Sok rosszat olvasni itt erről a biztosítóról, ám tavasz óta mióta vezetőváltás volt nagyon lecsendesedett ez a topik. Mostanában van valakinek tapasztalata velük? Lakásbiztosításra adtak jó ajánlatot, gyakorlatilag minden biztosítási esemény szerepel az ajánlatban. Gondolom a számlát kiválóan tudják küldeni, csak kérdés, ha gond van, mennyire lehet rájuk számítani, mennyire korrekt és gyors a kárintézésük, mennyit kell küzdeni velük, hogy a jogos kárt kifizessék?
Itt nem azt irták, hogy ma pénteken feladtuk és jövőhét hérfön fog érkezni. Hétfön közölték, hogy átutatáták az összeget és jövőhét végén érkerzik, ez pedig majdnek két hét, tehát hazugság.
Nem kell aznap megerkeznie a penzeknek. Ez a 4 oras dologcsak az egyedi, interneten adott utalasokra vonatkozik. Egy nagy ceg, biztosito, stb, naponta tobb szaz v ezer utalast is vegez, ezt pedig jellemzoen kotegelve a nap vegen adjak be a bankhoz.
Ha ma beadtak az tenyleg csak jovoheten (hetfo reggel) fog megerkezni.
Mivel e-mail-ben is azt irtam, mindenki okulására közzéteszem az ASTRA biztósitóval történt levélváltásomat.
Török Béla vezérigazgató úr! Tévedésből Önöknek utaltam 2013. 01. 22.-én a gépjárművem kötelező biztosítását. A jogszabály szerint az összeget Önöknek azonnal visszakellet volna utalniuk mivel látták, hogy a gépjármű nem Önöknél lett biztosítva. Az alábbi e-mailböl kiderül, hogy ez a harmadik kérelmem az összeg visszautalására. Kérem Önt, hogy intézkedjen az összeg bankszámlámra történő utalására. Amennyiben nem ismételten nem történik intézkedés, kivizsgálást kezdeményezek a PSZÁF-nél. Üdvözlettel: Varga István
A díj visszautalásrsa került. A jövő hét végéig megérkezik.
Szép napot!
Ez így nem igaz! Ha visszautalásra került volna az nem tartana jövőhét végéig ugyanis az átutalt pénzeknek a feladás napján meg kell érkezniük a törvény szerint. Az esetet jelentem a PSZÁF-nak és feljelentést teszek a jogalap nélküli gazdagodás miatt a mai nap ha ma nem érkezik a bankszámlámra az összeg. Varga István
A díjvisszautalás folyamata el lett indítva. A jövő hét folyamán megérkezik az összeg. Kérem legyen egy kis türelemmel.
Köszönöm.
Szép napot kívánok
Önök mikor mondanak igazat, ez már az ASTRA biztosítónak hányadik hazugsága. A legutóbbi amit most beemelek a korábbi e-mail-böl "A díj visszautalásra került", tehát nem került. A sorozatos hazugságok "és ezt a kijelentésemet mindenhol vállalom" után miben higgyek. Egyébként az Önök eljárása egyéb könyvelési és gazdálkodási aggályokat is felvet, mégpedig hová könyvelték az általam tévesen utalt összeget, miért könyvelték nem megfelelő helyre és mért nem néztek utána, hogy jogos-e az Önök befogadása az utalásra. Ezt és az összes e-mai váltást "sajnos a korábbi telefonos ügyfélszolgálati ígéretet mivel azt csak Önök rögitették nem tudom bizonyítani" közzéteszem a ASTRA biztosító-megbízható? index fórumon.
Bocsánat természetessen a PSZÁF-ot akartam irni. Nos beszéltem a PSZÁF-al ahol azt közölték, hogy miután már háromszor - köztük a vezérigazgatónak- is irtam az ASTRA-nak, kérjem meg a saját bankomat, hogy ök is irjanak nekik a pénz visszautalására. H a erre sem utalják vissza akkor feljelentést kell tennem jogalapnélküli gazdagodás miatt ami büncselekmény mert nekik kötelességük lett volna a pénzt kérésnélkül is visszautalni. Hát most itt tartok az ASTRÁ-val.
Én most fogom feljelenteni az Asztra-t az ANTSZ-nél mert egy hibás átutalás miatt tévedésböl nekik utaltam a 2013-as kötelezőt, de nem hajlandóak visszafizetni.
Bal láb hatszoros törés, 9 csavar van benne meg egy laposvas. A lábfej nem mozog rendesen. hivatalosan beszűkült mozgásu. Járni csak sántítva tudok, és ez életem végéig így is marad, maradandó károsodást állapított meg az igazságügyi szakértő 15 százalékban de romolhat tovább.
Érthetőbben is leírva. Ha már 300 métert mennem kell, akkor meggondolom már, hogy menjek e, mert állandóan fáj. Guggolni sem tudok mert nem hajlik a lábfejem. Egyép sport maximálisan kizárva mert egy csontdegeneráció alakult ki a bokámnál.
Igen, ez a másik "sajnos", hogy a hazai bérek 22 évvel a módszerváltás után sem közelítettek az európai átlaghoz. De ez már végképp nem egy alkusz dolga.
Ez miért "sajnos"? Te akkor is "kiabálsz" ha meg vagy elégedve a szolgáltatóddal, és normálisan mennek a dolgok? Normálisan kellene menniük a dolgoknak, és akkor nem lenne miről beszélni.
Az a "sajnos" hogy Magyarországon a szolgáltatók (pl biztosítók) sokat megengedhetnek maguknak. Ez az alacsony árakra vezethető vissza. Olcsó húsnak híg a leve. Nálunk Ausztriában egész másképp megy a kárrendezés mint otthon, mindent kifizetnek az utolsó centig. Itt tényleg nincs a vétlen autósnak egy cent anyagi kára sem és nem a bontóból kell "ujjávarázsolni" az autót. Na ez otthon nem mondható el. Gyorsan hozzáteszem hogy még a fizetésekhez mért arányokkal is jóval drágább egy osztrák kgfb. Én !évi! 18000Ft-ot fizettem otthon, Ausztriában ugyan arra az autóra havi 60 EUR (kb. 17000Ft). Ez legalább 12-szeres árkülönbség. Természetesen az osztrák árakat egy magyar autós a magyar átlagfizetésből nem engedhetné meg magának.
A 12 éves Passatomat Linz előtt lezúzta egy figyelmetlen autós. Az autóval tovább menni nem tudtunk. Jött a tréler, elvitte a linzi VW márkaszervizbe, ott kaptam a javítás idejére egy másik autót (igaz hogy csak Golfot) de legalább mehettünk tovább. A szervizben minden sérült elemet új elemre cseréltek, (kicserérték a sérült oldalon a féltengelyt és a teljes futóművet azzal az indokkal hogy akár az is !kaphatott! ütést). Két hét múlva telefonáltak hogy kész az autó. Gondoltam be kell mennem a Golfal és kapom a Passatot. Nem. Linztől mi még 140km-re lakunk a tréler hozta a Passatot és az aláírandó papírokat és vitte vissza a Golfot. Egy fillérembe nem került a biztosítási díjakon felül az egész.
Sajnos általános tapasztalat, hogy aki meg van elégedve egy szolgáltatóval/szolgáltatással, az számára természetes. Kiabálni akkor kezd, ha úgy érzi, sérelem érte.
Üdv. Anélkül. hogy beleberülnék a, hogy lehet csekken befizezni az Astrának 178 bejegyzésébe, nekem más kérdésem lenne.
Van itt olyan aki már kapott baleseti kártérítést a biztosítótól? Most nem egy-két százezerre gondoljatok, hanem súlyos milliókra. Az egyik lábam ment rá a balesetre.
Az ügyvédem szerint perre kell emennünk mert húzzák az időt. De hátha van valaki aki már látott tőlük pénzt.
Az Astra meg: a call center az rémálom, mintha NEM IS EMBEREK lennének, határozottnak kell lenni, de hát elsöre honnan tudja az ember, hogy hogyan kell ezekkel beszélni, hogy valamit el is érjünk... ha ezeken túlverekszi magát az ember, úgy tünik normális emberekkel tud majd beszélni, akik tényleg segítenek és épkézláb infokkal tudnak szolgálni.
Szóval szerintem nem olyan rossz cég ez az Astra, így kell eljárni úgy tünik, mint mi.
Biztos direkt feltétel a call-centeren, hogy hülyék legyenek... utána már jó a helyzet.
A lényeg, hogy közvetlenül a biztosítónál legyen a kár bejelentve (vagy max direkt a CD-H-nál, ha esetleg van más ilyen partnerük is és nem öket rendelnék ki az ügyhöz, mert öket tényleg merem ajánlani) ne ilyen generali kárbejelentönél, meg olyanoknál, akik karosszérialakatosok meg mittudomén.
A CD-H-nak mennek majd még orvosi papírok, stb további kárösszegért (személyi sérülés, fájdalomdíj stb), ami fogalmam nincs mennyi lesz, de ha már valamennyi lesz, örülünk és kész, nem fogunk még emiatt külön kárügyintézö irodákba menni, nem volt nagyon komoly sérülés azért.
A roncsról nem tudok nyilatkozni, hétfön hívjuk öket, remélem hamar jönnek a pénzzel és elviszik.
Örülök, hogy ilyen viszonylag hamar és "jól" lezárult ez a baleset, annak ellenére, amiket az Astráról mindenhonnan hallottunk, de ha belegondolok, hogy ez már 3 hete megtörénhetett volna... ugyanis a CD-H mondta, hogy a biztositónak nem kell most jogerös határozat meg mittudomén, hanem csak annyi, hogy elismerte a felelösséget, amit már mondtunk is nekik, hogy így is tett a károkozó. És ezt a rendörségtöl kellett kikérni, aki pedig nem akarta kiadni, tudja az isten, hogy miért! a jogerös határozatra meg várhattunk volna szeptember végéig, mert külföldön dolgozik a károkozó és meghallgatási kérelmet nyújtottak be! --amit a rendörség már a legelején tudott, ahogy meghozták a határozatot, mert beszéltek a károkozóval, csak nekünk "elfelejtették" ezt megemlíteni és így végig abban a hitben ringattak, hogy hamarosan lesz jogerös határozat..--, és csak szeptemberben "tud" hazajönni, akkor "meghallgatják" és születik egy határozat, ami majd talán jogerös lesz megint, ha nem lesz gebasz.. úgyhogy a rendörség igazán segíthetett volna, MEG EZ IS A DOLGA, NEM??!! de nem igen akart így tenni. ezt a papírt is egy délelöttös telefonálás és könyörgés után adták ki. k*rva nagy müvelet volt, lefénymásolták, aláírtam, hogy átvettem és viszlát. Ez a stressz és idegesség, tehetetlenség, amikor azt hittük, hogy októberig nem lesz autónk és nem tudunk ez ellen mit csinálni, ez valami kib*szottul szar volt, el sem tudom, mondani. úgyhogy mindenki legyen résen, aki hasonlóan jár.
bocs, hogy hosszú lett és szövevényes, de remélem olvassák majd jövöbeni károsultak és hasznos lesz nekik.
Az Astrától meg úgy tünik nem feltétlenül kell félni.
Na emberek. a biztosító utalta a pénzt pénteken. Elötte héten szerdán küldtük be a kárrendezö cégnek a rendörségi jelentést, amin rajta van, hogy a károkozó elismeri a felelösségét, mondták, de nem 100%-ra, hogy kb 1 hét múlva jön a pénz. csütörtökön hívtam az Astrát, megintcsak elkérték a számomat és "majd hívja Önt a kollégánk.." aztán hívtuk öket délután is, megintcsak nem akart csinálni semmit, majd megváltozott a hangnem és megemlítettük a PSZÁF-et is, pedig a 15 napos határidöben még böven benne volt a dolog és akkor már kiderült, hogy hogy hívják azt, aki az ügyünkkel kapcsolatban tud nyilatkozni, de pont akkor nem volt elérhetö. vele tudtunk beszélni másnap, pénteken. mondta, hogy már utalási stádiumban van az összeg, kb 3-4 nap és megjön és mondta az adatokat, hogy kié a nyertes licit, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot a ronccsal kapcsolatban, mert még nem érkezett meg erröl a hivatalos levél. nagyon rendes volt a fickó. egyszer csak nézem negyed öt körül délután a neten a számlainfót és rajta van a pénz! elég DURVA!
na szóval konklúzió! aki balesetezik, az próbálja aláiratni ott a helyszinen a rendörség elött a károkozóval, hogy elismeri a felelösséget, ha nem akarja magától, és persze, ha egyértelmü a helyzet (mint nálunk is volt). ha ez megvan, ne menjen senki (szerintem) kárrendezö cégekhez meg mittudomén, hanem közvetlenül a biztosítónál jelentse be a kárt, az majd úgyis kiküld valakit, aki felméri és aki úgyis valami kárrendezö céghez tartozik. A mi esetünkben én bejelentettem on-line az Astra oldalán és hívott is a kárszakértö pár óra múlva, hogy mikor tudna jönni megnézni, jó-e nekünk. Aztán ez a cég intézte a továbbiakban a dolgainkat, ök az Astra partnere, ------------- CD-H International Kft.------------ rettentö rendesek, felveszik egyböl a telefont, EMBEREK és lehet velük beszélni, segítenek, tényleg.
Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az emailekre és egyéb levelekre 30 nap válaszadási határideje van minden cégnek, köztük az ASTRA-nak is. Brmilyen csekk, zöldkártya probléma esetén email küldhető az alábbi címekre: zoldkartya@astrabiztosito.hu vagy csekkreklamacio@astrabiztosito.hu
A telefonvonalak élnek, szinte egy csörgésre felveszik a telefont, ezt többször ki is próbáltuk. A jó telefonszám a honlapon látható 40-es telefonszám.
A kárügyintéző, kárszakértő (lentebb nevezett Demjén Gábor), pedig hús-vér ember, naponta több száz káreseménnyel foglalkozik, nem hiába nem adja ki a telefonszámát, hiszen ha mindenki őt hívná, konkrétan senkinek az ügyével nem haladna, mert folyamatos zaklatásnak lenne kitéve, egy ügy nem lenne elintézve rendesen.
Sztem minden elintézhető, főleg személyesen az ügyfélszolgálaton, csak akarni kell!!
A 2011 novemberében történt közlekedési baleset miatt megsérült a járművem.
Az esemény kapcsán semmilyen kétség nem merült fel, a károkozó (egy ASTRA ügyfél) egyértelműen és egészében elismerte a felelősségét, amit a szabályok szerint írásban megerősített.
A káreseményt egy biztosítási ügyek intézésére jogosult autófényezőnél jelentettem be.
A kárfelvétel 2012. Január elején megtörtént és megszületett a kárszám.
A kárfelvétel óta a megbízott autófényező folyamatosan érdeklődött telefonon az ASTRA biztosítónál (06-40-278-728) a kárrendezés helyzetéről, de érdemi választ soha nem kapott.
Többnyire a telefont sem vették fel, de ha mégis előfordult ez a véletlen, akkor a válasz mindössze annyi volt, hogy „folyamatban van a kárrendezés”.
Később változott a forgatókönyv:
A telefonon olykor elérhető személy egy bizonyos Demjén Gáborhoz (06-1-454-3210) kötötte az ügyre vonatkozó információk kizárólagos birtoklását -, mintha nevezett személy(?) nem is az ASTRA biztosítónak dolgozna, és a nála lévő információkhoz csakis ő férne hozzá.
Demjén Gábor vérbeli ASTRAL lény, hiszen egy közönséges haladó számára nem látható, nem elérhető, a telefoncsörgés hatására pedig eltűnik az univerzumban…
Neki még a telefonjait is csak olyan személyek kezelik, akik soha semmiről semmit nem tudnak!
(Ez idáig rendben is volna, hiszen 2012-ben Magyarországon, az információs társadalom korában ez a normális…)
Ám felmerült bennem az az eretnekség, hogy a telefont kezelő személyeknek az ASTRA biztosító alkalmazottainak kell lenniük, ezért rákérdezek:
Nem lehetne, hogy Demjén Gábor totális kiiktatásával, az elérhető hús-vér-beszélő alkalmazottak legyenek felruházva a szükséges információkkal és a tájékoztatás jogával?