Keresés

Részletes keresés

EdgE Creative Commons License 2008.09.28 0 0 1851
Kurvára nem volt igaza, de mindegy !

Mibe fogadunk, hogy az illető srácnak is van kedvenc külföldi csapata akivel ha játszana egy hugyosszaros edzőmeccset mondjuk a Nyíregyháza, akkor nem a Szparinak szurkolna (teljesen jogosan) hanem kedvenc csapatának akiknek már másfél évtizede drukkol.

Életemben 1x jártam Szombathelyen az ominózus meccs előtt (akkor is csak azért mert 2004-ben Ausztriába utaztam Arsenal meccsre és meccs után ott szálltam meg a városban). Név szerint ismertem kb. 2 db szombathelyi focistát a csapatukból, a többiekről azt sem tudtam kicsodák. Arsenal meccsen az elmúlt 12 éven voltam kint élőben több mint egy tucat meccsen öt különböző országban. Talán a hazai szektorba kellett volna beülnöm szombathely mezben? Vagy maradnom kellett volna otthon? A San Siroban, vagy éppen a Steaua stadionjában beülhetek a vendégszektorba minden gond nélkül, a rohonci úton viszont nem? Röhejes vagy....Akinek ezt magyaráznom kell, azt csak sajnálni tudom...Nem magyar válogatott meccsen voltam, az teljesen más! És még csak tétje se volt, nem kupameccsről volt szó.

Amúgy hangsúlyozom nekem semmi bajom a Haladással, meg a szombathelyi emberekkel. Tudom, hogy csak egy debil kisebbség volt aki megtámadott minket és bármelyik magyar városban lett volna ilyen atrocitás a köcsög huligánok miatt, akik egyébként fülüket/farkukat behúzták volna ha náluknál nagyobb emberekkel akadtak volna össze. Ausztriában én nem tudok olyanról, hogy az elmúlt 6 évben akár egyetlen atrocitás is lett volna osztrák Arsenal szurkolók és helybéli csapatnak szurkoló osztrákok között, pedig rengeteg Arsenal mezes osztrák van kint az ilyen edzőmeccseken Mattersburgban, Schwadorfban, Judenburgban, Bad-Waltersdorfban, stb. helyeken volt alkalmam megfigyelni. Amikor meséltem az osztrák Arsenalosoknak hogy mi történt, egyszerűen hülyének néztek minket. Mármint Magyarországot...hogy itt ilyesmi megtörténhet. Mondjuk ők nem a balkánon laknak mint mi.
Előzmény: ivanandras (1844)
Total Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1850
Pedig lehetne ... :)
Előzmény: Fatboy Slim (1849)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1849

Nos, a ma este után asszem nem érdemes minősíteni a dolgot...

Előzmény: Zöld Fehér (1847)
Apus Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1848
Minden elismerésem ehhez a barátsághoz...
Előzmény: Zöld Fehér (1847)
Zöld Fehér Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1847
Régi dolog !A két huligán táborközti barátságból alakult ki (Dogs Elite -Viola Kaos )
Előzmény: Fatboy Slim (1846)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1846
egyébként, honnan e kapcsolat velük? mióta vagytok ilyen jóban?
Előzmény: Zöld Fehér (1845)
Zöld Fehér Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1845

Szerintem 100-150-en leszünk ! Ugy tudom hogy jönnek Újpestiek és Kispestiek is páran . Jó meccsre számítok !

Előzmény: Fatboy Slim (1843)
ivanandras Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1844
"Amikor mentem rendelni egy sört, az egyik Haladás mezes gúnyos hangon beszólt, hogy milyen érzés magyaréként külföldi csapatnak szurkolni magyar csapat ellen. Ezen egy csöppet kiakadtam!"

És a Haladás mezes srácnak 110%-ig igaza is volt.
Előzmény: EdgE (1839)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1843

Mennyi? pár busz?

de az kamu, hogy a lilák ott lesznek veletek, nem?!

Előzmény: Zöld Fehér (1842)
Zöld Fehér Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1842
Megyünk !
Előzmény: Fatboy Slim (1841)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1841
csütörtökön jöttök fel, skacok?
napiuser Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1840
EdgE Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1839
Ilyen hangnemben nem kéne beszélni, ha nem tudod mi történt. Én voltam az egyik akit megütöttek. Tudom, hogy minden csapat ultrái között vannak bunkók (és ők a kisebbség) de valahogy meg kéne próbálni ezeket kiszűrni. Mondjuk a rendőrség közreműködésével.

Az Arsenal hivatalosan bejegyzett magyarországi szurkolói klubja is jelen volt Szombathelyen. Biztosan láttátok az Arsenal Hungary zászlót. Ez nem egy egyedi kirándulás volt, 2005 óta szervezünk mindenhova utazást (az Arsenal közreműködésével, mert csak rajtuk keresztül tudunk vendégszektorba jegyet kapni). Minden évben kint vagyunk egész héten az edzőtáborban. Játszott már az Arsenal Judenburgban, Schwadorfban, Ritzingben, Bad-Waltersdorfban, stb. Most éppen Szombathely volt a "szerencsés kiválasztott". Tehát mi nem azért voltunk ott mert Magyarországra jött a csapat, hanem mert bárhova mentünk volna az edzőtábor során. Én a tavalyi szezonban amúgy kint voltam Steaua - Arsenalon Bukarestben, Sparta - Arsenalon Prágában és Milan - Arsenalon a San Siroban. Voltam már Londonban is. SOHA SEHOL NEM TÁMADTAK MEG, még Bukarestben sem, amikor magyarul beszélve a hazaiak között mentünk át a vendégszektorba! Hol máshol legyen atrocitás, mint éppen kishazánkban. Meggyőződésem, hogy bármelyik magyar csapattal játszottak volna, mindenhol lett volna néhány primitív részeg állat aki balhét kezdeményez. Ez Magyarország ugyanis. Remélem soha az életbe nem jönnek többet hazánkba. Inkább utazok 100 kilométerrel többet Ausztriában.

Mi egy vegyes társaság vagyunk, az ország minden részéből vannak tagjaink, minden korosztályból. Sokan kijöttünk a meccsre, a környékbeli külföldi Arsenal szuroklóknak is (mármint hivatalos szurkolói klubok) mi szereztünk jegyet. A Bánya Caféban volt a találkozó, nagyon sokan összegyűltünk ott. Az égvilágon semmilyen probléma és atrocitás nem volt. Jó hangulatban volt mindenki. A mérkőzésre menet sem történt semmi probléma és a stadionban sem a meccs során! Nem hallottam, hogy a hazai B közép minket szidott volna. Mi pedig csak egyszer fujjoltunk a hazai játékosoknak egy szabálytalanság kapcsán.

Szervezett szurkolás részünkről nem volt. Ezt szerintem a jelenlévő angoloknak kellett volna kezdeményezni. Ha valaki elkezdett volna énekelni én bekapcsolódtam volna, de annak nincs értelme, hogy 2-3 ember énekel. Amúgy BL meccseken mindig végigénekeltük a 90 percet. Valószínűleg az lehet az oka, hogy egy edzőmeccs annyira nem hozza lázba az angolokat, még x sör után sem. Bár Ritzingben már volt egy kis éneklés a tegnapi meccsen.

A szombathelyi mérkőzés igen gyenge volt, de ez egy másik történet, erről most nem beszélnék. Csak annyi megjegyzés, hogy a bulvársajtó nagyon félretájékoztatta a szombathelyieket akkor, amikor valami gálameccset harangoztak be. Ez most nem olyan volt, mint amikor a Népstadionba kijött a Real Madrid. Sajnálom, hogy ennek sokan felültek. Ez a meccs a felkészülés egy része volt, lehetett tudni, hogy a tarcsik is pályára lépnek. Minden évben ez van. A Nemzeti Sport már kb. Blikk színvonalra sűllyedt, a többi sportsajtóról nem is beszélve. Erről ennyit.

Visszatérve a "balhéra". Odafelé kb. együtt mentünk (két csoportban), visszafelé viszont teljesen szétszórtan. Valakik csak a meccsre jöttek ki, ők mentek egyből haza, mások maradtak estére Szombathelyen. Mi többen ott aludtunk egy kollégiumban, hogy aztán másnap tudjunk tovább menni az edzőtáborba.

A társaságunk eleje már előre ment, mi kb. 8-an maradtunk a legvégére. Nálunk volt a klub zászló és azt kellett leszedni és összehajtogatni, ezért maradtunk le a többiektől. Úgy volt megbeszélve, hogy visszamengyünk a Bánya Caféba.

Mentünk ki és senki nem foglalkozott közülünk a szombathelyiekkel. Egyikünk se huligán, sima átlagemberek vagyunk. A meccsről dumáltunk, meg hogy nem volt egy nagy játék. Valamint a tartalék játékosok teljesítményét elemezgettük. Volt bennünk pár sör de senkivel nem kötözködtünk. Ha valaki ilyet állít, az hazudik.

Nekem oldalra volt fordítva a fejem mert a mellettem állóval beszélgettem éppen így nem figyeltem ki jön szembe, már csak egy ütést éreztem a fülem mögé. Utána láttam, hogy még néhányunkat megütnek, meg az egyikünktől rángatnák el a zászlót. A többiek akik néztek szembe és látták az előzményt elmondták, hogy már ahogy közeledtünk a kb. szintén 8 fős csoporthoz nagyon néztek minket és ők tartottak attól, hogy esetleg be fognak valamit szólni. Nem volt semmi verekedés és senkit sem vertek meg nagyon, mindenki csak egyetlen ütést kapott. Kb. 4-5-ünket találtak el. Meg mint említettem a klubzászlónkat próbálták meg elvenni. Szerencsére ez nem sikerült nekik, csak a zászlót védő srácnak a sálját vették el. Azt a sálat amit pontosan emlékbe vett a stadionotokban tőletek! Legyen vele boldog aki ellopta! Szánalmas.

Az ütések után minden támadó egyből átfutott a túloldalra és ott termettek a rendőrök akik közénk áltak. Természetesen fel voltunk háborodva és próbáltunk a rendőröktől segítséget kérni. A legdühítőbb az volt, hogy volt olyan közülünk aki a saját támadóját konkrétan be tudta azonosítani a helyszínen, sőt a sálat ellopó srác arcát is látta. A rendőröknek mondtuk mindezt, miután kérdezték be tudjuk-e azonosítani a támadónkat. Miután néhány a túloldalon álló konkrét támadóra rámutattunk, a rendőr válasza a következő volt: "És mit tudunk tenni?" Kérdezték teszünk-e feljelentést. Jah persze...töltsük egy ilyen miatt az egész estét a rendőrségen, meg jegyzőkönyvek, tárgyalás, stb. Nevetséges. Ott vannak helyszínen a rendőrök, látják mi történt, ott vannak tőlük 10 méterre a támadók és nem csinálnak semmit.

Volt közöttünk egy srác aki miután megütötték és lerepült a napszemüvege eléggé berágott és hangosan szidalmazta a támadókat. A rendőrök ekkor szóltak, hogy menjünk tovább. A túldoldalról közben néhányan kiabáltak nekünk, de én nem is igazán értettem mit. Megindultam visszafelé, nem ért az egész annyit, hogy elbasszuk mégjobban az esét.

Rendőri felvezetést kaptunk, egy kis mikrobusszal jöttek mellettünk, miközben mentünk vissza a Bánya Caféba a többiekhez. Tény, hogy egy-ketten közöttünk hangosan méltatlankodtak az úton végigmenve, de szerintem erre minden okuk meg volt. Amint a sörözőhöz értünk megállt a mikrobusz és kiszállt belőle három rendőr. Kettőnek az arcára tisztán emlékszem. A haveromra szóltak rá, hogy maradjon csendbe. "Ez itt Szombathely, viselkedjünk vendégként" Meg a közülünk higgadtabbnak látszóknak mondták, hogy csendesítsük le a barátunkat, mert különben bevisznek a rendőrörsre! Mondják ezt azok után miután minket támadtak meg teljesen ok nélkül és semmit nem tettek a helyszínen, szándékosan. Fogtuk magunkat és bemenünk a Caféba. Nagyon letört volt mindenki, elment a hangulatunk az este hátralévő részére.

Akik Szombathelyen aludtunk még utána átmentünk egy másik szórakozóhelyre, nem tudom a nevét. Amint mentünk be az ajtón láttuk, hogy a pultnál állnak Haladás mezben. Megtorpantunk, gondolkodtunk bemenjünk-e. A pultos miután észrevett minket szólt, hogy bemehetünk, garantálja hogy nem lesz balhé. Meg úgy láttam valamit mondott ott pár szombathelyinek. Amikor mentem rendelni egy sört, az egyik Haladás mezes gúnyos hangon beszólt, hogy milyen érzés magyaréként külföldi csapatnak szurkolni magyar csapat ellen. Ezen egy csöppet kiakadtam!
Kb. 12 éve szurkolok az Arsenalnak, külföldi csapatok közül egyetlennek, semmi másnak. Természetesen szülővárosom csapatának is szurkolok. De más az ha NB2-ben, esetleg néha NB1-ben van egy csapatom meg ha van egy olyan is akik nemzetközi kupákban indulnak. Ez a kettő megfér egymás mellett, ezért én nem érzem magam divatnak, sőt kifejezetten ki kérem magamnak! Az kövezzen meg a "nagy Haladás ultrák" közül akik kizárólag Szombathely meccseket néznek és semmilyen más csapatnak nem szurkolnak, soha életükben nem néztek még BL meccset mondjuk. Mint említettem nincs minden országból kedvenc csapatom, csak egyetlen egy külföldi.

Mondtam a srácnak, hogy a klubfutball nem válogatott. Voltam jópár magyar válogatott meccsen (kifejezetten nagy túrákon is), hazaszeretetből pedig pláne nem kell kioktatni, lehet többször álltam ki a hazámért mint ő! Szombathelytől 500 kilométerre élve ne legyen már baj ha nem sok közöm van a Haladáshoz és egy barátságos meccsen nem fogok az Arsenal ellen szurkolni csak azért mert magyar csapatról van szó. Ismerek név szerint kb 3 Haladás játékost. Mi közöm legyen hozzájuk?

Ha Milánóban nem volt probléma abból, hogy Arsenal mezben mászkálunk a városban miután kiejtettük a helyi csapatot BL negyeddöntőből, nehogymár pont Szombathelyen ne lehessen ezt megtenni egy szaros friendly után! Ausztriában szintén rengeteg osztrák van Arsenal mezben, egy embert sem ütött meg senki a helyiek közül. Sem idén, sem az elmúlt években.

Erre már barátságosabb hangot ütött meg és magyarázkodni kezdett, hogy nem minket akartak megverni (kibújt a szög a zsákból, tehát tervezték a verekedést) hanem elkezdett valami horvátokról beszélni, hogy őket akarták. Közülünk az egyik srác mondta, hogy valóban páran "Kroáciát" kiáltoztak amikor őt megütötték, de amikor válaszolt nekik hogy magyarok vagyunk akkor már az volt a baj. Szóval az csak ürügy volt. Mindenképpen Arsenal mezeseket akartak ütni, legyenek akárkik. Én azt se hiszem el, hogy bárkit megtámadtak volna Arsenal mezesek. Teljesen életszerűtlen.

Ha visszaemlékszem a sok meccs közül egyedül Prágában voltam egy olyan incidensnek szemtanúja, hogy egy Arsenal mezesre rátámadt több Sparta "drukker". Ugyanaz volt az indíték: cseh létére angoloknak szurkolt. Ott viszont nem csak egy ütést kapott a gyerek hanem többet. Viszont a helyszínt biztosító rohamrendőrök nekimentek a támadóknak elkapták őket fél perc alatt, nem csak álltak mint a fasz!

Azért írtam be mindezt, mert hátha olvassa a topicot az egyik támadó, vagy valaki aki ismeri őket (esetleg annak a körszakállas rendőrnek aki nekünk szólogatott be). Kívánom az illető(k)nek, hogy életükben soha ne legyen ennél nagyobb örömük, minthogy megütöttek ott néhányunkat! Valamint nagy bátorság volt, hogy testsúly alapján ütöttek. Az egyik srác aki vagy 120 kilo és kicsit hátrább állt, érdekes mód nem lett megütve.

A 12000 szurkolóból ez a 8 (vagy legyen max 100 aki hasonlóan primitíven viselkedett volna) lejáratta előttünk az egész esét és a többi normális szurkolót is. Az edzőtáborban elmeséltük a történteket a többi Arsenal szurkolói klubosoknak is (olaszok, horvátok, svájciak, osztrákok, stb.) szóval már mindenki tud róla és el voltak képedve. Azt hiszem az egyikük jól megfogalmazta amikor ezt mondta: "Hungary is Hungary..."

Bár néhány támadót és segítséget elmulasztó rendőrt arcról be tudunk azonosítani és ha utánajárnánk lehetne feljelentést tenni, de semmi értelmét nem látom...

Biztos vagyok benne, hogy a szombathelyi emberek többsége is normális és megérti a felháborodásunkat!
Előzmény: sbarrett (1837)
Zöld Fehér Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1838
Gratulálok a csapatnak a fantasztikus kezdéshez !Remélem szombaton a Fehérvárt is megverjük bár idegenben kicsit nehezebb lesz de ha ugy játszanak ahogy tegnap nem lesz gond .
sbarrett Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1837
Én erről nem tudtam. Kik voltak azok a tizenévesek? Arsenal drukkerek? Vagy saját magatokra támadtatok, mint egy elbaszott dokumentumfilmben?
Előzmény: henry30 (1836)
henry30 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1836
Hallom a tegnapi meccs után tizenéves gyerekeket fenyítettetek be!!Nagyon zorallok vagytok igazi kemény huligánok!Szánalmas!!!
hanke71 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1835

Haladás meccseket keresek a focimeccs gyűjteményem további bővítésére.

Akár vhs, akár dvd érdekl.

Megvenném (1 000 Ft / meccs)

vagy cserében tudok adni 90-es évkeből Haladás meccseket

(mindössze 7 Hali meccsem van 1993-tól dvd-n)

Vagy cserébe adok Haladás összefoglalókat

(1985-1990-ig 13 Haladás meccs-összefoglaló, 1991-2003-ig 150 db összef.)

Írjatok, komolyan érdekelnek a felvételek.

napiuser Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1834

Élő tudósítás a Haladás - Arsenal meccsről:

http://www.kisalfold.hu/sport/haladas-arsenal_-_1830_ora_elo/2064723/

mla68 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1833

Azt hiszem felesleges volt aggódni. Júliustól ismét NB1!!!

 

HAJRÁ HALI!!!

Előzmény: kwest (1832)
kwest Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1832
Sajnos kibaszottul nem. És engedtessék meg nekem, hogy ezután egy kicsit aggódjak.
Előzmény: CSabesz (1831)
CSabesz Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1831
Ettől jobb lesz?
mla68 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1830
Az vastagítás saját bénaságomból adodott (amiért mindekitől elnézést kérek), és úgy gondolom, hogy első helyen mindig magunkban kell keresni a hibát. De tényleg nagyon sajnálom őt, és remélem, hamar túlteszi magát a történteken.
Előzmény: Overtaker (1829)
Overtaker Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1829
Az első helyre tetted, vastaggal kiemelve.
Előzmény: mla68 (1828)
mla68 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1828
Nem akartam még egyet rúgni Nagy Lászlóba, sajnálom őt, és legkevésbé őt hibáztatom, mert jóhiszeműen járt el, de sajnos hibázott, ez tény.
Előzmény: Overtaker (1827)
Overtaker Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1827
Rúgjál még egyet Nagy Lászlóba, nincs még elég baja...
Előzmény: mla68 (1825)
sx7 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1826
MTK fiókcsapat.
Előzmény: CSabesz (1824)
mla68 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1825

Csodálatos éven vagyunk túl: 22/30 (73,3%) győzelmi arány, 71/90 (78,9%) pontarány, mindkettő klubtörténeti csúcs. Örökké emlékezetes marad a Dunaújváros-meccs utáni bajnokavatás, a Lombard dupla legyőzése és a 0-5 utáni szurkolás a felcsúti meccs utolsó 25 percében a vendégketrecben.

 

Remélem, a játékosok és a vezetők úgy döntenek, hogy az MLSZ által küldött ezüstérmeket visszaküldik a feladónak, hogy ossza szét azok között, akik még náluk is többet tettek a Haladás ezüstérméért. Íme lista:

ˇ                Nagy László, a Haladás (volt) technikai vezetője

ˇ                MLSZ Elnökség: Kisteleki István (elnök), Nemes Ferenc (alelnök, a Siófok tulajdonosa), Dr. Helmeczy Lászó (alelnök), Dunai Antal (alelnök), Fekete Miklós (tag), Ferencz Gábor (tag), Horváth Cs. Attila (tag), Jámbor János (tag), Dr. Kovács Péter (tag), Molnár Csaba (tag, a Felcsút tulajdonosa), Nagy Ferenc (tag), Pál László (tag), Dr. Rákóczy István (tag) Scheer Sándor (tag) Szima Gábor (tag)

ˇ                Ismeretlen, munkájukat rosszul végző MLSZ-alkalmazottak, akik képtelenek a dokumentumokat a megfelelő helyen és időben lepecsételni

ˇ                MLSZ Versenybizottság

ˇ                MLSZ Fellebbviteli Bizottság

ˇ                Sport Állandó Választott Bizottsága: Dr. Nébald György, Dr. Birkás Miklós, Dr. Köteles György

ˇ                Ferencz Norbert (Haladás-BKV), Gergely Sándor (Celldömölk-Haladás), Fábián Mihály (Soroksár-Haladás) játékvezetők , akik felületesen ellenőrizték a pályára lépéshez szükséges papírokat

ˇ                Solymosi játékvezető (Haladás-Felcsút: megadott egy közvetett szabadrúgásból esett vendéggólt, Gyirmót-Haladás: labdarúgásra alkalmasnak találta a vízilabdapályát)

ˇ                Világi Balázs játékvezető (Balatonlelle-Haladás: 2 vendégkiállítás, Siófok-Haladás: 1 hazai 11-es, 1 vendégkiállítás)

ˇ                Sóthy András játékvezető (DAC-Haladás: addig hosszabbított, míg csak kiegyenlített a hazai csapat)

 

Mert bozókyk, sziebenek, bírópéterek, kistelekik, nemesferencek, molnárcsabák, diczkócsabák stb. jönnek-mennek, de a HALI ÖRÖK!!!

CSabesz Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1824
A siófokiak tutira fel akarnak jutni?
Előzmény: GDávid (1820)
afgi Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1823
lovaskocsit akartál írni,nem?:)
Előzmény: v_peti (1821)
v_peti Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1822
Tudom, hogy nem azon múlik. Hanem legfőképpen az MLSZ szemétkedésén.

Most miért nincs az, hogy a másodikak osztályozót játszanak?

Előzmény: GDávid (1820)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!