekerni és ki kapcsolt ha kazi tne makarod tönkre teni ved l evide tetjét és ovatosa nved ki a szalagot

Előzmény: Törölt nick (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!