Ide várom azokat a szabadidős vitorlázást kedvelő kalandorokat, akik az "ultrakönnyű" - azaz tőkesúly nélküli - vitorlázás gyakorlói, szerelmesei, megszállottai... :o)
Amíg a L2 bóján állt, addig hetente-kéthetente felborítottam és a sekély vízben szivaccsal letörölgettem róla a szmötyit. Algagátlót (főleg katamaránra) ha már mindenképp kell valami, inkább nagy sebességhez ajánlottat tennék fel, az önkopó lehet kevés lesz oda.
Örülök, hogy tetszett :-). Idén megpróbálunk nehezebb ellenfelek lenni a kalóznak. Szívesen látunk mindenkit. Nevezési díj nincs, viszont érmét, kupát kap az első három helyezett. A legtöbb verseny 2-3 óra alatt megfutható. Próbáljuk a helyi sajátosságokat kihasználni, ezért van a tisztán tavi versenyek mellett tavi és folyami szakaszokat is tartalmazó, éjszakai és horgász-vitorlás vegyes házi verseny is. Mivel itt szinte mindenki hobbi vitorlázó, így a rendezvények is a képességeinkhez vannak igazítva, erős szélben halasztunk. Többnyire nincs két egyforma hajó a rajtvonalon, így esélyegyenlőség sincs, de mi ettől függetlenül élvezzük a közös hajózást. A folyón való vitorlázás sem sokkal nehezebb mint a tavon, itt a Tisza a duzzasztás miatt alig folyik, nyáron 1 km/h alatti a sodrás sebessége. A hajóforgalom is minimális 1-2 horgászladik vagy nyaralóhajó szokott lenni a folyón. Személyes kedvencem az éjszakai verseny. Naplementekor indulunk, háromszög pálya kivilágított bójákkal. Eddig mindig megjött a 3-as szél kellemes hullámzással és a hatalmas holdfény. Ilyenkor a partvonal halvány sötét vonalként még látható és elképesztő az éjszakai Tisza-tó látványa. A legrázósabb rendezvény mind közül a horgász-vitorlás kombinált. Ugyan azon a napon vitorlázunk és a verseny után a parton horgászunk. Az értékelés ebben az esetben összevont. Vitorlás versenyeken még soha nem volt semmi gond, de a horgász versenyen, ami törpeharcsa horgászat a kikötő melletti versenypályán, mindig beleesik valaki a vízbe, vagy nádtorzsába nyúl, esetleg megakasztja magát vagy a sporttársát horoggal. Itt látszik tisztán, hogy nem csak a hajókra, de a vitorlázókra is a legnagyobb veszélyt a part jelenti. A 60 km-es tókerülő hosszútávú túrára, pedig eddig még csak én vállalkoztam. Ez kicsit fárasztóbb a hossza miatt, mint a többi, de hobbi vitorlázó szinten is könnyen teljesíthető. Hátha más is kedvet kap hozzá, minél többen indulunk annál nagyobb kaland, de ha nincs jelentkező akkor is indulok, legfeljebb a korábbi szintidőmmel versenyzem.:-)
nekem nagyon bejött a tavalyi túra verseny, mindenkinek ajánlom!
ez a 06.03 Fecó kupa ugye? remélem idén is tudok menni
akinek véletlen nincs ott is egy hajója, akkor infóként: mi a sarudi élményfaluból béreltünk kalózt, azzal mentünk. eddig olyan 4-5 alkalommal béreltünk ott hajót, mindig rendben volt és egy kalóz megfelelő nagy akár 8 órára is, mert fel tudsz állni benne rövid időre, már nem emlékszem de egy napos bérlés 10-15 körül van és szépkártya is játszik
Ha valakit érdekel hosszabb távú túra, vagy túraverseny a Tisza-tavon. 60 km kikötés nélkül, 8-8,5 óra alatt jó szélben megfutható. Van benne egy kis folyó és sok tavi rész.
Nincs konkrét, de lehet találni. Jellemzően magánszemélyek csinálnak ilyet. Bár a B18 lassan végleg kikopik a Balcsiról. De szerintem még van elég. Pár hete mi is vettünk egyet, meg egy barátom is pár napja. Ő ráadásul egy svertkíleset.
Amikor napi 9, vagy néha még 12 órát is megy a hajó, akkor nincs rá mód. De most alacsonyabb a kihasználtsága még kb 5- 6 héten át. a két kovid évet nyugodtan levonhatjuk. Előtte meg parton volt az alja felújítása miatt, hogy most nyugodtan vízen merjem hagyni.