Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 29
A Törzsasztalban pazarolják az ide kivánkozó Velencéket! Térítsük őket ide.
szkati Creative Commons License 2003.06.23 0 0 28
Tavaly ilyenkor voltunk Velencében és az Utazás.com-ról kaptunk több ötletet. Igy Jessolóban laktunk és Punte Sabbionéból közelítettük meg minden nap Velencét. Az ötlet, ami nagyon hasznos volt, hogy A Velence környéki nevezetességek Murano, Burano és Torcellón kívül nézzük meg Caorlét is. Egy nagyon hangulatos halászfaluból kinőtt üdülőhely és mindenkinek csak ajánlani tudom.
Előzmény: DN3 (27)
DN3 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 27
Sziasztok!

Mivel indulás előtt többek között ebből a topicból merítettem ötleteket, úgy érzem tartozom annyival, hogy leírjam a tapasztalataimat, hátha segítek vele más utazókon. Főleg azokra gondolok, akik hozzám hasonlóan nincsenek túlzottan eleresztve anyagilag, de szeretnének gazdagabbak lenni egy szép élménnyel. :-)
Szóval három napot töltöttünk Velencében, pontosabban Mestrében 3 éjszakát. Szerényen oldottuk meg a szállást, a Velencéhez legközelebb eső kempingben béreltünk egy kétszemélyes bungalót. Ez egy egyszerű kis házikó volt saját WC-vel és zuhanyzóval. Színes TV volt, viszont hűtő és légkondi nem. Utóbbi csak nappal hiányzott, de sokat nem tartózkodtunk ott, inkább Velencében csavarogtunk, és csak aludni jártunk haza. :-) Legnagyobb baja talán az volt, hogy ikerház (áthallások) , amúgy tiszta, újszerű, és az ára is nagyon baráti. Szóval 3 napot ki lehet bírni, de mondjuk 2 hétre valami komfortosabbat keresnék.
Velencét busszal értük el (5-ös, 19-es), majdnem a kemping elől indult. 20 percenként járt a busz, és kb. 5 perc volt a menetidő. Az utolsó járat 11h 20’- kor jön vissza, persze más járatok lehet hogy később is.
Magáról Velencéről nem akarok sokat írni, csak az előttem szólókat tudom erősíteni: meg kell nézni a „kötelező" látnivalókat, de a város igazi varázsát a mellékutcák adják, ahol kevesebb a turista, de több az „igazi Velence". És este, kivilágítva mindenképpen látni kell!
Még egy személyes élmény. Muranót csak azért iktattuk be a programunkba, mert éppen ráértünk, és ha már itt van, nézzük meg felkiáltással áthajókáztunk. Nagyon örülök, hogy így tettünk. Az útikönyvünk úgy írt róla, mint Velence kicsinyített halvány másolata, de szerintem ez nem igaz. Muranonak is megvan az a bája mint Velencének , annak zsúfoltsága nélkül. Vidékiesebb, szellősebb, a házak alacsonyabbak, a sétányok szélesebbek, vagy legalábbis annak tűnnek a kevesebb ember miatt.( Mondom ezt persze egy Június közepi látogatás után, nem tudom a főszezonban milyen lehet, bár akkor meg Velence is zsúfoltabb.) A feleségem tudnám idézni, ő el volt ragadtatva Velencétől, azt mondta gyönyörű, de nem tudna ott élni, Muranoban viszont szívesen letelepedne. :-)
Elindulás előtt nagyon érdekelt volna egy-két szolgáltatás, élelmiszer stb. ára, hogy tudjak előre kalkulálni. Most frissiben ami eszembe jut leírom, hátha másnak is segít.
Autópálya díj Tarvisio-Mestre: 10.10 Euro
a szállás amit leírtam 44 E/bungalo/nap (2személy, előszezon)
egy vacsi a kempingben (1 pizza, 1ráksaláta, 2pohárka bor, 2kori sör) :22 E
buszjegy 1E, ez 60’-ig érvényes, a buszon kell „lyukasztani". Lehet, hogy lett volna olcsóbb megoldás is, valami 72h-s bérlettel, de nem beszélek jól angolul, (olaszul meg annyira sem), ezért így csináltuk. Ugyanez vonatkozik a vaporettora, ott ráadásul nem is tudtuk előre hogy ennyit fogunk hajókázni, csak mentünk az orrunk után:
Piazzale Roma (buszpályaudvar) - Murano: 3.50 E
Murano - Fondamenta Nove (Ez Velence Muranoval szembeni sétánya) : 1.80 E
Fondamenta Nove - Lido : 3.50 E
Lido - Piazzale Roma (a Canal Grande-n keresztül) 5 E ( nálam maradtak a jegyek, azért tudom ilyen pontosan :-) )
Pizza, fagyi, üdítő erősen helyfüggő, úgy láttam minél jobban közeledünk a Szent Márk térhez annál drágább. Pizza szeletet már 1.50-2 E-tól lehet kapni, fagyiból ha jól emlékszem 2 E volt a 3 gombócos. Étterembe nem ültünk be, ezért arról nem tudok beszámolni.
Belépőjegyek változóak, csoportos és gyerek jegyek is vannak. Campanile (a harangtorony, mindenképpen meg kell nézni fölülről a várost!) 5 E , Frari 2 E, Dózse palota 11 E ha jól emlékszem az árakra. Gondolázást egy helyen 70 E-ért kínáltak, ezt sokallottuk, de mivel annyira nem is izgatott a dolog, máshol már meg sem kérdeztük. ( Viszont az úton hazafelé beiktattunk két plusz programot Klagenfurtban, ill. annak közelében. Az egyik a Minimundus, ez egy park a világ híres épületeinek makettjeivel (Eiffel torony, Halászbástya(!), Szent Péter székesegyház stb. , a 11 E-s belépődíj megéri a látványt). A másik Hochoshterwitz vára (nem biztos hogy így írják), csudaszép középkori vár egy hegycsúcson, rengeteg bástyával, vármúzeummal. )

Hát ennyi. Elnézést ha hosszú voltam, és a vége úgy néz ki mint egy adóbevallás, vagy egy árjegyzék, de szeretném ha segítene azokon akik bizonytalankodnak az elindulásban, mert nem tudják mibe kerülne az út. Menjetek mindenképpen, maradandó élmény!

Üdv.: DN3

Coala Creative Commons License 2002.12.14 0 0 26
senki semmi?
Coala Creative Commons License 2002.12.13 0 0 25
Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy érdemes e a szilvesztert Velencében tölteni. Van ott valami különösebb feszt ilyenkor? És milyen a klíma? Mintha a Felvonulási térre mennénk ki?

thx: coala

VelenceiKalmár Creative Commons License 2002.08.10 0 0 24
Tegnap erkeztunk haza egy 4 napos Velencei kirandulasrol.

Szerintem csak Mestreben erdemes megszallni. Az ottani BKV-val 10-15 perc alatt bent van az ember a Piazzale Roma-n Velenceben ahonnan labbusszal elerheto minden nevezetesseg.

Mestre a szarazfoldon fekszik es egy 3 km-es hid köti össze Velencevel.

Mi 3 napot maradtunk, a szallasert 111 EUR-ot/nap fizettunk 2 szemelyre egy 3 csillagos hotelben, reggelivel. A reggeli mondjuk hanyagolhato lett volna mert baromi keves volt. A szoba viszont legkondis tiszta hely volt.

www.club-hotel.it alatt lehet tovabbi infokhoz jutni a hotelrol. Ami fontos ha valaki autoval utazik, a hotelnek orzott parkoloja van. A hotel elott kozvetlenul van a helyi "BKV" busz ami 10 perc alatt berepit Velencebe.

A kaja baromi draga meg Europai arakhoz kepest is. Mestreben 2 fore 26 EUR fizettem egy kis tortelliniert itallal. Vigyazni kell mert az olasz ettermekben mindenert extra arakat szamolnak fel. Pld. mas arat fizetsz ugyanazert a kajaert ha bent vagy ha kint eszel, plusz felszamolnak ugy teritek dijat, plusz vmi Servicio-t is ami a kiszolgalast takarja. Nem szabad csodalkozni ha az etlapon feltuntetett ar 20-30 % -t fizeted. A Velencei ettermek arai nagyon meredekek. Inkabb csak pizzaszeleteket erdemes venni, es inkabb a szallas kozeleben kell vmi olcsobb kajaldat keresni.

Velence egyszeruen fantasztikus , erdemes tehat mint emlitettem egy kozeli szallast talalni ahova ejszaka is haza lehet konnyen vergodni, mert az ejszakai velence az igazi. Este 8 ora utan mar nincs annyi turista, es az olaszok is kimerszkednek otthonaikbol. Az esti kivilagitott varos vmi fantasztikus latvany...

kerdezoskodo Creative Commons License 2002.04.18 0 0 23
Sziasztok!

Május elején szeretnénk kimenni Velencébe kocsival. Tudnátok ajánlani szállást?
Illetve aki mostanában volt kint az árakról is mondhatna egy-két szót.
Gond-e ha május 1-én szeretnénk kimenni?

Előre is köszönöm!

doksi Creative Commons License 2001.02.23 0 0 22
TMV
Jó, hogy szóltál. Köszönjük! Máris megyek tanulmányozni és kicsit nosztalgiázni is!

Üdv: doksi

Előzmény: temporio_matest_victi (21)
temporio_matest_victi Creative Commons License 2001.02.23 0 0 21
Sziasztok!

A legrészletesebb beszámoló, amit a neten találtam magyarul:

Élménybeszámoló a Velencei Karneválról


Sok hasznos ötlet, tipp, kép van benne, böngésszétek!

Üdv:

TMV

Előzmény: atthy (20)
atthy Creative Commons License 2001.02.21 0 0 20
Torban!
Nekem van otthon egy Murano című könyvem, majd én is nekiállok tanulmányozni, de egyelőre nem volt rá érkezésem, Atthy
Előzmény: torban (11)
atthy Creative Commons License 2001.02.21 0 0 19
Doksi, Julesb!
Köszi az infókat.
Úgy tűnik valóban szerencsénk volt, hogy sikerült elcsípni városon belüli szállást, de ezen kívül amúgy is van (lesz) egyhetes vaporetto-bérletünk.
Tömegre persze mi is számítunk, pont akkor leszünk a húsvét után, de így talán több esélyünk lesz, hogy echte velenceit is láthatunk, mintha most a karnevál idején mennénk:)))
Meg az amúgy is szomorú ünnep volt - eredetileg. Valami nagy halál-ünnepély szerüség. Azért is vannak olyan rémisztő maszkokban. Talán a nagy pestis-járvány óta van ez az egész. Nemt'om.
Üdv, Atthy
Előzmény: doksi (18)
doksi Creative Commons License 2001.02.21 0 0 18
atthy
Sok boldogságot a nászútra! Tényleg nagyon romantikus helyre mentek!
Az árak tényleg magasabbak, mint egyéb olasz üdülőhelyeken.
A hajóbérlet szerintem is megéri (bár mi a városon kívül laktunk).
Az egész város tele van éttermekkel, kocsmákkal, mindenféle turista menükkel és társaikkal próbálját becsábítani a vendéget. (talán 30-40 ezer líra volt a legolcsóbb menü - felső határ a csillagos ég)
Ha sokat sétáltok, biztos találtok hangulatos helyeket is.
Készüljetek fel, hogy nagy lesz a tömeg mindenhol. És ahol tömeg van, ott minden drágább is. A látnivalók körül is mindig sokan vannak. Érdemes nyitásra odamenni.
JulesB Creative Commons License 2001.02.18 0 0 17
Hi,
Sajnos a karnevál helyett a hozzászólást irom, nem jött össze.
Árak: valóban drágább hely Velence, mint a közeli nyaralóhelyek, kb 30-40%-al véleményem szerint. De ha vesztek több napos hajóbérletet, akkor érdemes kivaporettózni a Lido-ra és ott megvacsorázni és visszajönni.
Ha nem a St. Mark-on vagy a Railto környékén vásároltok, akkor egyébként olcsóbb.
Próbáljátok ki a gondolázást, de előtte a gondolással alkudjátok ki, azt hogy énekeljen. Nem biztos, hogy azt a Canal Grande-n érdemes megpróbálni,inkább kis csatornákban, a házak között. Ha jó a gondolás több érdekességet is mesél.
Tutti olasz kiskocsmák cimét igy nem tudom megadni, induljatok el este a sikátorokban, és meg fogjátok találni ezeket a helyeket.
Üdv
Előzmény: atthy (16)
atthy Creative Commons License 2001.02.16 0 0 16
Hali!
Mi is tervezgetjük az utat, áprilisban megyünk nem egészen egy hétre, már mint nászutasok. Egy osztrák rokon intézett tkp mindent, egy osztrák utazási irodán keresztül.
Eleinte mi is az autó mellett voltunk, de végül vonat lett belőle. Bécsből elég sok vonat megy, mi egy háló fülkéssel megyünk. Rendes szálloda (***) benn a városban, s nem is olyan elviselhetetlenül drága.
Árakról mit tudtok? Azt hallottam, hogy a szokásos olasz városokhoz képest drágább. Ez mit takar?
+ Tutti kis olasz kiskocsmák, ahova a helyiek járnak... Van egyáltalán ilyen?
Üdv...
Előzmény: JulesB (14)
doksi Creative Commons License 2001.02.02 0 0 15
Mindenképpen várjuk a beszámolót a karneválról!
Nekünk is mondták, hogy érdemes a városban megszállni, teljesen más, mint ha csak bejárna minden nap.
Üdv: doksi
Előzmény: JulesB (14)
JulesB Creative Commons License 2001.01.31 0 0 14
Sziasztok!
Tavaly júniusban 4 napot töltöttünk Velencében. A szállásunk Ca d Oro mögött volt, igy tudtunk mászlálni hajnalban, illetve éjszaka.
Teljesen más hangulata van a városnak ezekben az időszakokban.
Hajnalban üresek az utcák, nincs lökdősődés, ostoba bámészkodók nem takarják el az "igazi" várost.
Ha pedig későn, este 10 után csavarog az ember a sikátorokban, akkor találhat olyan kis olasz kocsmákat, ahova a velenceik ülnek be. Ezek hangulata teljesen más, mint egy "tucat" étteremnek.
Február 17-18-án szeretnénk megnézni a karnevált, nagyon kiváncsian várjuk.
doksi Creative Commons License 2001.01.31 0 0 13
Halihó!

Remélem, ahogy közeledik a tavasz, egyre többen szeretnének Velencébe menni!
azért jó lenne, ha jó sok hozászólás kerülne még a topicba. Új élmények, tapasztaltok? Most van a karnevál is, biztos sokan jártatok Velence felé. Milyen most?

doksi

Zity Creative Commons License 2000.07.23 0 0 12
És gondolázni senki nem volt ?
Mi kihagytuk, mert amellett hogy drága, nem is tűnt valami nagy élménynek.

Az üvegfúvok nekem is nagyon tetszettek, kell találni egy kis műhelyt, ahol lehet alkudni is, és nagyon szép dolgokat lehet venni.

torban Creative Commons License 2000.07.20 0 0 11
Olyan út létezik, hogy:

Punta Sabbioni - Murano - Velence - Punta Sabbioni ?

Egy napra (2 felnőtt + 2 gyerek ) milyen hajójegy az érdemes ?

Muranohoz van valakinek gyakorlati tanácsa ?

kösz

Csokis Creative Commons License 2000.07.20 0 0 10
Nem tudom mit szerettek, mennyi idosek vagytok es altalaban. De nekem Velenceben az volt a legjobb, amikor az Akademia-hid es a Della Salute kozt feluton egy csendes kis teren ultunk, sajtot ettunk, az olajbogyo magjat kopkodtuk a lagunaba es ittuk hozza a chiantit. Lehet, hogy nem vagyok tul igenyes, de nekem ez Velence. Meg persze a Frari, a Santa Maria Della Salute es a tobbi latnivalo. Meg az uvegfuvo muhelyek, a rengeteg zsibarus, a piac a Rialton, a neger arusok a palyaudvarnal, a setak ejjel, az igy-ugy kivilagitott sikatorokban (jo, nekem makom volt es ketszer is a varosban laktam, nem kellett bejarni), hogy nincs auto, de van helyette motorcsonakos taxi es teherhajo, hogy minden utcanak mas szaga van (es persze mind budos, de ez benne a jo), szoval a hangulat.
Lizas Creative Commons License 2000.07.19 0 0 9
kempingárakról pontosabbat én e tudok, de nézd meg az nu.hu címen
doksi Creative Commons License 2000.07.19 0 0 8
Sajnos kemping árakat nem tudunk. A szállás két főre egy apartmanban kb. 85-100 ezer líra volt májusban. Lehet, hogy most magasabb. Ha már megvolt az út, várjuk a beszámolót.
doksi
Előzmény: alfa155 (7)
alfa155 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 7
Hello!

Tudna valaki camping árakat (sátoroznánk) írni?

doksi Creative Commons License 2000.05.11 0 0 6
Sziasztok!

Az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam kedvenc topicomat, de van mentség: megejtettük a várva-várt velencei utat. Az összes itt leírt tapasztalat nagyon hasznos volt. Egyenesen Punta Sabbioniba mentünk, ahol nem dőltünk be az integető uraknak - ezek mind magánparkolók, ahol napi 8.000,- líráért őrzik a járgányt. Ha tovább mész a hajóállomás mellett a strand felé, lesz ingyen parkoló is - bár azt nem őrzik és napon is áll az autó.
Mi árnyékba és őrzött helyre álltunk - ugyanis első dolgunk volt, hogy kerestünk a faluban szállást. Van kemping, kiadó szoba, vadkemping, minden, mi szem szájnak ingere.
Punta Sabbioniból kb. 1/2 óránként indulnak hajók Velencébe - mi három napos bérletet vettünk (a 3 nap alatt egyszer ellenőrizték), a retúrjegy 10.000,- líra.
A város tényleg gyönyörű - és tényleg tele van. Érdemes sok helyre korán (nyitásra, nyitás előtt valamivel) odamenni - mi így voltunk a dózse palotában vagy a harangtoronyban. Eltévedni tényleg nem lehet, legföljebb nem oda lyukadsz ki, ahova indultál. J
Bóvliból tényleg végtelen mennyiség van, próbáljátok meg nem észrevenni őket.
doksi

Előzmény: vivijúú (5)
vivijúú Creative Commons License 2000.04.17 0 0 5
döbröginek igaza van, a legjobban akkor éreztem magam, amikor a "hivatalos" látnivalók után volt fél napunk csavarogni. Nem néztük merre megyünk, ha egy sikátor végén egy csatorna volt, akkor megfordultunk és mentünk másfelé. Eltévedni nem lehet, és Velence igazi hangulatát ezekben a kis sikátorokban találod meg.
Előzmény: döbrögi (3)
doksi Creative Commons License 2000.04.17 0 0 4
Köszönöm szépen az infókat, megerősítettetek az elképzelésünkben, hogy a kocsit a városon kívül hagyjuk (tuti, hogy kocsival megyünk). És ott is szeretnénk megszállni. Jó volt olvasni a tapasztalatokat - pont ilyenekre van most szükségünk. Remélem, van még a tarsolyotokban. Érdekel mindenkinek a tapasztalata Velencéről. Szóval, csak bártan…!
Kérdések: milyen térképet érdemes venni / vinni? A vaporettós utazásnak mi a rendje? (Jegy, bérlet, előre, helyben…?) A gondolákról és gondolásokról mit tudtok? Szállás ügyben esetleg valami infó?
Köszi!
doksi
Előzmény: döbrögi (3)
döbrögi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 3
Vigyázni mindenre kell.
Autóval életveszélyes bemenni. Eszetekbe ne jusson Mestre felől megközelíteni a várost. Az a fő játékuk, hogy elterelnek mindenféle parkolókba, majd felraknak mindenféle hajókra, és behajókáztatnak a városba. Eddig OK. Csakhogy, lekaszálnak, ha peched van, felnyomják az autódat, és a visszautat magadnak kell megtalálnod. Arra pedig elég kevés esély van.
Ugye kitaláltátok, ez a turisták kirablására szakosodott maffia, saját parkolókkal, hajókkal, emberekkel.
Ezt persze, némi ügyességgel el lehet kerülni, a hivatalos parkolók, pl. a parkolóház a vasutállomásnál kissé drága.

Javaslatom a következő (tavaly júniusban ezt csináltuk, nagyon bejött):

Elmentek Punta Sabbioniba, az majdnem szemben van Velencével, a lagúna végén (most nincs nálam az olasz térképem, de valahogy Bibione felől lehet rámenni a lagúnára). Egyenesen nyugatnak. Csak akkor álljatok meg, ha már nem lehet tovább menni. Ott kis parkolóba autó letesz, árnyékosba, persze, hajójegy megvált, majd egy negyedórás hajókázás (ez nem vaporetto, hanem annál nagyobb tengeri hajó) után a San Marco téren landol az ifjú pár. Emlékeim szerint 10000 egy személynek a hajójegy (ha fontos valahol megvan a jegy, lehet, hogy ennyiért oda-vissza a dolog), meg 8000 a parkolás egy napra.

Látnivaló, hát minden. Figyelj, én Budapesten élek 28 éve, és még nem sikerült mindent megnéznem, amit szerettem volna. Velencében ötször voltam, a legjobban sétálni szeretek. Vannak olyan helyek, amiket a turisták nem látogatnak, az az igazi. A hangulat, na. Azért, ha már ott vagytok (és gondolom először), a Sóhajok hídja, meg a Ponte di Rialto nem hagyható ki.
Én azt csinálnám, hogy elindulnék, nyugodtan az egyik irányba, és ami szembe jön, az szembe jön, majd visszafele egy kicsit másfele, de nem rohanni, nem japán turistát játszani (fénykép ezerrel), nem magyar turistát játszani (Ide né Mariss, ijet még nem láttá!), hanem élvezve azt a néhány órát, amíg ott vagytok.

Szállás passz, egyszer Mestreben laktam, de azt nem én intéztem, hanem a vendéglátónk.

Mindenesetre valami olyan időben menjetek, amikor kevés a turista, mert az garantáltan nem jó, ha úgy érzed magad, mint a blahán, péntek délután. Javasolt időpont az ősz, vagy ha már nyár, akkor kora délelőtt. Ja, és a dóm délután ötkor zár, fyi.

Ha meg nagyon tetszik, úgyis visszamentek, nincs olyan, hogy "ide úgyse tudunk eljönni mégegyszer!"

Hát, hirtelen.

Előzmény: doksi (-)
Skiz Creative Commons License 2000.04.14 0 0 2
mi most voltunk. eléggé telt ház van, ami megkeseríti az ottlétet. ha nem akartok másfelé kirándulni akkor nem nagyon érdemes autóval menni. szlovénián keresztül nincs végig autópálya, így eléggé lassú, meg fizetős is. ausztria meg nagy kerülő. velencében a parkoló min. 12 óra 35ezer lira, 24 óra 50 körül. mi tilosban álltunk, de csak néhány órát. néhány éve voltam busszal, az nem rossz. van egy youth hostel is, az olcsó, de általában ott nincs hely. mi északabbra vicenzában laktunk 90-100ezer/szoba/éj volt. (nagyon-nagyon szép és kedves város. érdemes ....)
velence egy kicsit még drágább mint más olasz város, egyébként meg hihetetlen mennyiségű és minőségű gagyit árulnak ott.
na, ennyi
jó utazást
olaszország a legszebb ....
doksi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1
Húha! Már nem 0-ás a téma! :)))) Várom a tapasztalatokat. Köszi!
doksi
Xeron Creative Commons License 2000.04.14 0 0 0
0 infó Velencéről, mellesleg mi is oda készülünk!

(x)eron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!