Ércsed már a viccet, sejtettem, hogy valaki lecsap hogy akkor még több magyar volt, meg Lacibá még tanulhatott oroszt stb ... de nem gondoltam, hogy te leszel :))))
Ja tudom, hogy volt tolmácsa....na és az arányokról, hallottam abból az időkből Zokit beszélni magyarul, érteni biztos jobban értett, miatta én 80%- ra nem venném a magyarul beszélőket, inkább olyan 77,68975 % ra , persze ez az arány is jobb a mostaninál. :)))
Egyrészt én is azt mondom, hogy menjen már el a Peti nyáron egy kéthónapos gyorstalpalóra, tanulja meg a prezen szimpölt, a felszólító módot, meg 100 szót, aztán annyi.
Másrészt nyilván tavaly sem volt komolyabb angol-tudása a kócsnak (sem cseh, sem szlovák, sem szerb) csak éppen az akkori légiósainknak elég volt egyszer (v. kétszer) elmondani, hogy mi a teendő, és ők végrehajtották.
Tartok tőle, hogy beszélhetne a Pór sexpíri tökéletességgel, vagy akár bronxi gettósztájlban is, Thomas Kelley akkor is elfáradna fejben a meccs végére...
Én azt mondtam , hogy ott állnak azok , akik "edzőcseréznek " , nem pedig azt , hogy akik ott állnak , azok mind ezt kiabálják - csak néhány fakkoffbéla .
Szerintem .
Ahogy én tudom , Pór beszél valamelyest angolul , de nem olyan perfekt , mint pl.
Artúr . Szvsz egy tolmács nem olyan nagyon égő, példaként említeném a kéziből
Zovko nevét , akinek tolmácsa van , mégis kitűnő edző ...
Persze nem azt mondom továbbra sem , hogy Pór Peti egy soha nem hibázó edző .
Magán alapon még nem is a szívem csücske , mivel neheztelek rá amiatt , hogy az
öcsém a hülye stílusa miatt hagyta abba a kosarazást még kadett korában .
De én akkor is azt mondom , hogy hagyjuk őket dolgozni , hátha kisül még ebből
igazad van! sőt támogatom, hogy az olajhoz kerülésnek legyen előfeltétele a felsőfokú nyelvvizsga magyar nyelvből, vagy jelbeszédből...végülis miért kéne megértetnie magát az edzőnek a játékosokkal? tök fölösleges..
de azért lenne egy kérdésem :)
először is tisztázzuk a tényeket:
Pór magyar és magyarul tud, régóta Mo-on él Kelley amcsi és angolul tud(talán mást is) és nem régóta él Mo-on.
rakjuk őket össze a pálya szélén egy eszmecserére, és képzeljük el mit mondhat neki Pór a taktikáról...na sztetek mit és hogyan?
Bizonyos 4 éves ciklsok érdemben meghatározzák hogy hanyadikok vagyunk:(Ez olyan mint egy idősorban a szezonális ingadozás:(Áprilisban elválik hogy most milyen ciklus jön!Bár hozzáteszem hogy ami jo sportnak nem biztos hogy másnak is jo!