Keresés

Részletes keresés

HA-SLN Creative Commons License 2002.10.27 0 0 69
Szia te ismerős nick!

De azért, az így kialakuló lst minute árak igazán rábeszélőek egy utazásra.
Én azt mondom, az árak zuhanni foganak, mert a szerződésés irodák menekülni fognak, és nem érdekli őket az sem, ha veszteséggel adják az el nem kelt jegyeket.
Még mindíg tőbb, mint a nulla.
Laci

Előzmény: Bogyó-2 (62)
satine Creative Commons License 2002.10.25 0 0 68
U.i. Balin svájci tulajdonosa volt a szállodánknak, na, az se volt semmi, amikor mi megérkeztünk, már jó néhány svájci ott héderezett, gyakorlatilag "bérelt" helyük volt, ugyanis nap mint nap ugyanoda mentek vissza napozni; még helyesebben, már kora hajnalban többen kirakták a törölközőt, könyvet, kis motyót, reggeli uszikázás, reggeli, majd vaskos könyvek olvasása a medencénél, este gyalogtúra egy étterembe.
Amikor mi eljöttünk két hét után, ők még mindig ott maradtak! Nahát ez vérlázító volt! Persze megtudtuk, hogy ők 3-4 hétre jönnek, ez csak természetes.... Ja! - mondtuk mi...
Előzmény: Hermione_Granger (66)
satine Creative Commons License 2002.10.25 0 0 67
Nekünk orosz újgazdagok jutottak ki, de szerncsére csak néha, Mi nem ott laktunk, ahol ŐK, vajh' miért...
A németek eszméletlenül tudnak viselkedni a világ minden táján,
de gondolom, ez egy másik topic témája lehetne...
Mi meg szoktuk kérdezni, milyen érdekeltségű a szálloda, s ha német, akkor igyekszünk másikat választani...
Előzmény: Hermione_Granger (66)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.24 0 0 66
Természetesen nagyon sok múlik azon, hogy a vendég hogy viselkedik - biztos másként bánnak a tízezer rúpiásból repülőt hajtogató és meggyújtva elröptető német turistákkal (láttam ilyen társaságot) - de az alapállásuk az mindenkivel szemben egyforma. És még a bunkó némettel sem érzékeltették, hogy bunkó volt, csak mondjuk velünk voltak sokkal kedvesebbek.
Előzmény: satine (65)
satine Creative Commons License 2002.10.22 0 0 65
Abszolút egyetértek - de biztosan tőled is függött, a viselkedésedtől, az egyéniségedtől.
Ettől függetlenül mi kedveltük őket, és nagyon sajnáljuk, ami történt, nap mint nap beszélünk Baliról...
Előzmény: Hermione_Granger (64)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.22 0 0 64
Én is éreztem mindvégig azt, hogy az üzleti érdeken túl - ami alaphelyzetben a motivációja volt minden helybéli cselekedeteinek - az emberi érzések igen mélyek a balinézekben. Nem csak és kizárólag a turista megkopasztása a cél, mint a Balatonnál, hanem ők komolyan gondolják a vendéglátást, azt, hogy oda vissza is menjen a látogató, és amikor ott van, akkor jól érezze magát.
Alázat volt bennük, de nem megalázkodás, nem éreztem azt, amit pl. Kenyában, hogy a helybéliek alacsonyabbrendűeknek tartják magukat (vagy csak így kell viselkedniük) a vendégeknél.
Mi is megismerkedtünk ottani fiúkkal, és érdekes módon sem azt nem éreztük, hogy a pénzünkre ácsingóznának, se azt, hogy mindenáron le akarnának fektetni (azért megpróbálták, de nem tolakodóan). Őszinte érdeklődést, barátságot tapasztaltunk, mintha tényleg mindenben a kedvünkben akartak volna járni.
Előzmény: satine (61)
satine Creative Commons License 2002.10.21 0 0 63
Persze, teljesen igazad van!!!!!!
Felelőtlen mondat volt.
Talán a remény beszélt belőlem.
És mert nem oda készülünk, könnyelműen mondtam, de remélem, tényleg nem lesz többé soha, sehol!
Előzmény: Bogyó-2 (62)
Bogyó-2 Creative Commons License 2002.10.19 0 0 62
Bocs, hogy igazából illetéktelenül beleszólok,de azért én óvatosabban bánnék azzal a dologgal, hogy lesz-e újabb robbantás vagy sem. Amig nem derül ki biztosan kik voltak, bármi lehet. Gondoljatok Izraelre. Sose volt igazán jó a közbiztonság, de néhány éve azért nem volt ennyire durva ott se a helyzet. És bizony már nem egy robbantás volt. Hanem nagyon sok. Amerikában is már hány embert lelőttek. Nem lehet tudni nem egy sorozat kezdete-e ez is. Egyiptomban szerencsére másképpen van, de igazából nem tudhatjuk ez milyen lesz. Úgyhogy én azért nem ajánlanám senkinek, hogy erre menjen. Lehet persze, hogy nektek lesz igazatok,talán erre nagyobb is az esély, de igazából ezt egyikőnk se tudhatja. Élete pedig mindenkinek csak egy van.
Előzmény: satine (60)
satine Creative Commons License 2002.10.19 0 0 61
Szóval: a szállodából kilépve kis boltocskákba ütközik az ember, no meg az árusokba, akik nem nagyon tolakodóak, de pont annyira, hogy kikerüld őket...
Mi derűsen fogadtuk a helyiek megszólítását, megtanultuk pár alap kifejezést, visszaköszöngettünk, visszaválaszolgattunk, ők is jól mulattak rajtunk, mi is rajtuk, miért is ne?! Az ember nyaral elvégre...
Így aztán amikor elindultunk a minden esti új étterem-látogatásra - számtalan van, jobbnál jobbak, de olcsók, egyszerűek, népszerűek, érdekesek is stb, stb. Mi célul tűztük ki, hogy lehetőleg mindig máshol vacsizzunk.
Szóval egy idő után a fél utca becenevünkön köszöntött, mi is őket, de köztük is volt egy srác, aki különösen kezét-lábát törte, hogy barátkozzon velünk. Persze tudtuk, hogy érdekből, hogy minél drágábban eladjon nekünk valamit, a szokásos kütyük, fafaragások, bóvlik és egyebek közül.
A dolog akkor vált érdekessé, amikor épp nem dolgozott, és ennek ellenére akkor is kedves volt velünk, elkísért ide-oda, mert ráért, és tényleg nem a jattért.
Többször meghívott bennünket a boltba záróra után beszélgetni, de ezt valahogy hanyagoltuk.
Aztán a búcsúestre beígértük a látogatást. Nem vettük ugyan túl komolyan, de vittünk pár sört, apróbb ajándékokat... Nos, a két srác várt bennünket, készültek, frissen mostak hajat, kiöltöztek, szemmel láthatóan, hoztak fényképeket, valami rágcsálnivalót, és nagyon boldogok voltak, hogy szóba álltunk velük. Megható volt.
A búcsúzáskor kaptunk egy kézzel festett olajosvászon festményt, állítólag a 80-valahány éves nagyapja festette, és nekünk adta, szeretetből, ajándékként. Tudom, nem érték, kicsit giccses is, de ha erre az újságpapírba becsomagolt festményre nézek, mindig eszembe jut a srác, akinek ünnepet jelentett az, hogy 2 külföldi emberszámba vette.
Másnap reggel, nem ő nyitotta a boltot, ott álltak a szálloda előtt, és amikor kikanyarodott a busz, virággal integettek, kiabálták a nevünket, még most is könnyek szöktek a szemembe.... nagyon nem akaródzott hazajönni.... Nem volt semmi kaland, semmi mögöttes, mi jóval idősebbek voltunk tőle, semmi nagy üzelet, nem hagytunk nála vagyont, és mégis...
Szép emlékként őrzöm, és csak remélni tudom, hogy idő közben nem került át erre a mulatóhelyre dolgozni..................
Előzmény: satine (60)
satine Creative Commons License 2002.10.18 0 0 60
Szia,
kb. fél órával ezelőtt mondtam épp valakinek, hogy ha választanom kellene fix országok között, hogy hova utaztassanak, biztos, hogy most Balit választanám, pont azért, amit te is írsz, hogy most ott valószínűleg jó lett a közbiztonság, biztosan mindenki óvatosabb, nem szokott 2x ugyanott terrortámadás történni...
Nagyon remélem, hogy soha, sehol, semmikor nem lesz, és bár kezdek tele lenni félsszel, mégis elutazom hamarosan - ha ott robbantanak - amit el tudok képzelni, akkor pechem van... De ne kényszerítsen senki arra, hogy a világ csodáit ne láthassam, ne élvezhessem!
Tudom, ez nem politikai topic, elnézést is kérek,
csak mi is barátokra is tettünk szert Balin, mi is nagyon jól éreztük magunkat, még ajándékot is kaptunk olyan valakitől, aki ezerszer csóróbb volt tőlünk... Nagyon giccses, de ez akkor sem érdekelt, és most is elővettem az ajándékot, lehet, hogy ti is kaptatok, lehet, hogy ez egy turistákat becsapó üzleti fogás, nem tudom...
Kicsit nézegetem még, aztán talán leírom ezt a történetet, ha nem zavarok vele senkit...
Előzmény: Hermione_Granger (59)
Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.17 0 0 59
Sziasztok! Én néhány éve voltam Balin, de ma is visszamennék, robbantás ide vagy oda (általában nem szoktak kétszer ugyanott robbantani, tehát máshol akár még nagyobb veszélyben is lehetünk.)
Egyetértek azzal a korábbi hozzászólóval, hogy a legnagyobb élmény raftingolni a trópusi őserdőben, bambuszligetek, kókuszpálmák, banánfák között, harminc-egynéhány fokos vízben. Párszor ugyan majdnem kiestem, de visszamásztam... Jó volt a vízesés alá beállni, meg kifeküdni útközben a partra napozni.
Négyen voltunk lányok kint, az élményt csak fokozta a gyönyörű fekete szemű túravezető srác, aki mindent megtett a kedvünkért, hogy jól érezzük magunkat, még a kólát is lealkudta nekünk útközben a gyerekeknél :)
Az elefánt-túra a dzsungelben viszont szerintem csak annak éri meg, aki még soha nem ült elefánton. Nem olyan nagy szám a dolog, csak az volt jó benne, amikor az elefánt útközben megéhezett, és elkezdte enni a földön lévő kókuszdiókat egészben.
Mi Kuta Legian nevű részén laktunk, nem messze a Hard Rock Café-tól. A Sari Clubban is voltunk többször, nagyon nagy bulik voltak, csak a narancssárgára festett hajú (gondolom szőkére szerették volna eredetileg) japán fiúk kicsit rámenősek voltak arrafelé. Lányoknak magukban nem árt azért vigyázni...
A tengerpart Kutánál szerintem teljesen rendben volt, igaz, végig nagy hullámzás volt, amibe jó belemenni meg élvezni, de azért tartósan inkább a szállodai medence körül tartózkodtunk, főleg, mert ott volt pool-bar, nagyon finom koktélokkal :)
De a legeslegnagyobb kedvenceim a gekkók voltak!!! Olvastam az útikönyvben, hogy olyan szobába ne költözzünk be, amelyikben nem lakik gekkó, ő gondoskodik ugyanis a rovarirtásról. A mienkben lakott kettő is, éjszakánként kopogtak a farkukkal a plafonon. Nagyon édesek voltak!
Szóval én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne riadjon vissza a múlt heti szörnyűségtől, menjen bátran, és élvezze ezt a gyönyörű szigetet, a kedves embereket, a trópusi nyüzsgést, a finom kajákat. Ha a piac törvényei működnek, akkor a következő hónapokban talán még olcsóbban is utazhatunk Balira, mint korábban, szerintem érdemes kihasználni!
kábelbúvár Creative Commons License 2002.10.15 0 0 58
1szerűen tippeltek, pontos adatot nem is tudhattak. Nem élünk már a 60-as években.

Úgy tudom, már vízum se kell Indonéziába.
Szal bárki bármikor ott teremhet.

Viszont a szervezett utasokat összeadhatták volna az utazási irodák adatai alapján.

Egy csőd esetén mindig tudják, hány embert kell haza hozni...

Előzmény: skorpeusz (57)
skorpeusz Creative Commons License 2002.10.15 0 0 57
Detto,vitázni erről nem érdemes csak felháborítónak találom,hogy EZEK képesek voltak felborítani egy ilyen szép és számukra jövedelmező sziget nyugalmát.Egyéb:viccesnek találom,hogy ez az általában nagyon jólértesült média még napok múlva sem tudott döntésre jutni a Balin tartózkodó magyarok számáról.Lehet,hogy a többi hírüknek is ennyire lehet hinni?
Nektek hogy tetszett a sziget?-hogy visszatérjek az eredeti kérdésemhez-még a robbantás előtt.
Nagyon sajnálom az áldozatokat és azokat is akik ott maradtak,nem az ideális nyaralást vagy nászutat kapták.
Előzmény: kutrincza (55)
SzegAnd Creative Commons License 2002.10.15 0 0 56
Egyetértek, téma lezárva.

Dolgozik kint egy magyar srác akitől infót várunk, hogy mi a helyzet odakint. Ha kapok választ felteszem ide.

Szegedi András

Előzmény: kutrincza (55)
kutrincza Creative Commons License 2002.10.14 0 0 55
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy csúnya dolog vallási eszmék mögé politikát bújtatni. És az iszlámra most sajnos ez a jellemző.
De tudom, volt keresztesháború is ...
Nekem ez az egész vallásháború-kérdés kicsit idiótának tűnik, így a XXI. sz. elején. Számomra csak hagyományápolás. És csak annak kéne, hogy legyen.
Meg felesleges ebben a topicban erről vitatkozni.
Előzmény: SzegAnd (53)
skorpeusz Creative Commons License 2002.10.14 0 0 54
Viszont ha te is voltál Balin akkor talán neked is elmondta a helyi BALINÉZ idegenvezető,hogy milyen harcot vívnak azért,hogy a balinéz maradjon a hivatalos nyelv,meg megmaradjon a hindu vallásuk is!Ha pedig szétnézel a világban egyre több hely van ahol ezek a nagyon kedves és rendes iszlám fanatikusok turistákat ölnek, évezredes templomokat, szobrokat rombolnak le az éhező középkorba taszítanak vissza egykor szép és virágzó kúltúrákat,ahol a nőket megkövezik meg hasonló szép dolgok.Én sem azt mondtam,hogy a Korán tanításaival van a baj hanem a követőivel.Azokkal akik ezzé tették a vallásukat és azokkal akik ezt eltűrik.
Egyébként meg ez az olajmezős meg anti Izraeles meg antiamerikás duma valahonnan máshonnan ismerős.Ez sem jó meg az sem de amíg az én éltemmel nyugalmammal stb játszanak addig megtalálom azt akire jobban haragszom.Egyébként meg ilyen alapon nyugodtan haragudhatsz a németekre angolokra franciákra stb meg akire akarsz de azért gondolom te sem az ellenséged szomszédját kalapálod el ha megsért.
Előzmény: SzegAnd (53)
SzegAnd Creative Commons License 2002.10.14 0 0 53
"Hiába ez az iszlám mindenhol hűlye..."

Azért nagyon vigyáznék az ilyen kijelentésekkel !!! Nem egy vallás a hülye és nem is a követői ! Még akkor sem, ha fanatikusok. HANEM AZOK AKIKNEK EZ ÉRDEKÉBEN ÁLLT !!!
Pl. azoknak az országoknak, akik most a terroristaellenes jelszavakkal akarják a maradék olajföldek feletti hatalmukat kiterjeszteni. És azon országoknak, akik ebből hasznot húznak ! Nevesitsem: usa és izrael ! Ezeket kellene elitélni, és nem egy vallás összes hivét.

Ha voltál Balin láthattad, hogy senki nem gyűlölte a másikat a vallása miatt. Ez a hir engem is mélységesen ledöbbentett.

Szegedi András

Előzmény: skorpeusz (52)
skorpeusz Creative Commons License 2002.10.14 0 0 52
Hiába ez az iszlám mindenhol hűlye.Fájt nekik,hogy a balinézek egy kicsit jobban élnek mint ők,bár az egész Indonézia arra a piacra dolgozik.Majd ők is szépen éhenhalnak mint a többi félholdas barom akiknek nincs olaj a seggük alatt.Viszont aki mer az most már extra olcsón mehet Balira.Nagyon sajnálom az áldozatokat csak továbbgondoltam a következményeket.Ugyanúgy magukkal csesznek ki mint anno az egyiptomiak.Nuku turista nuku valuta.Ezek mind barmok,mert tudtommal a Korán nem ezt tanítja.
Előzmény: satine (51)
satine Creative Commons License 2002.10.13 0 0 51
Igen, már én is olvastam, vallási vezetőt gyanúsítanak... Szép kis vallás, szép kis vezető :(((
Előzmény: enso-photo (50)
enso-photo Creative Commons License 2002.10.13 0 0 50
nem, ez nem politika, az iszlám hősei csaptak le az istenüknek tetsző eszközökkel.
Előzmény: satine (49)
satine Creative Commons License 2002.10.13 0 0 49
Teljesen ledöbbentünk!
Ez tényleg megint a politika?
A francba az egésszel!
Emberek élni, kikapcsolódni, szórakozni akarnak!
Mi is megismerkedtünk auzstrálokkal,
ott élő magyarokkal is, akik Au-ból jöttek át, érdekes találkozás volt, magyarok találkoznak Balin...
Részvétem minden érintettnek!
Részvétem a turizmusnak,
részvétem Balinak, mert ezt nem az ott élők csinálták, illetve max. pár fő,
de azok nem emberek!

Nem emlékszem erre a mulatóra, talán ha nappali képet mutattak volna, bár nem hiszem, hogy mi itt lettünk volna,
valahogy mi a csendesebb helyeket kedveltük.
De ez katasztrófa!!!!!!!!!!!!

Előzmény: enso-photo (48)
enso-photo Creative Commons License 2002.10.13 0 0 48

182 halott

allahakbar

skorpeusz Creative Commons License 2002.10.13 0 0 47
Mi sem az elegáns és ezért egyáltalán nem balinéz Nusa Duán voltunk,hanem az iroda szerinti még talán legeredetibb Sanurban.Ha így nézem akkor igaz is a helyzet de sajnos nagyon kitűnt,hogy ezek az emberek a túristákból élnek.Az iroda által szervezett 5 útról meg annyit,hogy csak mutatnak de nem megmutatnak és ez azért nem ugyanaz.Ezért béreltünk mi is autót vezetővel és kevés idegennyelvtudással,hogy mutassa már meg mitől is ilyen szép a sziget.Az ő vezetésével jutottunk el olyan helyekre ahol már nem a tömegturizmus volt,ahol szép volt a part és még fürdeni is lehetett.Talán ez a magyarázata,hogy fáradtabban jöttünk haza mint amikor elmentünk.Ti jártatok máshol is?Pl. Uluwatu,Padang-Padang,Dreamland stb.? Már csak azért is kérdem,mert kíváncsi vagyok,hogy mit hagytunk ki.A helyi ételek mennyire ízlettek?Mi még egy nappal autószerelőműhelyből kialakított helyi kifőzdét is kipróbáltunk és állítom,hogy ott ettük a legjobb halat,köszönet ezért az idegenvezető lánynak.Most,hogy így végiggondolom mégis jó volt,csak fürdeni lehetett volna...
Előzmény: satine (46)
satine Creative Commons License 2002.10.12 0 0 46
Gondolom, az összbenyomás mondatja veled, hogy nem volt csúcs... Érdekes, mi nagyon szívesen visszamennénk, annak ellenére, hogy bennünket sem a vásárlás vonz, sőt.
A búvárkodás sem, sajnos.
Mi kirándulni szeretünk, megismerkedni az adott országgal, a látnivalókkal, az emberekkel, a tájjal, pihenni, mászkálni stb.

A mi szállodánk nem az előkelő Nusa Duán volt (vajh így kell írni, már el is felejtem ezeket, nem mostanában voltunk, bocsánat érte...),
és nem is közvetlenül a parton, egy szállodányival beljebb, és egyébként a fürdés nekem is csalódást okozott, a felhőtlen napozás is, mert bár 4*-os szálloda volt, és a környéken a többi is, nem volt a parton napozóágy, maradt a homok, ahol a helyiek fociztak, az árusok jöttek, tömegnyomor volt, arrébb pedig kosz és még arrébb kikötő; így aztán, ha fürödni akartunk, elmentünk a luxushotelek partjaihoz, de az meg ugye "nem a mi otthonunk" volt. A kirándulások, amit eleve adnak, az az 5, nagyon tetszett, és én érdekesnek tartottam, amit láttam, nekem nagyon sok újat adott az ország, pedig már megfordultunk néhány helyen. Összességében nekünk tetszett, szívesen visszamennénk, de hát még annyi felfedezni való ország vár ránk... :)))

Előzmény: skorpeusz (45)
skorpeusz Creative Commons License 2002.10.12 0 0 45
Tulajdonképpen nagyon jó volt,de ez konkrétan az Istenek szigete és nem az Isteni sziget.Sajnos...Minket egyáltalán nem zavart a szegénység,az árusokat is meg leht szokni de azt nem értem,hogy miért nem mondták el,hogy gyakorlatilag nem lehet fürdeni,könnyűbúvárkodni,hogy a második után minden templom kis túlzással egyforma.Szóval mi nem "shoppingolni"mentünk hanem megismerni az ottaniakat,az életüket,a szigetet és fürdeni,búvárkodni a csodálatos Indiai óceánban.Tehát ebből a szempontból csalódás volt.Azt mondanám hogy Egyiptom minden szempontból veri,de ez csak a mi véleményünk,mert eddig mindenki csak jót írt,mert vagy nem tapasztalt mást vagy csak egyszerűen erre vágyott.De szívesen megvitatom a kérdést mert igazán még most sem tudom hogy miért nem volt oly csodálatos.
Előzmény: satine (44)
satine Creative Commons License 2002.10.05 0 0 44
Szia, mi 3-4 éve voltunk, nagyon jól éreztük magunkat, persze leszámítva néhány apróságot, a csatornázatlanságot, az úttalan járdákat vagy járdátlan utakat, az árusokat, a szegénység egy részét... de ez nagyon sok más országban is megvan, saknos.
Milyen volt?
Előzmény: skorpeusz (43)
skorpeusz Creative Commons License 2002.10.04 0 0 43
Ha valakit érdekel,pontos infóim vannak,ui.két hete jöttünk vissza a párommal Baliról.Árak,helyek,látnivalók meg egy általános benyomás.:-(?!
Előzmény: viczki (42)
viczki Creative Commons License 2002.05.17 0 0 42
Aloha! :)
Nekem még van másfél hónapom a döntésig: lesz idén Bali, vagy sem. Jó lenne...
Ha minden ok, júli. 4. után tervezem nyaram kezdetét, akkor benézek, hogy ki menne még.
Csaó!

Üdv Raha!! :)
Milyen a víz kint?
(Húdehiányzik már a víz!!! :/)

viczki

Gotfroa Creative Commons License 2002.05.10 0 0 41
2000-ben két hétig 200 USD-vel kihúztam, szállás, kaja, motorbérlés, sok telefon, képeslapok...
doncike Creative Commons License 2002.05.10 0 0 40
Kuta, amint már írtam, olyan mint a mediterrán tengerparti tömegturizmus célpontok, itt tényleg koszosabb a part és a víz is. Hogy ne lehetne fürdeni, az azért talán túlzás, bár én Kután nem is próbáltam strandolni.

Hullámok viszont minden bizonnyal vannak, mert Kuta tele van szörfösökkel is.

Nusa Duán az apálykor tényleg "marha" messze húzódik vissza a víz. Ez a "marha" azt jelenti, hogy a teljes dagályhoz képest kb. 30-100 méterre. Nusa Dua közepénél van egy félsziget, ennek környékére igaz a 100 méter, ettől északra rohamosan csökken, ettől délre meg nem láttam.

Éjszakai élet Nusa Duán elég minimális, az inkább Kután, illetve Ubudban.

Nekem a búvárkodás kimaradt, (bár kacékodtam vele, hogy befiztek egy 4 napos gyorstalpalóra), de emlékeim szerint a legtöbb búvárklub az északi parton van, ott van valami "látogatható" hajóroncs is partközelben. Mivel az északi parton is sok a szörfös, ezért gondolom, hogy ott is nagyobbak a hullámok.

Viszont szinte minden strandon láttam "pipás" búvárkodókat is, tehát azért nem lehetetlen a dolog.

Előzmény: skorpeusz (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!